Bordsförstorare Med Belysning: LED -belyst Förstoringsglas På Flexibel Arm, Stativ, Klädnypa Och Andra Typer. Utnämning Och Urval

Innehållsförteckning:

Video: Bordsförstorare Med Belysning: LED -belyst Förstoringsglas På Flexibel Arm, Stativ, Klädnypa Och Andra Typer. Utnämning Och Urval

Video: Bordsförstorare Med Belysning: LED -belyst Förstoringsglas På Flexibel Arm, Stativ, Klädnypa Och Andra Typer. Utnämning Och Urval
Video: Narva Range Performance LED. Тест в автомобильных фарах. 2024, Maj
Bordsförstorare Med Belysning: LED -belyst Förstoringsglas På Flexibel Arm, Stativ, Klädnypa Och Andra Typer. Utnämning Och Urval
Bordsförstorare Med Belysning: LED -belyst Förstoringsglas På Flexibel Arm, Stativ, Klädnypa Och Andra Typer. Utnämning Och Urval
Anonim

Ett förstoringsglas är en optisk enhet i form av glas med förstoringsförmåga, med hjälp av vilket det är lättare att se små föremål. Förstoringslupper används både för industriella ändamål och för hushållsändamål. Förstoringsglas har olika egenskaper som måste läras innan du väljer denna armatur för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Förstoringsglaset finns i olika utföranden och har specifika målegenskaper och egenskaper. Klassificeringen baseras på vilken uppgift förstoringsglaset kommer att användas för.

Mätförstorare - dess särart ligger i det faktum att det förutom förstoring gör det möjligt att mäta ett litet föremål, eftersom det är utrustat med en mätskala med hack. Ofta är denna typ av förstoringsglas placerad som en teknisk enhet, med hjälp av vilken man inte bara kan undersöka, utan också reparera en liten del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fickmodell - används oftast för hushållsändamål för att läsa små text eller undersöka små detaljer. Denna typ av förstoringsglas är kompakt och ergonomiskt utformad så att du kan ta med förstoringsglaset vart du än går - det är litet och lätt och passar enkelt i en ficka eller handväska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelyst bordsversion inte avsedd att bära och är fixerad med hjälp av konsolen i ett bekvämt läge - horisontellt eller vertikalt. Det stationära förstoringsglaset är bekvämt för arbetet med en ingenjör, urmakare, elektronikingenjör. Förstoringsförmågan hos ett sådant förstoringsglas är ganska hög - 6-8 gånger. Ett sådant förstoringsglas är oftast med LED -bakgrundsbelysning . LED -lampor, som är en del av förstoringsdesignen, är mycket populära bland konsumenterna, eftersom de har egenskapen att spara energi. Bakgrundsbelysta mönster är också praktiska eftersom de kännetecknas av en lång användningstid. Det finns modeller som fungerar från elnätet eller från batterier eller ackumulator .

Bild
Bild
Bild
Bild

Smycken lupp - skiljer sig från andra analoger genom att den har en ökning med 15-20 gånger, och dessutom är den utrustad med en av typerna av belysning - infraröd, LED eller ultraviolett. En viss typ av strålar kan avslöja egenskaperna och äktheten hos mineraliska ädelstenar eller halvädelstenar. Denna enhet används i deras arbete av juvelerare och specialister inom antikviteter, liksom numismatik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstoringsglasögon -är den mest enkla och lättanvända designen, som låter dig lämna händerna fria för arbete. Utåt ser en sådan enhet ut som en ram för glasögon och den används när man arbetar med små detaljer - för undersökning eller reparation. Förstoringen av ett sådant förstoringsglas är vanligtvis liten, 2-3 gånger.

Bild
Bild

Sy förstoringsglas - ett sådant förstoringsglas används oftast för hushållsbehov vid sömnad, broderi eller andra kreativa sysslor där det finns arbete med små detaljer. Förstoringen av syförstoraren är inte särskilt stark, men den är kompakt i storlek. För enkel användning är designen utrustad med en sladd som bärs runt halsen.

Bild
Bild

Karakteriseringen av olika typer av förstoringsglas är villkorad. Denna apparats tillämpning är omfattande och påverkar många områden inom industri, medicin, hushåll och andra ändamål.

Typer

Förstoringsglasögon kan delas in i typer som beror på designfunktionerna

  1. Förstoringsgrad . För enheter som förstorar små objekt finns det en viss regel: med en ökning av mätfrekvensen minskar betraktningsvinkeln, men samtidigt kommer objektet i fråga närmare. Det optimala förhållandet mellan förstoringsfaktorn och betraktningsvinkeln anses vara objektets förstoringsfaktor från 5 till 7 gånger. Beroende på förstoringsgraden är förstoringsglas indelade i enheter med stark eller svag approximation.
  2. Produktdesign . Ett förstoringsglas ensamt är inte tillräckligt för att underlätta användningen, och en viss hållarstruktur är fäst vid den. Tack vare olika designmodeller har förstoringsglaset blivit mycket bekvämt att använda. I butikskedjor kan du nu hitta en mängd olika typer av strukturer: på en konsol, på en flexibel hållare, på ett stativ, på en klädnypa. Det finns förstoringsglas med långt handtag, strålkastaralternativ, bord- eller golvmodeller, sladdförstorare, nyckelringficka förstoringsglas och så vidare.
  3. Utrustad med belysning . För att förbättra bildkvaliteten och när du arbetar med dåliga belysningsnivåer används ett upplyst förstoringsglas. Lysdioder används oftast för bakgrundsbelysning. Belysta förstoringsglas är mycket efterfrågade; de används inom medicin och kosmetologi, radioteknik och mikroelektronik, i smyckesindustrin, banksektorn och i vardagen.
  4. Linsmaterial . Numera används linser av glas-, plast- eller akrylpolymerer i stor utsträckning. Det mest budgetalternativet är ett förstoringsglas av plast, men detta material är mycket instabilt för mekanisk påfrestning och olika repor dyker snabbt upp på det. Det dyraste och mest värdefulla linsmaterialet är glas. Naturligtvis tål den inte fall från en höjd till ett fast underlag - ett betonggolv eller asfalt, men mindre mindre skador är inte rädda för det. I kategorin medelpris finns det en akrylpolymer som är mer hållbar än konventionell plast, men sämre i kvalitet än egenskaperna hos glas i glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett förstoringsglas för arbete eller för hushållsbruk är det viktigt att överväga typen av design, eftersom effektiviteten av dess användning kommer att bero på detta.

Utnämning

Förstoringsglas är en mångsidig enhet , och den kan användas för att utföra en mängd olika arbeten med mycket små delar. Förstoringsglaset används för att reparera telefoner, smartphones, datorutrustning och används för att löda kort i radio- och elektronikprodukter.

Många kritiska komponenter och delar som behöver repareras kräver precision och noggrannhet, till exempel i en klockrörelse, och här kommer ett förstoringsglas till befälhavarens räddning, vilket underlättar arbetet mycket och gör att du kan uppnå utmärkta resultat. Bakgrundsbelysta förstoringsglas anses vara bekvämare i detta fall ., eftersom de flesta operationer som utförs av befälhavaren kräver smycken precision och god sikt.

Bild
Bild

Användningen av ett förstoringsglas gör det möjligt att göra en noggrann visuell inspektion av produkten och identifiera alla dess defekter och haverier.

Det är omöjligt att utföra diagnostik av hög kvalitet om inspektionen av delar är svår på grund av deras lilla storlek och dåliga belysning. Förutom diagnostik, Ett förstoringsglas används också för att övervaka resultatet av arbetet . Till exempel garanterar den höga kvaliteten på lödning eller montering problemfri drift av mekanismen, vilket innebär att reparationen inte utfördes förgäves.

Bild
Bild

Om en person har nedsatt synskärpa, utan förstoringsglas kommer det att bli svårt för honom att läsa, skriva, brodera eller utföra andra hushållsaktiviteter som kräver tydlighet och bra sikt . I förstoringsglas bakgrundsbelysning kan byggas in - LED- eller lysrör, och förstoringsglasets storlek kan vara liten eller ganska stor. Förstoringsglaset kan fixas på en konsol, installerad på golvet eller på ett bord . Oftast låter designen av ett förstoringsglas du kan arbeta med två händer utan att bli distraherad av dess stöd.

Bild
Bild

Urvalsregler

Ett förstoringsglas är en oumbärlig assistent, men för att arbeta bekvämt med det måste du försöka ta hänsyn till följande viktiga punkter innan du väljer en modell av en viss design:

  • bestämma vad förstoringsglaset oftast kommer att användas till och hur länge de kommer att behöva använda;
  • vilken form, storlek och konfiguration förstoringsglaset ska vara;
  • Behöver du en bakgrundsbelysning, vilken intensitet och spektrum det ska vara;
  • vilken förstoring förstoringsglaset ska ha;
  • hur förstoringsglaset kommer att fästas för bekvämligheten av ditt arbete;
  • vilket material förstoringsglaset kommer att vara tillverkat av.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar, anskaffas en förstoringsanordning för långvarig användning och för att utföra specifika uppgifter. Glöm inte när du beslutar om ett val ta hänsyn till förhållandet mellan kvalitet och pris , såväl som uppmärksamma produktens livslängd.

Rekommenderad: