Flexibla Metallslangar: Att Välja Ett Korrugerat Rör För Ventilation, Funktioner I Luftkanalslangar För Huvar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Flexibla Metallslangar: Att Välja Ett Korrugerat Rör För Ventilation, Funktioner I Luftkanalslangar För Huvar Och Andra Modeller

Video: Flexibla Metallslangar: Att Välja Ett Korrugerat Rör För Ventilation, Funktioner I Luftkanalslangar För Huvar Och Andra Modeller
Video: Elements of Ventilation Systems 2024, Mars
Flexibla Metallslangar: Att Välja Ett Korrugerat Rör För Ventilation, Funktioner I Luftkanalslangar För Huvar Och Andra Modeller
Flexibla Metallslangar: Att Välja Ett Korrugerat Rör För Ventilation, Funktioner I Luftkanalslangar För Huvar Och Andra Modeller
Anonim

För att huven eller annan utrustning ska fungera så effektivt som möjligt är det nödvändigt att välja rätt flexibla metallslangar. Huvudets huvudsak beror på att den måste ge luftventilation, vilket resulterar i att tredje parts lukt och rök avlägsnas från rummet. Luft fylld med ånga eller rök släpps ut med en flexibel slang.

Bild
Bild

Vilken är den bästa luftkanalen?

Ventilationsröret är en av de viktigaste komponenterna i en kanalhuv. I en enda struktur är den ansluten från flera delar, genom vilka luft transporteras till utsidan. Varje luftkanal inuti är utrustad med speciella element som ger en allmän ventilationsprocess. De inkluderar:

  • ventiler för brandskyddssystemet;
  • värmare;
  • fans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är de som ger frisk luft i rummet, som utför syrerening. I vardagen används vanligtvis flexibla ärmar, och i produktionen används solida ärmar. Endast träbearbetning och metallurgisk industri använder en flexibel typ av luftkanal. Varm eller kall luft tillförs genom den, och rök, ånga eller gas tas också bort från rummet.

Om vi pratar om strukturens storlek beror allt på materialet från vilket det är gjort och på köparens individuella behov. Ärmen kan göras på beställning. För detta används ett annat material, till exempel kan det vara glasfiber, PVC eller vinyluretan. Många tillverkare erbjuder speciella klämmor, en klämma eller en nippel i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka typer av ärmar finns det?

Om en slang av metall väljs kan någon av följande metallslangar med kopplingar användas:

  • fäst med en svetsfog;
  • manschettmanschetter;
  • konpassande;
  • sfärpassande;
  • fäst genom en flänsanslutning.

Förseglade metallslangar används inte bara i vardagen eller på jobbet, utan också i fartygsutrustningssystem. De gör också en flexibel anslutning mellan påfyllnings- och pumpsystemet. Rostfria produkter har ett antal fördelar. De är brandsäkra och flexibla. Huvudelementet är strukturens skal; den har en korrugerad och förseglad yta. Med hjälp av förstärkning är skalet inneslutet i en skyddande hylsa. Metallutsugningsslangar kan vara antingen med ändbeslag eller med anslutningsbeslag.

Men i båda fallen måste de exakt motsvara ritningarna och driftskraven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Är det möjligt att beställa en enskild kanal?

Standardavgaser är alltid värmebeständiga och har en korrugerad yta. Dessutom skyddas de av flera lager av flätning. De har en konventionell innerdiameter. Om det är nödvändigt att göra en skorstensslang för vissa parametrar kan du förbereda en individuell ritning och producera en struktur med olika typer av beslag. Produktens längd beror på installationskraven, den kan vara annorlunda. Om en mycket lång ärm krävs kan detta uppnås genom att förena de enskilda föremålen. Korrugeringen gör att hylsan kan förlängas. Temperaturen på mediet som transporteras varierar alltid från - 60 grader Celsius till - 400. Olika arbetsmiljöer används:

  • petroleumprodukt;
  • ånga;
  • kondensat;
  • luft och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan till exempel användas för en gasvärmare i köket eller till en spis. Tack vare den korrugerade ytan kan du ändra ärmens form och längd. Alla de viktigaste designfunktionerna diskuteras i designstadiet och beror på funktionerna. Den maximala diametern på anslutningsstrukturen kan vara upp till 350 mm, minsta är 6.

Arbetstrycket beror på medium och tillämpningsområde, det sträcker sig från fullt vakuum till femtio atm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Trots att luftkanaler också används för skorstenen måste de hållas rena. Både externt och internt. De måste vara fria från synliga eller osynliga skador. Specialprodukter används för att rengöra ventilationen. Vanligtvis utförs detta arbete av professionella hantverkare från företaget som tillverkade eller installerade luftkanalen. Tidpunkten för rengöring diskuteras i förväg, beroende på produktens omfattning och mediet som släpps ut genom röret.

Det är viktigt att kontrollera att flätan sitter tätt mot ytan . Närvaron av märket indikerar typen av produkt. Antag att en flexibel produkt är markerad med förkortningen RGM, siffrorna anger beskrivningen av korrugeringarna, armeringstypen, ytterhöljet, mediets maximala temperatur, längden och andra egenskaper.

Bild
Bild

Installationen av en metall- eller aluminiumhylsa är något annorlunda. Innan fästning är det viktigt att utesluta närvaron av böjningar genom att sträcka den inre delen och ta bort det överflödiga röret. Ibland rekommenderar installatören att lämna en del av strukturen för vidare användning om du vill utföra reparationer, men detta bör inte göras. Längden måste exakt matcha kraven för operationen. En adapter ska användas vid korsningen där röret kommer in i väggen. Det hjälper till att undvika olika deformationer. Tja, glöm inte att en pålitlig fäste är ansvarig för skalets säkerhet. Vid användning av två eller flera medier bör kylflänsar användas. Tack vare dem kommer det att vara möjligt att stabilisera temperaturen till önskad nivå.

Bild
Bild

I vilka situationer kan man inte använda?

Om en produkt används för ugnsstrukturer eller pannor är det absolut nödvändigt att följa alla regler för installation och efterföljande drift. Annars kan skador på korrugeringen tolereras, vilket i framtiden kommer att leda till fel på själva utrustningen och skada människors hälsa. Det finns situationer där användningen av flexibla ventilationsslangar är oönskad. Detta händer till exempel om:

  • luften som passerar genom hylsan är över tillåten temperatur;
  • graden av värmebeständighet för produkten beaktas inte;
  • antar drift i det fria utan extra skydd, när direkta solstrålar, vatten, låga temperaturer kan påverka korrugeringen;
  • om installationen utförs på vertikala stigare, vars höjd överstiger 2 våningar i byggnaden;
  • möjlig kontakt med aggressiva medier eller slipande material.

Alla dessa detaljer måste avtalas i förväg under produktens design.

Bild
Bild

Hur maskerar man ett rör?

När problemet med valet av hylsa är löst, det är gjort och installerat, bör du ta hand om det inre av rummet där installationen utfördes. Det finns några tips om hur du rationellt kan dölja en flexibel ärm:

  • köp en inbyggd huva som stängs med ett hängande skåp;
  • dekorera för att matcha färgen på möbler, väggar eller andra delar av inredningen;
  • Om ett undertak finns, dölj röret i det.

Alla dessa tips kan variera beroende på rörets omfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du på ett tillförlitligt och billigt sätt kan ansluta två aluminiumkorrugeringar nedan.

Rekommenderad: