Metabo Slipmaskin: Har Vibrerande Och Excentrisk, Orbital, Pneumatisk Och Sladdlös Slipmaskin. Hur Väljer Man En Träsniderimaskin?

Innehållsförteckning:

Video: Metabo Slipmaskin: Har Vibrerande Och Excentrisk, Orbital, Pneumatisk Och Sladdlös Slipmaskin. Hur Väljer Man En Träsniderimaskin?

Video: Metabo Slipmaskin: Har Vibrerande Och Excentrisk, Orbital, Pneumatisk Och Sladdlös Slipmaskin. Hur Väljer Man En Träsniderimaskin?
Video: 5 Amazing Angle Grinder Attachments !!! 2024, Mars
Metabo Slipmaskin: Har Vibrerande Och Excentrisk, Orbital, Pneumatisk Och Sladdlös Slipmaskin. Hur Väljer Man En Träsniderimaskin?
Metabo Slipmaskin: Har Vibrerande Och Excentrisk, Orbital, Pneumatisk Och Sladdlös Slipmaskin. Hur Väljer Man En Träsniderimaskin?
Anonim

Metabo slipmaskin är ett ganska populärt verktyg bland snickare. Men den kan användas i vardagen. Vad är den här enheten, vilka typer av Metabo -kvarnar finns och hur man väljer det här verktyget korrekt - låt oss ta reda på det.

Om tillverkaren

Metabo är ett varumärke som grundades i början av förra seklet. Nu är det ett av de största företagen i världen för produktion av olika utrustningar för hem och trädgård, som omfattar cirka 25 dotterbolag. Metabo har sina återförsäljare över hela världen, inklusive i Ryssland.

Ett stort utbud av elverktyg produceras under detta märke, och bland dem - slipmaskiner.

Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Metabo handslipmaskiner är utformade så att du enkelt kan slipa ytan, ta bort gammalt lack och ta bort flis från trä. De kan också appliceras på produkter av andra material, till exempel polering av en sten till en glans, bearbetning av plast, utjämning av ett lager gips.

Metabo slipmaskiner har ett antal fördelar

  • Kvalitet . Tysk kvalitet talar för sig själv. Detta verktyg kommer att tjäna dig smidigt i många år.
  • Garanti . Tillverkaren fastställer garantiförpliktelser för gratis underhåll av sin utrustning i upp till tre år. Denna garanti är giltig förutsatt att du använder enheten för dig själv och inte använder den för kommersiella ändamål.
  • Räckvidd . I Metabo -tillverkarens produktlinje finns ett brett utbud av slipmaskiner. Alla kommer att välja ett verktyg för sig själva, beroende på önskad funktionalitet.

Nackdelen med Metabo slipmaskiner är kanske den ganska höga kostnaden för verktyg. Men den höga kvaliteten och 3-års garantin motiverar det fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Metabo -företaget tillverkar flera typer av slipmaskiner.

Vibrerande

Ytpolering med detta verktyg utförs genom vibrationer. Det vill säga att arbetsplattformen utför fram- och återgående rörelser med ett litet steg, men ganska hög hastighet.

I sin tur kan de delas in i ytslipning, där maskinens arbetsyta är en rektangel, och delta-slipning, vars plattform är gjord i form av en triangel.

Bild
Bild

Excentrisk eller orbital

Här poleras ytan genom att rotera sliphjulet, som är fäst på en speciell stödplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp

Slipning av materialet utförs genom att bandet flyttas längs transportören. Plattformen här har, precis som för slipmaskiner, en rektangulär form, men slipmaterialet rör sig bara i en riktning.

Förutom skillnaden i arbetssättet skiljer sig kvarnarna åt i anslutningstypen.

Bild
Bild

Tillverkaren erbjuder också flera typer av slipmaskiner här

  • Med arbete från elnätet . Det vill säga enheten är ansluten till ett 220 V -uttag.
  • Batteridriven . Tillverkaren installerar ett litiumjonbatteri på verktyget, vilket kräver periodisk laddning från elnätet.
  • Pneumatisk . En sådan anordning fungerar från luftflödets inverkan på bladen som är installerade inuti huset. För att arbeta med ett sådant verktyg måste du dessutom köpa en kompressor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Att välja en Metabo -kvarn det är nödvändigt att uppmärksamma flera aspekter.

  • Den typ av arbete som du tänker utföra med den här enheten. Så, för arbete med en stor yta av det bearbetade materialet, ytslipmaskiner, band- eller banmaskiner är lämpliga för dig. Om du måste arbeta med små delar som har hörn och oegentligheter är det bättre att köpa en deltakvarn.
  • Förekomsten av elektrifiering på arbetsplatsen. Om du använder din slipmaskin bort från elnätet eller om du upplever frekventa strömavbrott är det bästa alternativet att köpa en sladdlös modell.
Bild
Bild
  • Enhetens vikt och dess ergonomi. Håll slipmaskinen i dina händer. Du bör vara bekväm att arbeta med det. Men tänk på att om du till exempel ska slipa väggar med det här verktyget, kommer en ljusenhet att prioriteras här. Om du däremot kommer att använda kvarnen på en arbetsbänk större delen av din arbetstid, kommer den ökade vikten av enheten bara att spela i dina händer.
  • Enhetens kraft, arbetets hastighet. Dessa indikatorer påverkar enhetens prestanda. Ju högre de är, desto mindre tid behöver du för att avsluta ytan.
  • Ytterligare alternativ. Möjligheten att justera hastighet, dammuppsamlare, väska kommer att vara ett plus när du köper en Metabo -kvarn. Men vanligtvis är multifunktionella maskiner dyrare.
  • Pris. Priset på enheten spelar också en viktig roll. Om du har en budget kan du köpa en slipmaskin med den minsta funktionsuppsättningen. Men om din ekonomiska situation tillåter det är det bättre att köpa en professionell enhet som enkelt kan polera trä och även utföra arbete på betong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Utbudet av Metabo slipmaskiner är mycket brett, men det finns flera alternativ som är särskilt efterfrågade.

BAE 75 . Detta är en bandtypsmodell. Den här enhetens höga effekt, som är 1, 01 kW, och bältets rotationshastighet, som når 450 m / min, gör att du kan utföra arbete med hög kvalitet på kortast möjliga tid. Enheten är utrustad med möjligheten att justera hastigheten, samt en knapp för att hålla hastigheten under belastning. Drivs av ett nätverk, väger 4, 7 kg. Kostnaden för denna modell är cirka 16 000 rubel.

Bild
Bild
  • SXE 3125 . Detta är en hushållsmodell av en ytkvarn med endast 350 watt effekt. Den är utrustad med en dammuppsamlingskassett med ett filter, där allt damm kommer att samlas upp under drift. Kvarnen är ganska lätt, dess vikt är bara 2,5 kg, så den fungerar bekvämt även i taket. Fungerar från nätverket. Den har ytterligare funktioner för att justera hastigheten och öka effekten under belastning. Kostnaden för denna ändring är 14 500 rubel.
  • SRE 4350 . Detta är den mest budgetvänliga excentriska modellen av nätverkstyp, utrustad med en 310 W motor. Antalet varv som enheten ger ut når 4000 varv / min. Har en dammpåse, arbetsplatsen förblir ren. En universell dammsugare kan vid behov anslutas till verktyget. Denna kvarn väger bara 1,5 kg. Kostnaden når 7 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Metabo slipmaskiner är mestadels bra. Ägarna talar om verktygets höga kvalitet, om den höga funktionaliteten hos även budgetalternativ för bilar. Nackdelarna inkluderar bara det höga priset, särskilt för batterimodeller.

Rekommenderad: