Hydrauliska Garagepressar: Typer Av Garagepressar. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Enligt Ritningen Själv Från Domkraften? Tillbehör För En Hemgjord Handpress

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Garagepressar: Typer Av Garagepressar. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Enligt Ritningen Själv Från Domkraften? Tillbehör För En Hemgjord Handpress

Video: Hydrauliska Garagepressar: Typer Av Garagepressar. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Enligt Ritningen Själv Från Domkraften? Tillbehör För En Hemgjord Handpress
Video: Modifiering av rampen - Del 1 - Får jag upp V70:n på den tro? 2024, April
Hydrauliska Garagepressar: Typer Av Garagepressar. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Enligt Ritningen Själv Från Domkraften? Tillbehör För En Hemgjord Handpress
Hydrauliska Garagepressar: Typer Av Garagepressar. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Enligt Ritningen Själv Från Domkraften? Tillbehör För En Hemgjord Handpress
Anonim

Antalet bilar på vägen ökar stadigt varje år, och detta leder till att bilverkstäder öppnas massivt. Många av dem arbetar i konventionella garage. För att en biltjänst ska kunna tillhandahålla tjänster av hög kvalitet krävs en hydraulisk press.

Bild
Bild

allmän beskrivning

En hydraulisk press är en enhet som låter dig ändra formen på ett arbetsstycke, komprimera, hugga och även utföra ett stort antal andra operationer som kräver betydande fysisk ansträngning. Verktyget användes mest i bilverkstäder, men det kan också användas för att pressa ut juicer, oljor och presshalm.

Bild
Bild

Ur strukturell synvinkel är en hydraulisk press en enhet som, med hjälp av en vätska, överför en kraftverkan från en liten cylinder med en kolv till en cylinder med en kolv med en större sektion. Kraftparametrarna ökar i detta ögonblick i proportion till kvoten från den stora cylinderns sektionsarea till den mindre sektionsarean.

Enhetens funktion är baserad på fysiklagen, härledd av Pascal. Efter det har trycket förmågan att överföras till vilken punkt som helst i flytande media utan några förändringar. Följaktligen beror trycket i två kommunicerande cylindrar med olika diametrar enbart på storleken på kolvmekanismens yta och den applicerade kraften. Av tryckskillnadsregeln följer att med en ökning av cylinderkolvens yta måste den genererade kraften också öka. Således, den hydrauliska pressen ger en betydande kraftfördel.

Bild
Bild

Enkelt uttryckt, genom att applicera en liten kraft på den mindre cylindern från sidan av den stora, får vi mer kraft vid utgången. Samtidigt fungerar lagen för bevarande av energi 100%, eftersom användaren förlorar i rörelse efter att ha fått en bonus i styrka - den lilla kolven måste flyttas starkare, vilket så småningom kommer att förskjuta den stora kolven.

Prestandan hos en hydraulisk press är jämförbar med en mekanisk arm . I detta fall ökar kraften som överförs till spakarmen i proportion till förhållandet mellan längden på den större armen och motsvarande indikator för den mindre. Den enda skillnaden är att i pressar spelar vätskan rollen som en spak. Och den applicerade kraften ökar i proportion till storleken på arbetsytan på hydraulcylindrarna.

Bild
Bild

Visningar

Innan du köper en hydraulisk press måste du bestämma exakt hur ofta du planerar att använda den och för vilka ändamål. Och redan med detta i åtanke, välj det bästa alternativet för dig själv. De garagehydrauliska system som presenteras av moderna tillverkare skiljer sig åt beroende på typ av drivenhet, monteringsalternativ och rörelsemetod för huvudbäraren.

Horisontell och vertikal

Dessa verktyg skiljer sig åt i sina designfunktioner. Varje produkt är utrustad med en speciell presspanel. Endast i ett fall rör det sig horisontellt, i det andra rör det sig vertikalt.

Vertikala modeller är relevanta för att trycka in, såväl som att trycka ner arbetsstycken. Horisontella är efterfrågade för böjning och skärning. En sådan press är relevant vid avfallshantering - den låter dig trycka på plast, textilavfall, samt fjädrar, wellpappförpackningar och pappersavfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv och bord

Enligt installationsmetoden kan hydrauliska pressar delas in i golvstående och bordsskiva . De senare är lätta att placera i garaget på arbetsbänken. Men i detta fall kommer de att uppta en stor del av arbetsvolymen. Golvställen ställs separat. Det är bekvämt, men de kostar också en storleksordning mer.

En press med en golvmonterad typ av installation är så stabil som möjligt . Dessutom kännetecknas det av ett utökat utbud av justeringar av funktionsutrymmet. Detta gör det möjligt att arbeta med en mängd olika arbetsstycksstorlekar. Bordsskivans mekanismer kan lyfta upp till 12 ton. Golvstående modeller har en högre bärighet - upp till 20 ton. Sådana enheter efterfrågas i privata garagebilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De tillåter montering och demontering av arbetsenheter, deras hantering och böjning, byte av lager, reparation av maskinens undervagn, samt arbete med liten firmware.

Hand- och fotmanövrerad

De flesta moderna garageinstallationer har manuella kontroller. Vissa tillverkare erbjuder dock modeller där fotspaken är installerad i tillägg. Lyftkapaciteten för en sådan mekanism är hög och når 150 ton . Fördelen är förmågan att utföra manipulationer med båda händerna.

Närvaron av fotkontroll gör att du kan utföra allt arbete så exakt och effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumohydrauliska, elektrohydrauliska modeller, pressar med manuell hydraulpump

Varje hydraulisk press ger en drivning, denna roll kan utföras av en hydraulisk pump med ett manuellt alternativ. I denna enhet är mekanismens kraftdel ansvarig för fram- och återgående rörelser hos den funktionella enheten. De är av kolvtyp eller kolvtyp-detta beror direkt på egenskaperna hos det flytande mediet som är involverat i driften av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om mineralolja och andra viskösa föreningar används är kolvcylindrar den bästa lösningen; vatten används vanligtvis i kolvkonstruktioner.

Maskinen, som består av en pneumatisk cylinder och en hydraulisk booster, fick namnet "pneumohydraulisk ". I en sådan installation skapas kraften av trycket från den oljiga vätskan på kolven och lyft utförs på grund av tryckluftsflödet som riktas till kolven. Närvaron i utformningen av den pneumatiska drivenheten i enheter, vars kraft inte överstiger 30 ton, ökar avsevärt den slutliga belastningen och påskyndar samtidigt den pneumatiska drivningens rörelse. Detta gör att du kan justera trycket med minimal ansträngning, vilket förbättrar den totala effektiviteten.

Bild
Bild

Hydrauliska modeller med eldrift i garage används sällan, de är främst efterfrågade inom industrin . I detta fall försörjs arbetskraften på kolven av en elmotor. Användningen av en sådan enhet minskar kraftigt tiden för tekniska manipulationer, och låter dig också utföra åtgärder som kräver ökad effekt.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en hydraulisk press för ett garage måste du ta hänsyn till den här enhetens grundparametrar.

Pressarna kan anpassas för olika bärförmågor - från 3 till 100 ton . Enheter avsedda för användning inom industrin har en stor bärighet. Vanligtvis räcker 15-40 ton för garage.

Bild
Bild

Pressar kan utformas med eller utan manometer . En tryckmätare behövs i de fall det krävs för att korrigera kraften som appliceras på delen. Enheten låter dig kontrollera styrkan i påverkan. Detta är emellertid endast relevant för pressar med hög effekt.

Bild
Bild

En viktig egenskap hos mekanismen är installationsalternativet . De mest stabila golvmodellerna utmärker sig dessutom genom maximal justering av funktionsutrymmeets höjd. Detta utökar avsevärt utbudet av tillåtet arbete beroende på delarnas storlek.

Bild
Bild

Och slutligen, när du väljer en hydraulisk press, måste du se till att dess ram är gjord av förtjockat stål. Om strukturen är mindre stark kommer gränsbelastningströskeln att sjunka, och detta kommer att påverka dess drift på det mest oönskade sättet.

Bild
Bild

Råd: närvaron av en automatisk retur av kolven minskar avsevärt kostnaden för mästarens fysiska krafter.

Tillverkningsinstruktion

Om så önskas kan en hydraulisk press för ett garage göras själv. Detta arbete omfattar 5 huvudstadier.

Bild
Bild
  1. Först bör du rita upp en ritning eller ett layoutdiagram över enhetens huvudelement.
  2. Då måste du göra huvuddelarna av valsad metall. För att göra detta, gör de nödvändiga hålen i dem med en borr.
  3. Sedan kan du fortsätta att svetsa ramen. Förstärkningsribbor svetsas i strukturens hörn. Den U -formade ramen fästs på basen med bultar - resultatet är en ram.
  4. I nästa steg skapas ett arbetsbord av en metallplåt med en tjocklek av 10 mm. För att säkerställa dess vertikala rörelse är det nödvändigt att göra styrningar av ett stålskikt. Dessutom måste deras bredd exakt matcha ramens bredd. Ett rör förs in mellan sängens stolpar, sedan ersätts metallremsor och strukturen dras ihop på sidorna.
  5. I slutskedet fixeras de tättslutande fjädrarna. Dra ut arbetsbordet innan du installerar domkraften. För att göra detta måste du bilda ett envis uttag och sedan svetsa det till mitten av bordet. I detta fall kommer jackens huvud att vila mot det rörliga bordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta avslutar arbetet, den hemlagade garagepressen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Garagehydraulisk press är relevant i de fall du behöver räta ut elementet. Enheten kan användas för att förbereda bränslebriketter som krävs för tändugnar . Den största fördelen med att använda pressad sågspån är lång brinntid och ingen rökbildning. Dessutom ger de kraftfull värme och ger därmed nödvändig uppvärmning av rummet.

Bild
Bild

Den hydrauliska garagenheten ger ett bra resultat vid kassering av burkar och flaskor. Genom att använda verktyget kan avfall snabbt omvandlas till kompakta formationer.

Den hydrauliska pressen kan användas för höpressen . Samtidigt kompletteras huvudstrukturen med en stål- eller glasram utan ett övre block med hjälp av specialiserade fästelement. Denna konstruktion kan fixeras på framsidan; ytterligare utrustning krävs (drivelement och transportupptagning).

Bild
Bild

När du använder en hydraulisk press är det nödvändigt att följa reglerna för dess underhåll . Under drift bör oljemängden i hydraulkammaren övervakas. Dessutom är det då och då nödvändigt att kontrollera tätningarnas skick, tillförlitligheten hos fästelementen på strukturelementen och smörja de rörliga delarna.

Rekommenderad: