Shredder (60 Foton): Arkiverade Pappersförstörare Och Mobila Shredders. Vad Det är? Reparation, Professionella Och Manuella Shredders, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Shredder (60 Foton): Arkiverade Pappersförstörare Och Mobila Shredders. Vad Det är? Reparation, Professionella Och Manuella Shredders, Andra

Video: Shredder (60 Foton): Arkiverade Pappersförstörare Och Mobila Shredders. Vad Det är? Reparation, Professionella Och Manuella Shredders, Andra
Video: Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Automatic Cross Cut Paper Shredder - Product video (EN) 2024, April
Shredder (60 Foton): Arkiverade Pappersförstörare Och Mobila Shredders. Vad Det är? Reparation, Professionella Och Manuella Shredders, Andra
Shredder (60 Foton): Arkiverade Pappersförstörare Och Mobila Shredders. Vad Det är? Reparation, Professionella Och Manuella Shredders, Andra
Anonim

Elektroniska poster försöker absorbera pappersarkiv och gör det framgångsrikt. Men det är fortfarande en lång väg kvar till den fullständiga segern över de dokument som kan beröras. Det betyder att du inte ska skriva av det som kommer till nytta vid bearbetning av pappersdokumentation. Ett exempel på en sådan teknik är en krossare, en välkänd kontorsenhet som inte alla kan uppskatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En strimlare är en pappersförstörare, en speciell maskin som snabbt och smidigt gör tunna små ränder av stora ark. Den största fördelen med teknik är att detta är det enda sättet att säkerställa att ett onödigt dokument med konfidentiell information inte kommer att användas av någon för olagliga ändamål . Dokument måste kastas ofta: men det är naivt att vara säker på att om du bara skickar dem till papperskorgen eller papperskorgen kommer ingen att kunna ta bort dem därifrån. Och att komma på några mer sofistikerade sätt att förstöra dokument är fortfarande ett krångel. Så att det inte fanns några sådana problem, kom de på en krossare.

Det finns kanske ingen bättre enhet för återvinning av pappersavfall . Förutom det faktum att sådan avfallshantering fungerar som ett sätt att skydda information, minimerar det också pappersavfall. Hackning genom skivning är den mest aktiva och utbredda principen för strimlad drift. Men det finns andra också: till exempel förbränning av papper och kemisk sönderdelning.

Detta är naturligtvis en mer exklusiv teknik, och det är inte särskilt bekvämt att arbeta med det på ett vanligt kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsutrustningsmarknaden är rik på utbud, även om de alla kretsar kring samma mekanism. Designen inkluderar skär- och matningselement . Knivar betraktas som huvudmekanismen för strimlaren: de lyckas strimla ark, och även plastkort, till exempel. Skärmekanismen drivs av en motor, som i sin tur startas med el.

Matningselementet i strimlaren är inte lika viktigt som skärelementet, men det kan inte göras utan det . Det är viktigt att materialet matas och strimlas korrekt. Förresten, även om marknaden är helt fylld med elektriska makuleringsmaskiner, fungerar manuella strimlare också. De ser mer ut som en speciell sax och har sin egen krets av beundrare. Det är något vintage och trevligt med det, inte bara visuellt, utan också taktilt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Enheten presenteras i ett stort antal varianter: det finns universella modeller, de är mest efterfrågade. Men den exklusiva, smala specifikationen uppskattas också av konsumenterna.

När du väljer en shredder måste du först bestämma vad exakt krossen köps till, vad skärningen ska vara och om sekretessnivån är viktig för köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Makulärerna är indelade i flera typer beroende på användningsområde

  • Kontor . Det vanligaste alternativet, som ska motsvara den kraft, storlek och användningsändamål som köparen förväntar sig. Om shreddern kommer att användas ofta kan du inte spara på modellen. Om du då och då kan hitta något på en budget. Om det är sällsynt är till och med mekaniskt värt att överväga. Om de köper en shredder till kontoret är det mer sannolikt för permanent användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Personlig . Detta är inte en professionell teknik, utan en hemteknik. Därför är hög effekt inte det viktigaste urvalskriteriet. Den här enheten sönderdelar papper i remsor (eller andra typer av papper) och fungerar inte med stora volymer. Det är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell . Produktiviteten för en sådan enhet kan nå hundratusentals ark per timme. Sådana tekniska anordningar köps sannerligen främst av stora företag som till exempel arbetar med avfallshantering. Och de kostar hundratusentals dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkiv . Arkivförstörare är också inriktade på att hantera stora mängder dokument. Förutom A4 -ark förstör de tidskrifter, mappar med metallinsatser, liksom diskar och disketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apparater av industriell typ inkluderar krossar som bearbetar papper, trä, bilgummi, läder och metall.

Det finns små skrivbordsdesigner (minikrossare), och det finns de som placeras på lastbilar. De flesta av krossarna är fortfarande av kontors- och personliga slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att klippa typ

Skivningstyper är en variant av tekniken med avseende på hur den producerar den hackade produkten. Enligt detta kriterium är makuleringsmaskiner av flera slag.

  • Bandskärare . Maskinens blad roterar, papperet skärs i smala remsor längs hela arkets längd. Den här enheten är den enklaste du kan tänka dig och den säkraste. Men det bör noteras att nivån på reversibilitet är hög - det är fortfarande möjligt att återställa ett dokument efter sådan förstörelse, om så önskas. En annan nackdel med bandskäraren är den största avfallsmängden efter utförda åtgärder.
  • Köttkvarnar . I det här fallet passerar dokumentet genom ett speciellt nät, och det strimlas mer effektivt än bandskäraren gör. Det vill säga, det är nästan omöjligt att återställa ett dokument som rullats i en speciell köttkvarn.
  • Strimlare . Dessa modeller kan klippa papper i runda eller rektangulära bitar, vilket också gör det svårt att återställa dokument.
  • Kvarnar . Papperet skärs av en roterande rulle med blad, och detta görs tills bitarna är mycket små för att passera och gå ut genom ett speciellt nät. Detta är en mycket säker metod, dokumentet kan inte återställas.
  • Konfetti . I detta fall fungerar två roterande trummor. De små pappersbitarna vid utgången bildar en av följande geometriska former: romb, parallellogram, rektangel.
  • Disintegratorer . Och under detta komplexa namn finns det en strimlare som fungerar med papper tills det kan passera genom ett speciellt filtergitter med små partiklar.
  • Granulatorer . Nästan samma som sönderdelaren, bara typen av gitter är annorlunda, men driftsprincipen är densamma.
  • Fräsar . Och denna strimlare är bra genom att den inte nöjer sig med att klippa dokumentet, utan bokstavligen sliter sönder det med speciella knivar. Det finns inte heller någon chans att papperet återställs.
Bild
Bild

Intressant nog, 1935, gjorde tyska Ehinger, som tänkte på Abbott Gus Lowes projekt, en strimlare baserad på en nudelskärare . Det vill säga samma igenkännbara enhet som skär papper i tunna remsor är inspirerad av ett köksredskap. Det finns en version som Echinger fortsatte skapandet av krossaren med ett mycket specifikt mål - att förstöra anti -nazistiska dokument som kan leda till problem med regeringen.

Men enhetens användbarhet visade sig vara så hög att utrustningen började produceras för en mängd olika avdelningar - banker, myndigheter, arkiv och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter sekretessnivå

I en tid av digital information har makuleringsapparaten på intet sätt gått till museihyllor - den här enheten anses fortfarande vara en garant för förstörelse av dokument, vilket gör det möjligt att inte ge specialister inom industrispionage en chans. Därför uppstår en annan klassificering av typer av makuleringsmaskiner - beroende på nivån / sekretessgraden . Denna indikator är relaterad till storleken på fragmenten av det krossade materialet. Ju mindre storlek, desto högre blir sekretessklassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi listar de sju säkerhetsklasserna för moderna strimlare

  • Klass 1 . Låg sekretess, fragmentbredd - 12 mm.
  • Klass 2 . Bredden är redan halva storleken, men sekretessen är fortfarande låg.
  • Klass 3 . Den maximala ytan på ett fragment är 320 kvadratmeter, sekretessen ligger på en genomsnittlig nivå.
  • Klass 4 . Fragmentet är 4 mm brett och 40 mm långt, vilket redan är bra informationssäkerhet.
  • Klass 5 . Den maximala bredden är 2 mm, den maximala ytan för ett fragment är 30 kvm. Sekretessnivån är hög.
  • Klass 6 . Den maximala bredden är 1 mm, ytan på en partikel är 10 kvm. Konfidentialitet kommer att betraktas som förstärkt.
  • Klass 7 . Den begränsande bredden är 1 mm, och fragmentets yta är mindre än 5 kvm. Det är den högsta informationssäkerheten idag.
Bild
Bild

Skillnaderna talar för sig själva. Säkerhetsklassen påverkar kostnaden för enheten.

Toppmodeller

I det här betyget kommer det att finnas enheter avsedda för kontorsbruk. Det skulle vara felaktigt att blanda enheter med olika ändamål i en lista, och kontorsutrustning anses vara den mest populära.

Låt oss ta en titt på 10 av de bästa kontorsförstörarna

HSM 80.2 . Tysk shredder av kompakt storlek, vilket kommer att vara ett utmärkt köp för små kontor där du inte behöver riva många dokument. Och även om volymen på enhetens korg inte är särskilt stor (17 liter), liksom effekten (120 watt), förstör enheten flera ark samtidigt, tillsammans med gem. Lätt, bekväm, med den andra sekretessgraden. Kommer att kosta köparen 10 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gladwork iShred 16CD -effekt . Kinesisk budgetenhet med den tredje sekretessklassen. Korgen har en kapacitet på 26 liter, det är möjligt att slipa 16 ark samtidigt (den skär dock både skivor och plastkort, gem och häftklamrar). Fragment vid skärning - 4 x 35 mm. Kan arbeta kontinuerligt i 3 minuter. Den enda uppenbara nackdelen är snabb överhettning, den är inte konstruerad för hög effekt. Den ungefärliga kostnaden för strimlaren är 5 000 rubel.

Bild
Bild

ProfiOffice Alligator 707CC + . Kinesisk apparat med den fjärde sekretessgraden, pålitlig och modern. Strimlar papper till storlek 2 x 5 mm. Det klipper bra både papper och gem, kort, häftklamrar. Det är anmärkningsvärt att denna enhet är tyst. Du kan ladda upp till sju ark samtidigt. Om du behöver en högre grad av sekretess, men inte de största volymerna av papper måste förstöras, är denna maskin, som kostar nästan 22 000 rubel, det optimala köpet.

Bild
Bild

Jinpex JP-870C . En funktionell kinesisk modell av en shredder, som kommer att kosta lite mer än 21 000 rubel. En maskin med den fjärde sekretessgraden, rivning av häftklamrar och gem, skivor och kreditkort. Du kan ladda 15 ark åt gången. Väger 25 kg, strukturen är ganska massiv, men för enkel rörelse är den utrustad med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rexel Duo . En billig mobilförstörare från en fransk tillverkare, du kan köpa den för cirka 6 000 rubel. Den tredje sekretessnivån, skärande papper i små ränder. Du kan ladda 9 ark samtidigt. Fungerar i kortsiktigt läge. Har en korg på 17 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kobra + 1СС4 . Den italienska enheten kostar nästan 20 000 rubel. Den tredje sekretessnivån, baserad på principen om energibesparing, ett visningsfönster för att observera korgen - det här är shredderns huvudegenskaper. Korgen har en kapacitet på 38 liter, en ganska tyst apparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorssats C-22CC . En vacker kinesisk strimlare med fjärde sekretessgraden. Han skär papperet på tvären, maximalt - 6 ark samtidigt. Klipper också kreditkort, skivor och häftklamrar. Den väger 13 kg och är monterad på hjul. En mycket funktionell enhet med mycket bekväm kontroll. Det kostar 22 000 rubel.

Bild
Bild

Fellowes 8CD . En produkt från en amerikansk papperstillverkare för nästan 8 000 rubel. Detta är den fjärde sekretessgraden, tvärgående typ, automatisk kontroll, snyggt utseende och bara 5 kg vikt. Garantin för denna produkt är 2 år. Bilkorg - 14 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bulros 5840C . Bulgariska grand, mycket dyrt, men också mycket kraftfullt. Det kostar 110 000 rubel, har den tredje sekretessnivån, kan omedelbart ladda 40 ark. Korgen har en kapacitet på 130 liter, det vill säga att den ofta inte behöver tömmas. Den mest kraftfulla motorn, touchkontroll, indikation på betydande processer. Slutligen är det en mycket snygg bil. För stora kontor och stora mängder förstörelse - lyxalternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

ProfiOffice Piranha 7CC . Kinesisk produkt för 4500 rubel. Den har den tredje sekretessnivån, den fungerar snabbt och effektivt (även om den inte är utrustad med ett stort antal funktioner). Enhetens korg glider ut och har inte den minsta volymen - 24 liter. Det är sant att skivor och kreditkort inte kan tas bort med en sådan enhet, såväl som parenteser. Du måste också ta bort häftklamrarna för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är mer eller mindre tydligt med märken och modeller, men valet från detta inte har blivit helt transparent, måste du förstå inköpskriterierna. Enkelt uttryckt, för att förstå vad köparen inte kan vägra i denna typ av teknik, och vad som kan offras för att spara.

Valbara kriterier

Kontorsförstöraren är en pappersförstörare som kommer att användas av mer än en person. Och hon kommer att arbeta där teamet arbetar. Och detta ålägger redan vissa skyldigheter för den teknik som ska väljas.

Oftast ställs vissa krav för kontorsförstörare

  • Korgvolym . Beror på kraften: ju högre den är, desto större kapacitet för makulatorn.
  • Pappersfackets bredd . Om du måste arbeta med A4 -format är detta en standardindikator för en krossare. Men om du behöver förstöra dokument och A3 -format måste du leta efter en makuleringsapparat med sådana parametrar.
  • Rörlighet . Om enheten ska röra sig inuti och mellan rum blir detta ett viktigt kriterium.
  • Sekretessnivån . Om det här är vanliga dokument som sannolikt inte kommer att utgöra ett allvarligt hot mot informationssäkerheten är nivå 1 bra. Sedan växer allt och följaktligen köparens begäran.
  • Skivningstyp . Tvärsnittsförstörare är kanske inte särskilt snabba i arbetet, men dokumentet kan inte återställas, men typ av skärning endast längsgående eller endast parallellt är inte längre så perfekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du måste också vara uppmärksam på parametrar som kontinuerlig driftstid och ljudnivå. Det beror också på enhetens förväntade belastning, på antalet personer på kontoret, på rummets storlek, om anställda är utrustade med hörlurar (det vill säga om en ofta arbetande makuleringsapparat kan störa dem).

Du kan behöva titta på ytterligare parametrar för enheten - till exempel om det finns ett omvänd retursystem i den . Till exempel gick ett dokument som inte gick att strimla under kniven: om det finns en returfunktion kommer papperet tillbaka. Vissa makuleringsmaskiner har en räknarfunktion, det vill säga de räknar arken i en bunt och bestämmer antalet bearbetade sidor. Det är bra om utrustningen är utrustad med ett fönster för visuell kontroll av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Autoskydd finns i de flesta moderna modeller av makuleringsmaskiner - det förhindrar att enheten fungerar vid kritiskt höga temperaturer . Och automatiseringen fungerar också om det finns mer papper i korgen än makuleringsförstöraren kan förstöra. Om det inte finns någon sådan automatisering kan maskinen avbryta arbetet på grund av överbelastning och till och med gå sönder.

När organisationen sysselsätter 3-5 personer behövs inte en kraftfull maskin med ett stort bokmärke för ark. En blygsam strimlare räcker, vilket tar 8-18 ark åt gången . Om det finns upp till 20 personer på kontoret ökar produktiviteten på enheten - troligtvis kommer en kraftfull strimlare att köpas som kan förstöra 26 ark åt gången.

Men alla dessa argument är naturligtvis bara rådgivande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsfunktioner

Vad ska jag göra om ett dokument har fastnat i strimlaren, hur man tar bort det, hur man reagerar om rullarna inte tar upp papperet efter det? Sådana frågor är inte ovanliga för dem som bara bekantar sig med enheten och inte har en aning om hur de ska reagera på fel, om det är möjligt att smörja enheten och vad de ska göra för att reparera ingenting.

Memo för nybörjarförstöraren

  1. Smörjning av tvärknivarna är verkligen nödvändigt . Den hålls ett par gånger i månaden. Ett lämpligt smörjmedel (endast det som tillhandahålls av tillverkaren) appliceras slumpmässigt på papperet och papperet skickas till maskinen.
  2. Om du lägger i arkbuntar med många häftklamrar och häftklamrar i krossaren hela tiden , systemet kan stanna vid ett tillfälle. Men bara en som inte ger möjlighet att arbeta med dessa element. Om strimlaren arbetar med små metalldelar bör det inte uppstå några fel. Denna punkt är vanligtvis en av de första som anges vid köp. Endast laserslipade knivar kan bearbeta metall.
  3. Maskinen kan gå sönder om användaren placerar ett laminerat dokument i den . Detta kan inte göras kategoriskt. Tjocka klistermärken på ark är ett annat tabu, ett destruktivt element för en pappersförstörare. Treskiktad kartong kan inte heller användas i en krossare. Resterande papper från dessa produkter kan fastna på knivarna och få systemet att stå upp.
  4. Om du vill fästa arken maximalt , detta bör göras när tiden verkligen trycker på och arbetet ska utföras i högt tempo. Men du ska inte använda gränsen hela tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av schemat är enkelt: enheten har gått sönder, det finns inga synliga orsaker till stillestånd (eller det finns, men användaren vet inte hur man åtgärdar det), du måste ringa guiden . Och kontakta serviceavdelningen om makuleringsmaskinen är garanti. Att försöka plocka fram något med vassa föremål, använda "gammaldags" metoder är en farlig taktik som bara kan öka problemets omfattning.

Rekommenderad: