Poleringsutrustning För En Skruvmejsel: Funktioner I Slip- Och Poleringshjul, Tips För Val Av Poleringsdel

Innehållsförteckning:

Video: Poleringsutrustning För En Skruvmejsel: Funktioner I Slip- Och Poleringshjul, Tips För Val Av Poleringsdel

Video: Poleringsutrustning För En Skruvmejsel: Funktioner I Slip- Och Poleringshjul, Tips För Val Av Poleringsdel
Video: STENSÄTTAREN 3 TIPS OCH TRICKS 8 SKÄRA UT EN KURVA 2024, Maj
Poleringsutrustning För En Skruvmejsel: Funktioner I Slip- Och Poleringshjul, Tips För Val Av Poleringsdel
Poleringsutrustning För En Skruvmejsel: Funktioner I Slip- Och Poleringshjul, Tips För Val Av Poleringsdel
Anonim

Den moderna utrustningsmarknaden erbjuder ett brett utbud av verktyg för att utföra nästan alla jobb i ditt hem. Detta tillvägagångssätt hjälper till att spara betydande pengar och inte tvivla på ett resultat av hög kvalitet. Sortimentet av sådana arbeten inkluderar slipning och polering av alla material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koncept och funktioner

För att göra ytan slät eller förbereda den för målning krävs slipning. Det är processen att ta bort små oegentligheter från vilken yta som helst. Polering i enkla termer kan beskrivas som processen att gnugga en yta till en glans.

Hemma utförs oftast sådant arbete vid bearbetning av metall, i synnerhet bilkarosser för målning. I det här fallet före slipning före applicering av ett lager färg på metallen och polering gör att du kan se resultatet i bästa möjliga ljus.

Det finns dock andra typer av arbete:

  • rengöring av metall från korrosion;
  • avkalkning;
  • ta bort den gamla beläggningen;
  • avlägsnande av hängande (för betong).
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra sådant arbete behöver du inte bara ett polerings- eller sliphjul med olika tillbehör, utan också en borr eller skruvmejsel. Det senare är oftare att föredra, eftersom verktyget har mer kompakta och bekväma dimensioner, liksom möjligheten att ladda från batterier. Med det här alternativet kan du utföra nödvändigt arbete på gatan utan att oroa dig för bristen på uttag. Efter att ha behandlat verktygen kan du fortsätta att överväga typerna av munstycken för det. Oavsett vilken typ av material som bearbetas har bilagorna 3 huvudfunktioner: rengöring, slipning och polering.

Dessa operationer kan utföras med följande material:

  • trä;
  • betong;
  • keramik;
  • granit;
  • glas;
  • metall.

Typerna av tillbehör skiljer sig åt i samma kvalitet och pris. Dessa kriterier beror helt på tillverkaren. Ju mer känt ett varumärke förvärvas, desto högre pris och i allmänhet desto bättre kvalitet. Kända tillverkare försöker att inte förstöra deras goda rykte genom att minska produktionskostnaderna till förmån för tillfälliga vinster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejselmunstycken kännetecknas av typen av material att arbeta med och typ av beläggning av själva enheten.

Bilagorna är indelade i:

  • tallrik;
  • kopp;
  • disk;
  • cylindrisk;
  • solfjäderformad;
  • mjuk (kan ha olika former);
  • slutet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tallriksfästen kan kallas universell. De fästs i uttaget med en speciell liten metallnål som ligger i mitten av cirkeln. Fasta och justerbara produkter produceras. Den övre delen av en sådan enhet är täckt med kardborreband, så speciella cirklar av sandpapper med olika kornstorlekar kan enkelt ändras. Detta är den största fördelen med detta munstycke, eftersom det inte är nödvändigt att köpa en dyrare produkt. Det räcker bara att köpa en uppsättning nödvändigt sandpapper.

Kopphuvuden används också ofta när man arbetar med olika material . De representerar en djup plastrunda bas, på vilken bitar av samma längd är fixerade längs omkretsen i flera rader. Denna enhet är mycket som en kopp i utseende, som den fick sitt namn för. Med denna infästning utförs grovslipningsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivfästen för slipning härrör från koppfästen, med den enda skillnaden att det i denna form inte finns något hålrum i mitten, och skivan som tråden är fäst på är metall. Trådarna i en sådan produkt riktas från enhetens mitt till kanterna, vilket gör munstycket plattare. Det är utmärkt för slipning av områden med en liten åtkomstomkrets.

Cylindriska produkter har en form som mycket liknar en trumma, på vars ändar tejp sandpapper är fäst . Själva kroppen kan vara tillverkad inte bara av hårt material, utan också av mjukt material. Fästet på slipbältet är också olika. Det kan fixas genom maximal expansion av själva munstycket eller med bultanslutningar, som, när de dras åt, skapar den erforderliga spänningen. Sådana anordningar är utformade för att fungera inuti ihåliga produkter, såsom insidan av rör. Sådana bilagor visar sig också perfekt vid bearbetning av kanterna på glasskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläktprodukter är engångsartiklar, eftersom de ursprungligen består av ark sandpapper som fästs på en skiva. De är främst utformade för att fungera inuti små fördjupningar och rör. Ett sådant munstycke är dyrt jämfört med vanligt slippapper, men det är ofta omöjligt att slipa med andra verktyg. Därför är det önskvärt att ha denna typ i ett hem i flera varianter: med en större och mindre smula.

Mjuka spetsar används främst för polering . Omslaget är utbytbart och formen är oftast cylindrisk. Förresten, mjuka skruvmejselpoleringsfästen kan ofta kombineras med plattpoleringsfästen. Detta är inte ens ett specifikt munstycke, utan mer ett slags beläggning för munstycket, som produceras i både cylindriska och skivform. Slutligen ändkåporna. De kan vara i form av en kon eller en boll.

Utformad inte bara för att släta ut små serif och slipning, utan också för att slipa material för att vidga hålet. Dessutom är de mycket praktiska att arbeta med när man slätar ut vassa hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av poleringsdel

Poleringstips delas också upp efter täthetsgraden.

Dom är:

  • fast;
  • mjuk;
  • väldigt mjukt.

För enkelhets skull lyfter munstycktillverkarna fram dessa produktegenskaper med olika färger. Vita spetsar är de hårdaste. Universella produkter är orange och de mjukaste är svarta. Massiva produkter utmärks också av böjningen av ytan. De kan vara präglade eller till och med. Massiva präglade munstycken bör väljas vid bearbetning av stora delar.

Valet av tillbehör för polering är nödvändigt med hänsyn till arbetsytans material. Så för behandling av bilstrålkastare är det bäst att använda produkter med ett papper eller en syntetisk bas, med en diameter på högst 15 cm. Dessutom tas den granulära beläggningen bra för att inte lämna grova repor på kompositmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla mjuka material är lämpliga för de flesta metallytor, precis som glas. Det kan vara antingen ull, fårskinn, päls eller bomull, tyg eller grov kalik. Sådana beläggningar kan pressas till ytan med maximal densitet, vilket ger snabbare hastighet och bättre kvalitet på arbetet.

Separat bör det noteras bearbetning av rostfritt stål . Det utförs i flera steg med olika tunna sektioner och polermedel. Först används sandpapper med inneslutningar av aluminiumoxid och finkorn. Om sådan slipning har minimal effekt kan ett grovkornigt munstycke användas. Sedan reduceras kornstorleken igen från P320 och P600 till P800.

I slutet byts munstycket till en filt och en speciell polermedel läggs till arbetsytan . Resterna av produkten och villi avlägsnas med ett filtmunstycke. Om ett träd bearbetas, används en svampprodukt i början och från filt eller tyg i slutet. För djup polering av små flisar kan du använda grovt sandpapper.

Rekommenderad: