Roterande Hammare SDS-Max: Väljer Den Kraftfullaste Borrhammaren Med En Chuck

Innehållsförteckning:

Video: Roterande Hammare SDS-Max: Väljer Den Kraftfullaste Borrhammaren Med En Chuck

Video: Roterande Hammare SDS-Max: Väljer Den Kraftfullaste Borrhammaren Med En Chuck
Video: СМЕРТЬ ПЕРФОРАТОРA ! MAKITA VS HILTI. and flex. SDS MAX! 2024, Maj
Roterande Hammare SDS-Max: Väljer Den Kraftfullaste Borrhammaren Med En Chuck
Roterande Hammare SDS-Max: Väljer Den Kraftfullaste Borrhammaren Med En Chuck
Anonim

Idag är inget byggnadsarbete komplett utan en modern och mångsidig roterande hammare. Denna enhet presenteras på marknaden i ett stort sortiment, men borrhammaren med SDS-Max-chucken förtjänar särskild uppmärksamhet. Det är det mest kraftfulla och har en lång livslängd.

Särdrag

Bergborrmodeller utrustade med SDS-Max-chuckar har en hög slagkraft, så att du snabbt och effektivt kan borra hål i plattor av vilket material som helst. Som regel köps de för storskaliga byggarbeten. Om det är planerat att göra kosmetiska reparationer i huset eller lägenheten, är det ingen mening att välja sådana kraftenheter.

Det rekommenderas inte heller att använda SDS-Max-adaptrar för hushållsövningar, eftersom deras effektpotential inte kommer att avslöjas fullt ut på grund av kronans stora diameter. I de flesta utföranden kan chucken röra sig 3-4 cm, vilket förenklar borrningen mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter som uppfyller standardkraven för SDS-Max har normalt en slagkraft på 7 till 10 Joule , och deras prestanda är 1700 watt. Tack vare denna effekt kan enheten skapa ett frekvensområde på 600 o / s. Eftersom sådan utrustning är mycket funktionell överstiger dess vikt ofta 10 kg. För att göra arbetsflödet bekvämt kompletterar många tillverkare bergborrar med speciella handtag. De tillåter inte bara att bekvämt bära utrustningen, utan också att stödja den när du borrar hål.

Bild
Bild

SDS-Max-chucken expanderar avsevärt och förbättrar den roterande hammarens tekniska kapacitet . Denna mekanism låter dig komplettera verktyget med olika redskap, vars diameter till och med kan överstiga 160 mm. Borrfixeringssystemet skiljer sig praktiskt taget inte från konventionella enheter av denna typ - det är bekvämt och enkelt. Sådana perforatorer kan skilja sig inte bara i utseende, utan också i driftslägen, strömförsörjningssystem. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till alla enhetens egenskaper och syfte innan du gör ett val till förmån för den eller den modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Perforatorer av typen SDS-Max har speciella drifts- och konstruktionsegenskaper, därför hänvisas de till en smal grupp av utrustning. Dessa verktyg är av två klasser: elnät och sladdlös. Bergborrar utrustade med ett batteri anses vara fristående - de kan användas på vilken byggarbetsplats som helst (oavsett om det finns tillgång till strömförsörjning eller inte).

När det gäller nätverksenheten har den mycket större potential och kraft, men dess funktion begränsas av avståndet till källan till det elektriska nätverket. Sådana modeller produceras med en sladd högst 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Borrhammare, som är tillverkade med en nyckellös chuck av typen SDS-Max, kan inte alla byggnadsbesättningar ha, eftersom enheten är dyr. Därför, innan du köper ett så viktigt verktyg, är det nödvändigt att väga alla dess fördelar och nackdelar och ge företräde åt en universell modell. Beroende på vikten är sådana bergborrningar indelade i tre grupper: 5, 7 och 11 kg. Om en liten mängd arbete planeras kan du köpa en enhet som väger upp till 7 kg. Det är praktiskt taget på inget sätt sämre än tunga modeller, men det kostar mycket mindre och låter dig dessutom använda inte bara SDS-Max-adaptern, utan också SDS +.

Bild
Bild

För att välja rätt borrhammare SDS-Max måste du också ta hänsyn till och jämföra de viktigaste egenskaperna hos de modeller som tillverkare erbjuder. Idag är enheter av flera märken mycket populära.

Makita HR4011C . Denna enhet dök upp på marknaden nyligen, men har redan fått många positiva recensioner på grund av dess höga prestanda och överkomliga pris. Dess slagkraft är 9,5 J, effekten är 1100 W. Med detta verktyg är det enkelt att borra hål med en diameter på upp till 45 mm, dessutom ingår ihåliga borrkronor för borrning med en diameter på 105 mm i förpackningen. Enheten har också ett antivibrationssystem och en hastighetsregulator (från 235 till 450 varv / min). Plastfodralet skyddas av speciella metallinsatser som ökar dess hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • DeWALT D 25600 K . Denna modell har ett unikt växellådshus som tack vare sin avancerade design inte behöver tas bort för första service. Enhetens effekt når 1150 W och slagkraften är 10 J. Tillverkare har kompletterat denna perforator med stötdämpande kuddar och en indikator som informerar om behovet av att byta borstar och serviceunderhåll. Borrhammarvikt - 6,8 kg. Dessutom innehåller utrustningen en praktisk resväska för redskap.
  • HITACHI DH40MRY . Denna modell har en attraktiv fodraldesign. Chockenergin är 10,5 J, motoreffekten är 950 W, varvtalets hastighet kan nå från 240 till 480 r / m. Den justeras automatiskt. Med denna borrhammare kan du borra hål upp till 4 cm i diameter. De ihåliga borrarna, som medföljer enheten, gör att du kan borra hål upp till 105 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hilti TE 76-ATS . Det är en högkvalitativ enhet som kan köpas till en genomsnittlig kostnad. Den största fördelen med enheten anses vara dess kraftiga motor, dess prestanda är 1400 W. Utformningen av enheten inkluderar också ett styrsystem för rotation av munstyckena, vilket helt gör arbetet säkert och skyddar mot skador när borren fastnar. Med en slagkraft på 8,3 J kan denna borrhammare borra hål från 40 till 150 mm. Enhetens vikt är 7,9 kg, den är dessutom utrustad med antivibrationshandtag och en automatisk indikator för varning för borstslitage.
  • AEG PN 11 E . Tillhör klassen professionella verktyg, vad gäller funktionalitet och kvalitet, skiljer sig perforatorn inte från tunga och medelstora enheter. Tyska tillverkare har gjort det enkelt att använda, eftersom enhetens motor är placerad horisontellt. Tack vare denna roterande hammare kan du arbeta i trånga utrymmen. Dess effekt är 1700 W, slagkraften är 27 J och dess vikt är 11,8 kg.

Utrustningen har utmärkt prestanda, genomsnittspris och konkurrerar därför med många modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående perforatorer kännetecknas av positiva egenskaper, därför är de utmärkta för att utföra arbete av vilken komplexitet som helst. Eftersom kostnaden för sådan utrustning anses vara över genomsnittet, måste du också vara uppmärksam på vissa punkter när du väljer en viss modell.

  • Utrustning . Det spelar en enorm roll, eftersom om alla bilagor är tillgängliga, behöver befälhavaren inte spendera ytterligare pengar på sitt köp. Därför, om borrhammaren är utrustad med en vinkelslip, borrar av olika storlekar, kommer det att vara ett utmärkt val. Det är också viktigt att ha ett specialfodral där du inte bara kan lagra alla tillbehör utan även transportera instrumentet.
  • Design egenskaper . Innan du köper en stans måste du hålla den i handen och avgöra om den kommer att vara bekväm att arbeta med. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt närvaron av sidohandtag, de kan enkelt tas bort om så önskas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ytterligare funktioner . Apparater som har en axelhastighetsstabilisator, en borrdjupbegränsare, en omvänd axelrotation och en växlingsmekanism anses vara bra modeller. Dessutom är det nödvändigt att klargöra om borrhammaren har dammskydd och ett vibrationsdämpande system. Det är också viktigt att ha ett låsningsfritt bromssystem som skyddar motorn från utbrändhet när borren fastnar.
  • Prestanda . För omfattande arbete är det bäst att köpa en enhet som kan fungera upp till 8 timmar utan avbrott.
  • Underhåll . Innan du köper en roterande hammare bör du klargöra varaktigheten av dess driftsgaranti och servicevillkor.
  • Generella egenskaper . Dessa inkluderar antalet hastigheter, slagkraft och vikt. Dessa indikatorer bestäms av verktygets vikt - ju tyngre det är, desto mer produktivt är det.

Rekommenderad: