Borrmixer: Hur Väljer Man En Blandningsbil? Typer Av Anläggningsutrustning För Blandning Av Blandningar. Hur Gör Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Borrmixer: Hur Väljer Man En Blandningsbil? Typer Av Anläggningsutrustning För Blandning Av Blandningar. Hur Gör Man Det Själv?

Video: Borrmixer: Hur Väljer Man En Blandningsbil? Typer Av Anläggningsutrustning För Blandning Av Blandningar. Hur Gör Man Det Själv?
Video: Kemi 1 Lektion 2 Rena ämnen och blandningar 2024, Maj
Borrmixer: Hur Väljer Man En Blandningsbil? Typer Av Anläggningsutrustning För Blandning Av Blandningar. Hur Gör Man Det Själv?
Borrmixer: Hur Väljer Man En Blandningsbil? Typer Av Anläggningsutrustning För Blandning Av Blandningar. Hur Gör Man Det Själv?
Anonim

En borrmixer är en utmärkt hjälpare för alla byggare. Sådana anordningar har en ganska kraftfull motor och två ergonomiska handtag, som är nödvändiga för att hålla verktyget medan man blandar murbruk och blandningar. Detta är en praktisk mekanism som kombinerar flera viktiga funktioner samtidigt.

Ändamål

Industrins byggsektor står inte stilla - varje år dyker det upp nya föreningar som används för konstruktion av konstruktioner, mindre och större reparationer. Både lim, gips och många andra material säljs i form av ett pulver, som måste spädas med vatten för att få en fullvärdig komposition av det.

För att blandningens komponenter ska blanda så bra som möjligt och bilda en homogen arbetsmassa är det nödvändigt att välja rätt verktyg. Till exempel, om du kan blanda tapetlim med en vanlig pinne, vilken metod kommer då att vara ineffektiv för cementbruk och kitt, särskilt om du behöver en lösning i stora volymer.

Blandning av byggnadsblandningar med improviserade medel ger i regel inte den önskade kvaliteten på arbetskompositionen: många klumpar bildas i den och en stor andel torrsubstans återstår, som inte kunde bli våt på rätt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare i sådana situationer tillgriper en borrhammare ., som har den nödvändiga rotationsförmågan; i alla fall experter rekommenderar inte att använda denna metod, eftersom borrhammaren initialt är fokuserad på laster i ett annat plan utan påverkan av radiella krafter. Naturligtvis är det möjligt att blanda en liten volym lösning med dess hjälp, men i stora mängder riskerar du att helt enkelt förstöra ditt instrument, vilket förresten är ganska dyrt.

En utmärkt lösning i denna situation kan vara inköp av en borrmixer, som är optimal för att blanda kompositioner i en volym upp till 15 liter på en gång.

Sådana enheter är optimala både i vardagen och vid professionella reparationer. Till skillnad från en borrhammare och en konventionell borr har de ett starkare lager, dessutom är mekanismen utrustad med en kraftfull växellåda, som skyddas av ett särskilt hållbart metallhölje. Tack vare denna konfiguration enheten kan fungera även vid lägsta varvtal.

Ett viktigt plus är det faktum att sådana konstruktionsblandare kan samtidigt utföra funktionen av ytborrning , det är faktiskt en 2-i-1-enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer och deras egenskaper

Borrmixern används för storskaliga reparationer; användaren brukar hålla den i händerna när han blandar lösningen, eftersom enheten har ergonomiska handtag som gör att verktyget blir mindre tidskrävande. Om enhetens motor har en effekt på mer än 1 kW, är en speciell växellåda inbyggd i den: den är lämplig för användning inte bara vid den allra första hastigheten, utan också när den växlar från den första till den andra.

Den första används för att komponera tjocka täta blandningar, till exempel mastik, och den andra - för gips och cement. Omrörning av färger och lacker och andra flytande ämnen med minimalt vridmoment är också tillåtet vid andra hastigheten.

För att göra arbetet mer bekvämt är det bättre att använda verktyg som kompletteras med en hastighetsstabilisator eller startströmbegränsare.

Dessa är mycket viktiga alternativ: tack vare dem, när du tar bort enheten från den resulterande kompositionen, förblir vridmomentet i sitt ursprungliga läge och ingen stänk av den färdiga blandningen sker, som är fallet med många andra blandare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana borrar har som regel olika konfigurationer. Vanligtvis kommer de med flera typer av bilagor, som kan ha flera former.

  • Höger spiralblandningsmunstycke - används för sådana lösningar som har en mycket viskös struktur. Dessa inkluderar cement, betong, samt alla typer av plåster och lim. Ett sådant munstycke blandar lösningen, som om man trycker den uppåt, blandar kompositionen upptill och sjunker sedan tillbaka.
  • Vänster spiralmunstycke optimal för blandning av färger och lacker. Här är driftsprincipen omvänd: blandningen skjuts uppifrån och ner, där den omrörs och stiger tillbaka.
  • Skruva munstycken tillåta blandning av lätta kompositioner.
  • Tvärstycke - ett mer specialiserat munstycke, det används i fall där det är mycket viktigt att förhindra att luft kommer in i behållaren med blandningen.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med borrmixern är dess multifunktionella användning. Å ena sidan är verktyget klassat som en borr, därför kan det, förutom att blanda murbruk, användas för att bilda hål i ytor av olika typer, även de hårdaste och tätaste. Å andra sidan tillhör en borr av denna typ kategorin låghastighetsborrar, därför kan den inte ersätta en borr med 100%, men samtidigt är det just låga varvtal som gör det möjligt att blanda även de mest täta kompositioner.

Det är uppenbart att en sådan struktur kan inte användas i industriella volymer, dess kraft och designfunktioner kommer inte att räcka för att klara intensiv användning. Men med lösningen av små hushållsuppgifter för mindre reparationer och dekoration av en lägenhet eller ett privat hus kommer hon att klara sig fullt ut.

En sådan borr väger mycket mer än en vanlig: dess vikt är mer än 3 kg, därför är ofta borrning med en sådan enhet förknippad med betydande fysiska ansträngningar.

Bild
Bild

Funktionsprincip och användningsegenskaper

Beroende på driftsprincipen finns det tre typer av verktyg:

  • borrmixer;
  • borrmixer med en visp;
  • enhet med två fälgar.

En konventionell elektrisk borrmixer är en låghastighets, slagfri typ. Kraften hos detta verktyg varierar från 500 till 2000 W, det finns 2 bekväma handtag, en ganska stor patron med en diameter på upp till 16 mm.

Tvåhandsmodeller är indelade i alternativ med en enda visp eller med två, skillnaden följer av namnet: mekanismer med två vispar blandar även den mest viskösa blandningen, de är utrustade med en ganska kraftfull växellåda och klarar enkelt lösningar av ett brett olika konsistenser - från ljus till betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Borrblandare av följande märken är de mest populära bland konsumenterna.

  • Våldsamt Är en rysk tillverkad produkt som är optimal för att blanda de tjockaste och mest viskösa kompositionerna. Enhetens effekt är 1100 W och hastigheten är 600 rpm.
  • Rebir - de mest populära låghastighetsborrarna produceras under detta märke. Utvalda modeller från denna tillverkare har exceptionella prestandaegenskaper: effekt upp till 2000 W och rotationshastighet upp till 500 varv / min.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Interskol - erbjuder ett brett utbud av borrblandare, vars effekt når 1050 watt. Ett sådant verktyg är optimalt för att blanda alla byggnadsblandningar, även betong, och även för borrning: till exempel om du lägger en speciell borr för trä i det kan du få ett hål upp till 1 m långt på några sekunder.
  • ZUBR Är ett av de mest efterfrågade varumärkena på hemmamarknaden. Modellerna som presenteras i denna tillverkares sortiment har exceptionella effektparametrar - upp till 1200 W - och rotationshastighet (upp till 850 rpm).
  • Makita Är ett välkänt japanskt märke som efterfrågas över hela världen på grund av dess kvalitet och tillförlitlighet. Det är anmärkningsvärt att alla modeller av detta märke, förutom utmärkta tekniska egenskaper, också utmärks av praktiska egenskaper, eftersom de förbrukar mycket mindre energi än konkurrenter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Experter rekommenderar att du följer följande tekniska och operativa parametrar när du köper en borrmixer:

  • produktvikt - i intervallet 2, 7-4, 5 kg;
  • effekt - 620-110 W;
  • rotationshastighet - upp till 1050 rpm;
  • vridmoment - 70 N / m.

När du väljer en lämplig modell ska du dessutom vara uppmärksam på ytterligare funktioner som kan vara användbara för dig: smidig start, automatiskt startläge, ytterligare husisolering, överhettningsskydd och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du vill kan du göra en byggmixer med egna händer. För detta måste du använda den vanligaste borrmaskinen som en drivning, och alla produkter med sexkantskaft är lämpliga som munstycke. En sådan anordning är ganska lätt att fästa i borrchucken, det viktigaste är att måtten på denna sexkant motsvarar den minsta kammarstorlek som kan placeras i chucken.

Tänk dock på att motorerna och växellådan i en standardblandare är uteslutande utformade för en längsgående yta, därför kan du bara blanda mycket små delar av murbruk med ett sådant hemgjord verktyg.

Rekommenderad: