Bosch Verktygssats: Funktioner I Professionella Resväskesatser Och Manuella Hemmakit Tillverkade I Tyskland

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Verktygssats: Funktioner I Professionella Resväskesatser Och Manuella Hemmakit Tillverkade I Tyskland

Video: Bosch Verktygssats: Funktioner I Professionella Resväskesatser Och Manuella Hemmakit Tillverkade I Tyskland
Video: Great Idea For Your Chainsaw - Simple Invention 2024, Maj
Bosch Verktygssats: Funktioner I Professionella Resväskesatser Och Manuella Hemmakit Tillverkade I Tyskland
Bosch Verktygssats: Funktioner I Professionella Resväskesatser Och Manuella Hemmakit Tillverkade I Tyskland
Anonim

Ibland uppstår vardagliga problem plötsligt i våra liv, men det betyder inte att även med de mest obetydliga svårigheterna måste du genast ta telefonen och ringa befälhavaren. I de flesta fall behöver en riktig ägare helt enkelt det rätta verktyget som han kan lösa allt på några minuter. Men ibland finns det varken ett lämpligt verktyg till hands, eller önskan att återigen låna någon form av apparat från grannarna.

I det här fallet behöver varje man en personlig uppsättning handverktyg för hemmet, till exempel från märketillverkaren Bosch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

Varumärket Bosch representerar en hel grupp företag som tillhandahåller tjänster och teknik. I deras verksamhetsområde ingår också produktion och försäljning av bygg- eller förpackningsprodukter.

För närvarande finns det många företag runt om i världen som är engagerade i tillverkning av bygg-, fordons- och låssmedmaterial. Många av dem liknar varandra. men det tyska företaget Bosch skiljer sig något från dem inte bara i sin ursprungshistoria utan också i sin marknadspolitik i allmänhet.

Bild
Bild

Hösten 1886 började ett företag vid namn Robert Bosch GmbH officiellt sin verksamhet i den lilla staden Gerlingen. Det grundades av en entreprenör och deltidsingenjör, Robert Bosch, som själv är infödd i Tyskland. Det säregna med skapandet av ett så välkänt företag just nu var att R. Boschs föräldrar aldrig hade arbetat inom detta område. Detta var en av anledningarna till det tyska företagets långsamma men stadiga utveckling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag omfattar Bosch -koncernen mer än 400 dotterbolag. Samarbetar med partners som är specialiserade på försäljning och service av teknisk teknik det tyska varumärket finns representerat i nästan 150 länder.

Mycket har förändrats sedan företaget grundades, förutom den genomgående höga kvaliteten på produkterna. R. Bosch har alltid varit av den uppfattningen att förlorat förtroende, till skillnad från pengar, inte kan återlämnas.

Bild
Bild

Varianter av kit

Det finns många verktyg som skiljer sig åt i funktion och syfte. Moderna företag erbjuder alla att köpa professionella uppsättningar handverktyg. De kan användas för både inhemska och industriella behov. De flesta företag erbjuder att köpa sina produkter i speciella resväskor . Tack vare denna nyans Det är bekvämt att förvara uppsättningarna både i själva huset och att ta med dig någonstans.

Bild
Bild

Det är vanligt att skilja 3 huvudtyper av verktygssatser efter deras syfte: universella, speciella och för bilar.

Universell

En sådan uppsättning kan innefatta antingen uppsättningar av en separat typ av verktyg eller en samling av olika element. Den kan användas både hemma och för professionella ändamål. Jämfört med andra typer av uppsättningar är den här den största och mest varierande i sin sammansättning. Som regel består satsen av följande komponenter:

  1. nycklar;
  2. huvuden (ände);
  3. bitar;
  4. skruvmejslar;
  5. speciella hållare för huvuden;
  6. förlängningssladdar;
  7. spärrar;
  8. vevar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den universella uppsättningen verktyg kan användas för följande ändamål:

  1. bilreparation;
  2. korrigering av mindre haverier av inhemsk natur;
  3. bearbetning av trä och flismaterial;
  4. installation av dörrar;
  5. installation av lås.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild

Sådana verktygslådor kan inte användas i en svår situation. Deras syfte är att utföra specialinstallationsarbete. Beroende på destinationsområdet beror den kompletta uppsättningen verktyg. Specialpaket kan innehålla verktyg som:

  1. dielektriska skruvmejslar;
  2. slagverk;
  3. dör och knackar.
Bild
Bild

När ett viktigt arbete utförs kan en riktig professionell inte klara sig utan en speciell uppsättning verktyg.

Bil

En sådan uppsättning kan hjälpa alla förare i svåra tider. Med en uppsättning verktyg för din bil i bagagerummet kan du enkelt byta ut vissa delar, reparera ledningar och lösa problem med att byta ut ett hjul på din bil. Precis som en särskild typ av verktyg kan en bil ha olika varianter av komponenter, beroende på dess syfte. Det finns två huvudsyfteområden:

  1. för renoveringsarbete;
  2. för underhållsarbete.
Bild
Bild

Uppdelningen av uppsättningarna är följande:

  1. för lastbilar;
  2. för bilar;
  3. för biltjänster;
  4. för bilar av det ryska märket.
Bild
Bild

Om du sätter en sådan uppsättning i bagageutrymmet på din bil kan du alltid vara lugn, även om du åker på en mycket lång resa.

Professionell

Förutom huvudtyperna finns det ett annat uppsättningsalternativ från märket. På grund av att företagets grundare själv var elingenjör till yrket började företaget specialisera sig främst på tillverkning av elektriska låssmeder för olika ändamål.

Bild
Bild

Idag är en av de mest populära bland konsumenterna professionell uppsättning verktyg (serie: 0.615.990. GE8) från en tysk tillverkare, som innehåller 5 batteriverktyg.

Resväska L-Boxx . Robust fodral för enkel förvaring av verktyg med bra slaghållfasthet. Den är utrustad med hållbara spärrar och ett ergonomiskt handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrskruvmejsel . Tvåväxlad modell som innehåller 20 steg. Deras maximala värde kan nå 30 Nm. Det är möjligt att använda en borr med en diameter från 1 till 10 mm. Borrförarens maximala hastighet från uppsättningen kan nå 13 tusen varv per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slagnyckel … Modellen från denna uppsättning har följande tekniska egenskaper: maximalt tomgångsvarvtal - 1800 varv / min; chuck med 1/4”inre sexkant; skruvar kompatibla med enheten - M4 -M12.

Bild
Bild

Universell skärare . Den medföljande modellen är vibrerande. Dess syfte är att såga, slipa. Den kan användas som mejsel.

Bild
Bild

Bågfil . Modellen från setet kan såga en träyta upp till 6,5 centimeter, en metallyta upp till 5 centimeter. Det är möjligt att använda en sladdlös bågfil i två hastigheter.

Bild
Bild

Bärbar ficklampa . En LED -enhet som har hög effekt och hög ljusstyrka.

Bild
Bild

Alla sladdlösa verktyg från ovanstående Bosch verktygslåda tillverkad av högkvalitativa material och ganska lätt att använda . Alla verktyg har speciella gummikuddar, vilket minimerar risken för handglidning på ytan under drift.

Driftsregler

Glöm inte säkerhetsreglerna när du köper en uppsättning verktyg av någon typ. Innan verktygen används rekommenderas att du läser instruktionerna som ingår i satsen. I den kan du läsa alla rekommendationer för driften av varje enhet som ingår i paketet från tillverkaren.

Trots detta finns det en allmänt accepterad uppsättning regler som bör följas för att säkerställa ett säkert arbetsflöde:

  1. innan du börjar använda, se till att alla verktyg är i gott skick och inte har några defekter;
  2. det är nödvändigt att se till att arbetskläder och hår inte på något sätt kan komma i kontakt med de apparater som används, som har rörliga element;
  3. det är absolut nödvändigt att bära speciella skyddsglasögon under borrning eller borrning.
  4. det är inte tillåtet att använda verktyget för andra ändamål;
  5. det är förbjudet att använda verktygen från uppsättningen under påverkan av droger eller alkoholhaltiga drycker.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan sak att komma ihåg är att ta hand om dina instrument. Med rätt underhåll kan de tjäna dig i många år framöver.

Så att enheterna inte misslyckas i förväg:

  1. det rekommenderas att smörja alla rörliga element och enheter av instrumenten från satsen innan de används första gången.
  2. vid kontaminering (kolavlagringar) av instrumentdelar bör fotogen användas som sköljmedel;
  3. det är förbjudet att använda bensin eller andra vätskor som innehåller alkohol som rengöringsverktyg;
  4. undvik spill av spolvätska på kitkomponenterna och deras mekanismer;
  5. om de pneumatiska munstyckena behöver smörjas bör endast olja för symaskiner eller pneumatiska verktyg användas;
  6. efter att du har sköljt alla komponenter i komponenterna, gnid dem torra.
Bild
Bild

Viktigt: om du märker något fel på enheten måste du omedelbart stoppa driftsprocessen och kontakta företagets servicecenter för att få hjälp.

Rekommenderad: