Skrivare För Utskrift Av Etiketter (49 Foton): Att Välja En Termisk Skrivare För Kvitton Och Streckkoder, En Mobil Termisk överföringsskrivare För Självhäftande Etiketter Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Skrivare För Utskrift Av Etiketter (49 Foton): Att Välja En Termisk Skrivare För Kvitton Och Streckkoder, En Mobil Termisk överföringsskrivare För Självhäftande Etiketter Och Andra

Video: Skrivare För Utskrift Av Etiketter (49 Foton): Att Välja En Termisk Skrivare För Kvitton Och Streckkoder, En Mobil Termisk överföringsskrivare För Självhäftande Etiketter Och Andra
Video: Unboxing GPrinter GP-1324D Thermal Sticker Barcode Printer 2024, April
Skrivare För Utskrift Av Etiketter (49 Foton): Att Välja En Termisk Skrivare För Kvitton Och Streckkoder, En Mobil Termisk överföringsskrivare För Självhäftande Etiketter Och Andra
Skrivare För Utskrift Av Etiketter (49 Foton): Att Välja En Termisk Skrivare För Kvitton Och Streckkoder, En Mobil Termisk överföringsskrivare För Självhäftande Etiketter Och Andra
Anonim

Moderna villkor för handelssystemet kräver märkning av varor, därför är etiketten det viktigaste elementet som innehåller all information om det, inklusive streckkod, pris och andra data. Etiketter kan skrivas ut med typografisk metod, men för att markera olika produktgrupper är det mer bekvämt att använda en speciell enhet - en etikettskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Skrivaren för utskrift av etiketter används inte bara inom handeln, utan också för produktionsbehov, för utskrift av kontantkvitton i tjänstesektorn, för drift av lagerterminaler, inom logistik för märkning av varor och så vidare. Skrivaren behövs för termisk överföring av information till små pappersmedier . Alla varor som är föremål för märkning måste ha ett endimensionellt eller 2D-streckkodformat. Sådan märkning gör att du kan hålla reda på varor eller varor i specialdesignade mjukvarusystem. Om du beställer sådana etiketter för märkning i ett tryckeri, tar det en viss tid att slutföra beställningen, och kostnaden för utskrift är inte billig.

En etikettskrivare kan skapa en stor upplaga och kostnaden för kopiorna blir låg . Dessutom har maskinen möjlighet att snabbt justera den ursprungliga layouten och skriva ut de etiketter som behövs för tillfället. Ett särdrag hos sådana enheter är utskriftsmetoden. Det finns modeller som använder termotransferutskrift, för vilken enheten är utrustad med en termisk tejp för bläck. Med hjälp av en sådan tejp är det möjligt att inte bara överföra data till en pappersbas, utan också att skriva ut på polyester eller tyg. Dessutom finns det ett antal termiska skrivare som inte kräver extra färgband utan bara ger en svartvit bild tryckt på termopapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivare är också uppdelade efter hållbarheten för den färdiga etiketten . Till exempel, för märkning av livsmedel används etiketter som behåller en bild i minst 6 månader, en sådan etikett kan skrivas ut på vilken skrivare som helst som är avsedd för detta. För industriellt bruk krävs etiketter med utskrift av högre kvalitet, hållbarheten är minst 1 år och endast speciella modeller av skrivare tillhandahåller sådana kvalitetsmärken.

Skrivarupplösning och val av teckenstorlek är viktiga faktorer när du skriver ut etiketter . Standardupplösningen är 203 dpi, vilket är tillräckligt för att skriva ut inte bara text, utan också små logotyper. Om du behöver utskrift av högre kvalitet måste du använda en skrivare med en upplösning på 600 dpi. En annan egenskap hos skrivare är deras produktivitet, det vill säga antalet etiketter de kan skriva ut per arbetspass.

Skrivarens prestanda väljs beroende på tillämpningsområdet och behovet av märkning. Till exempel, för ett litet privat företag, är en enhetsmodell som skriver ut 1000 etiketter vardera ganska lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Termiska skrivare som skriver ut olika typer av etiketter indelas i tre stora kategorier:

  • mini -skrivare på kontoret - produktivitet upp till 5000 etiketter;
  • industriella skrivare-kan utföra kontinuerlig utskrift dygnet runt av vilken volym som helst;
  • kommersiella enheter - skriver ut upp till 20000 etiketter.

Moderna enheter, såsom en termisk överföringsskrivare, kan variera utskriftens intensitet genom att justera temperaturen såväl som utskriftshastigheten. Det är viktigt att välja rätt temperaturinställning, eftersom låga avläsningar och höga utskriftshastigheter ger svaga etiketter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller utrustning för färg-sublimering, är driftsprincipen här baserad på applicering av ett kristallint färgämne på pappersytan, och tryckintensiteten beror på färgmängden i patronen. Med en färgämnesublimationsskrivare kan du skriva ut en färgstreckkodslayout . En typ av en sådan anordning är en termostråltejpmarkör. Det finns också en enklare punktmatrisskrivare, där självhäftande etiketter (i rullar) skrivs ut med en chockmetod för att applicera små prickar som bildar en integrerad bild.

Den termiska skrivaren för utskrift har en viss uppsättning alternativ, som är indelade i allmänna och ytterligare sådana som är nödvändiga för professionell användning . En inbyggd USB-port med nätverksanslutning kan komplettera den gemensamma basen. Professionella skrivare har alternativ för att ansluta skattemoduler, och för vissa modeller kan den manuella principen för etikettskärning ersättas med en automatisk (med ett valt steg för att klippa rulletiketter).

Beroende på tillgängligheten av ytterligare alternativ ändras också kostnaden för tryckutrustning. Skrivare som används för att skapa märkningsetiketter utmärks också av andra kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter användningsområde

Användningsområdet för utskriftsenheter är olika, och baserat på de uppgifter som ställts in för enheten har den olika dimensioner och driftsparametrar

Fristående mobil skrivare . Används för att skapa små streckkodade etiketter. Denna enhet kan flyttas runt ett lager eller handelsgolv, ström levereras med ett laddningsbart batteri. Enheten ansluter till en dator via en USB-port och kommunicerar också med den via Wi-Fi. Gränssnittet för sådana enheter är enkelt och enkelt för användaren. Skrivaren är resistent mot skador och är kompakt. Funktionsprincipen är användning av termisk utskrift med en upplösning på 203 dpi. Varje dag kan en sådan enhet skriva ut 2000 stycken. etiketter, vars bredd kan vara upp till 108 mm. Enheten har ingen skärare och etikettdispenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivare av skrivbordstyp . Det används stationärt, på operatörens skrivbord. Enheten ansluter till datorn via USB -porten. Kan användas på småskaliga kontor eller butiker. Enheten har ytterligare alternativ för en extern bandupprullare, skärare och etikettdispenser. Dess prestanda är något högre än för sin mobila motsvarighet. Bilden på etiketten appliceras genom termisk överföring eller termisk utskrift används. Du kan välja utskriftsupplösning från 203 dpi till 406 dpi. Rembredd - 108 mm. Sådana enheter skriver ut 6 000 etiketter per dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell version . Dessa skrivare har de snabbaste utskriftshastigheterna och kan användas kontinuerligt, vilket ger tiotusentals etiketter av hög kvalitet. En industriell skrivare är nödvändig för stora handelsföretag, logistik, lagerkomplex. Utskriftsupplösningen kan väljas från 203 dpi till 600 dpi, bandets bredd kan vara upp till 168 mm. Enheten kan ha en inbyggd eller separat ansluten modul för att klippa och separera etiketter från bakstycket. Denna enhet kan skriva ut linjära och 2D -streckkoder, alla logotyper och teckensnitt, inklusive grafik.

Efterfrågan på alla tre typerna av skrivare är för närvarande ganska hög. Modellerna förbättras ständigt genom olika tillval.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom utskriftsmetod

En etikettskrivare kan göra sitt jobb på termiskt papper, men det fungerar också på tyg. Med utskriftsmetoden är enheterna indelade i två typer.

  • Termisk överföringsvy . För arbete använder det ett speciellt färgband som kallas ett band. Den placeras mellan etikettunderlaget och skrivhuvudet.
  • Termisk utsikt . Den skriver ut med ett termiskt huvud direkt på termopapper, på vilket en av sidorna är täckt med ett värmekänsligt lager.

Båda typerna av utskrifter baseras på användning av värme. Ett sådant tryck är dock kortlivat, eftersom det tappar sin ljusstyrka under påverkan av ultraviolett strålning och luftfuktighet. Det är anmärkningsvärt att etiketter tillverkade på termiskt överföringspapper är mer hållbara, och till skillnad från termiska etiketter kan de tryckas i färg på film, tyg och andra medier. Denna kvalitet förklaras med användning av band, som är en tejp impregnerad med en vaxharts-komposition. Band kan ha olika färger: grönt, rött, svart, blått och guld.

Enheter som använder värmeöverföringsmetoden är mångsidiga eftersom de kan skriva ut på vanligt sätt på termotape, vilket sparar förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Etikettmaskiner har vissa allmänna egenskaper

  • Pressens resurs - bestäms av det maximala antalet etiketter som kan skrivas ut inom 24 timmar. Om det finns en stor efterfrågan på etiketter, används en enhet med låg produktivitet, då fungerar utrustningen för slitage och tar snabbt ut sina resurser.
  • Bälte bredd - när du väljer en utskriftsenhet måste du veta hur mycket och vilken information som måste placeras på etiketterna. Valet av bredden på de termiska tejpklistermärkena beror också på definitionen av behov.
  • Utskriftsupplösning - en parameter som bestämmer utskriftens ljusstyrka och kvalitet, den mäts i antalet punkter på 1 tum. För butiks- och lagermarkeringar används en utskriftsupplösning på 203 dpi, utskrift av en QR -kod eller logotyp kräver en upplösning på 300 dpi, och utskriftsalternativet av högsta kvalitet utförs med en upplösning på 600 dpi.
  • Etikettklippningsalternativ - kan vara en inbyggd enhet, den används när produkter märks direkt efter utskrift av en etikett.

Modern tryckutrustning har också ytterligare alternativ som förbättrar arbetsprocessen, men också påverkar enhetens kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Utrustning för att skriva ut etiketter idag produceras i ett brett sortiment, och du kan välja vilken typ av enhet som uppfyller kriterierna för uppgiften, du bör också ta hänsyn till enhetens dimensioner.

EPSON LABELWORKS LW-400 modell . Kompakt version som väger cirka 400 gram. Kontrollknapparna är kompakta, det finns ett alternativ för att snabbt aktivera utskrift och pappersskärning. Enheten kan lagra minst 50 olika layouter i minnet. Tejpen syns genom det genomskinliga fönstret, vilket gör det möjligt att styra resten. Det är möjligt att välja en ram för texten och anpassa skrivfonterna. Det finns ett alternativ att begränsa marginalerna för att spara tejp och skriva ut fler etiketter. Skärmen är bakgrundsbelyst, vilket gör det möjligt att arbeta i alla grader av belysning. Nackdelen är den höga kostnaden för förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell BROVER PT P-700 . Enheten med små dimensioner gör att du kan arbeta under trånga förhållanden. Strömförsörjning sker via en dator som stöder Windows -program, så layouter kan förberedas inte på en skrivare utan på en dator. Etikettens bredd är 24 mm och längden kan vara från 2,5 till 10 cm, utskriftshastigheten är 30 mm tejp per sekund. Etikettlayouten kan innehålla en ram, logotyp, textinnehåll. Det är möjligt att ändra typsnitt och deras färg. Nackdelen är ett stort slöseri med el.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell DYMO LABEL WRITER-450 . Skrivaren är ansluten till en PC via en USB -port, layouten skapas med programvara som kan bearbeta data i Word, Excel och andra format. Utskriften utförs med valfria teckensnitt med en upplösning på 600x300 dpi. Upp till 50 etiketter kan skrivas ut varje minut. Mallar kan lagras i en speciellt skapad databas. Utskrift kan utföras i vertikala och spegelpositioner, det finns en automatisk tejpklippning. Det används inte bara för handelsetiketter, utan också för att markera taggar för mappar eller skivor. Nackdelen är etikettutskriftens låga hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell ZEBRA ZT-420 . Det är en stationär kontorsutrustning som har flera anslutningskanaler: USB -port, Bluetooth. När du installerar kan du välja inte bara utskriftskvaliteten utan också etikettens storlek, inklusive små format. På 1 sekund kan skrivaren skriva ut mer än 300 mm band, vars bredd kan vara 168 mm. Maskinen låter dig öppna webbsidor och använda informationen för etiketter därifrån. Pappers- och bandfacket lyser. Nackdelen är den höga kostnaden för skrivaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DATAMAX M-4210 MARK II-modell . Office-versionen, som är utrustad med en 32-bitars processor och ett högkvalitativt Intell-skrivhuvud. Skrivarens kropp är tillverkad av metall med en korrosionsskyddande beläggning. Enheten har en bred bakgrundsbelyst skärm för kontroll. Utskriften utförs med en upplösning på 200 dpi. Det finns bandtrimningsalternativ, liksom USB-, Wi-Fi- och internetanslutningar, vilket underlättar samarbetet med en dator mycket. Denna skrivare kan skriva ut upp till 15 000 etiketter per skift. Enheten har en stor mängd minne för att spara layouter. Nackdelarna är apparatens tunga vikt.

Kostnaden för en etikettskrivare beror på dess funktion och prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningsbara material

För termotryck används endast en pappersbas täckt med ett värmekänsligt lager som informationsbärare. Om utrustningen fungerar med hjälp av värmeöverföringsmetoden kan den skriva ut en etikett eller etikett på produkten inte bara på papper, utan också på en textiltejp, det kan vara termofilm, polyeten, polyamid, nylon, polyester etc. materialet som används är ett band - band. Om tejpen är impregnerad med en komposition med vax, används den för pappersetiketter, om impregneringen har en hartsbas, kan utskrift utföras på syntetiska material . Band kan impregneras med vax och harts, en sådan tejp används för utskrift på tjock kartong, medan bilden blir ljus och hållbar.

Bandkonsumtion beror på hur den lindas på en rulle, liksom på etikettens bredd och fyllningens densitet . I enheter av termisk överföringstyp förbrukas inte bara färgbandet utan även bandet för etiketterna som utskriften utförs på. Bandhylsan kan vara upp till 110 mm lång, så du behöver inte köpa ett band som täcker hela ärmen för att skriva ut smala etiketter. Bandets bredd ordnas i enlighet med etikettens bredd, och det är fixerat i mitten av ärmen. Bandet har bara en bläcksida och bandet lindas med utskriftssidan inuti rullen eller utsidan - lindningstypen beror på skrivarens designfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Etikettskrivaren väljs utifrån användningsvillkoren och produktiviteten. Om du behöver överföra din enhet kan du välja en bärbar trådlös maskin som skriver ut ett begränsat antal små självhäftande etiketter. Den stationära etikettskrivaren som väger 12-15 kg väljs för att skriva ut stora mängder etiketter.

När du väljer en skrivare bör du överväga viktiga nyanser

  • Hur många etiketter krävs för att skrivas ut på ett arbetspass. Till exempel skulle en stor butik eller lagerkomplex kräva köp av enheter i klass 1 eller klass 2 som skriver ut flera tusen klistermärken dagligen.
  • Storlekar på etiketter. I det här fallet måste du bestämma bredden på tejpen så att all nödvändig information får plats på klistermärket. Små marköretiketter eller kvitton är 57 mm breda, och om det behövs kan du använda en skrivare som skriver ut på 204 mm tejp.
  • Beroende på hur bilden appliceras, väljs också en skrivare. Ett billigare alternativ är en enhet med konventionell termotapeutskrift, medan dyra termiska överföringsmaskiner kan skriva ut på andra material. Valet av tryckmetod beror på önskad hållbarhet för etiketten eller kvittot. För en termisk skrivare överstiger denna period inte 6 månader och för en termisk överföringsversion - 12 månader.

Efter att ha bestämt modellen för utskriftsenheten är det nödvändigt att genomföra ett testtest och se hur märkningsetiketten kommer att se ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Att konfigurera en utskriftsenhet liknar en konventionell skrivare som är ansluten till en dator. Algoritmen för åtgärder här är följande:

  • skrivaren måste installeras på arbetsplatsen, anslutas till strömförsörjningen och datorn och sedan installera programvaran;
  • vidare arbete görs för att skapa en etikettlayout;
  • programvaran anger källan till utskriften: från en grafisk redigerare eller från ett produktredovisningsprogram (beroende på var layouten görs);
  • ett utskriftsmedium är installerat i skrivaren - termotape för termisk utskrift eller annat;
  • Innan utskrift utförs en kalibrering för att välja alternativ för format, utskriftshastighet, upplösning, färg och mer.

När du har slutfört dessa förberedelser kan du börja etikettutskriftsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplexiteten i att arbeta med en termisk skrivare kan vara processen att skapa en etikettlayout, som utförs i en grafisk redigerare. För att använda en sådan redaktör måste du ha vissa färdigheter. Editoren liknar Paint -editoren, där du kan välja språk, typsnitt, snedställning, storlek, lägga till en streckkod eller QR -kod. Alla element i layouten kan flyttas runt arbetsområdet med en datormus.

Det är värt att komma ihåg att endast vissa språk ingår i skrivarprogramvaran för igenkänning, och om enheten inte förstår tecknet du angav kommer det att visas på utskriften som ett frågetecken.

Om en logotyp eller symbol måste läggas till i layouten, kopieras den från Internet eller annan grafisk layout genom att infoga den i etikettfältet.

Rekommenderad: