Tejpklämmor: En översikt över Remmodeller För Limning Av Ramar Och Andra. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Tejpklämmor: En översikt över Remmodeller För Limning Av Ramar Och Andra. Hur Väljer Man?

Video: Tejpklämmor: En översikt över Remmodeller För Limning Av Ramar Och Andra. Hur Väljer Man?
Video: Limma ihop en ram 2024, Maj
Tejpklämmor: En översikt över Remmodeller För Limning Av Ramar Och Andra. Hur Väljer Man?
Tejpklämmor: En översikt över Remmodeller För Limning Av Ramar Och Andra. Hur Väljer Man?
Anonim

Klämman är ett oumbärligt verktyg som kombinerar funktionerna hos ett skruvstycke och en skruv. Det är inte för ingenting som det kallas mästarens extra hand. Tekniskt sett är detta ett verktyg för att tillfälligt placera delar för deras efterföljande fastsättning, det vill säga det används som en fixtur och pressar en del till en annan. Det finns flera typer av klämmor. Men idag kommer vi att fokusera på tejpsorter.

Bild
Bild

Särdrag

Faktum är att klämman är samma skruvstycke, men till skillnad från dem är den inte bunden till ett ställe. I många typer av arbete är det nödvändigt att ansluta två eller flera delar, medan befälhavarens händer måste vara fria. Och sedan kommer bärbara klämverktyg - klämmor - till undsättning.

Bild
Bild

I verkstaden för alla snickare, låssmeder, möbeltillverkare finns alltid mer än en typ tillgänglig, dessutom har var och en av dem flera storlekar. När det gäller bandet är deras största skillnad från resten det i deras design används en nylontejp eller bälte.

De är praktiska för att fixa produkter av runda, triangulära och andra geometriska former, vilket är svårt och ibland omöjligt med statiska klämmor.

Bild
Bild

En sådan enhet kan köpas i en butik; många hantverkare utvecklar dem själva. Fästhörn ingår i tejpen. Om inte, rekommenderas det att köpa, eftersom infästning av akvarier, fönsterkarmar och tavelramar kräver exakt fastsättning av hörnfogar. Den universella enheten låter dig borra, limma och kombinera strukturer i önskad vinkel.

Bild
Bild

Modellöversikt

Bälte (tejp) klämmor används för att anpassa komplexa, flera nivåer, överdimensionerade ytor, till exempel: för limning av ramar, fastsättning av trästolar och bordsskivor. Coopers kan inte klara sig utan en tejpklämma vid åtdragning av fat, båthantverkare är i stort behov av dem när de justerar spindeln och sidoplåtarna, de behövs också på många andra områden.

Bild
Bild

Bältets längd räcker för att dra åt delarna på flera nivåer, medan det inte skadar den åtdragna ytan och metalldelarna inte vidrör den. Ibland behöver du speciella delar för att trycka på hörnen på ramen eller lådan. Tillverkare tillverkar hörn av trä, metall och nylon … Tillämpningsområde - möbler, samarbets- och reparationsarbeten, konstruktion etc.

Bild
Bild

Tejpklämma Matrix Baguette 4000 mm Är en universell enhet. Den används för limning av lådor, möbeldelar, fasader. Den fixar och håller i bildramens hörn i önskad position. Dessutom, om du väljer hörn i olika grader, fungerar det på polygonala strukturer - det håller sexkantiga, åttkantiga och andra.

Matrix är en budgetkategori, prisklassen är från 350 rubel till 1000. För köp av flera (som du vet är det aldrig för många klämmor), summan av ett och ett halvt tusen rubel kommer att räcka.

Bild
Bild

Det är värt att överväga och klipp med tejp från tillverkaren Bailey Stanley … Syfte - fixering av ramar och produkter med komplexa former. Hållbarheten säkerställs av metallkroppen och nylondelarna, det ergonomiska bekväma handtaget vilar stadigt i handflatan, glider inte vid dragning, vilket ökar vridmomentet under drift. Den är gjord av två typer av material och har en bekväm sektion som håller handtaget i handflatan. Inkluderar fyra 90 ° nylonhörn. Tejpens längd är 4 m.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Vid köp av bältesklämmor uppmärksammar de främst varor från kända tillverkare. Under drift upplevs spänningen främst av låselementet och handtaget. Nylon, från vilken tejpen är gjord, är stark och hållbar, men mekanismen kan bli den svaga länken.

Klämmans uppgift är att kombinera delarna, hålla dem i ett läge, så excenterna ska vara lätta att vända, men fixa tejpen ordentligt. Hörnen förtjänar särskild uppmärksamhet - hur tätt de hålls på bältet, så att de inte glider av produktens hörn när de arbetar vid spänningens ögonblick.

Bild
Bild

Med fördubblad uppmärksamhet väljer de handtagets tvärsnitt … Som regel är den triangulär eller rund. Mer bekväma hantverkare känner igen runda handtag av tvåkomponentmaterial med skåror och spår för ett bekvämt grepp - ju tätare handtaget sitter i handflatan, desto starkare vridmoment.

Baserat på kundrecensioner erkändes Stanley Bailey som det bästa företaget. Den kombinerar ergonomi, funktionalitet, precisionstryck och en fin prislapp.

Rekommenderad: