Hur Laddar Jag Batteriet Från En Skruvmejsel Utan Laddare? Hur Laddar Jag Ett 18 Volts Batteri Utan Laddning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Laddar Jag Batteriet Från En Skruvmejsel Utan Laddare? Hur Laddar Jag Ett 18 Volts Batteri Utan Laddning?

Video: Hur Laddar Jag Batteriet Från En Skruvmejsel Utan Laddare? Hur Laddar Jag Ett 18 Volts Batteri Utan Laddning?
Video: Ladda och underhåll dina batterier! 2024, Maj
Hur Laddar Jag Batteriet Från En Skruvmejsel Utan Laddare? Hur Laddar Jag Ett 18 Volts Batteri Utan Laddning?
Hur Laddar Jag Batteriet Från En Skruvmejsel Utan Laddare? Hur Laddar Jag Ett 18 Volts Batteri Utan Laddning?
Anonim

Nyligen har skruvmejseln blivit en oumbärlig enhet för reparation av flyttbara strukturer och hjälper till att snabbt klara mindre reparationer. Med tanke på att detta är en icke-stationär enhet måste arbetaren ofta hantera problemet med snabb urladdning. Materialet i den här artikeln gör läsaren bekant med metoder för att ladda ett batteri utan en inbyggd stationär laddare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När är det nödvändigt?

Det finns situationer där skruvmejseln inte är tillgänglig. Det kan till exempel misslyckas, vilket kan orsaka arbetsstopp. Dessutom kan laddaren gå förlorad. Den tredje anledningen är elementär utbrändhet och slitage på laddaren, liksom förlängningen av terminalerna i själva batteriet, vilket gör att kontakten rör sig bort . För att åtgärda problemet måste du leta efter lämpliga laddningsalternativ som är kompatibla med den befintliga skruvmejselmodellen. I det här fallet är det att föredra att köpa rätt laddare, vilket främjar säker drift och laddar instrumentets batteri helt.

Bild
Bild

Vad kan debiteras?

Om den nödvändiga laddaren inte är tillgänglig, det finns tre sätt att lösa problemet:

  • använd en billaddare;
  • köp en vanlig universalladdare;
  • för att göra om ett elverktyg för ström från ett externt batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda en billaddare måste du ta hänsyn till att skruvmejselbatterier har sina egna egenskaper, de skiljer sig från blybatterier. Endast en laddare som är utrustad med elektronik med reglering av ström och spänning kan vara lämplig . Här måste du välja laddström eftersom det önskade värdet helt enkelt inte passar in i driftsområdet. Detta kan i sin tur tvinga användaren att begränsa strömmen genom ballastmotståndet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En universell enhet köps om det, förutom själva skruvmejseln, finns batteridrivna enheter i huset . Fördelen med sådana enheter är massan av inställningar, genom vilka befälhavaren kan bestämma önskat laddningsläge för skruvmejseln och välja rätt alternativ för skruvmejselbatteriet. Om den befintliga skruvmejseln redan är gammal är det opraktiskt och enkelt dyrt att köpa en extern strömkälla. När du väljer en likriktare för bilbatterier är det viktigt att uppmärksamma polariteten. Därför är det värt att ha en testare till hands. Och du måste ladda skruvmejseln under ständig övervakning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa en likströmsladdare som matchar de nödvändiga parametrarna för skruvmejselbatteriet . För att göra detta, när de köper, uppmärksammar de tre faktorer: laddningsström, effekt och kapacitet. Det är mycket möjligt att enheten måste moderniseras och utrustas med ett särskilt skydd, för vilket de köper en 10 ampere säkring, som ingår i elnätet. När det gäller tråden måste du köpa ett alternativ med ett större tvärsnitt (jämfört med konventionella ledningar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur laddar man utan inbyggd laddning?

Om du har valt en lösning för att ladda enheten med en billaddare måste du först ange lägsta värde på enheten. Batteriet tas bort, bestäms med dess polaritet (hitta "plus" och "minus"). Därefter är laddarens terminaler direkt anslutna till den. Om detta inte är möjligt förbättras enheten, för vilken plattor eller gem används. Laddningen slås på i 15-20 minuter, och så snart batteriet blir varmt stängs laddaren av. Vanligtvis räcker det med en kort laddningstid i detta fall. När det gäller laddströmmen väljs den mellan 0,5 och 0,1, beroende på batteriets kapacitet i ampere / timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett 18 volts batteri med en kapacitet på 2 A / h behöver en laddare med en laddström på 18 volt och en kapacitet på 200 mA per timme. Det är att föredra att laddarens prestanda är cirka 8 gånger mindre. För att leverera ström måste du använda speciella krokodiler och hänga dem på de strömavledande plattorna på batterikontakten. I det här fallet är det viktigt om det finns en laddningsplats i själva enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om laddaren är inbyggd i batteriet kan den laddas med en adapter som sänker spänningen . I det här fallet kan du hämta en universalladdare i butiken. Om inte, måste du reparera den befintliga laddaren eller leta efter en analog enhet. Det är viktigt att använda en laddare med strömstyrka för att ladda batteriet i flera timmar.

Bild
Bild

För att kontakten ska vara tillräcklig är det att föredra att fixa krokodilerna med metalltrådar. Spänningen måste matcha batterienheten. Du måste bara sätta ett sådant batteri på laddning med en kvarvarande laddning. Om parametrarna för enheterna inte matchar, men samtidigt har små skillnader, är det i vissa fall möjligt att kortsiktig ladda. Det brukar dock leda till en snabb nedbrytning av batteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behöver du veta?

När du väljer ett av alternativen som ersätter skruvmejseln laddare måste du komma ihåg: processens säkerhet beror på korrekt anslutning av enheterna. Dessutom är det viktigt att se till att laddningsläget matchar specifikationerna för själva batteriet. Oavsett vilken version av laddaren som väljs måste du förstå: tillfälliga metoder kan rädda situationen flera gånger. Men det är alltid oönskat att använda dem, eftersom endast originalladdare ger de nödvändiga spännings- och strömvärdena.

Bild
Bild

Du kan inte använda laddare med en USB -port från en bärbar dator - de är inte avsedda för detta . Om batteriet inte laddas kan du försöka överklocka batteriet. För att göra detta demonteras enheten och orsaken till felet identifieras. Därefter laddas enheten först med en stor och sedan med en mindre ström. Detta gör att du kan återuppliva den om det fortfarande finns elektrolyt inuti.

Rekommenderad: