Bosch Skruvmejsel: Ett Urval Av Sladdlösa Och Sladdade Skruvmejslar. Reparation Av 18 Och 12 Volt Modeller. Borstar, Laddare, Patroner Och Annan Utrustning

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Skruvmejsel: Ett Urval Av Sladdlösa Och Sladdade Skruvmejslar. Reparation Av 18 Och 12 Volt Modeller. Borstar, Laddare, Patroner Och Annan Utrustning

Video: Bosch Skruvmejsel: Ett Urval Av Sladdlösa Och Sladdade Skruvmejslar. Reparation Av 18 Och 12 Volt Modeller. Borstar, Laddare, Patroner Och Annan Utrustning
Video: Angle Grinder Hack! Don't Throw Away the old Angle Grinder! 2024, Maj
Bosch Skruvmejsel: Ett Urval Av Sladdlösa Och Sladdade Skruvmejslar. Reparation Av 18 Och 12 Volt Modeller. Borstar, Laddare, Patroner Och Annan Utrustning
Bosch Skruvmejsel: Ett Urval Av Sladdlösa Och Sladdade Skruvmejslar. Reparation Av 18 Och 12 Volt Modeller. Borstar, Laddare, Patroner Och Annan Utrustning
Anonim

Skruvmejseln kan utan tvekan kallas ett av de viktigaste verktygen både i vardagen och under professionellt byggnadsarbete. Den är konstruerad för att dra åt och lossa alla typer av skruvar, självgängande skruvar, skruvar, och om det finns en lämplig funktion kan den hjälpa till vid borrning av hål i olika material. Kanske den obestridda ledaren på verktygsmarknaden är Bosch -produkter.

Bild
Bild

Märkesfunktioner

Bosch är en tysk företagsgrupp som, förutom att producera en enorm mängd olika utrustningar, också är engagerad i skapandet av högkvalitativa verktyg för hushålls- och industriellt bruk. Under en enorm tid, liksom på grund av den ständiga förbättringen av tekniken, har varumärket lyckats etablera sig som en sann ledare på verktygsmarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från detta märke sticker positivt ut mot bakgrunden från andra konkurrerande företag . Först och främst beror detta på en produkt av riktigt hög kvalitet, eftersom tillverkare alltid letar efter nya idéer för att göra det enklare att arbeta med utrustning utan att förlora hög arbetsproduktivitet. Dessutom utmärker sig bland annat Bosch -verktyg för sin hållbarhet och användarvänlighet, oavsett förutsättningarna för byggnadsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna hittar en strategi för varje kund, därför har ett brett utbud av olika modeller av skruvmejslar släppts . Här kan du välja både elektrisk, batteridriven och elnät, som kräver en stationär strömkälla. Vinkelversioner av detta verktyg presenteras också, så att du kan arbeta i trånga utrymmen. Kort sagt, om du plötsligt behöver en skruvmejsel, bör Bosch -produkter vara de första i listan över sökande för köpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Först och främst skiljer sig skruvmejslarna när det gäller strömkälla: det finns batteri och elnät. De förra är praktiska att använda utanför hemmet, eftersom de inte kräver en elektrisk ström i närheten, men de är ganska stora i vikt och volym. I detta är de definitivt sämre än den andra typen av verktyg, som är relativt lättare, men kräver elektricitet. Dessutom är det oftast nätverksskruvmejslarna som har högre effekt, därför kan de ge fruktbart arbete, vilket är mest nödvändigt inom det professionella området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slagskruvmejslar är ett bra alternativ till en borrmaskin, bara för de mest grundläggande hushållsanvändningarna . Till exempel, om du är i reparationsbranschen behöver du inte köpa ett professionellt verktyg. Du kan också klara dig med en slagskruvmejsel, som är lämplig för många andra jobb. Den borstlösa enheten är lättare att justera hastigheten. Dessutom är den mer energieffektiv än borstade verktyg. De mest populära enheterna är de med ett litiumbatteri. Det är hållbart och fungerar bra under tunga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miniskruvmejslar köps ofta i butiker. De är idealiska för arbete med små skruvar och självgängande skruvar. Deras massa når inte ens ett kilo, vilket är mycket bekvämt, till exempel för enkelt arbete på höjd.

Vinkelskruvmejslar är utmärkta hjälpare i konstruktionen . På grund av sin lätthet och kompakthet är de oumbärliga vid arbete i trånga utrymmen, smala öppningar. Remskruvmejseln är ett verktyg som främst är lämpligt för proffs. Det är nödvändigt för ganska storskaligt arbete med byggteam, och hemma är det inte alls nödvändigt att ha det. Dessutom överstiger dess pris betydligt kostnaden för en enkel hushållsapparat. Att ha en pneumatisk skruvmejsel hemma kan vara olönsamt på grund av det ganska kostsamma underhållet. Men i alla typer av verkstäder kan det vara en mycket nödvändig sak som hjälper till att reparera komplexa strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Kraft och hastighet är de viktigaste egenskaperna genom vilka erfarna byggare och vanliga män skiljer skruvmejslar. Det beror på vilket ändamål verktyget kommer att användas för: professionellt eller hushåll. Vridmomentet för de enklaste skruvmejslarna varierar från 10 till 15 Nm, och för mer professionella modeller finns en växellåda på 130 Nm. Om verktyget är avsett för verkliga byggare, är det utrustat med en extra funktion - borrning, så antalet varv per minut är 1200, och för hushåll är det ganska acceptabelt cirka 500 varv.

Bild
Bild
Bild
Bild

En indikator som typ och storlek på batterikapaciteten är viktig. För enkla hushållsmodeller använder Bosch nickel-kadmiumbatterier, som inte har någon chockfunktion. Dessutom, om instrumentet är inaktivt, kan enheten laddas ur på egen hand. Det finns dock fördelar i form av en ganska lång livslängd, cirka 5 år, och ett relativt lågt pris.

För professionella skruvmejslar används litiumjonbatterier . De tillåter användning av slagfunktionen, åtdragning av fästelement med en ganska stor diameter. I det här fallet laddas batteriet inte ur efter en lång period av inaktivitet, och enhetens vikt som helhet ökar inte när batteriet är anslutet. Om vi pratar om sladdlösa verktyg tar det ungefär en timme att ladda en professionell enhet, och de kommer att kunna arbeta ganska länge. För ett amatörskruvmejselbatteri tar det cirka 3-5 timmar att vara helt klar för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejselns spänningsindikator påverkar vilket arbete som kan utföras med enheten . Vanligtvis är verktyget utrustat med batterier med en spänning på 9 till 36 volt. Därför väljer alla exakt vad de behöver, med hänvisning till verkets volym och komplexitet. Till exempel, om dina planer inkluderar installation av alla typer av träkonstruktioner, borrning av hål med olika diametrar, ge företräde åt ett verktyg med en spänning på minst 12-18 volt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch skruvmejslar skiljer sig också åt i karossfärg, vilket är mycket bekvämt när man väljer modell . Verktyg som är avsedda för hushållsarbete är gröna och professionella enheter är blåa. Men var också uppmärksam på det omvända. De flesta professionella modeller är utrustade med denna funktion, med dess hjälp kan du ta bort fasta borrar, borrar, bitar. Förekomsten av flera hastigheter kommer inte att skada, vilket kommer att avsevärt förbättra kvaliteten på byggprocessen. Skruvmejslar kan skilja sig åt när det finns ett hölster i satsen och olika tillbehör, motorns kvalitet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För arbete på svåråtkomliga platser och trånga utrymmen är en skruvmejsel med huvud perfekt, vars minimivärde varierar från 220 till 280 millimeter. Om du måste bygga i källaren, ge företräde åt verktyget med LED -belysning Power Light. Bosch -tillverkare har också tillhandahållit ett system som kallas Auto Lock. Tack vare denna design är det enkelt att utföra frekventa verktygsbyten med en hand.

Bild
Bild

Naturligtvis, när du väljer en skruvmejsel, som alla andra verktyg, måste du fokusera på de tekniska egenskaperna (de presenteras ovan), personlig bekvämlighet och kostnaden för varorna. Om alla tre indikatorerna sammanfaller med dina preferenser är det definitivt värt att ta verktyget.

Bild
Bild

Olika modeller

Tillverkarna av det tyska företaget har glädjat sina kunder med kvalitetsprodukter och ett brett utbud av val i många år. Naturligtvis klagar många på den ganska höga kostnaden för verktyg, men Bosch vet vad det kräver så mycket pengar för, eftersom företaget i mer än ett sekel har varit ledande inom många produktionsområden.

Bild
Bild

Det mest köpta på flera år är den kraftfulla dubbelsidiga skruvmejseln Bosch GSB 180-LI 1,5 Ah x2 Case lämplig för alla ändamål. Dess vridmoment är 54 Nm, vilket bidrar till lika utmärkta borrningar i betong, järn, trä. Det är möjligt att borra hål med en diameter på 8 till 30 millimeter och bitrotationshastigheten når 1700 rpm. Verktyget är utrustat med en ficklampa, en startknapp och en elektronisk hastighetskontroll. Motoreffekten är 18 volt. Enheten säljs med en laddare och ett fodral.

Bild
Bild

Baserat på många köpares åsikt kan du märka inte särskilt betydande nackdelar: det finns inga adaptrar och det finns ingen indikator för vilken du kan bestämma laddningsnivån. Dessutom är inte alla användare nöjda med kvaliteten på verktygsfodralet.

Den välkända modellen Bosch GSR 12-2 V 1.5AH X2-fodral har hög effekt . Detta är en hammarlös skruvmejsel som är utrustad med ett 18 volts Ni-Cd-batteri. Patronen, vars storlek är 10 millimeter, roterar vid tomgångshastighet med ett maxhastighet på 1200 varv / min. Modellen är lämplig för alla ytor, skapar hål med en diameter på 11 till 23 millimeter. Av recensionerna följer att denna modell är idealisk för hemmabruk, men för professionella behov kan den ha många nackdelar. Och folk noterar en ganska lång laddningstid - cirka tre timmar istället för den deklarerade en timme.

Bild
Bild

Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap är den första i listan över Bosch skruvmejslar . Den har hög prestanda, utmärkt vändning, bekväm belysning för arbetsområdet, steglös varvtalsreglering och axellåsning. Verktygets effekt är goda nyheter: vridmomentet är 38 Nm och rotationshastigheten når 1350 rpm. Tack vare växellådskomponenterna, som är tillverkade av högkvalitativ metall, och speciella överbelastningsskydd, kommer enheten att tjäna dig länge och troget. Enheten är utrustad med ett 18 volts Li-ion Power4ll-batteri, en automatisk laddare ingår i satsen.

Bild
Bild

Ägarna till denna modell noterar att den är idealisk för arbete i alla utrymmen. Den enda nackdelen med denna enhet är dess kostnad. Priset på Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap börjar vid 7 och kan gå upp till 12 tusen rubel.

Bild
Bild

Bosch PSR 1200 är mycket populär bland män och till och med kvinnor ., som med utmärkt prestanda utför två huvudfunktioner för en skruvmejsel: borrning av hål och åtdragning av fästelement i hemmiljö. Med en spänning på 12 volt är dess vridmoment 15 Nm, vilket är mycket bekvämt för enkla hushållssysslor. Kompakt och lätt, gör det möjligt för människor med olika erfarenhetsnivåer med verktyg att hantera sig bekvämt.

Bild
Bild

Enligt användarna är priset för denna modell ganska högt, men det motiverar sig fullt ut i byggprocessen. Därför har PSR 1200 varit en av de mest köpta på länge.

Tips för användning

Först och främst, när du arbetar med en skruvmejsel, som med alla andra verktyg, är det viktigt att följa säkerhetsreglerna, för att undvika verktygsbrott och fara.

  • Var försiktig så att fukt, byggdamm och skräp inte kommer in i verktyget.
  • Om du arbetar med en skruvmejsel, kontrollera tillståndet på ledningarna och uttaget. Detta kommer säkert att hjälpa till att undvika elektriska problem.
  • För att verktyget ska kunna fortsätta att fungera korrekt under en lång period är det viktigt att endast ändra driftläge i avstängt läge när motorn har stannat helt.
  • Om du känner att verktyget har börjat arbeta med ansträngning är det bättre att minska hastigheten eller stoppa borrprocessen ett tag. Om det behövs måste du ta bort en del av kroppen för att kontrollera de inre delarnas användbarhet. Efter det samlar du allt och kontrollerar sedan enhetens funktion.
  • Det rekommenderas inte att vidröra jordade elektriska apparater med verktyget. Du kan bli elstötad.
  • För att skruvmejseln ska fungera som assistent i arbetet under lång tid och troget måste patronen smörjas och rengöras från smuts i tid, och själva enheten måste ständigt laddas utan att vänta på det lägsta batterivärdet.
Bild
Bild

Jämförelse med andra märken

Naturligtvis, när du köper någon produkt, ägnas särskild uppmärksamhet åt dess kostnad. Som du vet tar Bosch ut ett ganska högt pris för sina högkvalitativa produkter. Den enklaste skruvmejseln kan kräva mer än 5 tusen rubel. I alla avseenden har Bosch -produkter rätt att konkurrera med många andra verktygsmärken. Men i många avseenden finns det bättre modeller. Dewalt kan producera verktyg med längre batteritid priset är dock mycket högre än Bosch.

Bild
Bild

Vissa modeller av det tyska företaget Metabo kan konkurrera med Bosch enligt den högsta batterikraften. Till exempel kan vridmomentet på Metabo PowerMaxx BS vara upp till 34 Nm. Medan det tyska företaget bara har de dyraste skruvmejslarna som kan skryta med en så hög effekt. Om du jämför Bocsh och Makita kommer du att märka att de är desamma i sin hållbarhet. Båda företagen producerar verkligen högkvalitativa skruvmejslar, både vad gäller tekniska egenskaper och utrustning med olika funktioner.

Bild
Bild

Många modeller från Hitachi är ganska tunga , men tack vare detta har de ett mycket hållbart fodral. Om de kan konkurrera med Bosch är det bara när det gäller motoreffekt.

Bild
Bild

Reparera

Om du plötsligt märker funktionsstörningar i driften av Bosch skruvmejsel är det inte svårt att göra reparationer med egna händer. Du behöver bara ta reda på orsaken till störningen och välja rätt material. Det vanligaste problemet är batterifel. Till exempel märker många användare att efter lång laddning tar batteriet fortfarande snabbt slut. Det här handlar inte bara om batteriet. Batteribankar kan också bytas ut, vilket hjälper till att upprätthålla laddningsnivån i normen.

Bild
Bild

Ibland händer det att tråden som levererar elektricitet börjar gnista . I det här fallet är det viktigt att kontrollera dess integritet, alla interna kontakter. Det är nödvändigt att fixa tråden, till exempel med eltejp eller köpa en ny ledare. Skador kan också påverka själva motorn. Då är det troligt att du behöver byta borstar så att det fungerar i samma läge. De kan till och med köpas i bilaffärer. Sedan måste borstarna fästas på rätt plats med hjälp av lim, om det inte finns något annat till hands.

Bild
Bild

Bosch skruvmejslar kom in på verktygsmarknaden länge och började omedelbart efterfrågas bland riktiga mästare i sitt hantverk och vanliga män. De är idealiska för byggnadsarbete och hushållsbruk, vilket bevisats av många års erfarenhet.

Rekommenderad: