Poleringshjul För Slipmaskin: Filtpoleringshjul För Elektrisk Slipare, Slipskivor 150 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Poleringshjul För Slipmaskin: Filtpoleringshjul För Elektrisk Slipare, Slipskivor 150 Mm Och Andra Storlekar

Video: Poleringshjul För Slipmaskin: Filtpoleringshjul För Elektrisk Slipare, Slipskivor 150 Mm Och Andra Storlekar
Video: GRINDING WHEELS. HOW TO INSTALL GRINDING WHEELS & HOW TO BALANCE GRINDING WHEELS, MARC LECUYER 2024, Maj
Poleringshjul För Slipmaskin: Filtpoleringshjul För Elektrisk Slipare, Slipskivor 150 Mm Och Andra Storlekar
Poleringshjul För Slipmaskin: Filtpoleringshjul För Elektrisk Slipare, Slipskivor 150 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Slipmaskiner finns i många verkstäder. Med dessa enheter kan du slipa och polera olika delar. I detta fall används olika typer av slipskivor. De skiljer sig alla åt i typ av slipmaterial, storlek, hårdhet och kornstorlek. Idag kommer vi att prata om funktionerna i dessa cirklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Hjul för elektriska slipmaskiner gör att du kan förenkla poleringsprocessen så mycket som möjligt och samtidigt få högsta kvalitetsresultat. Dessa slipprodukter är utformade för att avlägsna en viss mängd material från ytan på de bearbetade strukturerna.

Denna metod tar bort oegentligheter, skärper olika enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vissa typer av arbete krävs ibland speciella slipskivor med icke-standardkonfiguration och dimensioner. I andra modeller kommer de att skilja sig åt i kornstorlek, form. Oftast används dessa poleringsprodukter för en komplett uppsättning fabriksutrustning.

Bild
Bild

Typer och storlekar

Huvudkravet för materialet som krävs för att skapa dessa cirklar är förekomst av slipande parametrar … Samtidigt måste de ha god mekanisk hållfasthet. Högkvalitativa modeller kommer inte att kollapsa och deformeras under påverkan av en aggressiv miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla sliphjul, beroende på vilket material de är tillverkade av, kan delas in i flera separata sorter.

Bild
Bild

Kändes

Som råvara för produktion av sådana produkter tas speciell pressad ull. Detta är en ganska effektiv slipmetod, som tillhandahålls på grund av den speciella proteinkaraktären hos det använda materialet, som används på en elektrisk kvarn. Ullfibrerna är mättade med keratin, vilket ger interaktion med en mängd olika komponenter i de bearbetade instrumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa polerhjul kan också delas in i tre separata grupper:

  • grovhårig;
  • finhårig;
  • halv grovhårig.
Bild
Bild

De starkaste och mest hållbara modellerna är skapade av täta underlag . Under produktionsprocessen genomgår ullkomponenter noggrann bearbetning och härdning, vilket gör produkterna så hårda och hållbara som möjligt. Det finns några viktiga regler att tänka på när man tar hand om sådana cirklar. Om de inte kommer att användas på länge måste du täcka dem för att minska risken för repor och flis på ytan. Det rekommenderas också att rengöra cirklarna så noggrant som möjligt efter varje användning. Under rotation kan du ta med en pimpsten, du ska inte trycka för hårt. Det är inte nödvändigt att använda olika tillsatser och pastor, såvida det inte är ett akut behov av det.

Bild
Bild

Vulkanisk

Dessa sorter är avsedda för ren polering och slipning av metallkonstruktioner . De låter dig ta bort allt rostigt lager från verktygen och ge dem en glans. Sammansättningen av sådana cirklar inkluderar ett speciellt superstark gummi, som vulkaniseras under produktionsprocessen. Ett speciellt slipmaterial tillsätts sedan till denna komponent. Den vulkaniserade basen har utmärkt värmekapacitet.

Sådana produkter kan vara både flexibla och styva.

Bild
Bild
Bild
Bild

känt

Sådana sorter används i stadierna av mellanliggande bearbetning före polering .… Själva filten är en ganska tunn tygbas, som har en bra densitet. Det låter dig bli av med även de minsta oegentligheter som finns på de bearbetade strukturerna. Innan användning måste filtbasen fuktas med en speciell vätska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skum

Dessa slipskivor är tillverkade av en polyuretanbas. Alla är indelade i flera separata grupper, som alla har sin egen färg och form.

  • Så, svart modellerna är avsedda för ytbehandling, som är belagda med färg och lack. De har en ganska mjuk konsistens.
  • Blå modellerna har en genomsnittlig styvhet. De appliceras i mellanliggande skeden av bearbetningen.
  • Orange cirklar har en genomsnittlig styvhet, hög densitet och god elasticitet.
  • Vit produkterna är tillverkade av hårt och hållbart skumgummi. De bör användas för första grovslipning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skumprover kan vara antingen platta eller präglade . Det första alternativet kan innehålla små slipande partiklar och kan enkelt ta bort repor på släta ytor. Smidiga modeller används ofta för att rengöra keramiska plattor. Reliefprodukter för slipning har en ojämn arbetsdel, de hjälper till att kyla elektrisk utrustning under långvarig polering.

Bild
Bild

Skrovlig

Dessa buffs används för medelstora till grova metall-, trä-, betong- och plastapplikationer . Sådana produkter kan innehålla partiklar av olika ursprung. Oftast används granatäpple, vilket är ett naturmaterial, det kännetecknas av den största flexibiliteten, elasticiteten, en sådan komponent är bäst lämpad för träbearbetning. Och även hjulen kan innehålla partiklar av kiselkarbid, vilket anses vara ett höghållfast och pålitligt material. Det kommer att vara perfekt för grov polering av metall, trä och plast. Keramiska element gör det möjligt att hantera stora oegentligheter på ytan av de bearbetade strukturerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumoxid används för känsligt poleringsarbete. Samtidigt kommer det inte att lämna små bucklor och repor på produkterna.

Hjul för slipmaskiner kan ha olika dimensioner. Men standardalternativen är 125 mm, 150 mm, 175 mm och 200 mm i diameter. Passformen är oftast 32 millimeter. Tjockleken på produkterna kan variera från 10 till 25 millimeter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper ett sådant polerhjul bör du vara uppmärksam på de viktigaste nyanserna i valet. Titta först på sammansättningen och materialet från vilket provet är gjort. Varje enskild modell kan trots allt utformas för grov, mellanliggande, mellanliggande polering. Vissa sorter används endast för känslig bearbetning av släta eller lackerade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används vissa prover endast för bearbetning av plast eller trä, metall, det finns produkter för slipning av borrar. Det finns speciella skärpningsvarianter för sågar, deras kant är formad i en liten vinkel, vilket gör det enkelt att bearbeta mellan tänderna.

Och även innan du köper, bör du definitivt uppmärksamma storleken på slipskivorna. I detta fall beror valet på dimensionerna på de delar som måste bearbetas i framtiden, liksom på måtten på själva skärpningsutrustningen.

Bild
Bild

Ta hänsyn till cirkelns kornighet . Dessa skärpningsdelar kan ha olika korn, det betecknas med följande värden: 8H, 12H, 16H, 25H, 40H. Ju högre antal, desto större spannmål, desto grövre slipning och polering av delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också titta på formen på dessa poleringstips. Mestadels finns det modeller i form av en kopp, en tallrik eller en enkel rak profil. Valet i detta fall beror på vilken typ av arbete som utförs, liksom på formen på materialet som behöver bearbetas.

Om du letar efter en sådan skiva för polering och slipning av metall, titta på dess färger. Så, vita prover är avsedda att slipa en enkel stålbas, spadar, köksknivar, yxor. De är märkta A25.

Bild
Bild

Ofta lägger tillverkare till speciella pigment när de gör dessa cirklar, vilket resulterar i att de kan förvärva en blå eller orange nyans. Vid användning av enkel metall på ett sådant munstycke kommer den högsta kvalitetsskärpningen att uppnås, eftersom själva produktens sammansättning är ganska mjuk, temperaturvärdena under friktion är små, därför kommer blåskala inte att visas på metallbas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gröna modeller används för slipning av hårdmetallstrukturer. De tas ofta för bearbetning av metallborrar, knivar för träbearbetning. De är märkta 64C. Det ska man komma ihåg När man arbetar med dessa sorter på metall kan det därefter uppstå mörk skalor, eftersom det i det här fallet blir en ganska hög temperatur.

Rekommenderad: