Maskinvarufack: Välja Ett Plastfack För Förvaring Av Verktyg

Innehållsförteckning:

Video: Maskinvarufack: Välja Ett Plastfack För Förvaring Av Verktyg

Video: Maskinvarufack: Välja Ett Plastfack För Förvaring Av Verktyg
Video: Stroage box-Vseries 2024, Maj
Maskinvarufack: Välja Ett Plastfack För Förvaring Av Verktyg
Maskinvarufack: Välja Ett Plastfack För Förvaring Av Verktyg
Anonim

Problemet med att lagra verktyg och metallfästen är relevant både för att ordna en professionell arbetsplats och för en liten hemverkstad med en uppsättning hårdvara som krävs i vardagen. Specialiserade butiker erbjuder ett brett utbud av olika behållare för att möta denna utmaning.

Bild
Bild

Hemmagjorda förvaringssystem

Människor i mogen ålder minns fortfarande de tider då den inhemska industrin, om den producerade några lådor för verktyg och fästelement, inte kom på tal, och utländska varor var i begränsade mängder. Hantverkare tog sig ur situationen med hjälp av kapselrester, gamla paketlådor, burkar, teboxar med mera.

Det är fantastiskt att problemet med brist är ett minne blott, och den enda svårigheten är att välja rätt bland det stora utbudet av alternativ.

Bild
Bild

Även om de outtröttliga Samodelkins fortfarande lyckas anpassa yoghurtkoppar, kaffeburkar och allestädes närvarande vattenflaskor för små fästelement. Ett stort plus för sådana handgjorda enheter är själva tanken på att återvinna avfallsbehållare, och detta är viktigt för att lösa problemet med miljöföroreningar. Snickarhantverkare går längre och konstruerar självständigt hela lagringssystem av trä, till exempel borr- och fräsställ.

Bild
Bild

En ergonomisk och till och med vacker arrangör kan enkelt byggas av smala trähyllor och erforderligt antal identiska plastburkar med lock . Skivan eller plywood för hyllan ska vara ganska tjock (minst 20 mm) för att klara belastningen av de fyllda burkarna. Det är säkrare att föredra plast framför glas, då blir en sådan design mycket enklare.

Sådana burkar kan antingen köpas med avsikt eller ges ett "andra liv" i behållare med chokladmutterpasta. Locket borras och fästs på botten av hyllorna med självgängande skruvar.

Bild
Bild

Det återstår bara att fylla burkarna med metallfäste "små saker" - pluggar, skruvar, skruvar, brickor, spikar - och skruva fast dem på locken. Ett sådant system lockar med sin enkelhet, tydlighet och täthet.

Egenskaper för plastbrickor

De toppmoderna brickorna som erbjuds av industrin tillverkas enligt strikta specifikationer av mycket hållbar polypropylen. Polypropylen är ett starkt men fjädrande material som absorberar eventuella stötar och vibrationer. Plastbehållare är också att föredra eftersom de inte torkar ut som trä eller rost som metall . Dessutom är den lättare att underhålla och väger mycket mindre. Polypropylenbrickor är resistenta mot de flesta kemikalier.

Bild
Bild

Behållare i olika former och storlekar kan gjutas av plast. Lådorna finns med eller utan lock, har bekväma handtag och möjlighet att installera interna skiljeväggar samt förstärkta förstyvningar för stapling. Färgschemat kan vara väldigt varierande: någon väljer ett ljust spektrum, en annan bestämmer sig för att dekorera verkstaden i strikta”maskulina” färger. Det finns brickor med fönster för etiketter: det är mycket lättare att hitta nödvändiga fästelement i ett ställ med signerade lådor.

Bild
Bild

De nödvändiga egenskaperna hos en högkvalitativ polypropylenbricka är:

  • ramstyvhet;
  • hållfasthet och hållbarhet av plast;
  • en lätt vikt;
  • motståndskraft mot olika temperaturförhållanden;
  • ergonomisk design som gör att brickor kan staplas ovanpå varandra eller på speciella ställ;
  • Vacker design.
Bild
Bild

Det är lämpligt att köpa brickor från en certifierad pålitlig tillverkare som använder miljövänligt material. Produkter ska inte ha en stark kemisk lukt.

Mått och design

Fack finns i olika storlekar, beroende på syftet. Brickor med en volym på 1 till 33 liter används flitigt.

Bild
Bild

Fack med det registrerade varumärket är mycket populära. Logic Store: Detta är en standardform för behållare för bekväm förvaring, där allt är genomtänkt till minsta detalj. Lådor med förstärkta sidoväggar har klämmor för anslutning till ställ. De yttre sidorna är släta eftersom förstyvningarna avlägsnas inåt. Grov botten hindrar brickan från att glida på stället.

Bild
Bild

För utrustningen i en verkstad, butik, lager eller garage blir ett metallfällbart ställ för brickor en nödvändig lösning. Facket för ett sådant ställ måste ha ett speciellt krokutskott på bakväggen, med hjälp av det fästs det på en horisontell balk. Det här stället är snabbt att montera, stabilt och kan enkelt konfigureras om . Perforering på ställstolparna gör att du kan variera tonhöjden baserat på brickans storlek.

Bild
Bild

Tillverkare

Lösningarna av högsta kvalitet för lagring av metallprodukter erbjuds av följande antal tillverkare

Blockerare - ett ryskt företag som är verksamt sedan 2008, väletablerat på byggmarknaden (gör det själv, "gör det själv").

Bild
Bild

" Topas " - en rysk fabrik med ett brett utbud av plastbehållare.

Bild
Bild

Stels är ett ryskt märke av verktyg och tillbehör.

Bild
Bild

Tayg (Spanien) är en mycket känd världstillverkare av fästelagringssystem, vilket garanterar hög kvalitet.

Bild
Bild

Schoeller allibert är ett företag från Tyskland med en 50-årig historia.

Bild
Bild

Att köpa plastbrickor för hårdvara hjälper dig att placera dina hemverktyg så bekvämt som möjligt för användning. Och det överkomliga priset kommer att vara en annan anledning till att köpa dem. Gör hemlagad förvaring till ett minne blott och organisera ditt förvaringsutrymme på ett modernt och praktiskt sätt.

Videon nedan kommer att diskutera ett alternativt sätt att lagra hårdvara.

Rekommenderad: