Hilti Skruvmejsel: Hur Man Väljer Borstar Och Bitar? Egenskaper För Sladdlösa Skruvmejslar

Innehållsförteckning:

Video: Hilti Skruvmejsel: Hur Man Väljer Borstar Och Bitar? Egenskaper För Sladdlösa Skruvmejslar

Video: Hilti Skruvmejsel: Hur Man Väljer Borstar Och Bitar? Egenskaper För Sladdlösa Skruvmejslar
Video: HUR DU använder Hiltis AT-system 2024, Maj
Hilti Skruvmejsel: Hur Man Väljer Borstar Och Bitar? Egenskaper För Sladdlösa Skruvmejslar
Hilti Skruvmejsel: Hur Man Väljer Borstar Och Bitar? Egenskaper För Sladdlösa Skruvmejslar
Anonim

Hilti skruvmejslar är högkvalitativa verktyg i mellanklassområdet. De är lämpliga både för proffs inom sitt område och för köpare som planerar att använda en skruvmejsel, till exempel en kassettskruvmejsel eller med ett fäste för självgängande skruvar, för hushållsbehov. Alla fördelar och nackdelar med verktygen för detta märke diskuteras nedan.

Bild
Bild

En kort historik och syfte med varumärket

Hilti började marknadsföra kampanjer 1950. Detta märke uppträdde i Liechtenstein nästan tio år tidigare, men under ett helt decennium var företagets ingenjörer uteslutande engagerade i utvecklingen och ännu inte släppte produkter till försäljning. Kort efter den officiella lanseringen av försäljningen utmärkte sig varumärket genom att uppfinna världens första byggpistol. Han introducerade många fler innovationer på marknaden för professionella konstruktionsverktyg och började sedan producera enheter i budgetpriskategorin.

Bild
Bild

Hilti -produkterna är lämpliga för följande applikationer:

  • professionell konstruktion, inklusive dygnet runt reparationsarbete;
  • konstruktion och reparation i områden avlägsna från elnät (tack vare närvaron av batterimodeller);
  • hushållsbyggande.

Skruvmejslar av olika modifikationer är lämpliga inte bara för att dra åt och skruva loss skruvar, utan också för att borra olika material. Slagförändringar klarar framgångsrikt medellång hård betong, plast och till och med metall.

Bild
Bild

Märkesfördelar

De verkliga fördelarna med Hilti -märket kan ses i kundrecensioner. Det genomsnittliga betyget för skruvmejslar är 4, 5-4, 6. Flera positiva aspekter noteras.

  • Många modeller är utrustade med skyddsmekanismer. Förutom överhettningsavstängning, vilket är vanligt med alla märken av verktyg, utlöses också automatisk strömavbrott vid överbelastning. Detta skyddar batteriet och själva enheten, vilket ökar livslängden.
  • Lång driftstid. Hilti -enheter överstiger avsevärt inhemska produkter när det gäller deras livslängd, även med högt slitage fungerar de i mer än ett år. Detta är ett idealiskt verktyg för dem som inte är särskilt insatta i alla nyanser av att bry sig om skruvmejslar. Även med konstant kritisk belastning kommer enheten att fortsätta att fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att byta kolborste i motorn för skruvmejseln. Detta ökar produktens livslängd avsevärt, vilket är viktigt, eftersom de flesta modellerna av hög kvalitet kostar mer än 20 tusen rubel.
  • Livstidsgaranti. Under hela livslängden kan ägaren gratis byta verktygets reservdelar. Nyansen är att servicecenterets tjänster endast är gratis de första två åren, och sedan måste du betala för specialister, även om reservdelar förblir gratis.

Man ska dock inte skynda sig för att köpa en produkt av detta märke. Först bör du studera de negativa aspekterna av skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Hilti är på många sätt sämre än mer framstående tillverkare som Bosh, Makita, AEG. Den största nackdelen är överpriset. För jämförelse: Makita 6281DWPE -skruvmejsel till ett pris av 11 tusen rubel är utrustat med ett kylsystem, ett bekvämt gränssnitt, möjligheten att byta läge med en hand. Hilti SFC14-F kostar en och en halv gånger mer, 18 300 rubel, men den kan bara skryta med låg vikt och högt vridmoment (som också skiljer sig från den specificerade Makita-modellen). Professionals rekommenderar att du köper två produkter från en japansk tillverkare till ett pris som motsvarar kostnaden för en Hilti -produkt.

Köpare noterar några fler punkter i sina recensioner

  • Trots produktens långa livslängd försämras gummikuddarna snabbt och måste bytas ut.
  • Batterimodeller kan krympa snabbt vid låga temperaturer eller hög luftfuktighet.
Bild
Bild
  • En annan nackdel med batterimodellen är dess tunga vikt. Även användningen av aluminium och plast hjälper inte, eftersom batterierna i detta märke kännetecknas av sin höga massa. I detta avseende är det inte alltid bekvämt att använda instrumentet under lång tid utan god fysisk förberedelse.
  • Även om tillverkaren lovar en livstidsgaranti på själva verktyget, måste köparen fortfarande betala för reparationstjänster. Och även om kostnaden för reservdelar kompenseras av serviceföretaget, tydligen, för att kompensera för monetära förluster, överskattar tillverkaren priserna på själva tjänsten kraftigt. Två år efter köpet av varan fortsätter ägaren att inte betala för reservdelar utan betalar redan för tjänsten, som träffar fickan.

Därför måste du väga för och nackdelar med en viss modell innan du köper en Hilti -enhet. Om köparen behöver ett budgetverktyg är detta märke definitivt inte lämpligt. Men det kan överträffa liknande märken inom specialskruvmejsel -segmentet. Så dyra modeller med ett pris på 25 tusen eller mer kännetecknas av en lång livslängd och högt vridmoment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Utbudet av Hilti -verktyg är ganska varierat, varumärket producerar olika typer av utrustning.

Uppladdningsbar

Batteridrivna enheter fungerar utan nätverksanslutning. En uppsättning med ett eller två batterier är inbyggda i handtaget, vilket ger långsiktig drift utan laddning. Olika modeller visar olika batteritid. De dyraste produkterna kan förbli aktiva i 8 timmar, vilket är tillräckligt även för professionella byggare. Budgetalternativ kan dock inte skryta med sådana indikatorer; de fungerar kontinuerligt i högst två timmar.

Närvaron av ett batteri är bekvämt om arbete utförs på en höjd, i ett område utan strömförsörjningsnät, och även om det uppstår ett plötsligt strömavbrott.

Men det finns också nackdelar:

  • hög vikt på grund av batteriernas svårighetsgrad;
  • behovet av periodisk förändring eller laddning om specialisten arbetar länge;
  • under ogynnsamma förhållanden (till exempel i kallt väder) sjunker batteriets prestanda eller livslängd utan laddning kraftigt.
Bild
Bild

Nätverk

Nätverksmodeller ansluts direkt till ett vägguttag. De kan inte användas för arbete på hög höjd, liksom i mindre utvecklade områden. Nätverksprodukter föredras dock av proffs eftersom de gör att du kan arbeta utan att bli distraherad av att byta eller ladda batterier. Dessutom minskar bristen på ett batteri också enheternas vikt. Det är bekvämare att hålla dem i handen, specialisten tröttas långsammare.

Bild
Bild

Tejp

Bandmodeller är utrustade med specialband där bultar eller skruvar är fästa. När man snabbt skruvar in ett stort antal fästelement är detta särskilt bekvämt: arbetaren distraheras inte av att hitta och sätta in skruvar, de matas automatiskt till borrningen.

Denna automatisering är användbar vid fixering av plåtmaterial, såsom gips, i stor skala.

Bild
Bild

Typer av instrument efter syfte

Det är nödvändigt att välja ett verktyg inte bara för dess strukturella egenskaper. Produkterna skiljer sig också åt i syfte. De mest moderna och dyra modellerna tillåter inte bara skruvning av skruvar utan även borrning av särskilt hårda material.

  • Skiftnycklar . Skiftnycklar tillverkas med 1-2 ackumulatorer och drivs inte från elnätet. De kännetecknas av högt vridmoment, vilket gör att muttrarna kan dra åt så snabbt som möjligt. Det finns många alternativ på marknaden, allt från små till de som är lämpliga för däckbyte.
  • Borra skruvmejslar . Lämplig för skruvning och skruvning samt för borrning i mjuka och hårda material. Det finns hastighetsreglering, dyrare modeller har två av dem. Motordelar måste bytas ut.
  • Trummor . Impact -produkter kan användas för att skära betong, metall, trä, plast, kompositmaterial. Det finns variationer med batteri eller elnät.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ersättningsbitar?

Du kan hitta över 30 bitar och relaterade produkter för olika ändamål i Hiltis märkesbutiker eller på Internet. Tänk på parametrarna för att välja dessa komponenter.

  • Diamantbelagd . Ett tunt lager diamantflis ökar borrens hållfasthet avsevärt. Detta gör att den inte slits ut även under långvarig hög belastning. Sådana redskap kan hålla i flera månader även vid intensiv användning i konstruktionen. Priset är något högre än produkter utan sprutning.
  • Magnetfäste . Dessa bitar används uteslutande för att skruva in olika skruvar. De installeras och byts snabbt, men samtidigt kan de inte ge en ganska stark vidhäftning. Av denna anledning rekommenderas de inte för höga stötbelastningar.
  • Torsionsstänger . Dessa produkter tål hög vridning och är lämpliga för slagborrar. Om vridmomentet stiger kraftigt vrids borrens elastiska kant och kompenserar därmed den ökade belastningen.

Omfattningar av dessa bilagor:

  1. installation i en tuff miljö;
  2. åtdragningsskruvar med abrupta stopp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Hilti uppdaterar regelbundet sitt sortiment. Ett antal ändringar har vunnit störst popularitet i år.

  • Hilti SD 2500 . Designad för att borra träplåt och gips. Den låter mycket, men den är utrustad med ett djupstopp och väger bara 1,5 kg. Kostnaden är 12,6 tusen rubel.
  • Hilti SD 5000 . Priset är 12 tusen rubel. Klarar sig bra med gipsskiva, guider, träprodukter. En bandmagasin kan anslutas till den.

Ventilation skyddar ägaren från damm. Nästan inget ljud, låga vibrationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hilti SID 2-A (2x2,6) . Det kostar 16 tusen rubel. Vikt 1, 1 kg, fungerar mer än 8 timmar. För att förhindra att batteriet töms för snabbt ute finns en kylsensorfunktion. Produkten är förpackad i ett fodral med fack för bitar och ett extra batteri.
  • Hilti SD 5000-A22 . Denna produkt har en smal profil, fungerar med gipsskivor och stora fiberpaneler. Trots batterisystemet i arbetet har enheten bättre effekt än nätverkets motsvarigheter. Nackdelen är priset på cirka 30 tusen rubel.
  • Hilti ST 1800-A22 . Långvarig, nästan tyst enhet, utrustad med en uppsättning av två batterier. Designad för proffs, eftersom det kostar mer än 40 tusen rubel.

Rekommenderad: