Isskruv "Tonar": Hur Man Sätter Knivarna Korrekt? Egenskaper För Modellerna Tornado 130 Och Iceberg. Egenskaper Av Titanskruv

Innehållsförteckning:

Video: Isskruv "Tonar": Hur Man Sätter Knivarna Korrekt? Egenskaper För Modellerna Tornado 130 Och Iceberg. Egenskaper Av Titanskruv

Video: Isskruv
Video: 📉 The Moneychangers by Upton Sinclair AudioBook Full 2024, Maj
Isskruv "Tonar": Hur Man Sätter Knivarna Korrekt? Egenskaper För Modellerna Tornado 130 Och Iceberg. Egenskaper Av Titanskruv
Isskruv "Tonar": Hur Man Sätter Knivarna Korrekt? Egenskaper För Modellerna Tornado 130 Och Iceberg. Egenskaper Av Titanskruv
Anonim

I arsenalen för professionella sportfiskare och vinterfiskeentusiaster måste det finnas ett sådant verktyg som en isskruv. Den är utformad för att göra hål i en isig vattenkälla för att få tillgång till vatten. Det finns ett stort urval av detta verktyg med olika modifieringar från olika tillverkare på marknaden. Isskruvar "Tonar" är särskilt efterfrågade. Vad de är och hur man använder den här enheten korrekt, låt oss ta reda på det.

Om tillverkaren

Gruppen företag "Tonar" är ett ryskt företag som specialiserat sig på produktion av varor för fiske, jakt och turism. Det började sin historia på nittiotalet av förra seklet och har idag en omfattande produktion. Produkter av detta märke konkurrerar lätt på marknaden med analoger av utländska märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Isskruvar "Tonar" är skapade med innovativ teknik, som gör att du kan producera högkvalitativa varor, lätta att använda. Boers av detta märke har ett antal fördelar.

  • Pris . Priset för isövningar "Tonar" är ganska demokratiskt, så verktyget är tillgängligt för de flesta i befolkningen. Detta företag deltar i importersättningsprogrammet, så dess produkter har en utmärkt kombination av pris och kvalitet.
  • Stort modellutbud . Köparen kommer att kunna välja en borrmodifiering enligt sina individuella behov.
Bild
Bild
  • Pålitlig polymerbeläggning . Färgen från enheten skalas inte av även efter upprepad användning, den rostar inte.
  • Design . Alla isaxlar har en bekväm fällningsmekanism, som, när du använder verktyget, inte spelar, utvecklas lätt. När de bärs är sådana enheter ganska kompakta.
  • Pennor . De har en gummerad beläggning, de håller sig varma även i frost.
  • Många modeller kan kompletteras med en elmotor.

Nackdelarna inkluderar bara ett litet borrdjup för de flesta modeller, vilket är cirka 1 m. På vissa vattendrag i vårt land är frysdjupet av floder och sjöar något större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer en Tonar -isskruv.

Val av borrdiameter

TM "Tonar" erbjuder tre typer av övningar:

  • 10-11 cm - för snabb borrning, men ett sådant verktyg är inte lämpligt för att fånga stora fiskar, eftersom du knappt kommer att kunna ta ut det genom ett så smalt hål i isen;
  • 12-13 cm - den universella diametern som de flesta fiskare väljer;
  • 15 cm - en borr, vilket är användbart vid fiske efter stora fiskar.

Välja borrningsriktning

Isskruvar produceras i vänster och höger riktning. Företaget tar hänsyn till de olika behoven hos vänster- och högerhänta vid isborrning och producerar verktyg med olika rotationsriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av design

Isskruvar av detta märke produceras i flera typer.

  • Klassisk . Handtaget är i linje med skruven. Borrning sker med ena handen och den andra hålls helt enkelt.
  • Tvåhänt . Designad för höghastighetsborrning. Här utförs manipulationer med två händer.
  • Teleskopisk . Den har ett extra stativ som gör att du kan justera verktyget till en specifik istjocklek.

Viktval

Borrmassan har ingen liten betydelse, eftersom fiskare ofta måste gå mer än en kilometer till fots. Tonars isskruvar väger från två till fem kilo.

Färgval

För det svagare könet, som inte är likgiltigt för vinterfiske, har TM "Tonar" släppt en speciell serie isskruvar i lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Priset på olika borrmodeller skiljer sig också åt. Så den enklaste modellen kostar dig bara 1 600 rubel, medan en isskruv av titan kommer att kosta cirka 10 000 rubel.

Om knivar

Tonar isaxblad är tillverkade av högkvalitativt kolstål. De levereras med fästelement. Isplockknivar finns av flera typer.

  • Platt . Denna ändring kommer komplett med budgetövningar. De klarar sig bra med mjukt torrisskydd med temperaturer runt 0 grader.
  • Halvcirkelformig . Designad för borrning både i tining och vid nollpunktstemperaturer. Tillverkaren tillverkar dem i två typer: för våt och för torris. Lätt skadad av sand.

Under användning kan knivarna på Tonar -isaxlarna bli tråkiga och kräva skärpning. De kan tas till exempel till ett specialiserat center för skärpning av skridskor eller för att göra detta arbete hemma. För att göra detta behöver du en speciell sten med ett slipmedel av aluminiumsilikat eller sandpapper. Först avlägsnas knivarna från verktyget, sedan slits de ut längs sin skärdel, ungefär som hur vi slipar köksredskap, varefter knivarna installeras igen på borren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Modellserien för Tonars isskruvar innehåller mer än 30 modifieringar. Här är några som är särskilt efterfrågade.

  • Helios HS-130D . Den mest budgetmodellen. Borren är en tvåhandsmodifiering som är utformad för att göra hål med en diameter på 13 cm. Det övre handtaget förskjuts från rotationsaxeln med 13 cm och det nedre - med 15 cm, vilket gör det enkelt att snurra borren till is. Setet innehåller platta knivar "Skat", om så önskas kan de bytas ut mot sfäriska knivar HELIOS HS-130, som säljs komplett med fästelement.
  • Isberg-arktiskt . En av de dyraste modellerna i Tonar TM -serien. Den har ett borrdjup på 19 cm. Den fastdragna skruven har en ökad stigning, vilket underlättar processen att frigöra hålet från slammet.

Dessutom är enheten utrustad med en teleskopisk förlängning. Det låter dig justera verktyget för isskruvens tillväxt och ställa in borrdjupet. Dessutom har enheten en adapter som du kan installera en elmotor på. Borren levereras med två uppsättningar halvcirkelformade knivar, samt en väska. Verktygets vikt är 4,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Indigo . Modellen är konstruerad för borrning av is upp till 16 cm tjock. Borrmaskinen är utrustad med en avtagbar spets av kompositmaterial som motstår nötning väl och sfäriska knivar är fästa på den. Enhetens vikt är 3,5 kg.
  • " Tornado - M2 130 ". En tvåhandsanordning utformad för sportfiske. Borrdjupet för detta verktyg är 14,7 cm. Det väger 3,4 kg. Satsen innehåller ett adapterfäste som reglerar borrningens passering i isen, liksom längden på verktyget. Isskruven är utrustad med en uppsättning halvcirkelformade knivar, samt ett bekvämt och hållbart fodral för att bära och förvara verktyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är inte svårt att använda Tonar -isborren, som du bör utföra flera manipulationer för:

  • klar is från snö;
  • sätt en isskruv vinkelrätt mot behållarens yta;
  • gör rotationsrörelser i den riktning som ditt instrument är;
  • när isen har passerat helt, ta bort verktyget med ett ryck uppåt;
  • skaka av isen från boraxen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Tonars isskruvar är bra. Fiskare säger att det här verktyget är pålitligt, inte korroderar och uppfyller sin funktion perfekt. Knivar slits inte under flera säsonger.

Den enda nackdelen som köpare noterar är den ganska höga kostnaden för vissa modeller.

Rekommenderad: