Epoxyklockor: Hur Tillverkas Trä- Och Epoxyklockor? Hur Ska Man Ta Hand Om Dem? Exempel På Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Epoxyklockor: Hur Tillverkas Trä- Och Epoxyklockor? Hur Ska Man Ta Hand Om Dem? Exempel På Produkter

Video: Epoxyklockor: Hur Tillverkas Trä- Och Epoxyklockor? Hur Ska Man Ta Hand Om Dem? Exempel På Produkter
Video: Night Lamp with Resin and Wood. 2024, Maj
Epoxyklockor: Hur Tillverkas Trä- Och Epoxyklockor? Hur Ska Man Ta Hand Om Dem? Exempel På Produkter
Epoxyklockor: Hur Tillverkas Trä- Och Epoxyklockor? Hur Ska Man Ta Hand Om Dem? Exempel På Produkter
Anonim

En intressant dekoration av vilken inredning som helst kan vara en väggklocka dekorerad i en ovanlig design. För närvarande blir modeller gjorda av epoxiharts och trä mer och mer populära. Idag kommer vi att prata om funktionerna i sådana tillbehör, liksom hur de tillverkas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggklockor av epoxiharts ser så originella ut som möjligt, de används ofta som en vacker accent i det inre av ett rum. Sådana modeller har som regel en ljus abstrakt bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Epoxyklockor ser dyrast ut om trä med en ovanlig struktur användes vid tillverkningen. För sådana produkter görs oftast en tunn, nästan omärklig beläggning, och vissa prover gör i allmänhet utan den.

Och även när man skapar sådana klockor används ibland en speciell fosfor i pulverform. Det gör att produkten kan lysa lite i mörkret.

Samtidigt, låt inte ämnen som innehåller alkohol eller olika föreningar som är lösningsmedel komma på epoxyklockan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Det finns många designalternativ för sådana väggklockor. Modeller med trä kommer att se intressanta ut . I det här fallet skapas ena halvan endast av epoxiharts - olika färger är lämpliga för detta, men ibland görs denna del helt transparent. För andra halvan av tillbehöret är en massiv träbit användbar - här kan du plocka upp vilken nyans som helst, den måste täckas med skyddande föreningar. I det här fallet är pilarna och siffrorna gjorda av en tunn metall- eller plastbas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller helt tillverkade av epoxiharts ser intressanta ut . I detta fall används en liten plast- eller metallkåpa, inuti vilken lager av detta harts med olika nyanser placeras, blandade med varandra. Händerna kan vara gjorda av nästan vilket annat material som helst, siffrorna kan utelämnas, men då fungerar klockan bara som en dekorativ detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter tillverkade helt av en enda bit ljusfärgat trä ser original ut på väggen . Samtidigt är det täckt med en transparent epoxiförening. Händerna och siffrorna på klockan är gjorda av tunn svart plast.

Sådana alternativ kan perfekt passa in i moderna inredningsstilar.

Bild
Bild

Hur är de gjorda?

Du kan göra en klocka av detta material med dina egna händer. Detta kommer att kräva flera saker.

  • Basarbetsstycke . Som det kan du ta en solid MDF -produkt (du kan använda plywood).
  • Urverk . Den måste vara helt monterad och fungerar.
  • Epoxiharts . Tillsammans med det bör du köpa och förbereda en speciell härdare och epoxiprimer i förväg.
  • Tillbehör . Dessa inkluderar engångshandskar för arbete, plastkoppar, spatlar för blandning av blandningen, penslar, servetter och specialtape.
  • Utrustning . Den representeras av en gasbrännare och en nivå.
  • Pigment . De kommer att behövas för att skapa klockans efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla nödvändiga material och verktyg har förberetts kan du börja göra klockan själv . För att göra detta appliceras först en liten epoxiprimer på arbetsstycket. Detta görs för att täta alla trädets porer tätt.

Därefter förseglas arbetsstyckets sidor med maskeringstejp. Detta bör göras för att förhindra att epoxin spills eller sprids efter applicering. Använd senare en vattenpass för att se till att din arbetsyta är jämn och jämn.

Arbetsstycket placeras på stöd (för detta kan du använda flera engångskoppar av plast).

Om du placerar den framtida klockan direkt på bänkskivan kan den fastna på ytan på grund av epoxidroppningen.

Bild
Bild

Sedan ska hartset själv förberedas. För att göra detta blandas epoxi och en härdare ihop i en rymlig ren behållare. De nödvändiga proportionerna kommer att anges på förpackningarna . Därefter blandas den färdiga blandningen gradvis och noggrant med en träspatel. Det är värt att göra detta utan avbrott i flera minuter.

Den färdiga kompositionen hälls i tre separata behållare (häll en stor, medium och minimal mängd av blandningen i dem) . Därefter läggs speciella färgämnen av vita och grå nyanser till ett glas med en stor mängd innehåll.

Lite svart pigment hälls i den andra behållaren. I det sista glaset - silverfärg. När alla ämnen i ämnet är klara kan du börja hälla produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljusgrå substans hälls i den centrala delen av den framtida klockan. Därefter fördelas kompositionen noggrant över ytan - detta kan göras med en liten spatel.

Dra försiktigt en liten svart linje med hjälp av mixerstaven . Du kan skildra flera av dessa element samtidigt. Senare dras linjer på samma sätt med en silverblandning. För att göra de resulterande linjerna något suddiga kan du använda små borstar.

Skär samtidigt ut siffrorna och händerna för urtavlan, det är bättre att göra detta från en plast- eller metallbas.

Arbetet lämnas i 10 minuter, varefter de tar en gasbrännare och blir av med de bildade bubblorna med dess hjälp . Arbetsstycket lämnas i ytterligare 2 timmar så att det kan härda helt. Den kommer att få slutlig hårdhet först efter en dag. I slutskedet fästs händer och nummer på basen, och urverket sätts ihop.

Vårdtips

Produkter tillverkade av epoxiharts kräver särskild omsorg. Så du måste regelbundet torka klockan med en torr och mjuk trasa. Om du använde en fuktig trasa, torka av ytan på delen omedelbart torr. Annars kommer fula fläckar snabbt att dyka upp på ytan.

Det är oönskat att hänga klockan på ett sådant sätt att ultravioletta strålar faller på den . Annars kan ämnet helt enkelt brinna ut.

Låt inte produkten komma i kontakt med alkohol, aceton, lösningsmedel. Annars blir ytan för mjuk och lite grumlig.

Bild
Bild

Vackra exempel

En klocka dekorerad i en smaragdfärg med ett litet tillägg av gyllene pigment kommer att se ovanligt ut i det inre av rummet. Samtidigt kan pilar och siffror tillverkas av vilket material som helst som täcker dem med gyllene färg . Det är också tillåtet att tunna produktens yta med en liten mängd svart pigment.

Bild
Bild

Ett annat originalt alternativ kan vara en väggklocka av transparent epoxiharts med en insats från ett ojämnt trästycke. Dessutom kan den ha valfri färg. Det är bättre att välja en produkt med en ovanlig struktur och oegentligheter . Det sätts in i den centrala delen av objektet. I det här fallet kan pilarna också vara gjorda av trä, men samtidigt måste de ha olika färg, annars går de samman mot den allmänna bakgrunden. Siffrorna kan överhuvudtaget utelämnas.

Rekommenderad: