Isskruv "Tornado": Funktioner I Modellen För Höger Rotation Och Mini -isskruv. Fördelar Och Nackdelar. Tips För Val Och Drift

Innehållsförteckning:

Video: Isskruv "Tornado": Funktioner I Modellen För Höger Rotation Och Mini -isskruv. Fördelar Och Nackdelar. Tips För Val Och Drift

Video: Isskruv
Video: Hurricanes, Earthquakes & Tornados - Design of Wood-frame Structures for Extreme Forces 2024, April
Isskruv "Tornado": Funktioner I Modellen För Höger Rotation Och Mini -isskruv. Fördelar Och Nackdelar. Tips För Val Och Drift
Isskruv "Tornado": Funktioner I Modellen För Höger Rotation Och Mini -isskruv. Fördelar Och Nackdelar. Tips För Val Och Drift
Anonim

Ryska mäns mest favorit -tidsfördriv är vinterfiske. För att spendera vilotiden med fördel och glädja familjen med en bra fångst måste fiskare ha standardutrustning tillgänglig - en isskruv.

Idag representeras marknaden av ett stort sortiment av sådan utrustning, men Tornado -isborren har visat sig bäst av allt, den utmärks av sin höga kvalitet och tillförlitlighet.

Särdrag

Isskruv "Tornado" är en unik anordning anpassad för fiske under de svåraste vinterförhållandena. Dess största skillnad från andra typer anses vara en bekväm utformning av låset, en förlängningsslang täckt med polymerfärg och vassa knivar. Tillverkaren släpper ut enheten i flera modifikationer. Den är utrustad med en avsmalnande spärr som sitter på handtaget.

I demonterat tillstånd passar en sådan hållare enkelt in i skruvröret, medan själva handtaget fästs på strukturen med vingmuttrar.

En egenskap hos Tornado -isskruvarna är deras unika roterande mekanism, som är ansvarig för inriktningen mellan handtaget och skruven. Trots att låsets utsida ser enkel ut, fixerar det stadigt handtaget i både monterat och arbetsläge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Isskruven förs in i arbetsläget helt enkelt. För att göra detta, skruva loss skruven, släpp handtaget och sträck tills dess axel och skruvens axel är i linje. Efter det, med kraft, dras allt åt med en skruv. Innan du börjar montera, se till att tumskruven är utrustad med en fjäder och en platt bricka … Tack vare en så bekväm utformning av låset monteras och demonteras borren snabbt. Dessutom har enheten en teleskopisk förlängning, målad med pulverformig polymerfärg, den kan öka borrdjupet av hål upp till 1,5 meter.

Tillverkaren brydde sig också om fiskarens komfort och utrustade isskruven med ett bekvämt handtag. Kroppen är tillverkad av slitstark plast och utvändigt täckt med ett mjukt material. Tack vare denna funktion förblir den alltid behaglig vid beröring och varm, även i de mest allvarliga frost.

Utformningen av Tornado isskruvar inkluderar billiga knivar, men de är av hög kvalitet och kännetecknas av en bladhårdhet på 55-60 HRC. Dessa knivar är vassa och gör det enkelt att borra hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tornado -isskruven är mycket efterfrågad och har fått många positiva recensioner. Fördelarna med utrustningen inkluderar ett bekvämt handtag som är lätt att fälla, samt ett kompakt utseende och driftsäkerhet. När du arbetar med sådana isskruvar finns det inga motslag alls. Den största fördelen med verktyget är en förlängningssladd täckt med ett skyddande lager av polymerfärg. Detta ger inte bara ett estetiskt utseende till produkten, utan ökar också dess slitstyrka.

Till skillnad från andra typer har "Tornado" isborren en ökad svänghöjd, det finns 10% fler av dem … Tack vare detta tillåter borren dig att omedelbart extrahera slam från hålet, med mindre fysisk ansträngning.

Tillverkaren släpper den komplett med ett hållbart fodral där du kan lagra och transportera utrustning. Dessutom kommer denna produkt med 1 års garanti.

När det gäller nackdelarna finns det praktiskt taget inga, förutom att många fiskare noterade att skruven inte var tillräckligt lång i konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Under många år har produktionsgruppen "Tonar" levererat till marknaden ett elegant sortiment av isskruvar som håller hög kvalitet och överkomliga priser. Raden av dessa produkter representeras av olika modifieringar, de skiljer sig åt i design och tekniska egenskaper.

Idag är följande modeller särskilt populära bland fiskare

" Tornado-M2" (f100) … Vikten på en sådan enhet är 3 kg, den har ett höger rotationshandtag. I arbetsläge är isskruvens längd från 1,370 till 1,970 m. Detta är en modern version som låter dig borra hål med en diameter på upp till 100 mm och ett djup av högst 1,475 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Tornado-M2" (f130) … I vikt tillstånd har enheten en längd på 93,5 cm, i arbetsläge - från 1,370 till 1,970 m. Vikten av en isskruv med denna modifiering överstiger inte 3,3 kg. Tack vare utrustningen kan du snabbt och enkelt borra hål med ett djup av 1, 475 m och en diameter på upp till 130 mm. Dessutom tillverkar tillverkaren också denna modell i en förenklad version som väger 2, 6 kg, den låter dig borra hål med en diameter på 130 mm och ett djup på 0,617 m. Denna mini-vy är perfekt för fiskeentusiaster som går in leta efter fisk över långa sträckor.
  • " Tornado-M2" (f150) … Detta är en modifierad modell som väger 3,75 kg. I arbetsläge är dess längd från 1,370 till 1,970 m, i vikt läge - 935 mm. En sådan borr kan borra hål med en diameter på upp till 150 mm och ett djup av 1, 475 m. Den största fördelen med denna isskruv är snabb isborrning med minimal fysisk ansträngning. För att göra ett hål räcker det med att sätta borren på isen och rotera med armbågarna på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att alla ovanstående modifieringar har fungerat bra, med När du köper en eller annan isskruv är det viktigt att uppmärksamma de tekniska egenskaper som helt motsvarar arbetsförhållandena … Så om du planerar att fiska på behållare täckta med ett tjockt lager av is, måste du föredra modeller med ett stort antal skruvar. På grund av detta kommer ansträngningen under borrningen att minska, och hålet kommer att frigöras från slammet mycket snabbare.

Det rekommenderas att köpa minimodeller för borrning av hål med ett djup av högst 1,5 m .… De är lätta att flytta och använda, utrustade med en teleskopisk förlängning och kan justeras i steg i höjdled.

Designfunktionen spelar också en stor roll när man väljer en isskruv. Du bör köpa modifieringar som har en unik attackvinkel på knivfästplatsen. Jämfört med standardmodeller”biter” de snabbt i isen. Som ett resultat sparas tid och ingen manuell arbetskraft krävs.

När det gäller hållbarhet är alla ändringar av hög kvalitet och har ett års garanti.

Rekommenderad: