Installation Av Lärktäck: Infästning På Stockarna, Gör-det-själv-läggningsteknik, Röjning, Hur Man Fixar Det Korrekt, Svarvning Och Steg

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Lärktäck: Infästning På Stockarna, Gör-det-själv-läggningsteknik, Röjning, Hur Man Fixar Det Korrekt, Svarvning Och Steg

Video: Installation Av Lärktäck: Infästning På Stockarna, Gör-det-själv-läggningsteknik, Röjning, Hur Man Fixar Det Korrekt, Svarvning Och Steg
Video: Ungskogsröjning 2024, Maj
Installation Av Lärktäck: Infästning På Stockarna, Gör-det-själv-läggningsteknik, Röjning, Hur Man Fixar Det Korrekt, Svarvning Och Steg
Installation Av Lärktäck: Infästning På Stockarna, Gör-det-själv-läggningsteknik, Röjning, Hur Man Fixar Det Korrekt, Svarvning Och Steg
Anonim

Virke med vattenavvisande egenskaper kallas däckbräda; det används i rum där luftfuktigheten är hög, liksom i öppna områden. Det är inte svårt att montera en sådan bräda, även en nybörjare kan göra det med egna händer utan betydande ansträngningar och pengar. Ett stort antal typer av trallbrädor säljs på den ryska marknaden, varav den mest populära är termiskt behandlade lärkskivor. Denna beläggning innehåller också en träpolymerkomposit.

Egenskaperna för lärk gör det möjligt att hantera de negativa effekterna av miljön, därför är det mest lämpligt att använda det i ett öppet område . Lärk är ett tätt, vattenavvisande material, motståndskraftigt mot svamp och mögel. Det förvärvar sådana egenskaper på grund av närvaron i sammansättningen av ett sådant element som tuggummi - det är inget annat än ett naturligt harts. Enligt dess egenskaper kan lärk jämföras med dyra exotiska träslag, men här har lärk också en fördel - den är prisvärd och mycket mer budgetmässig.

Bild
Bild

Hur man väljer fästelement

Det finns flera typer av fästelement för däck

Öppen - det enklaste och vanligaste. För en öppen metod behövs antingen spikar eller självgängande skruvar.

Bild
Bild

Dold - som namnet antyder kan det inte ses med blotta ögat. Fästning görs mellan brädorna med hjälp av speciella spikar.

Bild
Bild

Med hjälp av fästning enligt "torn-spår" -systemet brädorna fixeras med speciella skruvar. Detta är den mest subtila av alla metoder.

Bild
Bild

Det är också möjligt att fixa terrassbrädan inte från utsidan, utan från insidan ., då kommer fästena inte att synas utifrån alls.

Bild
Bild

Oavsett vilken typ som väljs måste fästelementen behandlas med en korrosionsbeständig beläggning, annars blir de snabbt oanvändbara. Om en dold metod används, kommer Classic eller Twin -systemet att göra.

Det bör noteras att infästningen på ett dolt sätt är dyrare, men det ser mer estetiskt ut, eftersom beläggningen ser ut som en enda helhet, utan några fästelement.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt

För någon av monteringsmetoderna behöver du följande verktyg:

  • borr / skruvmejsel;
  • skruvar, spikar eller skruvar;
  • nivå - laser eller konstruktion;
  • skruvmejslar i en uppsättning;
  • enkel penna;
  • en mätanordning (oftast i form av ett måttband);
  • fick syn på.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Det är inte så lätt och inte alls snabbt att montera en terrassbräda och göra golv, men om du vill kan du lägga det själv, även om personen inte har yrkeskunskaper. Först förbereds stöden, på vilka brädan kommer att läggas . Detta måste göras enligt reglerna, utan att kränka tekniken. Annars blir golvet inte hållbart. Nästa är svarvets tur, varefter golvet läggs ut och säkrar varje bräda. När läggningen av brädet är klar måste det färdiga golvet täckas med skyddande föreningar - emalj, lack, vax eller färg.

Träning

Innan installationen påbörjas måste du vänta en stund för att anpassa brädorna till driftsförhållandena.

Detta steg kan inte hoppas över, annars finns det en risk för att det bildas sprickor i duken.

Anpassningen består i att lämna styrelsen under en period av två dagar till två till tre veckor i ett öppet utrymme . Det ska inte packas, men det ska inte heller utsättas för nederbörd. Därför är det bättre att lämna brädorna under en baldakin, vilket skyddar dem från fukt, medan temperaturförhållandena kommer att vara de där ytterligare drift planeras.

Bild
Bild

I processen för anpassning av brädorna kan en del av dem deformeras, böjda . Om trädet är naturligt är det naturligt. Böjda delar kan användas som skär och förlängningar. Men om deformationen har påverkat hälften eller fler av brädorna, måste de returneras till säljaren som ett fel. En sådan total krökning av virket betyder bara en sak - att det var dåligt eller felaktigt torkat, fukt förblev inuti.

Därför är det absolut nödvändigt att uppmärksamma förhållandena där det lagrades, dess utseende vid köp av trä. Innan brädorna läggs är det nödvändigt att bearbeta dem med en antiseptisk komposition - både den övre delen och den nedre delen, som inte kommer att synas . Antiseptiken spelar en ytterligare roll - den fyller de tomma porerna i trädet, det vill säga att fukt inte längre kan komma in i dessa porer.

Bild
Bild

Om brädan kommer att läggas utanför huset måste du ta hand om grunden. En vibrerande platta är bäst lämpad för sitt arrangemang, den komprimerar marken perfekt. Därefter hälls en kudde av grus och sand på den jämna marken, varefter upprepad packning appliceras. Ett förstärkt nät läggs på kudden, ett betongfundament hälls.

Detta är inte det enda alternativet för fundamentet, det kan också vara tillverkat av plattor på stöd stockar, pelare eller hålls på skruv högar

Bild
Bild

För att undvika ansamling av fukt på terrassen bör brädan läggas i en liten vinkel. Särskilda plaststrukturer hjälper till med detta.

Bild
Bild

Fördröjningar

Lagring av lags beror på däckets placering. Oavsett hur reglarna installeras måste de alltid vara ordentligt fastsatta på fästelement av icke-frätande material, aluminium eller galvaniserat stål. Det finns flera regler för hur man korrekt lägger och fäster stockarna:

  • Öppen mark bör inte komma i kontakt med stockar, inte ens de med skyddande beläggning.
  • Bjälkens tjocklek beror direkt på belastningen på golvet. Ju mer belastning den måste tåla, desto tjockare måste varje balk vara.
  • Den optimala stegbredden mellan två stockar är 6 cm.
  • Stålhörn är det bästa materialet för att hålla ihop två balkar.
Bild
Bild

Om lärkplankorna läggs parallellt bör avståndet mellan stockarna vara 0,5 m . Om läggningsvinkeln är 45 grader, blir avståndet smalare till 0,3 m, och om vinkeln är 30 grader, blir steget mellan lagren 0,2 m. …

Bild
Bild

När installationen av strukturen på marken börjar, måste du ordna en slags tvåstegsram. Basskiktet består av balkar som läggs på en struktur gjord av plattor, block eller justerbara stöd. Steget blir från 1 till 2 meter. Vattennivån hjälper till att jämna ut nivån.

Den andra nivån blir själva terrassen, eller snarare dess stockar . De läggs över guiderna i den första nivån, steget kommer att vara 0, 4-0, 6 m. Stegbredden beror på terrassbrädornas tjocklek. Elementen fästs tack vare stålhörn och självgängande skruvar.

Bild
Bild

Om terrassen läggs på en bas av betongplattor eller asfalt, kan den också bestå av ett lager och underlag . Fogarna i lamellernas ändar måste förstärkas med två lag, parallellt. Avståndet mellan dem ska inte vara stort - högst 2 cm. På så sätt kan du förstärka fogen och samtidigt ge stöd för varje bräda.

Bild
Bild

För att undvika att hela tiden kontrollera golvets jämnhet kan en färgad tråd dras genom kanten på mellanläggen.

I varje öppning mellan stockarna måste du sätta en tvärgående stång - en tvärstång. Detta kommer att göra ramen mer stel. Du kan fixa strukturen med stålhörn och självgängande skruvar.

Vilket installationsschema du ska välja beror på vilka element som strukturen ska fästas med . Alla scheman har dock något gemensamt - först läggs den första staven ut, innan dess fixeras startfästet på fördröjningen, sedan installeras lamellen, varefter den måste kopplas antingen med klämman eller med klämman. Sedan installeras andra element på ramen, en ny skiva läggs ut, hela strukturen är fixerad.

Bild
Bild

Beläggning

När installationen av terrassen från brädorna är över, rekommenderas att behandla den med en skyddande förening - injekteringsbruk eller färg. Om en elitsort av lärk användes, kommer vax eller färglös lack att göra. Beläggningen måste vara vattenavvisande och nötningsbeständig, det vill säga inte gnugga av friktion-sopa, möbelrörelser, tvätta etc.

Bild
Bild

Det är bättre att stanna kvar på frostbeständiga föreningar - oljor, vaxer, till och med emaljer.

En sådan beläggning tål temperaturfall bra till det lägsta . Det rekommenderas att välja tillverkare med ett utmärkt rykte, som länge har etablerat sig på färg- och lackmarknaden. Då blir beläggningen hållbar och behåller sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skydd mot yttre faktorer

Det bästa skyddet mot nederbörd och ultraviolett strålning för terrassen är ett tak. Det är tack vare takets närvaro att golvet inte blir vått, utsätts för direkt solljus och snö. Enbart skyddande beläggning är inte tillräckligt, inte ens högsta kvalitet. Om golvet är täckt med färg måste du noggrant kontrollera det för flis - naturligtvis inte varje dag, men regelbundet - till exempel var 3-4 månad . Om ett chip visas är det nödvändigt att täcka den oskyddade platsen med färg så att beläggningen är kontinuerlig, enhetlig, utan skalliga fläckar. Inte alltid räcker det med ett lager färg eller emalj. Dubbel beläggning ger en jämn färg och skydd av hög kvalitet.

Rekommenderad: