Självgängande Skruvar För Plywood: 10 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar, Steget Att Fästa Plywood På Ett Trägolv Eller Metall Med Självgängande Skruvar, Efter Behov Per Ark

Innehållsförteckning:

Självgängande Skruvar För Plywood: 10 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar, Steget Att Fästa Plywood På Ett Trägolv Eller Metall Med Självgängande Skruvar, Efter Behov Per Ark
Självgängande Skruvar För Plywood: 10 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar, Steget Att Fästa Plywood På Ett Trägolv Eller Metall Med Självgängande Skruvar, Efter Behov Per Ark
Anonim

Det är bekvämare att fästa plywood på golvet med självgängande skruvar. Detta är ett praktiskt sätt att lägga efterbehandlingsmaterialet på. Dessutom kan dekorativ efterbehandling göras på detta sätt. Undergolv i plywood har många fördelar. Och valet av självgängande skruvar påverkar fästelementens stabilitet.

Bild
Bild

Självgängande skruvar är speciella fästelement som är lämpliga för olika typer av golv:

  • trä (spånskiva, plywood, limmat faner, massivt trä);
  • från gips;
  • metall (i form av plåt).
Bild
Bild

Den självgängande skruven är ett gängat stångelement med huvud för enkel och snabb skruvning. Valet av självgängande skruvar beror på materialets tjocklek. Hårdvaran i sig är tillverkad av rostfritt stål, kolstål eller mässing.

De mest populära och prisvärda i ekonomiska termer är självgängande skruvar av kolstål med olika typer av beläggningar.

Bild
Bild

Visningar

Hårdvara används framgångsrikt när du lägger plywood på ett trägolv. På grund av förlusten av funktionalitet måste trägolvet ofta färdigställas, till exempel om det har torkat ut eller blivit oanvändbart, har fått ett uselt utseende. Oftast används självgängande skruvar för detta ändamål.

Bild
Bild

Självgängande skruvar kan klassificeras efter storlek (till exempel 10 mm, 12 mm tjock) och efter gängatyp. Så hårdvara kan ha:

  • vanlig tråd (perfekt för olika beläggningar, till exempel för fastsättning av limmade fanerark);
  • tråd med frekvent stigning (om fästning utförs på metall eller metallplåt);
  • fina trådar (när du behöver fästa på ett mjukt material som plast eller plywood).
Bild
Bild

För fastsättning av inredningsartiklar används tekniken för särskild stapling av plywoodskivor på skruvhårdvara . För att ansluta materialet används en 7 mm x 50 mm bekräftelse. För att skruva in skruvarna görs först ett antal hål i materialet (till exempel kan det vara hål från 5 till 8 mm.).

För att "dölja" skruvhuvudet och ge verket ett färdigt och estetiskt utseende används speciellt dekorativa överlägg. De matchas med materialets färg.

Bild
Bild

Som praktiken visar är hårdvara effektiv för olika typer av reparationsarbeten. Fästdon för hårdvara innehåller följande punkter:

  • fastsättning av plywood på ett trägolv på stockar utförs om det inte finns några böjningar av golvet;
  • för golv av hög kvalitet med självgängande skruvar förbereds en arbetsplan;
  • under installationen är det viktigt att ta hänsyn till luftfuktigheten i rummet, så att golven till exempel inte sväller över tiden i badrummet;
  • preliminär märkning på plywoodskivor kommer att påskynda installationsarbetet;
  • med hjälp av självgängande skruvar placeras de på ett visst avstånd i förhållande till varandra, med ett inslag på minst 2 cm från kanterna och med ett steg på 20 cm;
  • när du lägger plywood på golvet med självgängande skruvar lämnas luckor på minst 1,5 cm;
  • alla läggelement uppifrån måste sänkas ner till 2 mm.
Bild
Bild

Vid val av hårdvara för att lägga plywood på golvet beaktas längden och tjockleken på anslutningselementen, som inte bör vara tjockare än plywood.

Valet av självgängande skruvar för plywood

Olika alternativ för reparationshårdvara gör att du kan utföra hela installationsarbetet

Takskruvar kännetecknas av närvaron av ett sexkantigt huvud och används på metallplattor och profilerade plåtar . Längden på sådana självgängande skruvar är från 19 till 100 mm med en stavdiameter på 4, 8 och 6, 3 mm. Skruvlocken varierar i färg - från rött och brunt till grönt eller vitt, beroende på takmaterialets nyans. Det finns omålade skruvar med galvaniserat huvud eller bricka.

Bild
Bild

Möbelskruvar - bekräftade - används ofta i möbelprocessen . De vanligaste av dem är upp till 50 mm långa, med hänsyn till sexkanthuvudet. Innan fästning krävs förborring med en bekräftelseborr.

Bild
Bild

Självgängande skruvar som kallas konstruktion trä grouses . Detta namn gavs hårdvara med en tjock stång och ett sexkantigt huvud. Fästelement används vid arbete med tunga konstruktioner för att fästa komplexa enheter och där ytterligare tillförlitlighet och styrka krävs. Detta kan till exempel vara en taktakkonstruktion eller träspärrsystem, samt alternativ för golv mellan våningarna. Tjockleken på kärnan i den självgängande "trähyvan" kan vara från 6 till 10 mm med ett sexkantigt huvud från 10 till 19 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar vid arbete med trä eller plywood . De används för att fästa tillsammans med expansionsdynor. Du kan inte göra utan sådana självgängande skruvar i ett privat hus eller i en lägenhet. Hårdvara för fastsättning av trämaterial har sina egna egenskaper. De kännetecknas av närvaron av en korsformad kontakt, en sällsynt trådhöjd, en skarp spets och ett halvcirkelformat huvud. Denna typ av självgängande skruvar har inga karakteristiska skillnader i beläggningen - de kan vara svarta, silver, gula, vita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hårdvara för metall kännetecknas av frekvent snidning och borränd . Det finns olika typer av självgängande skruvar: "bug", hårdvara med svart beläggning, zinkbelagd vit eller svart. Så när du fäster metall på gips används självgängande skruvar med svart beläggning. Cementering av ytan på produkterna gör fästelementen mer tillförlitliga.

Bild
Bild

Det finns alternativ för betongskruvar . Det behövs inga pluggar för att skruva fast dem. Det är värt att överväga att för att skruva fast hårdvaran i basen borras hål i materialet med en diameter som motsvarar fästelementets diameter.

Bild
Bild

Villkor

Omedelbart före fästelementen krävs inledande arbete:

  • Innan du lägger plywood med hårdvara ska golvet rengöras från smuts och damm och torkas noggrant;
  • för högkvalitativ läggning av plywoodskivor eller annat material måste du slipa basen väl;
  • ibland är sandpapper tillräckligt för att gå över materialets yta (särskilt runt kanterna);
  • för större styrka och tillförlitlighet behandlas golvytan med en speciell förening, grundad - detta hjälper till att eliminera alla mikrosprickor;
  • före själva arbetet läggs materialet och golvbitarna ut på golvytan.

Idag används många fixeringsmetoder för golv i konstruktionen. Flera faktorer påverkar valet av fästsystem, inklusive materialets kvalitet och basen. Hårdvara (eller självgängande skruvar) för plywood används för att säkerställa högkvalitativ och tillförlitlig fixering av materialet på trägolvet.

Rekommenderad: