Patriot Skruvmejsel: Hur Man Väljer AC Och Sladdlösa Modeller? Funktioner För Batterier För 18 Volts Skruvmejslar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Patriot Skruvmejsel: Hur Man Väljer AC Och Sladdlösa Modeller? Funktioner För Batterier För 18 Volts Skruvmejslar. Användarrecensioner

Video: Patriot Skruvmejsel: Hur Man Väljer AC Och Sladdlösa Modeller? Funktioner För Batterier För 18 Volts Skruvmejslar. Användarrecensioner
Video: Cordless screwdriver drill - what to look for when choosing a tool? 2024, Maj
Patriot Skruvmejsel: Hur Man Väljer AC Och Sladdlösa Modeller? Funktioner För Batterier För 18 Volts Skruvmejslar. Användarrecensioner
Patriot Skruvmejsel: Hur Man Väljer AC Och Sladdlösa Modeller? Funktioner För Batterier För 18 Volts Skruvmejslar. Användarrecensioner
Anonim

Om du åtminstone en gång i ditt liv har försökt dra åt en självgängande skruv med en enkel skruvmejsel, kom ihåg säkert dina känslor - dina händer blir trötta, det tar mycket tid och långt ifrån de vackraste orden kommer till sinne. Om du behöver vrida flera dussin eller till och med hundra av dessa, kommer mästaren att ha en mycket svår tid. En utmärkt lösning skulle vara en skruvmejsel - ett verktyg som underlättar reparationsarbetet och förenklar processen med att montera strukturer. Låt oss prata om Patriot -produkter.

Bild
Bild

Vad är de till för?

För borrning och vridning / avvridning används två typer av elverktyg - en borrmaskin och en skruvmejsel. Tekniskt sett kan dessa arbeten utföras av båda, men det är en ganska påtaglig skillnad mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borren används uteslutande för borrning av hål . Den används för att arbeta på lösa och hårda ytor som betong, sten, trä och till och med metall.

Skruvmejseln är utrustad med en speciell mekanism som automatiskt stoppar den självgängande skruvens rörelse ., så snart den skruvas fast i hatten. Detta förhindrar skador på hårdvarans tråd och skyddar också ytan på den del som är fäst och chucken. Om du använder en borr måste du bestämma önskat håldjup med ögat, så att enheten med en skruvmejsel ser snyggare och renare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så om du tänker ägna dig åt möbelproduktion, borra hål i tegel- och betongväggar och montera metallkonstruktioner, så väljer du bättre en elektrisk borr. Om din plan bara inkluderar då och då att montera och demontera möbler, samt borra mjuka underlag (till exempel gips), är det fullt möjligt att begränsa dig till en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar skruvmejslar i flera versioner . Idag erbjuds batterier oftast med en kapacitet på 12-18 V. Sådana produkter tillhör budgetkategorin, som är inriktad på användning i vardagen, men med avseende på fästelementens kvalitet visar sig sådana skruvmejslar sig mycket värda. Dessutom kan du i alla butiker hitta vanliga nätverksmodeller som bara fungerar när de är anslutna till en elektrisk ström.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en hel del tillverkare av skruvmejslar. Ett av de mest populära märkena är Patriot. Låt oss bo på egenskaperna hos dess produkter.

Funktioner av märkesprodukter

Kundrecensioner indikerar den exceptionella kvaliteten på arbetet med skruvmejslar från Patriot. I regel har produkter som tillhör ingångsklassen ganska begränsad funktionalitet och går inte utöver standardeffekterna. Instrumentet för detta märke har dock blivit ett undantag från denna regel - här implementeras en slagverksfunktion i en lågeffektsenhet. Det bör noteras att denna tillverkare nästan inte är engagerad i tillverkning av skruvmejslar som sådan.

För det mesta produceras kombinerade instrument under detta märke ., som förutom borrning också har ett antal andra funktioner. Det är därför, när du väljer en viss modell, bör du noggrant bekanta dig med verktygets tekniska funktioner precis som en skruvmejsel. Ibland är denna funktion bara tillval. I detta fall blir skruvningseffektiviteten låg. Tänk på de mest populära modellerna från Patriot.

Bild
Bild

Modellöversikt

BR 114Li

Detta är en av de grundläggande modifieringarna som kombinerar alla egenskaper hos ett ergonomiskt, kompakt och samtidigt mycket pålitligt verktyg. Dess kraft är inte stor, men ändå fungerar den tryggt även med de mest rostade borrarna. Produkten har funktionen att byta höghastighetsdriftsätt, vilket gör att du vid behov kan öka krafteffekten när du arbetar med hårda underlag och göra inskruvningsprocessen mjukare vid borrning av sprött material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användare noterar ett ganska bra paketpaket av modellen, vilket nödvändigtvis innehåller ett extra batteri. Detta gör att du kan organisera många timmars problemfri drift även om det inte finns någon elektrisk anslutning.

BR 241 Li-H

Detta är en skruvmejselmodell med mer kraftfull potential. Vridmomentet på 1350 varv / min gör att du effektivt kan arbeta även med den mest problematiska hårdvaran, samt göra centimeterhål i borrläget. Professionals rekommenderar denna modell för hemmabruk på grund av alternativet omvänd rörelse. Det betyder att om ett tillbehör fastnar av misstag kan verktygsoperatören backa och ta bort det. När du arbetar med porösa material är detta alternativ mycket populärt. Om huvudkriteriet som du börjar med när du väljer en skruvmejsel är höga effektnivåer, var noga med att vara uppmärksam på modellen BR 241, som har de mest gynnsamma användarparametrarna. Den enda förbehållet är att denna modifiering är oönskad att använda när man arbetar med små borrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

FS 3006

Denna skruvmejsel tillhör nätverkskategorin och den kombinerar alla de bästa funktionerna i "socket" -alternativen. Användare av verktyget noterar sådana positiva egenskaper som tillförlitlighet, användarvänlighet, ökad effekt och ett stort antal inställningar. Denna modell är utrustad med en ficklampa som gör att du kan arbeta på svåråtkomliga platser. För att göra det mer bekvämt att hålla skruvmejseln i händerna finns särskilda gummikuddar. Anmärkningsvärda är också de exceptionella säkerhetsfunktionerna - dammskydd i flera lager och ett effektivt kylsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärket producerar mestadels produkter som relaterar till hushållsverktyg designad för intermittent användning vid låg till medelhög intensitet. Därför är det värt att välja produkter från andra märken för professionellt arbete. Patriot -verktyg är naturligtvis inte bland de bästsäljare på den ryska marknaden, eftersom detta märke inte är känt för alla. Trots det förtjänar märkets produkter uppmärksamhet, eftersom modellerna i denna serie har ganska fördelaktiga konsumentfunktioner, vilket representerar den optimala kombinationen av kraft, funktionalitet och säkerhet hos strukturer.

Bild
Bild

Urvalstips

Sammanfattningsvis är det värt att ge några rekommendationer som hjälper dig att välja det perfekta verktyget för hemmabruk. Den bästa skruvmejseln är inte nödvändigtvis den som annonseras av tillverkarna. Bland de små marknadsförda märkena kan du ofta hitta en enhet med hög prestanda, vilket framgår av beskrivningen av modellerna av det aktuella märket. Om du behöver något, bara för att inte skruva elementen för hand, var uppmärksam på elektriska skruvmejslar med en spänning på 3, 6 V och ett vridmoment på upp till 10 N * m. Om du planerar att utföra mindre kosmetiska reparationer, föredra modeller med ett vridmoment på 24-25 N * m och en effekt på 10-15 volt.

Bild
Bild

Med regelbunden utförande av standardmanipulationer är det fullt möjligt att klara sig med ett verktyg som ger 1300-1500 varv / min . För yrkesmässigt bruk bör motsvarande siffra vara högre. Alternativet att växla hastigheter är inte överflödigt, eftersom det inte är nödvändigt att skruva in borrar vid höga hastigheter. För hemmabruk är det bättre att köpa ett verktyg med en nyckellös chuck. Det är mycket mer praktiskt än magnetiskt och låter dig byta bilagor online.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skruvmejsel av hög kvalitet bör vara utrustad med en koppling som skyddar den självgängande skruven från att klämma och bryta locket vid nödstopp av verktyget. Det är bättre att ge företräde åt batterimodeller som kan användas i landet, samt flyttas genom lägenheten utan hänvisning till uttagets placering. Tänk på att ju kraftfullare den elektriska skruvmejseln är, desto tyngre är den . Om en stor mängd arbete ligger framför kan användningen av ett kraftfullt verktyg snabbt leda till muskeltrötthet och trötthet, så du måste ta hänsyn till de fysiska egenskaperna hos personen som kommer att arbeta med utrustningen. Sträva efter att hitta den optimala balansen mellan komfort och effektivitet.

Bild
Bild

Ett verktyg av hög kvalitet, med korrekt drift och lagring, kan hålla länge. Med förbehåll för alla arbetsregler kommer skruvmejseln att utföra sina funktioner i mer än ett dussin år.

Rekommenderad: