Möbler Av Plywood (50 Bilder): Tillverkning Av Prefabricerade Och Andra Plywoodmöbler, Designmöbler Från Laminerade Och Ovanliga Möbler Av Böjd Plywood

Innehållsförteckning:

Video: Möbler Av Plywood (50 Bilder): Tillverkning Av Prefabricerade Och Andra Plywoodmöbler, Designmöbler Från Laminerade Och Ovanliga Möbler Av Böjd Plywood

Video: Möbler Av Plywood (50 Bilder): Tillverkning Av Prefabricerade Och Andra Plywoodmöbler, Designmöbler Från Laminerade Och Ovanliga Möbler Av Böjd Plywood
Video: BUILDING A MID CENTURY MODERN VINYL CABINET / Birch Plywood Furniture 2024, April
Möbler Av Plywood (50 Bilder): Tillverkning Av Prefabricerade Och Andra Plywoodmöbler, Designmöbler Från Laminerade Och Ovanliga Möbler Av Böjd Plywood
Möbler Av Plywood (50 Bilder): Tillverkning Av Prefabricerade Och Andra Plywoodmöbler, Designmöbler Från Laminerade Och Ovanliga Möbler Av Böjd Plywood
Anonim

Materialsortimentet från vilket moderna möbler tillverkas har väsentligt utökats den senaste tiden. Till en början använde tillverkarna endast naturligt trä, lite senare började plywood användas, dessutom MDF och spånskiva, samt glas, plast och metall. Det fanns en tid då plywood som kvalitetsmaterial för tillverkning av olika typer av möbler helt glömdes bort, men nuförtiden har det blivit populärt igen.

Bild
Bild

Särdrag

Plywood består av en serie skikt av träfaner, som försiktigt limmas ihop. För att göra produkten starkare läggs skikten över varandra strikt vinkelrätt . Limningen utförs med en speciell press under starkt tryck. Tack vare detta kännetecknas plywoodmaterialet av ökad hållfasthet och en speciell flexibel struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kvalitet delar experter plywoodskivor i 5 kvaliteter: 1, 2, 3, 4 och E . - en speciell elitsort producerad för export. För tillverkning av moderna möbler rekommenderas att välja klass 2 och 3 av plywood.

Bild
Bild

Många vanliga människor tror att plywood inte är ett mycket hållbart material, men i själva verket med rätt val av plywoodmöbler kommer det att tjäna sin ägare så länge som möjligt utan problem. De uppenbara fördelarna med att välja detta prisvärda möbelmaterial inkluderar ett antal egenskaper:

  • ökad hållfasthet och exceptionell tillförlitlighet (om materialet har en bra tjocklek);
  • med förändringar i luftfuktighet och temperaturförändringar ändras inte produktens dimensioner, även om de inte har impregnerats med särskild skyddsutrustning;
  • miljövänlighet, eftersom materialet är tillverkat av 100% trä;
  • enkel efterföljande bearbetning och enkel att skapa möbler på egen hand hemma;
  • du kan ge produkten nästan vilken form som helst;
  • förenklade reparationer och snabba restaureringsarbeten;
  • lågt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med plywood - om du gör fel val får du virke, vilket är helt olämpligt för tillverkning av möbelprodukter. Dessutom är inte ens mycket bra plywood inte alltid tål överdriven eller regelbunden belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över sorter

Plywoodmöbler kan enkelt användas i absolut alla rum i ditt hem. Vart i du måste noggrant välja denna typ av produkt, först och främst med hänsyn till de förhållanden under vilka du ska använda de förvärvade strukturerna . Så för vissa rum är skåpmöbler idealiska, som perfekt tål hög luftfuktighet, och för andra rekommenderar dekoratörer inte att använda laminerat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood är ett utmärkt materialval för att skapa snygga kontorsmöbler . Originella idéer från professionella designers kan bli en unik dekoration av alla moderna kontor. Många designstudior erbjuder kunderna intressanta produkter tillverkade av högkvalitativ plywood: robusta bord, lättanvända skåp för förvaring av papper, breda hyllplan för förvaring av dokument, kreativa stolar för kontorsarbetare, originalfåtöljer och soffor för besökare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodskivor används ofta för att göra barnsängar med mycket intressant utseende, kompakta datortransformatorbord, låga piedestaler, väggar, lyxiga toalettbord och bekväma stolar . För säker användning är det bäst att alla hörn av trämöbelprodukter avsedda för plantskolan är rundade. I detta fall är plywoodskivan täckt med önskad färg eller behåller sina naturliga nyanser och konsistens, men den behandlas fortfarande med en speciell fläck eller speciell lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsmöbler och lantliga möbler av högkvalitativ plywood representeras vanligtvis av ljusbord och bekväma solstolar, andra originaldesigner som ska ge den mest bekväma vilan och kännetecknas av ökad fuktbeständighet. Under den kalla årstiden förs sådana möbler in i ett varmt rum, därför är många produkter i denna serie ofta hopfällbara för enkel förvaring och rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodtransformerade möbler är mycket populära i dessa dagar, eftersom det tillåter, om det behövs, snabbt att ändra produktens funktionella syfte - till exempel från en bekväm solstol kan den snabbt förvandlas till en vacker fåtölj.

Bild
Bild

Prefabricerade bitar av DIY -möbler gör att du snabbt kan förvandla ett vanligt sovrum till en utsökt boudoir och vardagsrummet till ett originellt rum, inrett i loft eller minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken plywood är den gjord av?

Alla typer av plywood kan användas för att göra vackra möbler, men för det mesta väljer hantverkare laminerat och böjt material för sitt slutliga val. Den första sorten är mycket populär på grund av sitt snygga och unika utseende, den andra är på grund av förmågan att producera intressanta författares produkter. Dessa sorter har vissa särdrag.

Bild
Bild

Från laminerat

Denna populära typ är oftast gjord för lantliga möbler, hela uppsättningar för ett modernt kök eller deras enskilda strukturella element, prefabricerade produkter för stora sovrum och barnrum, för att dekorera små korridorer och rymliga vardagsrum. Laminerade möbler har höga hållfasthetsparametrar, är motståndskraftiga mot effekterna av hög luftfuktighet, har ett utmärkt estetiskt utseende, lågt pris och utmärks av enkla restaureringsarbeten . För frisättning av strukturelement väljs ett ark med en tjocklek på 1,5 cm och för att skapa dekorativa element - från 0,3 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från böjd

Böjda strukturer är särskilt original. Plywood är bara bra för produktion av denna typ av produkter, eftersom den har förmågan att kraftfullt deformeras . Sådana produkter kan enkelt ges en viss form även i en hemverkstad. För att göra detta behöver du bara ha specialberedda mallar till hands.

Arbetsstycket blötläggs i kokande vatten under en strikt definierad tidsperiod, sedan avlägsnas det försiktigt och fixeras varmt på formen och lämnas sedan i 5-7 dagar.

Bild
Bild

För att skapa vackra böjda möbler kan den använda plywooden framgångsrikt kombineras med andra material: glas eller metall, trä eller vinstockar. Dessa kreativa produkter, med exakt bearbetning och god vård, kan användas aktivt både inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Moderna möbeldesigners gillar verkligen att experimentera med olika material, så de kunde inte ignorera högkvalitativa plywoodskivor. Deras idéer kan vara mycket intressanta, ibland exklusiva och innovativa. Designmöbler är alltid efterfrågade bland kreativa människor och unga. Plywood är inte särskilt dyrt, vilket gör att varje invånare kan dekorera sitt hem med en ovanlig lösning.

För älskare av intressanta möbelvarianter kan hantverkare göra riktigt snygga konstobjekt som lockar allas uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För alla korridorer är möbler av vacker plywood ett av de mest framgångsrika alternativen, eftersom materialet faktiskt är praktiskt och mycket hållbart . En ökad slitstyrka, ett snyggt utseende och enkelhet vid restaurering - sådana utmärkta egenskaper bör kännetecknas av möbler av hög kvalitet, som är installerade i korridoren som på bostadens mest framkomliga plats. Samtidigt kan du enkelt hämta möbler från både den laminerade sorten av plywood och dess böjda typ för korridoren. Dessa är oftast originalskåp för förvaring av skor, hållbara ottomaner, mjuka bänkar, en lyxig soffa eller ett elegant toalettbord i form av en triptyk.

Bild
Bild

Vardagsrummet är centrum för alla moderna hem. Hon kommer alltid att locka särskild uppmärksamhet till sig själv, därför bör det kännetecknas av maximal komfort och praktiska egenskaper. Det är bäst att välja stoppade möbler här, som har en massiv plywoodram, ett litet öppet bord för tidskrifter, kreativa hyllor och bokhyllor . Denna typ av miljö kommer att se bra ut i moderna interiörer i rustik lantlig stil, Medelhavet, liksom klassiska och provensalska stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet och köket är rum med en ganska hög luftfuktighet . Plywood, som har fuktresistenta kvaliteter, kan framgångsrikt ersätta det populära massiva träet eller plasten här. Möbler i dessa rum kan vara helt eller delvis gjorda av plywoodskivor. Designerheadset, ovanliga matbord, vackra bardiskar, designerhyllor i loftstil kan hålla länge, särskilt om de behandlas med ett speciellt skyddsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och också nyligen har snidade plywoodmöbler varit mycket efterfrågade - de är skapade med speciell laserskärning. men kostnaden för sådana möbler är ofta mycket hög, och dess livslängd är kortvarig . Genombrutna mönster anses inte vara särskilt hållbara och finns därför oftare som en del av produkten - till exempel sniderier på dörrarna på väggen eller en del av sängens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Plywood är ett naturmaterial som lätt påverkas av olika negativa miljöfaktorer. Det är av denna anledning som det är nödvändigt att ge honom vård av hög kvalitet för att bevara strukturens vackra utseende under en längre tid. Numera bör plywoodmöbler täckas med olika högkvalitativa produkter, men det är fortfarande värt att veta hur man rengör sådana möbler så att det kan glädjas med snygg inredning så länge som möjligt.

  1. Trädet kommer att kräva kvalitetsvård . Det kommer att vara nödvändigt minst en gång var sjunde dag att noggrant torka av plywoodmöbler, först lätt fuktig, och sedan med en torr trasa eller mocka. Då och då kan du rengöra möbler med ammoniakfria rengöringsmedel som inte innehåller slipande ingredienser.
  2. För plywoodmöbler måste du behålla lufttemperaturen inte lägre än +15 grader Celsius. Överdrivet höga temperaturer kommer inte att ha en mycket bra effekt på denna typ av känslig produkt. Placering bredvid batterier deformerar också ofta plywoodkonstruktioner. Luftfuktigheten i ett rum med denna typ av möbler bör inte vara högre än 65%. Det är bäst att placera sådana produkter från ett fönster genom vilket de kan utsättas för solen.
  3. Det är värt att skydda möblerna från alla slags allvarliga stötar i form av slag ., eftersom trä är ett ganska mjukt material, och alla slag kan permanent lämna ett märkbart märke eller bucklor på ytan. Det är nödvändigt minst en gång om året att dra åt alla leder i produkterna för att förhindra att de lossnar och för att förhindra förstörelse av elementen i plywoodprodukten.
Bild
Bild

Exempel på användning i interiören

Snygg plywoodgarderob av öppen typ kommer perfekt att dekorera vardagsrummet eller biblioteket. En egenskap hos denna design är möjligheten att ordna om hyllorna efter behov och därigenom ändra deras höjd.

Bild
Bild

Den ursprungliga plywoodskänken i form av en ko kommer inte bara att låta dig hålla dina rätter på en så ovanlig plats från och med nu, utan också ge dig möjlighet att överraska dina gäster och komplettera lantlig stil i köket.

Bild
Bild

Snygga plywoodhyllor i form av bikakor är en mycket populär lösning i ungdomsinredning.

Bild
Bild

En gör-det-själv-hylla för en plantskola är en fullfjädrad författarlösning som hjälper till att ge ett vanligt rum originalitet och en speciell miljövänlig charm.

Bild
Bild

Med korrekt slipning, liksom högkvalitativ impregnering och lackering, passar plywoodprodukter väl till badrum. En nackdel: initialt har plywood alltid sin egen träfärg, och målning är ett extra arbete

Du kan göra alla möbler av plywood - från en välbekant hylla till en kreativ designerstol. Detta material är miljövänligt, billigt, lätt att bearbeta, behagligt att lukta och vidröra.

Rekommenderad: