Kvartsvinylgolv (78 Foton): Vad är Det? Kakel Och Formar För Golv, Fördelar Och Nackdelar, Installation Och Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kvartsvinylgolv (78 Foton): Vad är Det? Kakel Och Formar För Golv, Fördelar Och Nackdelar, Installation Och Användarrecensioner

Video: Kvartsvinylgolv (78 Foton): Vad är Det? Kakel Och Formar För Golv, Fördelar Och Nackdelar, Installation Och Användarrecensioner
Video: Kakel och klinker med Ali: Del 1 2024, April
Kvartsvinylgolv (78 Foton): Vad är Det? Kakel Och Formar För Golv, Fördelar Och Nackdelar, Installation Och Användarrecensioner
Kvartsvinylgolv (78 Foton): Vad är Det? Kakel Och Formar För Golv, Fördelar Och Nackdelar, Installation Och Användarrecensioner
Anonim

Laminat, linoleum och kanske parkett - när du väljer golvbeläggning vill du spara pengar och dekorera den här delen av ditt hem med värdighet. Det är önskvärt att miljövänligheten hos det valda materialet inte är låg. Och det vore trevligt om det var något modernt, modernt, intressant från alla håll. Till exempel kvartsvinyl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Kvarts-vinylgolv var relativt nyligen ett karakteristiskt attribut för offentliga utrymmen, men i lägenheter användes detta golv sällan. Men idag betraktas efterbehandlingsmaterial med en tjocklek på 2-4 mm aktivt exakt som en produkt för att dekorera bostadsgolv . Det är en direkt konkurrent till keramiska plattor, till och med överträffar det i vissa avseenden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsvinyl består av:

  • ett polyuretanskikt som inte tillåter att materialet snabbt slits ut;
  • dekorativ beläggning med ett mönster av olika texturer;
  • det huvudsakliga polyvinylkloridskiktet med kvartsflis i kompositionen, på grund av vilken produkten får större hållfasthet;
  • ett lager av glasfiber, vilket påverkar materialets bärighet;
  • ett grundläggande PVC -lager som fäster plattorna eller dör på golvet.

Ja, en av de mest fördelaktiga punkterna i samband med kvartsvinyl är dess variation - tillverkaren erbjuder både kakel och formar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi fokuserar på analysen av lamellstrukturen, så ser det verkligen ut som en konstruktionsmacka med flera lager . Högst upp - en lamineringsfilm för noggrann användning och skydd, då - en pappersdekorationsfilm med realistiska ritningar av naturföremål (trä, småsten, sten, läder), det tredje och femte skiktet - kvarts och vinyl. Och det fjärde glasfiberskiktet gör ett utmärkt jobb med att förstärka.

Så här ser materialets klassiska struktur ut, men tillverkaren kan göra några betydande (men inte aktivt argumentera med den klassiska formeln) förändringar. Till exempel, han kan definiera armeringsnätet på ett annat ställe och göra det översta lagret av flera oberoende filmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan kvartsvinyl och vanligt laminat:

  • det är mer hållbart och motståndskraftigt, det vill säga prestandaegenskaperna är mer lönsamma;
  • det är inte rädd för fukt, vilket betyder att det kommer att slå rot både i köket och i badrummet;
  • dynamiska och statiska belastningar är inte så hemska för honom, sannolikheten för sprickbildning är mycket låg;
  • "syndar" inte genom resonansljud, det vill säga det är praktiskt taget omöjligt att höra klackarna av klackar på det;
  • kvarts-vinyl kommer inte att knaka med tiden;
  • på ett vått golv måste du fortfarande försöka glida, men med ett laminat händer det tyvärr.

Kvarts-vinyl är inte heller särskilt rädd för temperaturförändringar, och laminatet kan "stiga".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Eftersom materialet är klart att konkurrera med det populära laminatet kan du studera andra fördelar med kvartsvinyl mer detaljerat och överväga dess nackdelar.

Materialets främsta fördelar:

  • otroligt hållbart - det är vars utseende säkert kommer att förändras lite med åren;
  • fukt och mögel är inte rädda för honom, därför bör de hemmafruar som inte kan leva en dag utan att tvätta golvet titta närmare på kvartsvinyl;
  • brandfarlighet och brandrisk för ett sådant golvbeläggning är noll;
  • du kan montera den själv utan att involvera specialister;
  • det är enkelt att ta hand om, inget speciellt, ovanligt att göra behöver inte göras;
  • ingen halk - i ett hus med små barn eller mycket äldre är detta viktigt;
  • det finns möjlighet att byta ut panelerna från tillverkaren om några av dem är ur funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med kvarts vinylgolv:

  • det finns inte många färger än;
  • om mycket tunga möbler kommer att stå på ett sådant golv under lång tid, är det möjligt att bucklor från det och spår kommer att finnas kvar på kvartsvinyl;
  • en produkt med en limbas är extremt svår att lägga på cement;
  • golvet måste vara jämnt innan materialet läggs.

Ägaren själv, som vet vad som är mer prioriterat för honom, kommer att vara engagerad i att jämföra teserna från de två beskrivningarna. Och för den moderna köparen är miljövänlighet av produkter också viktigt. Kvarts-vinyl kan inte kallas ett oklanderligt alternativ, men materialet är baserat på naturlig kvartssand (hypoallergen, förresten), vilket är viktigt. Och ett kvarts-vinylgolv kan inte ha en så karakteristisk kemisk lukt, som till exempel i linoleum.

Mineralsmulan i sammansättningen av denna produkt är dess främsta fördel. Det hjälper det att inte slits ut, att inte blekna i solen och ökar dess styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I en kvalitetsprodukt kan andelen kvartsand intill "goda gamla" PVC uppgå till 90%. Det är därför var noga med att titta på denna egenskap: ju mer kvarts i materialet, desto starkare och mer miljövänlig är den.

Men golvtyperna är ofta inte i procentandelen komponenter, utan i form av material för installation - det här är en kakel eller tärningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I form av kakel

Det kan vara fyrkantigt, rektangulärt och till och med lockigt (men det här alternativet är sällsynt). Plattorna limmas på den förberedda basen.

Tjockleken och måtten på kvarts-vinylplattorna

  • 1, 5-2 mm, klass 23-31 hushållsenhet. Minsta användningstid är 5 år. Det är lämpligt att inte gå i skor på ett sådant golv; det används endast för efterbehandling i ett bostadsområde.
  • 2,5 mm, kommersiell klass 33-42. Vanligtvis köps sådana plattor till kontoret, eftersom det övre lagret är ganska tjockt och hållbart, tål både klackar och andra skor i stora mängder. Kommer hålla minst 10 år.
  • 3 mm, specialenhet för rum med ökad mekanisk belastning. Mycket dyrt men kommer att hålla minst 25 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaklet kan vara självhäftande, i detta fall råder PVC-komponenten i sin sammansättning . Om du behöver minimal efterbehandling kommer detta alternativ att lyckas. Slottversionen är en kvarts-vinylplatta, som i montering mycket liknar pusselprincipen. Passar inte bara på golvet, utan även på badrumsväggen, ser original ut.

Den självhäftande typen av kakel kräver inga specialverktyg; den limmas på golvet på en speciell komposition. Det är billigt i förhållande till alternativen som beskrivs ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I form av tärningar

Dessa är rektangulära paneler eller, ännu enklare, brädor som har en limremsa längs omkretsen. Men de håller sig inte till golvet, utan bara till varandra. Genom fixeringsmetoden är de identiska med plattorna . Det finns ungefär samma designalternativ. Det vill säga valet mellan kakel och paneler beror bara på hur exakt ägaren visualiserar golvbilden, hur han vill se det. Kanske beror detta på lokalerna.

För korridoren, köket, badrummet tar de ofta exakt plattorna, som helt motsvarar designförväntningarna från dessa zoner . I vardagsrum, paneler, som påminner om laminat och parkett, rotar sig bättre. Valet ligger i preferensen, vars imitation tillhandahålls av kvartsvinyl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Om du tittar på ett foto av interiörer där just en sådan kakel eller panel är vald som golvbeläggning, kan du se designalternativen och deras trovärdighet i allmänhet med dina egna ögon. Uppenbarligen finns det ett val: det är både i "woodgrain" -versionen, klassiskt och nästan win-win, och i "marmorerad" version, som tilltalar många rum (särskilt rymliga).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant, mycket ljust alternativ - "under fiskbens" eller "fiskbens", vilket skapar ett dynamiskt mönster på golvet . Det kommer att bli så bra i ett rum som ser för strikt ut, men jag skulle vilja ge det tröst. Det finns också ett "flätat" alternativ, förmodligen passar det perfekt in i boho -interiören. Och golvet "under stenen" kommer att vara elegant i badrummet eller korridoren, i ett stort kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsvinyl imiterar skickligt dyr parkett, vilket också kan tilltala köparen.

Med ett ord kan du välja vilket alternativ som helst, såvida inte fantasin hos ägaren av en lägenhet eller ett annat rum naturligtvis inte går utöver gränserna för mer eller mindre välbekanta inre lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera genomsnittspunkter som vanligtvis ligger till grund för materialval. Du kan till och med skriva ner dem på ett papper eller i en anteckningsbok för att rationalisera ditt val.

  • Vilket rum behöver täckning . För en lägenhet behövs inte graden av slitstyrka lika hög som för att lägga golvet i en frisör, till exempel. Ju fler människor går på golvet per dag, desto högre bör nötningsklassen vara - denna regel fungerar alltid.
  • Vad är det inre av hemmet som helhet . Hur väggar, tak är inredda, i vilken stil möbler, textilier, belysning väljs. Paul borde inte "argumentera" med denna finish, utan borde "få vänner" med den.
  • Vad blir installationstekniken . Behöver du den enklaste möjliga installationen, utförd på egen hand, eller måste du reparera hela golvbeläggningen?
  • Är produkten säker? Om han är certifierad, bör denna fråga inte uppstå. Men om produkten är misstänkt billigt, bifogar säljaren inga dokument, du kan snubbla på en falsk.
  • Vad blir kostnaden för hela produkten . För en kvadratmeter kvartsvinyl kan du ge i genomsnitt 1500 rubel till 6000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mindre risk för besvikelse i täckningen om du köper en produkt från ett märke med ett gott rykte - namnet, som de säger, garanterar kvalitet . Var inte lat och be säljaren om ett intyg om överensstämmelse också en viktig punkt när du köper.

Om du hör en karakteristisk kemisk lukt från en produkt i en butik, är detta ett tecken på otillräcklig kvalitet på produkten, äktenskap eller rent av falsk. Om det finns ett grönt blad i produktens märkning, indikerar detta dess miljösäkerhet.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Det är bäst att fråga priset på kvartsvinyl i förväg, för att förstå vilket erbjudande som är mer lönsamt, för att ta reda på rabatter och kampanjer - vid kompetent analys kan du spara mycket.

Varumärken med hög efterfrågan

Tarkett . Den rysk-tyska produkten är en av de största tillverkarna på marknaden, som håller ett attraktivt pris och inte slutar uppfylla deklarerad kvalitet. Design, storlek, kostnad - i alla kategorier har köparen ett bra val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holtseekstroplast . En annan tillverkare av den tysk-ryska gruppen. Kvartsvinylgolv från detta företag är kända under namnet "Holzplast".

Produkterna kännetecknas av hundra procent fuktbeständighet, enkel skötsel, hållbarhet.

Bild
Bild

Vinyl . Det belgiska märket är fortfarande ganska ungt, men har redan högljutt förklarat sig. Köparen lockas av den intressanta designen, chic imitation av naturligt trä, utmärkt fuktbeständighet.

Denna tillverkare har redan tagit sin plats i de tre bästa europeiska märkena i denna kategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexo . Det är också en belgisk produkt, som hyllas för sin brist på absorption av lukt och fukt, långsiktigt bevarande av sitt ursprungliga utseende, enkel installation, samt behovet av preliminär utjämning av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Moduleo ". Och återigen är Belgien i rankingen av tillverkare. Rimliga priser och utmärkt låsförbindelse - det är det som oftare noteras i recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra val är redan halva striden, resten beror på rätt installation.

Hur förbereder man basen?

Att lägga underlaget under kakel och lameller på ett lim är praktiskt taget meningslöst: alla lager utesluts mellan golvets bas och limet. De som gör paneler med lås tycker också det. Oftast står det på produktens förpackning om det krävs en baksida eller inte. Om det inte finns någon sådan inskription kan den redan meddela konsumenten.

Om organiseringen av substratet föreskrivs i kraven kan det vara i följande alternativ

  • Kork - effektivt material, kompensation för ojämnheter i basen, utmärkt värmebesparing och ljudabsorption. Den optimala tjockleken på underlaget är 2 mm, en tjockare får golvet att böja sig.
  • Izolon - Detta material är mycket attraktivt i kostnad och 3 mm tjockt polyetenskum appliceras. Golvbeläggningen komprimerar den med 1 mm. Detta är ett lämpligt alternativ för ojämn mark.
  • Duplex - det klarar också bra med utjämning, har bra värmeisolering och ljudisolering. Den optimala tjockleken blir också 2 mm.
  • Barrträd - garanterar korrigering av mindre oegentligheter och utmärkt ljudisolering. Ett bra alternativ för att ordna ett varmt golv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men detta är inte slutet på den förberedande förberedelsen. Det sker ofta i tre huvudfaser:

  • utjämning av golvet (bas);
  • uppackning av kvartsvinyl;
  • anpassning av materialet inomhus / till lokalen inom några dagar.

Därefter ska golvet delas upp i 4 lika rektanglar. Om detta är en kakel, kommer den att ligga ner från det centrala hörnet av någon av rektanglarna.

Bild
Bild

Stylingteknik

Att lägga kvarts-vinyl, som redan nämnts, är inte svårt med egna händer. Vilken metod som helst är bra.

Limmetod

Vid läggning är det korrekt att använda en speciell typ av lim som är speciellt utformad för att fixa plattor eller paneler. Vanligtvis är det inte svårt att hitta det på byggmarknader, men om det inte hittades där kan spridningslim också lossna . Limmet ska appliceras på ytan enligt instruktionerna, vanligtvis föreskriver hon användning av en hackad murslev.

Viktig! Det är nödvändigt att applicera limet jämnt så att inga stötar kvarstår på ytan när det torkar.

Hur man installerar kvartsvinyl på lim - funktioner:

  • förbrukning - högst 350 g lim per kvadrat;
  • du ska inte omedelbart pressa brickorna eller dörren mot det vidhäftande skiktet - det kommer att ta 10 minuter att uppnå vidhäftning;
  • om materialet läggs längs väggarna används plankor och inte rutor - så att luckorna mellan fragmenten inte kommer att märkas så mycket i solen;
  • börja lägga fragmenten från området närmare fönstret;
  • läggningsformen är lika med designbeslutet, fantasi, det vill säga både längs och tvärs kan du lägga materialet på betonggolvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen kräver att produkten läggs tätt och undviker luckor och sprickor nära väggarna. När materialet placeras på limet måste det pressas ordentligt mot underlaget. Det kommer att krävas rullning med en rulle som går från mitten till kanten. Rullning behövs för att pressa ut luft under beläggningen och ta bort överflödigt lim. Dessutom hjälper rullning till att förbättra vidhäftningen och vidhäftningen mellan kvartsvinylen och underlaget.

Överskott av lim avlägsnas med en trasa, som först måste blötläggas i alkohol . Om limmet är sådant att det lämnar ränder på ytan måste det kasseras omedelbart efter att ha förutsett detta ögonblick.

Det tar inte lång tid att limma plattorna om det är cement och basen är jämn. Dessutom kan du gå på den nästan omedelbart. Det är bättre att installera tunga möbler och andra inredningsartiklar på den tidigast på en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slott

Först den vanliga uppsättningen förarbeten - demontering av den gamla beläggningen, sanering av smuts och skräp. Om det finns gropar i golvet kan de repareras, ytan behandlas med en primer.

Vidare utförs installationen enligt följande

  • Installationen startar från hörnet till höger (om det vetter mot väggen ser det här hörnet på den läggande personen). Handlingen utförs från höger till vänster, spåren riktas till befälhavaren.
  • Det finns ett mellanrum på 3, högst 5 mm mellan väggen och brickan. Efter att ha bildat den första raden kan du börja den andra.
  • Brickorna i den andra raden sätts in i fragmenten av den första. För att förstärka insatsen kan du knacka lätt på dem med handflatan. Men bara med handflatan, inte med en hammare.
  • En kakel passar lätt in i en annan. Det är det, installationen är klar.

Sådan montering utförs på ett trägolv, plywoodunderlag och andra underlag lämpade för utjämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Du kan rengöra golvet från sådant material med vanlig tvål. Golvet är vackert när det lyser, så det skulle vara trevligt att tillsätta några droppar jojobaolja i vattnet - en behaglig glans garanteras. Om det kommer smuts på golvet kan det rengöras med vinäger, sprit och andra icke-alkaliska föreningar.

Ofta är människor rädda för kvartsvinyl och tror att de inte kommer att kunna rengöra den med ånga. Ja, långvarig uppvärmning kommer att förstöra beläggningen, men skönheten i ångrengöring är i kortsiktig ångförsörjning, vilket innebär att denna rengöringsmetod definitivt inte kommer att skada.

I allmänhet behöver detta golv inte ofta poleras, det räcker bara med regelbunden tvätt och rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Experter och användare har åsikter om en viss typ av täckning, om inte kategoriskt annorlunda, var då polar på vissa punkter. Jag undrar vad de båda säger om kvartsvinyl.

Följande är vanliga i användarrecensioner:

  • mycket enkel att installera, inga problem, särskilt låsmetoden;
  • ser bra ut, imitation av material görs perfekt;
  • kan tvättas ofta, i jämförelse med laminat - detta är huvudtrumfkortet;
  • alternativet är inte det mest budgetmässiga, men ganska överkomligt;
  • om det finns mycket kvartssand i kompositionen kommer det att tjäna mycket länge;
  • Det finns inte så många färger, men de ritningar som är, är coola;
  • du kan experimentera med stylingdesignen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad noteras i expertrecensioner:

  • behaglig vid beröring, och i detta överträffar det också laminatet;
  • för kontoret är det i de flesta fall fortfarande bättre än för hemmet;
  • läggningens linjäritet med låsmetoden kräver strikt kontroll, under läggningsprocessen är det lätt att förstöra ändlåset;
  • alternativet för lim kan vara som linoleum;
  • de flesta material på marknaden är fortfarande långt ifrån en hög miljövänlighet.

Det återstår bara att se hur kvartsvinylen ser ut inuti, eftersom det visuella intrycket är ett av de viktigaste villkoren för valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

7 illustrationer-egenskaper för framgångsrik användning av kvarts-vinyl

En attraktiv och mysig "fiskbens" återupplivade rummet, men störde inte dess lugn

Bild
Bild

Ett bra, försonande val av färg och mönster att täcka

Bild
Bild

Handen ber bara att röra golvet, och dess struktur kommer att bli taktlöst trevlig

Bild
Bild

Ett bra, diskret alternativ för sovrummet

Bild
Bild

Det övergripande färgschemat gör utrymmet visuellt bredare, och golvet är viktigt här

Bild
Bild

Nyans värme överförs via monitorn

Rekommenderad: