Kraftool-klämmor: En översikt över EXPERT-modellerna, Snabbklämning Och Manuella Pistolgrepp, EcoKraft Med Flera. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Kraftool-klämmor: En översikt över EXPERT-modellerna, Snabbklämning Och Manuella Pistolgrepp, EcoKraft Med Flera. Hur Väljer Man?

Video: Kraftool-klämmor: En översikt över EXPERT-modellerna, Snabbklämning Och Manuella Pistolgrepp, EcoKraft Med Flera. Hur Väljer Man?
Video: Сравнение УНИВЕРСАЛЬНЫХ отверток-ключей WERA HAUPA FELO KRAFTOOL WIHA 2024, Maj
Kraftool-klämmor: En översikt över EXPERT-modellerna, Snabbklämning Och Manuella Pistolgrepp, EcoKraft Med Flera. Hur Väljer Man?
Kraftool-klämmor: En översikt över EXPERT-modellerna, Snabbklämning Och Manuella Pistolgrepp, EcoKraft Med Flera. Hur Väljer Man?
Anonim

Användningen av högkvalitativ utrustning, inklusive klämmor, underlättar inte bara låssmedarbetets prestanda utan ökar också deras säkerhet. Därför, om du ska fylla på sortimentet av din verkstad, överväga de viktigaste funktionerna och utbudet av Kraftool -klämmor.

Bild
Bild

Särdrag

Kraftool -företaget grundades i den tyska staden Lehningen 2008 och är engagerat i utveckling och tillverkning av snickeri, låssmed, bygg- och fordonsverktyg, fästelement och tillbehör, inklusive klämmor.

Företagets produktionsanläggningar finns i Asien - Japan, Kina och Taiwan.

Bild
Bild

De största skillnaderna mellan Kraftool -klämmor från analoger är följande

  • Höga kvalitetsstandarder - Alla instrument som tillverkas av företaget genomgår noggranna tester i våra egna laboratorier utrustade med modern kemisk, tribologisk och metallografisk utrustning. Därför uppfyller verktygen ISO 9002 -standarder och har alla kvalitets- och säkerhetscertifikat som krävs för försäljning i Europa, USA och Ryska federationen.
  • Pålitlighet - Högkvalitativa material och modern teknik används vid tillverkningen, på grund av vilken verktygens förväntade livslängd är märkbart högre än deras kinesiska motsvarigheter.
  • Godtagbart pris - på grund av kombinationen av produktion i Kina med tyska kvalitetsstandarder är företagets produkter något dyrare än sina motsvarigheter tillverkade i Kina och Ryssland, och mycket billigare än produkter tillverkade i USA och Tyskland.
  • Användarvänligheten - designers av det tyska företaget, när de utvecklar klämmor, ägnar stor uppmärksamhet åt deras ergonomi.
  • Prisvärd reparation - ett brett återförsäljarnätverk av företaget i Ryska federationen gör att du snabbt kan hitta nödvändiga reservdelar.
Bild
Bild

Modellöversikt

För närvarande erbjuder Kraftool -företaget cirka 40 typer av klämmor av olika utföranden och storlekar. Låt oss notera den mest populära av dem.

  • EXPERT - tillhör konstruktionstyp F och har en tryckkraft upp till 1000 kgf (980 N). Finns i flera storlekar - 12,5 × 100 cm, 12,5 × 80 cm, 12,5 × 60 cm, 12,5 × 40 cm, 10,5 × 100 cm, 10,5 × 80 cm, 10, 5 × 60 cm och 8 × 40 cm.
  • EXPERT DIN 5117 - en moderniserad version av den tidigare modellen, med ett tvådelat handtag. Levereras i samma mått.
  • EXPERT 32229-200 - Professionell G-formad version, gjord av höghållfast gjutjärn. Storleken på den fastspända delen är upp till 20 cm.
  • EXPERT 32229-150 - en variant av den tidigare modellen med ett arbetsstycke upp till 15 cm.
  • EXPERT 32229-100 - version av modell 32229-200 med ett arbetsstycke upp till 10 cm.
  • EXPERT 32229-075 - en variant av modell 32229-200 med ett arbetsstorlek upp till 7,5 cm.
  • INDUSTRI -snabbklämning av F-formad spak. Tillgängliga storlekar på den fastklämda delen: 7, 5 × 30 cm, 7, 5 × 20 cm och 7,5 × 10 cm. Beroende på storlek har den en klämkraft från 1000 till 1700 kgf.
  • INDUSTRI 32016-105-600 - en version av den föregående serien med förseglad gänga, avsedd för svetsning. Storlek - 10,5 × 60 cm, kraft 1000 kgf.
  • GRIFF - F-formad snickeri med ett rörligt stopp och en trapetsformad tråd på spindeln, vilket gör att du kan klämma fast träet med hög kraft utan att skada det. Storleken på arbetsstycket är upp till 6 × 30 cm.
  • EcoKraft -en serie handhållna pistolklämmor av spakstyp i ett plastfodral med en kraft på 150 kgf. Beroende på modell kan den fastspända delen vara upp till 80, 65, 50, 35, 15 och 10 cm i storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en klämma för din verkstad måste du ta hänsyn till dess egenskaper.

Design

F-formad - denna utrustning består av en fast metallstyrning (som kan fästas på arbetsbordet eller vara i befälhavarens händer) och en rörlig käke som glider längs den med ett skruvgrepp. Skiljer sig i lätthet och har också det bredaste justeringsområdet för avståndet mellan käftarna, så det kan användas som universal.

Bild
Bild

G-formad - är en metall C-formad konsol med en skruvklämma införd i den. Gör det möjligt att utveckla en högre klämkraft än F-formade modeller, därför används den främst för arbete med relativt stora arbetsstycken. Den största nackdelen är att justeringsintervallet för storleken på den klämda delen begränsas av häftklammerns storlek, så du måste vanligtvis köpa en uppsättning klämmor av olika storlek.

Bild
Bild

Slutet - en variant av det G-formade verktyget med en ändskruvklämma, som används vid tillverkning av möbler.

Bild
Bild

Montering - en uppgraderad version av den G-formade klämman, som används för att arbeta med särskilt dimensionerade delar.

Bild
Bild

Självklämmande - version av den F-formade klämman med en automatisk klämmekanism. De främsta fördelarna är snabbhet och användarvänlighet och förmågan att arbeta med en hand. Den största nackdelen är den lägre klämkraften jämfört med manuella modeller.

Bild
Bild

Hörn - den mest specialiserade typen av verktyg som uteslutande används inom möbelindustrin för att ansluta träblock i en viss vinkel (vanligtvis 90 °).

Bild
Bild

Klämkraft

Tryckkraftens storlek bestämmer kraften som uppstår mellan klämmornas käftar och delens yta när den är helt fixerad. Ju högre detta värde, desto mer tillförlitlig kommer utrustningen att hålla delen installerad i den . Därför, när du väljer en klämma, är det värt att överväga mängden kraft som utvecklas av verktyget med vilket du ska bearbeta arbetsstyckena som är fastspända i verktyget. Det är önskvärt att kraftjusteringsintervallet är så brett som möjligt.

I det här fallet ska du inte jaga klämmorna med den maximala klämkraften - det är viktigt att ta hänsyn till hållfasthetsegenskaperna för det material som du ska klämma fast.

Bild
Bild

Så en rigg som är konstruerad för att arbeta med metall kommer att lämna märken på ytan av det klämda trädet.

Vi erbjuder dig att se en översikt över Kraftool -klämman i videon.

Rekommenderad: