Bordsförstorare Upplysta På Ett Stativ: Stora Förstoringsglas På En Svanhals Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bordsförstorare Upplysta På Ett Stativ: Stora Förstoringsglas På En Svanhals Och Andra Modeller

Video: Bordsförstorare Upplysta På Ett Stativ: Stora Förstoringsglas På En Svanhals Och Andra Modeller
Video: Bresser LED förstoringsglas med belysning 2024, April
Bordsförstorare Upplysta På Ett Stativ: Stora Förstoringsglas På En Svanhals Och Andra Modeller
Bordsförstorare Upplysta På Ett Stativ: Stora Förstoringsglas På En Svanhals Och Andra Modeller
Anonim

Bordsförstorare med belysning kommer att vara ett användbart förvärv för många yrken. I artikeln kommer vi att berätta vad det är, vad det används till och göra en översikt över populära modeller.

Bild
Bild

Karakteristisk

Det finns två typer av belysta bordsförstorare på ett stativ:

  • med ett platt stativ;
  • med en klämma för att fästas på ett bord, en hylla eller annan önskad plats.

Om enheten inte behöver konstant rörelse, till exempel när den installeras på ett kosmetiskt bord, är det andra alternativet lämpligt, eftersom det har bättre fixering.

Stativalternativet är bättre lämpligt för de yrkesverksamma som periodiskt behöver flytta förstoringslampan medan de arbetar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stativet kan vara flexibelt, tillverkat av plast eller korrugerat rör . Dess position regleras efter eget gottfinnande. Det finns metallmodeller med flera rörliga leder. De styrs av en speciell spak som låter dig höja och sänka lampan, samt ändra ljusets riktning i önskad riktning.

Integrerad LED -remsa på ett förstoringsglas ger en tydligare bild utan skuggbländning. De flesta produkterna drivs av elnätet, men det finns också mer moderna batteridrivna modeller. Bakgrundsbelysningen slås på med touchknappen.

Bild
Bild

Utnämning

Ett förstoringsglas hjälper dig att se arbetsytan i detalj . För större bekvämlighet är den utrustad med LED eller fluorescerande bakgrundsbelysning.

De mest populära enheterna har förvärvat inom kosmetologi … Med deras hjälp får befälhavaren möjlighet att noggrannare undersöka området på den behandlade huden och därför utföra proceduren mer effektivt. Belysta förstoringsglas är ett måste på kontor för laserhårborttagning och ögonfransförlängning, skönhetssalonger vid manikyr, pedikyr och andra procedurer.

Dessutom förstoringen enheten minskar ögonspänningen . Befälhavaren behöver inte kisa, och själva proceduren blir mer effektiv och kommer att bli snabbare. Men lampor med förstoringsglas används också hemma. De är särskilt användbara för älskare av sömnad, broderi och andra typer av handarbete.

Du kan ofta hitta dem i reparationstjänsten för smartphones och annan liten utrustning. I detta fall är de nödvändiga för lödning av små delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

En mängd olika bakgrundsbelysta stativförstorare kan ses i butiker. Tänk på ett par sådana modeller.

CT -märke 200С

Självlysande bordslampa med ringljus på en klämma . Enheten är utrustad med ett 5 diopter förstoringsglas och ett högkvalitativt fokusavstånd på 33,5 cm. Lampan fästs på bordsskivan på en klämma och har en strömavtagare som ger bekväm vertikal och horisontell linsjustering. Du kan fixa enheten i två valfria positioner så att den inte rör sig under drift. Pris - 4770 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Veber 8611 3D

Kompakt LED -svanhalsförstorare med platt bas . Modellen är optimal för hemmabruk och amatörarbete. Det är lämpligt för hantverk, smycken och till och med stora reparationer av utrustning. Produkten är mobil, så du kan ta den med dig för installation på en slät yta. Ett 3-dioptri förstoringsglas med lockformat skydd hjälper dig att snabbt slutföra proceduren. Inbyggd belysning hjälper dig att utforska det behandlade området i detalj. Kostnaden är 2070 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper ett upplyst förstoringsglas på ett stativ det finns flera huvudpunkter att uppmärksamma.

Design

Bordsmodeller är av två typer

  1. På en klämma med en strömavtagare . Detta är den mest populära enheten för användning inom kosmetologi, eftersom stativet sitter fast vid bordet eller soffan. Strömavtagarens stift, som består av flera delar, sätts in i klämman. Som regel är strömavtagarens längd 90 cm. Fördelen med produkter med en klämma är att utrymme frigörs på bordet på grund av avsaknad av stativ.
  2. På ett stativ . Sådana produkter används ofta av spiktekniker och tekniker. De är mobila, lätta att installera på vilken plan yta som helst och kan tas med dig när du arbetar utanför hemmet. Som regel är stativet för sådana modeller flexibelt (av korrugerad plast). Den böjer sig och roterar åt alla håll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelysningstyp

Det finns också två typer av bakgrundsbelysning

  1. Självlysande . Lampor -förstoringsglas av denna typ har en demokratisk kostnad, har vanligtvis en rund form, mindre ofta - rak eller fyrkantig. Vid långvarig användning börjar glödlampan värmas upp något. Det bör noteras att alternativen för självlysande bakgrundsbelysning håller mindre än de LED -lampor.
  2. LED . I detta fall är ljuskällan belägen runt förstoringsglasets omkrets, vilket säkerställer att det inte finns några stora skuggfläckar. Tack vare innovativ teknik var det möjligt att skapa förstoringslampor med ljusa lysdioder, vilket ökar ljusflödet, men samtidigt minskar elförbrukningen. Dessutom är själva ljuset mjukare och belastar inte ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Diopter

Antalet dioptrier anger hur mycket glaset förstorar det valda området . Förstoringsglas används vanligtvis för kosmetiska ingrepp. i 3, 5 och 8 dioptrier . För laserhårborttagning och ögonfransförlängning väljs vanligtvis förstoring 3 eller 5 dioptrier … Shellac- och pedikyrmästare tar vanligtvis enheter med 5 diopterglasögon. Men experter som reparerar smartphones, surfplattor och annan elektronik kommer definitivt att uppskatta förstoringsglaset med 8 dioptrier.

Hon hjälper dem att undersöka och reparera enhetens interna utrustning till minsta detalj.

Rekommenderad: