Perforator "Virvelvind": Funktioner I Modellerna. Allmänna Regler För Användning. Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforator "Virvelvind": Funktioner I Modellerna. Allmänna Regler För Användning. Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Video: Perforator
Video: Самый мимимишный перфоратор! 2024, Maj
Perforator "Virvelvind": Funktioner I Modellerna. Allmänna Regler För Användning. Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Perforator "Virvelvind": Funktioner I Modellerna. Allmänna Regler För Användning. Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Anonim

Inte bara kvaliteten på det utförda arbetet utan även hantverkarnas säkerhet beror på konstruktionsverktygets funktioner. Även det bästa elverktyget kan vara farligt om det används fel. Därför är det värt att överväga egenskaperna hos "virvelvinden" perforatorer, reglerna för deras korrekta och säkra drift, fördelarna och nackdelarna med detta verktyg och recensioner av dess ägare.

Bild
Bild

Märkesinformation

Rättigheterna att använda TM "Vikhr" tillhör Kuibyshev Motor Building Plant, som har använt det sedan 1974 för det tillverkade sortimentet av hushållsapparater, inklusive elverktyg. Sedan 2000 har en del av anläggningens produktionsanläggningar, inklusive monteringslinjerna för varumärket Vikhr, flyttats till Kina.

Faktum är att detta företags verktyg för närvarande representerar rysk och sovjetisk utveckling, producerad i Kina i enlighet med de normer och standarder som gäller i Ryska federationen och under kontroll av kvalificerade ryska specialister. Denna kombination gör att företaget kan uppnå en acceptabel kombination av pris och kvalitet på sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och modeller

Från och med innevarande år förser företaget den ryska marknaden med 7 grundläggande modeller av bergborrar med olika energiförbrukning och slagkraft. En viktig egenskap hos alla modeller är användningen av SDS -fästsystemet, utvecklat av det berömda Bosch -företaget. För alla modeller, förutom P-1200K-M, där SDS-max-fästet används, är SDS-plus-systemet karakteristiskt. Samtliga perforatorer i företaget utmärks också av närvaron av två handtag, varav det ena är stillastående, och det andra kan rotera i ett intervall på upp till 360 grader. Låt oss överväga sortimentet av TM "Whirlwind" mer detaljerat.

  • " P-650K " - företagets minst kraftfulla och mest budgetmässiga perforator. Med en effekt på endast 650 W utvecklar detta verktyg en slaghastighet på upp till 3900 slag / min med en energi på 2,6 J och en spindelhastighet på upp till 1000 varv / min. Dessa parametrar gör att han kan borra hål i betong med en diameter på upp till 24 mm.
  • " P-800K " den har en effekt på 800 W, vilket gör att den kan utveckla en frekvens av slag upp till 5200 slag / min med en energi på ett slag på 3,2 J. Men hastigheten i borrläget för den här modellen är inte för mycket högre än föregående och är 1100 rpm. Den maximala borrdiametern i betong är 26 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " P-800K-V " skiljer sig från den tidigare modellen i mer kompakta dimensioner, ergonomiskt handtagskydd (vilket märkbart ökar bekvämligheten och säkerheten) och ökad slagkraft upp till 3, 8 Joule.
  • " P-900K ". Strukturellt skiljer sig denna modell knappast från "P-800K". Ökningen av strömförbrukningen till 900 W gjorde att slagkraften kunde ökas till 4 J vid samma rotationshastigheter och slagfrekvens. En sådan kraftfull påverkan gör att denna modell kan användas för att göra hål i betong med en diameter på upp till 30 mm.
  • " P-1000K ". En ytterligare effektökning till 1 kW gör att denna enhet kan utveckla en slagkraft på 5 J. Spindelhastigheten för denna modell skiljer sig inte från de tidigare, men slagfrekvensen är ännu något lägre - endast 4900 slag / min.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " P-1200K-M ". Trots betydande effekt (1, 2 kW) och ergonomisk design är det inte särskilt effektivt att använda den här modellen i borrläget, eftersom hastigheten i detta läge bara är 472 rpm. Men slagkraften hos denna modell är 11 J, vilket gör det möjligt att göra hål i betong med en diameter på upp till 40 mm.
  • " P-1400K-V ". Precis som sin föregångare är denna kraftfulla bergborr konstruerad endast för byggnadsbruk och inte för hushållsborrning i relativt mjuka material. Med en effekt på 1, 4 kW är dess slagkraft 5 J, slagfrekvensen når 3900 slag / min och borrhastigheten är 800 rpm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Ett viktigt plus för dessa produkter är deras relativt låga pris. Samtidigt, med jämförbara indikatorer på strömförbrukning, har "virvelvinden" perforatorer en högre slagkraft än produkterna från de flesta konkurrenter, vilket gör att de kan användas för att göra bredare och djupare hål i hårda material.

Den stora fördelen med företagets produkter framför sina kinesiska motsvarigheter är närvaron av ett omfattande nätverk av officiella tekniska servicecentra, som har mer än 70 filialer i mer än 60 städer i Ryssland. Företaget har också 4 SC i Kazakstan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

På grund av det faktum att perforatorer av Kuibyshev -märket tillhör budgetprissegmentet är de flesta modeller inte utrustade med en rotationshastighetsomkopplare, vilket minskar deras mångsidighet. En märkbar nackdel med verktyget är behovet av strikt följning av de driftlägen som rekommenderas av tillverkaren. Långvarig användning av borrhammare utan pauser (i genomsnitt cirka 10 grunda hål i rad) leder till märkbar överhettning av kroppen i fästområdet för sidohandtaget.

Slutligen är ett vanligt problem med detta verktyg den relativt dåliga kvaliteten på plasten som används för att göra kroppen. Överhettning av produkten åtföljs ofta av en obehaglig lukt, och med långvarig drift i chockläge kan det uppstå sprickor och flis på höljet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att undvika överhettning av verktygsstrukturen, pausa under borrning, och överför den också periodiskt från slagverk och kombinerade lägen till borrning utan påverkan. Underlåtenhet att följa denna regel är full av sammanbrott.

Innan du sätter in borren i borrmaskinen, se till att inspektera den . Närvaron av märkbara deformationer och skador kan leda till att borren går sönder under drift, vilket kan leda till allvarliga skador. Förlust av skärpning leder också till negativa konsekvenser, i synnerhet - till ökat slitage på den använda bergborrmaskinen. Använd därför endast borrar som är i gott tekniskt skick.

Bild
Bild

Recensioner

De flesta mästarna i sina recensioner uttalar sig positivt om kvaliteten och priset på alla "virvelvind" perforatorer. De främsta klagomålen är bara bristen på hastighetsregulator och överhettning av verktygskroppen vid långvarig användning.

Vissa ägare klagar över hållbarheten hos enhetens plastfodral. Vid långvarig användning av verktyget uppstår ibland problem med tillförlitligheten för borrfästet i chucken.

Rekommenderad: