Festool Systainers: Mått Och Ritningar. Mini Systainers Och Deras Kompatibilitet

Innehållsförteckning:

Video: Festool Systainers: Mått Och Ritningar. Mini Systainers Och Deras Kompatibilitet

Video: Festool Systainers: Mått Och Ritningar. Mini Systainers Och Deras Kompatibilitet
Video: Festool MINI-SYSTAINER SYS-MINI insert [DIY] 2024, Maj
Festool Systainers: Mått Och Ritningar. Mini Systainers Och Deras Kompatibilitet
Festool Systainers: Mått Och Ritningar. Mini Systainers Och Deras Kompatibilitet
Anonim

Korrekt organisation av förvaring och transport av verktyg sparar inte bara befälhavarens tid utan gör det också möjligt att säkerställa deras säkerhet. Därför är det värt att överväga översikten över Festool Systainer -modellerna och rekommendationerna för deras val.

Märkesinformation

Rättigheterna till Festool -märket tillhör Festo -företaget, som grundades i Tyskland 1925 under namnet Fezer & Stoll. Under de första åren av dess existens tillverkade företaget huvudsakligen utrustning för träbearbetning. Sedan började företaget utveckla och marknadsföra innovativa produkter för tiden, bland dem var världens första mobila motorsågar (1927) och cirkelsågar (1930).

År 1933 ändrades namnet på det tyska företaget till dess moderna namn. Sedan 1975 har företaget ändrat sina prioriteringar och, istället för att tillverka verktygsmaskiner och handverktyg, övergått huvudsakligen till produktion av elverktyg. 2015 firade företaget sitt 90 -årsjubileum. Det är anmärkningsvärt att barnbarnet till en av grundarna arbetar i företagets ledning, varför Festo fortfarande med rätta anser sig vara ett familjeföretag.

Företagets huvudkontor ligger i den tyska staden Wendlingen. De flesta av företagets fabriker ligger där, liksom i grannskapet Naidlingen, Illertissen och den tjeckiska staden Ceska Lipa. Dotterbolag är öppna i 25 länder i världen, inklusive Ryssland; det finns filialer i 68 fler länder. Festo har mer än 16 tusen anställda och det tyska företagets årliga omsättning överstiger 2 miljarder euro.

Bild
Bild

Särdrag

Festo är uppfinnaren av Systainer. Den första produkten på marknaden dök upp 1993 under namnet Festo Systainer. Sedan dess har detta namn blivit ett känt namn, och alla verktygslådor som kan användas för att organisera modulära lagrings- och transportsystem kallas en Systainer. Samtidigt har märkesvaror Systainers sådana främsta fördelar jämfört med konventionella verktygslådor som:

  • robusthet och tillförlitlighet - Festool -lådor kan staplas fritt ovanpå varandra, kan användas som stativ eller pall;
  • en förberedd plats för alla vanliga typer av instrument;
  • möjligheten att skapa dina egna modulsystem som kombinerar så många lådor som du vill;
  • damm-, fukt- och stötbeständighet, motståndskraft mot temperaturer från - 40 till + 90 ° С;
  • möjligheten att ansluta egna dammborttagningssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla lådor i företaget utmärks av en snygg design som kombinerar en vit bakgrund med gröna element.

Till skillnad från äldre modeller är alla moderna lådor från Tyskland utrustade med ett eget T-Lock-lås, tack vare vilket behållaren kan öppnas eller stängas utan att demontera hela modulsystemet.

Även de nyaste Systainer-modellerna (förutom SYS-Mini) kan anslutas till varandra och äldre behållare, inklusive den legendariska Systainer från 1993.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleksområde

För att göra det möjligt att montera modulära lagringssystem från olika modeller av sina produkter, tillverkar Festool Systainers i fem standardstorlekar, som endast skiljer sig i höjd:

  • SYS 1 är det minsta alternativet, med en höjd av 10,5 cm (3 tum);
  • SYS 2 - kännetecknad av en höjd av 15, 75 cm (5 och 1/16 tum);
  • SYS 3 - har en vertikal dimension på 21 cm (7 och 1/8 tum);
  • SYS 4 - skiljer sig i höjd med 31,5 cm (11 och 1/4 tum);
  • SYS 5 är den största varianten med en höjd av 42 cm (16,5 tum).
Bild
Bild

Bredden på de flesta produkterna är 26,7 cm, höjden är 39,6 cm. Systainers i alla format kan bekvämt placeras i en rack, vars mått visas på ritningen.

Om du ska integrera Systainers i ett befintligt system eller i förväg vill uppskatta om det är möjligt att placera alla verktyg du behöver i dem, bör du bekanta dig med deras ritningar . Måtten är för SYS 1 -format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det nuvarande utbudet av Festool -moduler inkluderar följande alternativ.

SYS-T-Loc - en klassisk produkt utan innerfoder. Finns i alla fem storlekar. Beroende på höjden blir massan 1, 30, 1, 50, 1, 80, 2, 10 eller 2, 70 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

SYS-Combi - en hybridversion som kombinerar en Systainer (en lodrätt öppningsbar låda där det är bekvämt att förvara verktyg) med en Sortainer (en låda med utdragbar hylla, perfekt för förvaring av fästelement och små delar). Finns i två versioner med höjder 27 och 32,2 cm.

Bild
Bild

SYS-ToolBox - modell med öppen topp och bärhandtag, finns i storlekarna SYS 1 och SYS 2. Praktisk för att bära lätta verktyg, fästelement och tillbehör.

Bild
Bild

SYS-StorageBox - en hybrid av en Systainer och en klassisk dragkedja i hopfällbar verktygslåda. Den har måtten 39, 6 × 29, 6 × 16, 7 cm och en vikt på 2,5 kg.

Bild
Bild

SYS Maxi - en variant av ökad kapacitet med ökade dimensioner (upp till 59, 6 × 39 × 21 cm). Den är kompatibel med standardmodeller (måtten motsvarar 2 sida vid sida-systainers).

Bild
Bild

SYS-Midi - utökad modell med mått 49, 6 × 29 × 21 cm.

Bild
Bild

SYS-MFT - hybrid Systainer och arbetsbänk. Den övre ytan på denna låda är utrustad med en MDF -panel, på vilken det är bekvämt att fästa arbetsstyckena med klämmor. Levereras i SYS 1 -format.

Bild
Bild
Bild
Bild

SYS-PowerHub - en unik hybrid av en verktygslåda och en elektrisk förlängningsfördelare. Det finns en kabeltrumma med en 10-meters kabel inuti enheten och 4 kraftfulla uttag förs upp till ytan. Ytterligare ett uttag är placerat inuti behållaren. Den levereras endast i SYS 2 -format och har måtten 39, 6 × 29, 6 × 15, 75 cm och en vikt på 4, 2 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

SYS-Mini - en serie mini-Systainers som är oförenliga med huvudlinjen. Sådana modeller är lämpliga för förvaring av fästelement och små lager. Längd - 26,5 cm, bredd - 17,1 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

För att underlätta organisationen av arbetsytan erbjuder företaget hjälpmedel till sina systainers. Bland dem:

  • uppsättningar skyddsinsatser och överlägg;
  • mobil arbetsbänk MW 1000 med utdragbar hylla och lådhållare;
  • SYS-Roll 100 vagn;
  • rullskiva RB-SYS;
  • stålställ YS-Port 1000/2 på hjul för förvaring och transport av fem lådor av olika dimensioner;
  • utdragbar hylla SYS-AZ för installation i modulsystem;
  • SYS 4 TL-Sort / 3 mini-rack i plast med 12 lådor för förvaring av fästelement och andra smådelar, som kan installeras i ett Systainersystem.

Rekommenderad: