Värmeprofil: LSTK Rack Och Böjd, Z-formad Och Andra Typer, Hus Från En Termisk Profil, 100 Mm, 150 Mm, 250x65x2 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Värmeprofil: LSTK Rack Och Böjd, Z-formad Och Andra Typer, Hus Från En Termisk Profil, 100 Mm, 150 Mm, 250x65x2 Och Andra Storlekar

Video: Värmeprofil: LSTK Rack Och Böjd, Z-formad Och Andra Typer, Hus Från En Termisk Profil, 100 Mm, 150 Mm, 250x65x2 Och Andra Storlekar
Video: Tips og triks av Kristin Lindhjem Del 1 2024, Maj
Värmeprofil: LSTK Rack Och Böjd, Z-formad Och Andra Typer, Hus Från En Termisk Profil, 100 Mm, 150 Mm, 250x65x2 Och Andra Storlekar
Värmeprofil: LSTK Rack Och Böjd, Z-formad Och Andra Typer, Hus Från En Termisk Profil, 100 Mm, 150 Mm, 250x65x2 Och Andra Storlekar
Anonim

För närvarande används speciella termiska profiler alltmer i konstruktionen. Dessa strukturer används vid tillverkning av ramkonstruktioner (LSTK), eftersom de har särskilda krav på värmeledningsförmåga, som måste vara minimal. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i sådana produkter, liksom vilka typer de kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Termoprofilen tillverkas oftast av galvaniserat stål med kallvalsad metod. Perforering appliceras på deras centrala del, det kommer därefter att bli huvudskyddet mot värmeläckage . Dessutom måste hålens placering och dimensioner beräknas tydligt. Värmeflödena som går utanför börjar passera genom den perforerade ytan så länge som möjligt, eftersom alla hål är förskjutna i flera rader samtidigt. Som ett resultat återvänder en del av värmen helt enkelt i motsatt riktning.

Från gatan kommer kylan att tränga in i samma perforering, men samtidigt, under tiden den passerar genom profilstrukturen, har den tid att värma upp tillräckligt . Strukturer gjorda av denna typ av profil kan skryta med hållbarhet, hög kvalitet, tillförlitlighet, relativt låg vikt och enkel installationsteknik. Vissa modeller av termiska profiler finns med extra förstyvningar. De gör att du kan motstå maximal viktbelastning. De tas oftare för bärande konstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska krav

Alla grundläggande krav för kvalitet och produktion av termiska profiler finns i STO 42481025 006-2007. Det inkluderar det finns också referenser till GOST, som används i tekniska specifikationer för framställning av profiler.

De angivna föreskrifterna anger definitionen av termiska profiler, liksom de viktigaste kraven för det ursprungliga materialet som används (tunnplåt galvaniserat stål). Dessutom talar den också om geometrisk noggrannhet (krökningsnivån bör inte vara mer än 0,1% av längden).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Värmeprofiler kan produceras i olika utföranden. De vanligaste alternativen bör markeras.

U-formade guider . Denna design är gjord av gjuten ståltejp. Vid tillverkningen används noggrant bearbetad metall, som inte kommer att genomgå korrosion under drift. Dessa profiler är absolut släta produkter som används för att bilda basen på ramstrukturen. U-formade modeller av styrningar kan produceras med en bredd på 100 mm, 150 mm, 110 mm. Tjockleken kan variera från 0,8 till 2 millimeter. U-formade modeller kan tillverkas i två olika versioner: PP och CCI. Den första sorten används för purlins; den kan tas för horisontella element som inte kräver värmeisolering. Produkten köps huvudsakligen under byggandet av sommarduschkabiner i landet, små hushållsbyggnader. Det andra alternativet behövs för horisontella spolar av bärande ytterväggar, som kräver god värmeisolering.

Bild
Bild

C-formad profil . Ett sådant böjt exemplar av den karakteristiska C-formade formen har ganska stora böjningar, vilket gör det möjligt att ge hela strukturen god styvhet. Dessa prover betecknas ofta med förkortningen PS eller TPN. Det första alternativet är en rackprofil avsedd för vertikala element som inte behöver värmeisolering. Det andra alternativet används för vertikala ytterväggar som kräver värmeisolering.

Bild
Bild

Z-formad profil . Denna modell har en karakteristisk stark böjning. Det kan också produceras i två varianter. En typ är en metallprodukt som kan användas både utomhus och inomhus. Den andra typen köps tillsammans med ett isolerande material för insidan av byggnader - detta kommer inte bara att avsevärt öka värmeisoleringsegenskaperna utan också enkelt dölja kommunikation.

Bild
Bild

Hattprofil . Denna ståltyp av termoprofil har en ovanlig omega-formad form. Det betecknas oftast med den korta förkortningen SHP. Modellen kommer att vara perfekt för att skapa takläkter och väggbeklädnader. Dessutom tillåter tvärsnittet av denna form dig att avsevärt öka styvhetsindikatorn. Därför används hattalternativ också i stor utsträckning för att skapa wickets, svängportar och olika glidstrukturer.

I byggbutiker idag kan du se en mängd olika termiska profiler, beroende på deras storlek, men de vanligaste modellerna är med värden på 250x65x2, 150x45x1, 5, 200x45x1, 5, 100x42x2, 150x42x3 millimeter.

Bild
Bild

Applikationsområde

Speciella termiska profiler kan användas vid konstruktion av en mängd olika strukturer, inklusive bostäder. Men oftare köps det för konstruktion av ramdelen av ett bostadshus, för bildandet av en bas under taket. Hus av LSTC är den mest hållbara strukturen, som består av termiska profiler både inifrån och utifrån, och allt detta mantel är fyllt med mineralullsisolering . Sådana strukturer är budgetmässiga, men samtidigt hållbara och pålitliga byggnader. Vi får inte glömma att under konstruktionen av rambyggnader av detta material är det nödvändigt att ha en speciell tillförsel och avgasventilation - det kommer att säkerställa bra luftutbyte.

Termoprofiler gör det möjligt att bygga om partitioner, taksystem helt. Den kan användas som svarvmaterial för ytterligare isolering av fasaden med mineralull eller expanderade polystyrenplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland bildas byggnadens väggar av ett sådant byggmaterial. I detta fall är utformningen av små dimensioner helt och hållet gjord. Längre alternativ skapas bäst i separata sektioner, som sedan fästs ihop . För att säkerställa den nödvändiga styvheten i hörnen bör du använda speciella parallella ledband eller kosoura. Ofta är ramdelen av fackverk byggda av termoprofilen. I det här fallet, ju mer spännet mellan väggarna blir, desto styvare ska taket vara. Ytterligare fästning av väggarna på ramen görs med hjälp av speciella metallhörn. Små sluttningar av sådana takstolar kan göras i form av ramar som är installerade på en stålkam.

Denna profil kommer att vara ett bra alternativ för byggandet av husets vind . Du kan göra en sluten väggram, varefter resten av materialet monteras på den. Du kan också bygga en sluten ram längs väggens ovansida och justera stödstolparna efter takets nivå. Alla enskilda komponenter i ramstrukturen är fastsatta med bultar eller självgängande skruvar, vilket gör installationen så enkel och snabb som möjligt. De kan enkelt demonteras om det behövs, så att de kan monteras någon annanstans.

Rekommenderad: