Perforator "Diold": Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforator "Diold": Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Video: Perforator
Video: Unboxing the hidden politics of SimCity 2024, Maj
Perforator "Diold": Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Perforator "Diold": Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Anonim

Byggnadsarbetets kvalitet beror till stor del på de verktyg som används och riktigheten i deras tillämpning. Den här artikeln diskuterar funktionerna i "Diold" bergsövningar. Du kan läsa tipsen för att använda dem, liksom recensioner från ägarna till ett sådant verktyg.

Om märket

Elektriska verktyg tillverkade av Smolensk -fabriken "Diffusion" presenteras på den ryska marknaden under varumärket "Diold". Sedan starten 1980 har anläggningens huvudprodukter varit CNC -system för industriella verktygsmaskiner. På nittiotalet av förra seklet tvingade den förändrade marknadssituationen fabriken att utöka sortimentet av tillverkade produkter. Sedan 1992 började han tillverka elektriska verktyg, inklusive hammarborrar. År 2003 skapades undermärket Diold för denna produktkategori.

Fabriken har över 1000 representationskontor i Ryska federationen och i OSS -länderna. Omkring 300 officiella servicecenter för företaget har öppnats i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Huvuddragen i märket "Diold" är att alla produktionsanläggningar som bedriver produktion är belägna i Ryssland. Tack vare detta är det möjligt att uppnå en kombination av högkvalitativa produkter och rimliga priser.

Alla roterande hammare har tre huvudsakliga driftsätt - roterande, slagverk och kombinerade (borrning med slagverk). Alla instrumentmodeller har en omvänd funktion. För närvarande tillgänglig för köp på den ryska marknaden, innehåller sortimentet av Diold -bergsborrar ett antal modeller. Tänk på de nuvarande alternativen.

FÖRE-1 - ett budgetalternativ för hushållsbruk med en effekt på 450 watt. Den kännetecknas av en spindelrotationshastighet i borrläget upp till 1500 varv / min och en slaghastighet på upp till 3600 per minut med en slagkraft på upp till 1,5 J. upp till 12 mm) hål i betong och andra hårda material.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • FÖRE-11 - ett kraftfullare hushållsalternativ som förbrukar 800 watt från nätverket. Skiljer sig i borrhastighet upp till 1100 rpm, slagfrekvens upp till 4500 slag / min vid energi upp till 3,2 J. Sådana egenskaper gör det möjligt att använda verktyget för att göra hål i betong med en diameter på upp till 24 mm.
  • PRE-5 M - en variant av den tidigare modellen med en effekt på 900 W, som gör det möjligt att borra hål med en diameter på upp till 26 mm i betong.
  • PR-4/850 - med en effekt på 850 W kännetecknas denna modell av en borrhastighet på upp till 700 varv / min, en slaghastighet på 4000 slag / min vid en energi på 3 J.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • PR-7/1000 - en variant av den tidigare modellen med en effekt ökad till 1000 W, vilket gör det möjligt att göra relativt breda (upp till 30 mm) hål i betong.
  • FÖRE-8 - trots effekten på 1100 W överstiger resten av egenskaperna hos denna modell nästan inte PRE-5 M.
  • PRE-9 och PR-10/1500 - kraftfulla industriella bergborrar med slagkraft på 4 respektive 8 J.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den största fördelen med produkterna från Smolensk -fabriken jämfört med konkurrenter från Kina är deras höga tillförlitlighet. Samtidigt används moderna material och innovativa mönster, vilket gör det möjligt att uppnå en relativt låg vikt av verktyget. Garantin för den höga kvaliteten på Smolensk -företagets produkter är dess tvåstegskontroll - på kvalitetskontrollavdelningen och före leverans till kunden . Om vi jämför företagets verktyg med de europeiska tillverkarnas varor, med en något lägre kvalitet skiljer sig Diold -perforatorerna i ett märkbart lägre pris. En annan viktig fördel med varumärkets verktyg är god ergonomi och genomtänkta driftsätt, vilket gör arbetet med borrmaskinen enkelt och bekvämt även för inte särskilt erfarna hantverkare.

Slutligen låter produktionsplatsen på Ryska federationens territorium och ett stort antal officiella SC dig helt eliminera situationer med brist på delar som behövs för reparation av verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Den största nackdelen med Smolensk -instrumenten är behovet av strikt följning av de rekommenderade driftsätten. Avvikelse från dem är full av överhettning och nedbrytning av utrustning. En annan nackdel med företagets modellutbud är den lägre slagkraften i perforeringsläge jämfört med produkter från andra märken med liknande strömförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

  • Försök inte borra ett djupt hål i hårt material "one pass". Först måste du låta verktyget svalna, annars kan den elektriska drivenheten gå sönder. För det andra gör rengöring av hålet från det genererade avfallet genom att dra borren ur det vid stopp gör ytterligare borrning enklare.
  • Arbeta inte ensam i chockläge under långa perioder. Byt regelbundet till icke-chock-centrifugeringsläge i minst några minuter. Detta kyler verktyget något, och smörjmedlet inuti det omfördelas och blir jämnare.
  • Undvik snedvridningar av stansen under drift för att inte kollidera med chucken. Borren måste placeras strikt längs axeln för det planerade hålet.
  • För att undvika obehagliga brott och till och med skador, använd endast förbrukningsmaterial (borrar, chuckar, fett) som är godkända av verktygstillverkaren.
  • Nyckeln till en lång och pålitlig drift av "Diold" bergborrar är deras snabba underhåll och noggranna skötsel. Demontera verktyget regelbundet, rengör det från smuts, smörj det på de platser som anges i instruktionerna. Den kritiska platsen för alla roterande hammare är elmotorn, så det är absolut nödvändigt att inspektera borstarnas och bagageutrymmet, vid behov, utföra förebyggande reparationer eller till och med byta ut dem.
Bild
Bild

Recensioner

Många hantverkare som har stött på Diold -stansare i praktiken talar positivt om dem. Oftast noterar de verktygets höga kvalitet och tillförlitlighet, liksom bekvämligheten med att arbeta med det. Nästan alla granskare anser att företagets produkter har ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Många ägare anser en viktig fördel med verktyg att de har tre borrlägen.

Den största nackdelen med alla modeller av Smolensk instrument, hantverkarna kallar den högre uppvärmningshastigheten i jämförelse med andra tillverkares varor . Ibland finns det klagomål om otillräcklig effekt i chockläget, så innan du köper ett instrument bör du noggrant studera dess egenskaper och bestämma för vilka ändamål det ska användas.

Slutligen noterar vissa ägare av verktyg från Smolensk -fabriken att deras sladd inte är tillräckligt lång.

Rekommenderad: