Kakelskärare I Stort Format: En översikt över Den Manuella Och Elektriska Professionella Och Andra Kakelskärare I Porslinsformat I Stort Format

Innehållsförteckning:

Video: Kakelskärare I Stort Format: En översikt över Den Manuella Och Elektriska Professionella Och Andra Kakelskärare I Porslinsformat I Stort Format

Video: Kakelskärare I Stort Format: En översikt över Den Manuella Och Elektriska Professionella Och Andra Kakelskärare I Porslinsformat I Stort Format
Video: FixarTV | Bygga Badrum (del 8) | Skära i Kakel och Klinker 2024, April
Kakelskärare I Stort Format: En översikt över Den Manuella Och Elektriska Professionella Och Andra Kakelskärare I Porslinsformat I Stort Format
Kakelskärare I Stort Format: En översikt över Den Manuella Och Elektriska Professionella Och Andra Kakelskärare I Porslinsformat I Stort Format
Anonim

Att hitta en bra kakelskärare för stora kakel eller porslin stengods är ingen lätt uppgift. De flesta hushållsmodeller är helt enkelt inte konstruerade för sådana laster. Det är därför det är viktigt att studera marknadsöversikten över manuella och elektriska professionella kakelskärare, med uppmärksamhet på deras egenskaper och andra parametrar för att välja sådana verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En lämplig kakelskärare för stora kakel eller porslin stengods måste ha lämpliga egenskaper. Eftersom vi pratar om skärmaterial med en panellängd på upp till 2-3 meter, är plattformens dimensioner av särskild vikt. Det är viktigt att den rymmer keramiska moduler i stort format. Moderna handmodeller låter dig förlänga styrningens längd, vilket gör det lättare att arbeta med material av olika längd och bredd.

Andra funktioner i det specialiserade verktyget inkluderar:

  • hög skärnoggrannhet;
  • snyggt skapande av ett chip;
  • justerbar klämkraft;
  • skärdjup upp till 16 mm.

Vid linjeskärningsförhållanden används mer produktiva verktyg som stöder användningen av en elektrisk drivenhet. Många av dem kan tillhandahålla chip-fri kantbehandling, praktiskt taget utan skillnader från fabriken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Alla kakelfräsar som lämpar sig för skärning av kakel i stort format kan delas in i två huvudkategorier: hushålls- och yrkesmässigt. Varje alternativ har sina egna egenskaper. De är värda att överväga mer detaljerat.

Professionell med hög prestanda . Detta inkluderar elektriska maskiner som liknar en kvarn, men med en säng i botten. Sådan utrustning fungerar från nätverket, plattan placeras på plattformen, fixeras och sedan sänks en diamantbelagd skärskiva på den. Ett sådant verktyg har en mycket hög arbetshastighet, ger ett minimum av skrot, men kräver komplexa inställningar. Vattenkylda modeller anses vara mer att föredra, eftersom de eliminerar överhettning och sprickor i plattorna.

Bild
Bild

Professionell handhållen . Dessa modeller är utrustade med 2 eller 3 långa styrningar, samt en vagn med en skärvals och en speciell tång för att säkerställa korrekt brytning. Särskilda sugkoppar hjälper till att fixa enheten på ytan, i vissa modeller är de redan integrerade i basen. Medellängden på guiderna för sådana modeller är minst 1,5 m.

Bild
Bild

Hushåll . Detta inkluderar handverktyg som drivs av operatörens muskulatur. Den har också en säng och styrningar för att bestämma snittets noggrannhet, och kontaktelementet presenteras i form av en rulle som rör sig med en vagn. Sådana enheter är billiga och har inte hög prestanda. Efter skärning delas plattorna med en speciell fot och en spak, och skrotprocenten ökar i detta fall betydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaperna hos elektriska verktyg bestäms direkt av kraften i motorn som är installerad i dem.

Det påverkar valet av cirkelns diameter, rotationshastigheten . På vissa modeller kan skärvinkeln ändras i intervallet 45 grader. Och en valfri fräs kan finnas närvarande för att skapa runda hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer rätt kakelskärare för dina stora kakel finns det ett antal grundläggande parametrar att tänka på

  1. Mått på arbetsplattformen . Det ska vara större än kakelns mått i längd och bredd. Annars måste du sluta klippa, vilket kommer att påverka snittets kvalitet negativt och kan leda till sprickbildning.
  2. Typ av enhet . En elektrisk kakelskärare behövs främst av hantverkare som regelbundet står inför uppgiften att förkorta eller förminska efterbehandlingsmaterial. Klipphastigheten är i detta fall upp till 10 element per minut. Manuella modeller har inte sådan prestanda.
  3. Rörlighet . Det lätta bärbara verktyget är bekvämt om du måste klippa material på olika föremål. Hemma kan du välja en permanent fast modell genom att installera den i verkstaden.
  4. Skärdjup . För de flesta manuella modeller i hushållsklassen är den inte för stor, den varierar inom 5-6 mm. För professionell utrustning kan skäraren sänkas upp till 16 mm. Med elektriska enheter är sågbladet till och med lämpligt för skärning av beläggningsprodukter med mycket större tjocklek.
  5. Kraft . Det är relevant för elektriska modeller, minimumet är 1 kW. Denna teknik är utrustad med skivor upp till 200 mm matade underifrån. Den universella kategorin kakelskärare representeras av modeller från 1, 1 till 2 kW. De finns i bärbara och stationära versioner och har en övre skivmatning.

Einhell, RUBY, Monolit, Raimondi är bland de anmärkningsvärda märkena på marknaden för kakelskärare för porslinsporslin i storformat och andra liknande produkter.

Rekommenderad: