Däck: Trädgårdsparkett För Stigar Av Termoaska Och Annat Termoträ För Sommarstugor, Mått, Kompositdäck För En Balkong

Innehållsförteckning:

Video: Däck: Trädgårdsparkett För Stigar Av Termoaska Och Annat Termoträ För Sommarstugor, Mått, Kompositdäck För En Balkong

Video: Däck: Trädgårdsparkett För Stigar Av Termoaska Och Annat Termoträ För Sommarstugor, Mått, Kompositdäck För En Balkong
Video: How to make 45 degree Deck Corners / Deck Frame Trick. Как строить углы террасы 2024, Maj
Däck: Trädgårdsparkett För Stigar Av Termoaska Och Annat Termoträ För Sommarstugor, Mått, Kompositdäck För En Balkong
Däck: Trädgårdsparkett För Stigar Av Termoaska Och Annat Termoträ För Sommarstugor, Mått, Kompositdäck För En Balkong
Anonim

På marknaden för moderna byggmaterial erbjuds ett brett urval av alternativ för att dekorera det lokala området. Om du länge har drömt om en vacker terrass, men inte ser poängen med att använda trä utomhus, eftersom det lämpar sig för fukt, finns det ett bra alternativ. Vi pratar om WPC -terrass, vilket är mycket efterfrågat. Detta material har många positiva egenskaper och dess fördelar, som bör läras mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

WPC -däck kallas för däck, vilket översätts från engelska som "däckgolv". Ursprungligen användes materialet uteslutande på däck . Ett särdrag är att det på framsidan finns långa revben längs vilka vatten strömmar. Som du vet är detta extremt nödvändigt på däck, tack vare den här funktionen kommer brädan inte att vara för hal i regnet.

Trä är ett av de mest populära materialen och ser presentabelt ut, men det är inte lämpligt för utomhusbruk av flera anledningar . Därför är ett alternativt alternativ terrass, vilket har många fördelar. Först och främst kräver det inte allvarligt underhåll, för att förbli presentabel under lång tid är det tillräckligt för att utföra en enkel rengöring. Det är mycket lättare att arbeta med denna produkt, eftersom den lämpar sig för borrning och skärning med ett enkelt verktyg. Resten av fördelarna inkluderar utseendet, som idag erbjuds i olika versioner.

Bild
Bild

WPC -byggmaterial har hållbarhet, praxis visar att en produkt av sådant material kan hålla upp till 25 år Detta är dock med tanke på det faktum att produkten har medföljande dokument från tillverkaren. Däck klarar lätt svåra förhållanden, det är inte rädd för för höga eller låga temperaturer. För att hålla utseendet detsamma rekommenderas det att utföra intensiv rengöring varje år, och det kommer att räcka. Naturligtvis, om materialet är lätt, kräver det mer underhåll, men det tar inte mycket tid.

Bild
Bild

Skuggans intensitet kvarstår länge, men om terrassprodukten är ute, där solen regelbundet slår, kan den blekna med tiden och färgen ändras något. Ju mer trä som finns i kompositionen, desto mer naturligt kommer den slutliga strukturen att se ut . Det bör noteras att materialet inte absorberar fukt, så problemet med svullnad kommer inte att störa. En stor fördel är också att terrassen inte kommer att förändra geometrin, dessutom kommer den inte att börja ruttna och svampen kommer inte att dyka upp alls. Som du kan se finns det många fördelar, men innan du väljer ett sådant material bör du ta reda på vilka nackdelar som också är tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inget av efterbehandlingsmaterialen kan kallas perfekt, och terrassen var inget undantag . Vissa sorter kräver ett speciellt fäste. En annan nackdel är att byggmaterialet inte tål vatten särskilt bra, så det kan vätas, men det är viktigt att se till att fukt inte stagnerar. När det gäller icke-kontinuerligt golv löses detta problem enkelt, eftersom det finns luckor mellan brädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer än hälften av WPC består av naturligt trä, så dess styrka skiljer sig från kakel eller stenmaterial . Det betyder att det inte rekommenderas att slå på materialet och tappa något tungt på det. Brädan kan spricka under tung belastning eller lämna ett hål på den, så denna nackdel bör beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Materialet består av trämjöl och bindemedelspolymer. WPC erbjuds i flera versioner, som skiljer sig inte bara i utseende utan också i driftsegenskaper. Det mjuka däcket är tillverkat av ett plastunderlag som ökar materialets ventilationsegenskaper . En sådan täckning kallas trädgårdsparkett; vackra lusthus, terrasser och till och med bad erhålls från den. Det kan tillverkas som en bräda eller kakel i olika storlekar och tjocklekar.

Bild
Bild

Material (redigera)

Gjort av trä

Massivt trä är en naturlig råvara som är lämplig för tillverkning av träskivor. För detta används olika raser, varav många till och med är speciellt förda från andra länder. Den unika strukturen är glädjande för ögat och kommer att dekorera interiören och landskapsdesignen positivt. Naturliga däck är mycket efterfrågade, även om det kräver mycket underhåll och erbjuds till ett högt pris.

Du kan också hitta terrasser av termiskt behandlat trä på marknaden. Denna procedur ändrar materialets färg något, men ökar motståndet mot sönderfall och sönderfall. Materialet kan hålla i cirka 20 år, vilket är en stor fördel.

Det bör noteras att detta är ett mjukt däck, så det bör användas på platser där det inte kommer att bli några betydande belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare använder lärk, tallarter för att skapa högkvalitativa och vackra däck . Högkvalitativa brädor tillverkas av termoaska, som är lämpliga för efterbehandling. Man kan med säkerhet säga att ett bra material erhålls från termoträ, vilket har ökat motståndskraft mot fukt och atmosfäriska påverkan.

Bild
Bild

WPC

Detta är ett ovanligt material som är mycket hållbart. För tillverkning används sågspån och en polymersubstans. Sådan trädgårdsparkett har en vacker inredning, den är praktisk, eftersom den är mycket resistent mot olika skador . Materialet kommer att hålla länge, dessutom erbjuds det till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastdäck är populärt på grund av sin budget och enkel installation . Dessutom förfaller materialet inte, växer inte mögligt och förblir attraktivt i många år. Produkten har absolut fuktbeständighet, så den används ofta för efterbehandling nära källare eller vattenförekomster. Marknaden erbjuder ett brett utbud av färger.

Kompositgolv är råttbeständigt och spånar inte eller gror. Materialet kommer inte att spricka, brinna och är miljövänligt. Det är väldigt enkelt att arbeta med komposit, detsamma gäller för redigering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textur och färgschema

De dekorativa uppgifterna för byggmaterial från WPC och massivt trä är mycket olika. Naturligt trädäck förmedlar naturlig konsistens och naturlig nyans, men tillverkare kan måla det i valfri färg som är typisk för virke. När det gäller WPC har den en begränsad palett, färgerna blir mättade, men inte naturliga, även om många gillar det faktum att du kan hitta en ovanlig färg.

Framsidan av massivt trä eller WPC -däck kan vara antingen slät eller korrugerad, så här är de desamma. Marknaden erbjuder ett brett utbud av däck, det är klassiskt vitt, svart och grått, men många lockas av ljusa nyanser, till exempel grönt, rött, vinrött, honung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är värt att notera att terrassen inte erbjuds i standarduniformstorlekar, så alla kan välja vad som passar deras personliga krav. Dessutom har tillverkarna sina egna gränser och synpunkter på den optimala storleken. men en viktig parameter för alla WPC -kort är tjocklek, medan denna indikator inkluderar tjockleken på partitionen och det främre lagret . Tack vare detta blir produkten hållbar och hållbar.

Om vi pratar om ihåliga däckkompositskivor kan du hitta material på marknaden med en tjocklek på 19-32 mm, samt en bredd på 13-26 cm . Plankor med sådana parametrar säljs ofta - 300x300 och 1000x1000, även om det finns mycket fler alternativ. Det är viktigt att notera att mått direkt påverkar materialets vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Däckets motståndskraft mot vatten vann över många användare. Modulmaterialet används aktivt nära trädgårdar och parkområden, runt pooler, i bastur och bad. Det är inte bara ett utomhusmaterial utan också lämpligt för inomhusapplikationer.

Om vi pratar om versionen med spår, används en sådan beläggning som dekoration för balkonger, loggior, en speciell efterfrågan på det i Japan . Stigar i trädgårdar är kantade med detta material, lusthus är gjorda av det, räcken till verandor skapas och till och med väggar är gjorda av det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således, däck används på en mängd olika platser där estetiska kvaliteter och hög hållfasthet krävs . Om du vill utrusta ett lusthus, göra en dekorativ bro eller kläda ett hus på landet, kan du säkert välja detta material som uppfyller strikta krav och kommer att fungera länge, samtidigt som du behåller ett presentabelt utseende. Denna produkt är också bättre lämpad som golvbeläggning än vanligt trä, eftersom den motstår nötning, inte kräver långvarig vård och dyrt underhåll.

Det ska noteras att brädan används ofta under konstruktion av skjutportar, eftersom den är utmärkt för beklädnad . Naturligtvis ansågs materialet först som fasad, eftersom det skapades för efterbehandling av däck, så det kan ofta hittas i lastrum och hytter, liksom på andra liknande platser. Utan tvekan kan däck kallas universellt, eftersom det används utomhus - verandor, balkonger, terrasser och inomhus - golv, bastur, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du bör inte omedelbart skynda dig till ett lågt pris, eftersom den presenterade produkten kan visa sig vara en falsk. Först måste du noggrant studera materialet, lära dig om dess huvudsakliga egenskaper, typ och andra egenskaper. Det finns flera kriterier som hjälper dig att hitta kvalitets stylingprodukter.

  • Var uppmärksam på strukturens homogenitet - det ska inte finnas olika områden på ytan. Om kanterna är jämna och klara, och överdragarna har samma tjocklek, kan du säkert överväga detta alternativ.
  • Det bör inte finnas några defekter, håligheter eller klumpar på brädet. Du bör inspektera materialet från alla sidor, inklusive sidorna och underkanten - om det har vågor kan du inte köpa det, eftersom du kommer att möta många problem under installationen.
  • Förekomsten av smulor och delaminering indikerar dålig produktkvalitet. Kontrollera WPC: s styrka: försök bara att bryta av en liten bit på snittet, om du har något kvar i händerna är det bättre att fortsätta leta efter en annan tillverkare.
  • Företag som har bevisat sig i Ryssland erbjuder en bred palett, där det säkert kommer att finnas ljusa nyanser, vilket indikerar användningen av trä av hög kvalitet. Om du bara ser mörka färger i katalogen är det ingen tvekan om att företaget använder avfall, så du kan inte förvänta dig bra egenskaper från materialet.
  • Formen på kanten kan vara avfasad, rak och rundad, så när du söker, styrs av läggningstekniken, eftersom du i vissa situationer behöver en dyr bas.
  • Ytan på framsidan påverkar också valet - till exempel för öppna områden nära duschar är det bättre att välja ett upphöjt däck för ökad säkerhet, även om det är mycket lättare att ta hand om ett slätt.
  • Densitetsparametern kan kallas nyckel, så tänk på den potentiella belastningen. Om materialet är avsett för golv, se till att det är högt.
  • Däckprofilen kan vara monolitisk eller ha förstyvningsribbor.
Bild
Bild

Monteringsmetoder

Det finns två sätt att montera däcket. I den öppna metoden måste materialet skruvas genom ansiktet med skruvar genom och igenom för att skapa effekten av en nitad bräda. Denna typ av installation rekommenderas för interiörer med Provence, Loft och Country stilar . Du bör välja korrosionsskyddande självgängande skruvar och först göra hål där skruven ska skruvas.

Stängd montering utförs med speciella klämmor, de måste fästas på brädet och sedan på eftersläpningarna. När det gäller massivt trä är detta det bästa sättet att gå. Läggning kommer att göra materialet estetiskt tilltalande, men arbetet kommer att ta längre tid.

Vissa typer av lags har spår där du kan placera gummiklämmor . Detta är den optimala lösningen för expansionsperioder av materialet under påverkan av förhöjda temperaturer. På grund av sådana spår skapas samma luckor i hela terrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stylingens finesser

Om du bestämmer dig för att utföra installationen själv, rekommenderas att du läser råd från specialister så att resultatet blir positivt

  • Först måste du förbereda basen - här kan du använda tät jord, grus, betong eller trä. Huvudvillkoret är att säkerställa täthet, därför, vilket material du än väljer, tampa det så att brädorna inte faller igenom. Det är viktigt att rensa området från smuts och alla typer av skräp.
  • Under installationen är det nödvändigt att utrusta stöd av grus eller agrotextil.
  • Med hjälp av ett måttband, en sladd och en pinne görs sedan markeringar för att beräkna placeringen av materialet enligt det valda mönstret. Tänk i förväg på antalet sektioner längs vilka parketten kommer att placeras.
  • Om det finns en liten lutning, sprid dig från den högsta punkten och följ sluttningen för att säkerställa korrekt dränering av regnvatten.
  • Använd en vanlig bågfil för att ta bort hörn som sticker ut över gränserna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se kan du göra stylingen med dina egna händer, du behöver enkla verktyg, och de finns i varje ägares hus. Om ett fel upptäcks kan demontering utföras för att göra om installationen och återigen tänka på plattans läge.

Med tanke på alla de angivna egenskaperna och egenskaperna hos produkterna, samt med uppmärksamhet på rekommendationerna, kan du hitta alla typer av däck för utomhus- eller inomhusbruk. Detta material har fått stor erkännande för sina estetiska och prestandaegenskaper.

Rekommenderad: