Wolfcraft Klämmor: översikt över Snabbklämning, 300 Mm, 150 Mm, 500 Mm Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Wolfcraft Klämmor: översikt över Snabbklämning, 300 Mm, 150 Mm, 500 Mm Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Wolfcraft Klämmor: översikt över Snabbklämning, 300 Mm, 150 Mm, 500 Mm Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Video: Why You Should Buy These Clamps 2024, Maj
Wolfcraft Klämmor: översikt över Snabbklämning, 300 Mm, 150 Mm, 500 Mm Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Wolfcraft Klämmor: översikt över Snabbklämning, 300 Mm, 150 Mm, 500 Mm Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Klämman är ett utmärkt hjälpverktyg för olika svets-, snickeri- och andra arbeten. Med den kan du på ett tillförlitligt sätt fästa delarnas arbetsstycken på varandra eller pressa enskilda delar av produkten på arbetsytan. Dessutom är allt material, oavsett om det är trä eller metall, föremål för ett sådant verktyg. Klämmorna från det europeiska företaget Wolfcraft ("Wolfcraft"), ett av de mest kända märkena för tillverkning av handverktyg, är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Verktygets typ och struktur liknar skruven. Den enda skillnaden från varandra är bara storleken och klämkraften. Emellertid är klämmornas konstruktion mer ömtålig, möjligheterna är avsevärt begränsade i mindre storlekar. Vanligtvis används de flera bitar samtidigt, för en mer tillförlitlig fixering, särskilt om de används vid limning av delar av produkten.

För tillverkning av klämmor används trä- eller metalllegeringar. Dessutom anses metall vara av bättre kvalitet och starkare, eftersom de inte är känsliga för fuktansamling. Arbets- och komponentdelarna i klämman är däcket och klämman.

Bild
Bild

Typer och modeller

Det finns flera typer av klämmor som skiljer sig åt i klämmornas funktion.

Hörn - modell Wolfcraft ES 22

Denna typ är avsedd för fastsättning av element med olika bredd på grund av automatiska klämmor. Fördelen är att klämman kan fästas med en hand. Det finns mjuka tätningar på fästena.

Klämman är gjord av slagfast plast, hållaren är en fjäder.

Bild
Bild

Skruv - modell Wolfcraft SZ 120-1000

Monteringsklämman, även kallad F-formad, har ett brett klämområde. Den har 2 delar: fast (käke med fästskena) och rörlig - skruvdel. Båda delarna är gummerade vilket gör att du kan arbeta även med mjukt material.

Bild
Bild

Nyckelfri - modell Wolfcraft EHZ PRO 100-150 (300, 500 beroende på greppområdet)

Det är känt för sin stora obevekliga klämkraft, med en kraft på upp till 120 kg. Kan också användas för att klämma fast runda föremål. Fördelar kraften jämnt på de delar som ska fästas.

Räckvidden för sådana klämmor varierar från 150 till 500 mm.

Bild
Bild

Fjäder - modell FZR 50

Designad för snabbt grepp. Vid korsstygning av runda delar finns det ett rörligt lås med en dubbel plats. Funktionsprincipen är jämförbar med en klädnypa. Enhandsoperation är möjlig, vilket underlättar arbetet mycket.

De används när känsliga infästningar utförs, där ett kraftfullt grepp är oönskat.

Bild
Bild

Bälte - modell Wolfcraft 3681000

Det är ett högspecialiserat verktyg. Det används ofta av snickare för att samla ramar eller runda stolar, av coopers vid tillverkning av träfat. En sådan klämma består av ett styvt åtdragningsband och en manövermekanism med en spänningsenhet. Med hjälp av ett sådant verktyg kan klämbelastningen fördelas jämnt över hela ytan på produktens åtdragningselement.

Bild
Bild

Rör

Den används för att fästa stora brädor för bord eller dörrar. Det är en kon som käftarna är fixerade på. En av dem är tätt fixerad, har en skruv för att fästa delar till varandra, och den andra rör sig längs röret.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Nyckeln till att välja rätt verktyg är kvalitetsmaterial. Prioriteten är legeringen - gjutjärn eller stål , eftersom själva användningen av klämmor innebär stor ansträngning. Därför måste verktyget kunna motstå betydande belastningar. Samma när du väljer måste du vara uppmärksam på närvaron av speciella överlägg … De skyddar arbetsmaterialet från skador vid användning av verktyget. Vissa hantverkare använder trä för detta, men huvudsaken är att överlagringsmaterialet ska vara mjukare än den fungerande produkten.

Rekommenderad: