Perforator "Zubr": Hur Man Väljer? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforator "Zubr": Hur Man Väljer? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Video: Perforator
Video: Bosch. Компактная ударная дрель PSB 500 RE 2024, Maj
Perforator "Zubr": Hur Man Väljer? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Perforator "Zubr": Hur Man Väljer? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Anonim

En hammarborr är en utrustning som hjälper till i byggnadsarbete. Det är nödvändigt för att borra hål med olika djup, storlekar och diametrar i väggen. Verktyget kan användas för att borra ytor som har en hög densitet och en stel ram, till exempel cinder block, betong.

Det finns olika modeller av bergborrar på marknaden idag för alla konsumenter . Enheterna är uppdelade efter allmänna egenskaper, priskategorier, tillverkare (inhemska och utländska), efter mekanism (elektrisk eller pneumatisk) och med graden av hammarborrning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Konsumenterna tror att om en borr har en slagmekanism kan den fungera precis som en borrmaskin. Men så är inte fallet. Slagkraften hos dessa två enheter är helt annorlunda och driftsmekanismen är mycket annorlunda. Borrmaskinen fungerar enligt principen om en stans, och hammarborrmaskinen är speciellt utformad för att borra hål i olika ytor. Det mesta av kraften överförs till borrspetsen, vilket ger en starkare rekyl.

Det är också värt att uppmärksamma den nödvändiga påverkan. Om huvudkriteriet för att välja ett verktyg är dess kraft, är det värt att välja en specifik perforatormodell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en borrmaskin inte kan ersättas med en borr, är en borr med en borrmaskin lätt . Borren är mycket svagare i sin kraft. Borrhammaren har många arbetssätt: borrning, skruvning (skruvning av) skruvar, mejsling.

Efter att det beslutades att köpa en borrmaskin måste du välja önskad modell av verktyget och tillverkarens företag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En av tillverkarna av perforatorer på marknaden är Zubr -företaget. Detta är ett inhemskt märke som inte är sämre än utländska tillverkare när det gäller dess sortiment av instrument och sortiment. Varumärket grundades för inte så länge sedan - 2005. Dess målgrupp riktar sig till inhemska konsumenter, liksom till dem som inte professionellt arbetar med verktyg - modellerna är avsedda för hemmabruk.

Bild
Bild

Med den framgångsrika populariseringen och den aktiva efterfrågan på produkten utvidgade företaget sin horisont, och nu i butikerna kan du hitta ett verktyg för varje smak och budget. Till exempel, i Zubr -perforatorlinjen finns modeller som är mycket billigare än samma modeller, men från ett japanskt eller amerikanskt märke. Det är också värt att notera att garantitiden, som deklareras av tillverkaren, är 5 år för alla modeller.

De mest populära rockövningarna har, precis som alla verktyg, sina fördelar och nackdelar. Varje modell har sina egna särdrag.

Bild
Bild

Modeller

Ett antal populära modeller finns nedan.

Zubr P-26-800

Detta verktyg klarar perfekt mejsling och borrning av betong, med öppningshål i olika metallraser. Om du köper ett specialfäste kommer perforatorn att "omskolas" till en mixer och kan enkelt blanda färg eller blanda betong. Den nya modellen på marknaden presenteras för kunderna under perioden 2014-2015. Hon blev snabbt populär för sina egenskaper:

  • enkel användning;
  • närvaron av en effektregulator, det vill säga verktyget är idealiskt för tungt och långvarigt arbete;
  • högkvalitativ studie av konstruktionen, som först och främst uppfyller de nya säkerhetsstandarderna: närvaron av ett handtag med ett djupstopp;
  • vid blockering av borrmaskinen används en säkerhetskoppling;
  • borrhastigheten har ökats, liksom hastighetskontrollen (från det lägsta till det högsta) har förbättrats - det har blivit smidigt;
  • kabeln, som når en längd av fyra meter, är gummerad med speciell isolering, som gör att du kan arbeta utomhus eller vid negativa temperaturer.

Av bristerna noterar många användare att designen inte är särskilt bekväm, särskilt för dem som har använt detta märke länge. Många tror att på grund av den uppdaterade designen har fodralet blivit mindre hållbart och ännu mer skört. Enheten blev tung (3, 3 kg), så det blev obehagligt när man arbetade på höjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr ZP-26-750 EK

Den mest populära modellen för vertikal bergborr, ledaren bland medeldrivna verktyg. Modellen är idealisk för läxor på grund av sin låga vikt. Detta verktyg används för att arbeta med sträcktak för att göra nödvändiga hål i betongytan.

Fördelar:

  • på grund av den långa sladden kan den användas både i stora rum och i små;
  • det är möjligt att arbeta i ett chockfritt läge, och verktyget har också en borrningsfunktion i ett chockläge;
  • det är möjligt att konvertera verktyget till en borr;
  • perfekt för att slå ner gips;
  • kommer att borra det nödvändiga hålet på valfri yta och i vilket material som helst;
  • verktyget glider inte ur dina händer tack vare det gummerade greppet.

Det fanns några nackdelar: enligt användarrecensioner kan vi anta att den stora nackdelen med denna modell är bristen på omvänd (förmågan att ändra rörelseriktning fram och tillbaka). På grund av den felaktiga egenskapen, som indikerar möjligheten att justera hastigheten, väljer många felaktigt denna modell, men i själva verket har borrhammaren inte en sådan funktion.

Bild
Bild

Zubr P-22-650

Denna utrustning är konstruerad för snabb och enkel mejsling av betongväggar, borrning av hål i metall- och träytor. Den har en stor inneboende funktionalitet, väletablerade mekanismer för produktivt arbete.

Positiva punkter när du använder denna modell:

  • lämplig för både hem och professionellt arbete;
  • på grund av bergborrens kraft rör sig borrnings- eller mejslingsarbetet dubbelt så snabbt;
  • enligt dess egenskaper är modellen rankad bland ett antal slagverksinstrument, men det finns också ett chockfritt läge, vilket ökar funktionaliteten;
  • det finns en omvänd funktion;
  • hög hållfasthet på delar och bra slitstyrka.

Enligt recensioner från köpare som arbetar med hammarborrar och olika material varje dag kan du se att när du arbetar (dagligen eller ofta) med en järnyta eller metallkonstruktioner finns det ett starkt slitage på kugghjulen. Även om garantitiden är ganska lång, bör man komma ihåg att det kommer att ta ganska lång tid att byta ut delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr ZP-18-470

Modellen presenteras på marknaden relativt nyligen, men den har redan sina fans. Skiljer sig i en relativt låg vibrationsnivå. På grund av sin låga vikt (endast 2,4 kg) är det möjligt att ta med verktyget till landet. Borrhammaren är lämplig för arbete i hus och lägenhet. En sladdlängd på 3 m är optimal för arbete.

Positiva aspekter av att använda verktyget:

  • en liten tid läggs på att skapa ett hål - bara 25-35 sekunder;
  • förbättrad slagmekanism, vilket ökar produktiviteten;
  • det finns inga restriktioner för material som kan borras;
  • det finns en begränsare för borrdjupet;
  • närvaron av en omvänd;
  • hela uppsättningen av modellen har uppdaterats - det finns ett extra handtag och fett för borren;
  • strömbrytaren är nu ansvarig för blockeringen.

Många konsumenter har inte identifierat några väsentliga brister i detta verktyg eftersom modellen är ganska ny. Många användare gillar valuta för pengarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY reparation

På grund av det faktum att Zubr -företaget tillhandahåller en garantitid på 5 år, finns det inget särskilt behov av att reparera en trasig borrhammare med egna händer. Det kommer att vara ganska svårt att klara ett trasigt verktyg på egen hand, även om du behöver byta ut komponenterna.

Den vanligaste orsaken till verktygsbrott är ett avbrott i nätsladden . En sladd som kan användas ska aldrig vara varm, den får inte ha sprickor eller knäckar. Om det finns sådana problem måste den ersättas med en ny.

Rekommenderad: