UV -harts: Hur Använder Man UV -epoxiharts? Vad Det är?

Innehållsförteckning:

Video: UV -harts: Hur Använder Man UV -epoxiharts? Vad Det är?

Video: UV -harts: Hur Använder Man UV -epoxiharts? Vad Det är?
Video: Undvik att gelen rinner - Gelenaglar för nybörjare 2024, Maj
UV -harts: Hur Använder Man UV -epoxiharts? Vad Det är?
UV -harts: Hur Använder Man UV -epoxiharts? Vad Det är?
Anonim

Epoxi UV -harts är ett material med speciella egenskaper som gör det möjligt att använda det i smycken och vid tillverkning av hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

UV -harts Är en färglös gel som härdar under påverkan av ultraviolett strålning. Den innehåller bara en komponent, så den behöver inte blandas med en katalysator. Hartset kan målas med pulverfärger och med en pasta. På detta sätt erhålls önskad färg. Det tar 1-10 minuter att härda, härdningshastigheten beror på lagrets densitet och mängden pigment som används. Materialet förblir flytande före exponering för ultravioletta strålar. UV -harts liknar gelpolish, de har en identisk härdningsprocess. Följ reglerna för att skapa en gelpolsk manikyr när du arbetar med harts.

De främsta fördelarna med UV -harts:

  • snabb stelning;
  • möjligheten att applicera tunna lager;
  • genomskinlighet;
  • hög hållfasthet hos den skapade beläggningen.

UV -harts sparar tid, gör att flera lager kan gjutas på några minuter … Kompositionen behöver inte spädas, den är helt klar för användning, det finns ingen sannolikhet att göra fel med proportionerna.

Sådant harts förstör inte mögel, eftersom det, till skillnad från epoxi, inte behöver förvaras i dem i dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Från vanlig epoxi ultraviolett har ett smalare användningsområde … Oftast används det i smycken när man skapar olika smycken. Detta material används också när man genomför mästarklasser. På grundval av detta skapar de originaldräkter. Det gör det möjligt att förverkligas i kreativitet, genomföra ovanliga idéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Genom konsistens UV -harts liknar en tjock gel … Om det finns ett behov av att få en mer flytande substans, värms den upp med en hårtork. Hartspaketet kan också mikrovågsugnas i några sekunder eller placeras på ett batteri.

Innan du använder kompositionen måste du förbereda all nödvändig utrustning och förbrukningsmaterial: en ultraviolett lampa, färger, dekorativa element

  1. I det första steget rengörs ytan med alkohol, avfettar den och tar bort damm.
  2. En liten mängd färgämne blandas med ett färglöst harts. Du kan blanda med en metall- eller plastpinne.
  3. Därefter tillsätts färg för att erhålla önskad färg. Det är viktigt att inte överdriva det med mängden färgämne - detta kan negativt påverka härdningen av hartset.
  4. Mycket beror på den valda designen - i vissa fall är det nödvändigt att tillfälliga "kanter" innehåller kompositionen och förhindrar att den sprids utöver produktens gränser (du kan använda smal tejp).
  5. Det första hartskiktet appliceras på basen (det ska vara tunt) och vänta på att det härdar. Efterföljande lager kan också innehålla färgämne, men om flera nyanser används måste varje lager hällas och torkas separat.
  6. Det är nödvändigt att arbeta försiktigt och utan hast. Hast är full av bubblor. Uppvärmning av hartsytan för kontakt med ultraviolett ljus kan orsaka bubblor att stiga upp till ytan.
  7. Efter att ha följt alla instruktioner placeras produkten under en ultraviolett lampa i ett par minuter. Om färgämnet redan har tillsatts hartset måste tidsintervallet ökas.
  8. Det är viktigt att komma ihåg att ju mörkare nyansen är, desto längre tid måste ämnet bestrålas med ultraviolett ljus.
  9. Nya lager läggs ovanpå de härdade tills den önskade höjden och tjockleken har uppnåtts.

UV-harts är ett lättanvänt material som låter dig väcka en mängd olika kreativa idéer till liv. Det är efterfrågat när du genomför mästarklasser, du kan experimentera med det i kreativitet, skapa originella smycken med egna händer.

Rekommenderad: