Jigsaw "Interskol": Valet Av En Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Batterimodeller. Laguppställningen

Innehållsförteckning:

Video: Jigsaw "Interskol": Valet Av En Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Batterimodeller. Laguppställningen

Video: Jigsaw
Video: School Chess Club Coaching - Active King Endgames (2012-09-11) 2024, Maj
Jigsaw "Interskol": Valet Av En Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Batterimodeller. Laguppställningen
Jigsaw "Interskol": Valet Av En Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Batterimodeller. Laguppställningen
Anonim

Pusslet för närvarande är ett av de mest populära verktygen, inte bara bland proffs, utan också för hemmabruk. Ofta hemma använder vi en bågfil för olika snitt, men inte en enda bågfil ger möjlighet att få ett perfekt snitt, och när det gäller driftshastighet har pusslet inte samma sak i detta fall. Det låter dig göra inte bara raka snitt, utan också vilken vinkel som helst i planet på 180 grader. Det utvidgar dess gränser för tillämpning och relevans. Utbudet av bearbetade material är stort: både järn- och järnmetaller, plast, trä, keramik, gummi, gips.

Utbudet av alla typer av elverktyg är nu stort, pusslet är inget undantag . När du väljer det här verktyget bör de viktigaste urvalskriterierna vara priset, användningsfrekvensen, mängden arbete, materialet du ska arbeta med, verktygets typ av strömförsörjning, underhåll av en viss modell, popularitet av tillverkaren och närvaron av ett servicecenter för detta företag i din stad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktfunktioner

För att göra rätt val för dig måste du överväga flera alternativ från olika tillverkare. I denna artikel kommer vi att prata om elektriska sticksågar som produceras av Interskol, deras egenskaper, syften, skillnader. För tillfället har tillverkaren 6 modeller av elektriska sticksåg, som de säger, för varje smak och plånbok. Så det finns en serie för hemmamästaren. Verktygen i denna serie är halvprofessionella och är utformade för hemmabruk och sällan användning.

Ett professionellt verktyg är mer hållbart och har mer kraft, vilket ökar dess operativa kapacitet.

Bild
Bild

Laguppställningen

Låt oss börja vår bekantskap med den enklaste modellen.

MP-55 / 500E

Denna sticksåg är avsedd för hemmabruk, vilket innebär skonsam drift och relativt blygsam kraft och kapacitet hos enheten. Har en harmonisk och ergonomisk design, passar bekvämt i handen, låg vibrationsnivå på grund av utmärkt balansering av växelmekanismen, vilket möjliggör bättre kontroll av skärprocessen. Tack vare den nedre rullen kan du göra ett mjukare snitt, vilket är mycket viktigt för nybörjare. Ganska kraftfull och pålitlig motor med nominellt deklarerad effekt på 500 watt.

Har utmärkta egenskaper när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet:

  • slagfrekvens från 800 till 3000 slag per minut;
  • den största skärvinkeln är 45 grader;
  • pendelslag;
  • elektronisk styrenhet;
  • slaglängd 18 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av skruvklämningen på sågbladet och bladets T-formade svans minimeras risken för att det går sönder under drift . MP -55 / 500E -modellen är utformad för att skära trä med ett maximalt skärdjup på 55 mm, aluminium - 10 mm, stål - 6 mm.

Denna modell kombinerar många fördelar, vilket bekräftas av modellens popularitet och många recensioner från nöjda ägare av denna enhet. Oftast utmärks sådana fördelar som säkerhet, pendelrörelse, låg vibrationsnivå, vilket garanterar arbetskomfort, snittets jämnhet, tillförlitlig fastsättning av styrrullen, tillgänglighet av filer och deras variation, enkel installation av sågen.

Om du köper den här modellen får du ett pålitligt och säkert verktyg. Glöm inte att läsa instruktionerna och säkerhetsreglerna innan du använder sticksåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

MP-100 / 700E

Modellen är en mer seriös enhet med mer funktionalitet och följaktligen ett högre pris. Denna sticksåg är utformad närmare det professionella segmentet och används för att skära plast, stål, icke-järnmetaller, konstruktion och möbelstycken upp till 100 mm tjocka samt timmer.

Fördelarna med denna modell:

  • förstärkta filhållare;
  • möjligheten att snabbt ändra filer utan att använda ett verktyg, liksom en bas utan ett verktyg (det vill säga att du enkelt kan ändra filer, för detta behöver du bara ta bort en och sätta in den andra utan att behöva dra åt skruven);
  • växellådshuset är av metall;
  • fyra pumpnivåer ger optimal effekt;
  • gjuten plattform;
  • 705 W motor och minsta vibrationsnivå garanterar hög kvalitet och bekvämt arbete;
  • frekvensen av stångens dubbla slag är justerbar från 700 till 3000 slag / min, stångens slag är 26 mm;
  • skärvinkel vid lutning är möjlig upp till 45 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av en kraftfullare motor och en förstärkt struktur är stålets skärdjup 10 mm, aluminium är 20 mm, trä är upp till 100 mm, vilket är mycket anständiga indikatorer. Sticksågen är dessutom utrustad med ett skyddsskydd på sågen för säkert och bekvämt arbete.

Och även fördelarna, sladdens längd bör markeras - 2 m. Justering av hastigheten gör att du kan uppnå ett idealiskt snitt och inte förstöra skärbladet, justeringen görs med ett hjul på sticksågens sidoyta. Bland bristerna kan man särskilja bristen på belysning, laser och mjukstart, samt en ganska stor vikt - 3 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

MP-100 / 700E

Sticksågen på den här modellen är mycket populär och har enligt recensioner viktiga egenskaper: ett pålitligt och bekvämt grepp, ett jämnt snitt, hög effekt och dess justering, säker design, enkelhet i enheten för byte av sågar, driftsäkerhet.

De viktigaste förbrukningsmaterialen för sticksåg är filer , i varje butik som säljer elverktyg hittar du alltid i lager filer från de enklaste, kostar från 90 rubel för 3 blad för att skära trä till pålitliga och dyrare filer av kända märken med ett pris på 500 rubel för en uppsättning av 9 blad för trä, stål, gips. Andra förbrukningsmaterial för Interskol -sticksåg är en styrrulle och en stång, den första kommer att kosta från 150 rubel och mer, men en stavmontering är dyrare - från 300 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Huvudfaktorn i arbetet med Interskol -sticksåg är noggrann iakttagande av säkerhetsåtgärder och bruksanvisningar, vilket säkerställer bekvämt arbete och hållbarhet för verktyget. De viktigaste parametrarna som bör kontrolleras innan arbetet påbörjas är:

  • filens tillstånd - arbetets noggrannhet beror på dess integritet och bevarandet av geometriska parametrar;
  • det rekommenderas att kontrollera motorns funktion och se till att det inte finns gnistor från motorn eller främmande ljud (de kan orsakas av ett fel på borstarna);
  • och du bör också kontrollera strömkabelns eller batteriets integritet om det är en sticksåg av batterityp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetet bör vissa säkerhetsregler följas, nämligen:

  • försök att bära skyddsglasögon;
  • tryck pusslet så hårt som möjligt mot arbetsytan;
  • försök att inte ändra skärvinkeln under sågen, annars riskerar du att inte bara få ett snett sågsnitt, utan också att klippa sågklingan;
  • håll verktyget stadigt på plats och för det smidigt längs såglinjen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att öka sticksågens livslängd är det nödvändigt att inspektera sågens, kroppens och strömkabelns yttre integritet före och efter användning av verktyget.

Rengör insidan av sticksågens delar regelbundet, för när du arbetar med trä eller gips kommer små partiklar in i verktyget, täpper till filtret och orsakar motorstörningar. Efterlevnad av dessa riktlinjer kommer att förlänga din sticksågs livslängd.

Rekommenderad: