Självgängande Skruvar För Metall (42 Bilder): Storlekstabell Enligt GOST, Svarta Självgängande Skruvar För Att Fästa Polykarbonat På Metall Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar För Metall (42 Bilder): Storlekstabell Enligt GOST, Svarta Självgängande Skruvar För Att Fästa Polykarbonat På Metall Och Andra Modeller

Video: Självgängande Skruvar För Metall (42 Bilder): Storlekstabell Enligt GOST, Svarta Självgängande Skruvar För Att Fästa Polykarbonat På Metall Och Andra Modeller
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
Självgängande Skruvar För Metall (42 Bilder): Storlekstabell Enligt GOST, Svarta Självgängande Skruvar För Att Fästa Polykarbonat På Metall Och Andra Modeller
Självgängande Skruvar För Metall (42 Bilder): Storlekstabell Enligt GOST, Svarta Självgängande Skruvar För Att Fästa Polykarbonat På Metall Och Andra Modeller
Anonim

Stark och hållbar konstruktion är resultatet av användningen av kvalitetsfästen. För närvarande är konsumenterna särskilt efterfrågade bultar för metall , som har många fördelaktiga egenskaper. De kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Självgängande skruvar av denna typ används inte bara i vardagen, utan också i produktionen. Sedan metall har en styv struktur , bara denna kategori av hårdvara kan hantera det. Dessa fästelement har en låg kostnad och säljs i kilogram eller per styck. Det finns vanligtvis få delar för att slutföra en uppgift, så köpet görs ofta efter vikt.

Huvuddragen i metallhårdvara är närvaron av en vass ände eller en spets med en borr och en fin gänga.

Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos produkterna är:

  • låg kostnad;
  • inga svårigheter i installationsprocessen;
  • slitstyrka;
  • bra kvalitet och lång användningstid;
  • motståndskraft mot negativa miljöfaktorer.
Bild
Bild

Bulten för fastsättning av metallkonstruktioner består av flera delar

  1. Stången är huvuddelen av den självgängande skruven, som har en avsevärd längd och olika stigning.
  2. Huvud. Enligt programmets särdrag kan denna hårdvara ha ett huvud för en insexnyckel eller för en skruvmejsel av Phillips-typ.
  3. Bricka eller packning som tätar hålet. De flesta tillverkare säljer självgängande skruvar med en gummipackning. De är dock inte tillräckligt hållbara och pålitliga. Brickan måste ha en konvex form, vilket bidrar till ökad täthet under installationen.
  4. Dricks. Denna del av produkten kännetecknas av dess täthet och borrliknande form.
Bild
Bild

Vid tillverkning av självgängande skruvar för en metallplåt måste tillverkaren styras av GOSTs 1144-80, 1145-80, 1146-80, DIN 7981, 7982, 7983.

Efterlevnad av dessa standarder möjliggör användning av produkter vid sammanfogning av ytor i och utanför lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Självgängande skruvar används aktivt för att ansluta arkpolykarbonat, tjocka och tunna material. De används i olika reparationsområden, byggarbetsplatser och för att lösa vardagliga problem. Populariteten av fästelement för metall beror på pålitligheten hos fästelement och enkel installation.

Denna typ av delar behövs för att fästa strukturer, organisera industri- och produktionsanläggningar . Det är svårt att klara sig utan den här enheten under installationen av ett tak på en metallkonstruktion eller trälåda. Med hjälp av vissa modeller fixeras trä, plywood eller spånskiva på metallprofilen utan att först göra hål i materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Självgängande fästelement är av olika slag, tack vare vilket du alltid kan hitta rätt alternativ för ett visst jobb. Svarta och färgade produkter kan se olika ut och ha olika syften:

  • dekorativ;
  • takläggning;
  • för gips;
  • för metallprofiler av olika tjocklek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tråden på dessa produkter kan också vara annorlunda

  1. Stor Är en hög tråd som har en bred tonhöjd. Sådana delar hålls ofta ihop av mjuka och lösa material.
  2. Små - lågt med ett smalt steg. Sådana produkter ansluter en tät och hård yta.
  3. Tvåvägs , som har både höga och låga varv, som växlar med varandra. Detta fästelement anses vara det bästa alternativet för att fästa material med olika egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverkaren kan köpa en självgängande skruv, en galvaniserad borr eller en armatur med en termisk bricka.

Ofta finns det till försäljning förstärkt hårdvara för en sexkant och en skruvmejsel . Du kan ta reda på bultens egenskaper och syfte tack vare märkningen.

Bild
Bild

Efter huvudtyp

Vanligtvis med självgängande skruvar för metall halvcirkelformig och cylindriska huvuden träffas också alternativ med hex- eller kulhuvud. Metallartiklar med sexkantiga huvuden anses för närvarande vara de vanligaste, eftersom de inte kräver mycket tid och ansträngning under arbetet. Befälhavaren kan också köpa produkter med rundade, försänkta, trapetsformade huvuden samt pressbrickor och EPDM -packningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av plats

Spåret för hårdvara som fixerar metallytor kan vara av följande typer:

  • anti-vandal;
  • Torx;
  • Ph;
  • Pz.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tipstyp

Enligt detta kriterium är självgängande skruvar spetsig och med en borr . De förra kännetecknas av närvaron av en spetsig spets och en rullad tråd. Den kan användas vid arbete med metall, vars tjocklek inte överstiger 0,9 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

På huvudet på en sådan produkt kan en pressbricka vara närvarande.

Den andra versionen av fästelementet har spetsig borr med två fjädrar i slutet . Med hjälp av denna produkt fixeras metall, som är mer än 2 mm tjock. Hårdvara med borr används för montering av produktens inre och yttre delar. Tillförlitligheten garanteras av en zinkbeläggning och ett målat huvud.

Bild
Bild

Efter typ av täckning

Beläggningen av självgängande skruvar för metall kan vara annorlunda

Fosfaterad … I det här fallet är fästbulten svart. Sådan hårdvara är tillverkad av kolstål, varefter den behandlas med fosfater. Ofta används en sådan produkt i ett rum där det är hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Oxiderad … Elementet är svartmålat och, liksom i föregående version, tillverkat av stål, på vilket en oxidfilm appliceras. Den oxiderade självgängande skruven för metall används i ett rum med optimal luftfuktighet.

Bild
Bild

Galvaniserad … Materialet för tillverkning av metallprodukter är lågkolstål, som är belagt med zink. Denna typ av fästelement kan användas under alla förhållanden.

Bild
Bild

Galvaniserad gul . Dessa produkter kännetecknas av sin färg, de används ofta för att fixera dörrar och för andra dekorativa ändamål.

Bild
Bild

Även till salu kan du hitta modeller för fixering av metallytor som inte har någon beläggning.

De kan endast användas under interiörarbete och under normala fuktighetsförhållanden inomhus.

Standard

Hårdvarukvalitet regleras av GOST, vars huvudsakliga är 1145-80 . Enligt denna standard kan metallprodukter ha ett försänkt huvud och en annan typ av slits. Om produkten tillverkas strikt i enlighet med GOST kan den användas inom industri, produktion och konstruktion. Sådana skruvar är tillverkade av kolstål, rostfritt stål.

Varor som tillverkas enligt DIN 7981 och DIN 7982 , kan binda tunna metallplåtar. Det rekommenderas dock att borra om ytan innan proceduren utförs. Produkter med form C har en skarp spets, och de med form F har en trubbig spets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar DIN 7982 är gjorda av stål, de skiljer sig lite från produkter som är tillverkade enligt GOST 10621-80 och ISO 7049 … De har hittat sin tillämpning inom maskinbyggnads- och instrumenttillverkningsindustrin.

Bild
Bild

Material (redigera)

För att ansluta metallplåtar använder tillverkare olika material för tillverkning av sådana delar

Kolstål , som är en legering av järn och kol. I detta fall används inte föroreningar, därför kännetecknas produkterna av hög hållfasthet.

Bild
Bild

Rostfritt stål … Materialet för tillverkning av självgängande skruvar för metall innehåller mer än 10,5 procent krom. På grund av denna funktion kännetecknas produkten av korrosionsbeständighet och en lång driftstid. Rostfria fästelement är miljövänliga och hygieniska, så de har hittat sin tillämpning inom det medicinska området.

Bild
Bild

Mässing … Denna legering består av koppar i kombination med zink, i vissa fall kan tillverkaren tillsätta tenn, nickel, bly, mangan. Mässingsfästen är pålitliga och hållbara produkter som är resistenta mot temperaturförändringar och har magnetiska egenskaper.

Bild
Bild

Dimensioner

Det är värt att välja självgängande skruvar med särskilt ansvar, medan det är viktigt att ta hänsyn till följande regler:

  • längden på den gängade delen bör väljas på ett sådant sätt att den är större än den totala tjockleken på alla material som ska fogas;
  • att köpa för långa fästelement anses irrationellt, eftersom deras längd direkt påverkar kostnaden för hårdvara;
  • hantverkarna hävdar att den optimala längden blir spetsen som går igenom materialen.
Bild
Bild

För att lära dig mer om storlekarna på de minsta och största självgängande skruvarna för metall med en vass spets, hjälper bordet:

Märkning Längd Huvuddiameter, mm Pressbrickans diameter, mm Int. Basdiameter, mm Bas ytterdiameter, mm Vikt, kg per 1000 stycken
4, 2*13 13 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 1, 66
4, 2*14 14 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 1, 73
4, 2*16 16 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 1, 89
4, 2*19 19 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 2, 04
4, 2*25 25 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 2, 45
4, 2*32 32 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 2, 87
4, 2*41 41 mm 7, 1 10, 6–11, 4 3, 2 4, 05–4, 3 3, 6

Storlekstabell med självgängande skruv för metall med borr:

Märkning Längd Pressbrickans diameter, mm Int. botten diameter, mm Extern botten diameter, mm Borrlängd, mm Borrdiameter, mm Vikt 1000 st, kg
4, 2*13 13 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 1, 85
4, 2*14 14 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 1, 87
4, 2*16 16 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 2, 05
4, 2*19 19 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 2, 26
4, 2*25 25 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 2, 61
4, 2*41 41 mm 10, 6–11, 4 3, 2 4, 08–4, 22 4, 5–5, 8 3, 35–3, 5 3, 05
Bild
Bild

Hur väljer man?

Bland de många självgängande skruvarna för en metallplåt kan det vara svårt att hitta en högkvalitativ och lämplig för en specifik uppgift. För att hårdvaran inte ska göra besviken är det värt att undersöka den noggrant och klargöra detaljerna.

  1. Produktens färg måste vara enhetlig. Om hela bultpartiet har samma svarta eller gula färg betyder det att varje produkt har genomgått nödvändig bearbetning och uppfyller indikatorer för hög hållfasthet och tillförlitlighet.
  2. Dimensionerna för varje enhet i sändningen måste vara desamma, det vill säga det ska inte finnas några visuella skillnader mellan hårdvaran.
  3. Mellanvarvningstrådens lutning måste vara lika överallt.
  4. Spetsiga bultar ska vara fria från grader och brott i slutet.
  5. För självgängande skruvar av god kvalitet är den första bokstaven på märkningen alltid stor. Detta ögonblick indikerar att delarna tillverkades i produktion.
Bild
Bild

En självgängande skruv kan anses vara av hög kvalitet om den tillverkades strikt enligt GOST, och använde också metall med goda egenskaper i tillverkningsprocessen.

Experter rekommenderar att du köper bultar från välkända företag och endast från en pålitlig leverantör .annars finns det en chans att du kommer att förvärva en dålig bindningsprodukt.

Bild
Bild

Hur man använder?

Självgängande skruvar som används för att fästa metallkonstruktioner, tål enorma belastningar . För att undvika sprickor, hängande, maskinvarubrott måste du lära dig att dra åt dem korrekt. Innan skruvarna skruvas fast i metalldelen, materialet ska klippas korrekt. Pålägg ytor kan göras med en mittstans. Om du behöver arbeta med en borr bör den installeras vinkelrätt mot metallplattan.

Om hårdvaran har en skarp spets ska du inte göra ett hål i materialet i förväg . För att skruva en annan typ av självgängande skruv måste befälhavaren göra ett hål i förväg, vars dimensioner är något mindre än fäststångens diameter.

Under installationen av självgängande skruvar bör hantverkare hålla ett avstånd som inte bör överstiga 40-50 centimeter.

Bild
Bild

När du fixar taket eller täcker wellpappet till mästarna det är tillåtet att applicera lätta slag med en hammare på bulten … Tack vare denna typ av fästelement kan du skapa starka och pålitliga strukturer som tål en tung belastning. Om skruvarna för metallplåtar väljs korrekt, håller fästelementen länge. Eftersom denna produkt inte är en sällsynthet bör du vara extremt försiktig när du väljer den.

När du köper hårdvara i en butik bör du fråga säljaren certifikat på deras kvalitet. Experter rekommenderar att du använder delarna strikt för deras avsedda ändamål. Fäst till exempel inte trä med hårdvara för arbete med metall. Om du behöver kombinera två olika material, så passar de bäst i detta fall universella skruvar , som kan hålla ihop mjuka och hårda råvaror.

Rekommenderad: