Startprofil För Sidospår (24 Bilder): Installation Av En Startlist För Vinyl- Och Metallfasader, Mått Och Fastsättning Vid Ebben Och På Andra Ställen

Innehållsförteckning:

Video: Startprofil För Sidospår (24 Bilder): Installation Av En Startlist För Vinyl- Och Metallfasader, Mått Och Fastsättning Vid Ebben Och På Andra Ställen

Video: Startprofil För Sidospår (24 Bilder): Installation Av En Startlist För Vinyl- Och Metallfasader, Mått Och Fastsättning Vid Ebben Och På Andra Ställen
Video: STARTER! & how to install it 2024, April
Startprofil För Sidospår (24 Bilder): Installation Av En Startlist För Vinyl- Och Metallfasader, Mått Och Fastsättning Vid Ebben Och På Andra Ställen
Startprofil För Sidospår (24 Bilder): Installation Av En Startlist För Vinyl- Och Metallfasader, Mått Och Fastsättning Vid Ebben Och På Andra Ställen
Anonim

När du installerar sidospår är det viktigt att använda ytterligare element för en tillförlitlig finish. En av dessa nödvändiga delar är startprofilen, vilket förenklar installationsprocessen avsevärt. Detta material är av olika typer och har sina egna egenskaper. För att utföra sidospår är det lämpligt att i förväg bekanta dig med detaljerna i installationen av en sådan profil och individuella punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Startprofilen för sidospår är den första och huvuddelen som avgör hur framgångsrik finishen kommer att bli. Baren har en komplex form, som konventionellt är indelad i flera element.

  • Överst är remsan utrustad med en serie långsträckta hål som gör att den kan fästas ordentligt på basen. Kan vara med en eller två rader fästspår.
  • I botten ser elementets form ut som en sicksack och representerar en låsanslutning. Detta gör det också möjligt att säkert fästa den första sidobiten.
Bild
Bild

När metallpanelen monteras ska startpanelen placeras i omvänd ordning. Detta beror på att läggningen sker från toppen till botten. För vinyl görs allt på vanligt sätt.

Bild
Bild

Startstången är vanligtvis monterad tvärs över svarven, så det är viktigt att göra en stel bas under den, särskilt om den är av metall. Till exempel för en träsvarvning är en perforerad remsa eller hörn lämplig. Om lådan är galvaniserad CD, är den bästa lösningen att välja en UD -profil.

Bild
Bild

Vid installation av ett märkesventilerat fasadsystem är det värt att använda basen som rekommenderas av tillverkaren. Färgschemat på startfältet spelar ingen roll, eftersom det kommer att döljas helt av panelen. Således syns den inte på beklädnaden.

Startprofilen är utrustad med ett antal positiva egenskaper. En av de viktigaste är korrosionsbeständighet, olika deformationer, sprickor . Väderfaktorer påverkar inte hållbarheten. Material av hög kvalitet tolererar som regel temperaturförändringar såväl som exponering för solljus. Installation av startremsan kan utföras utan specialverktyg.

Bild
Bild

Visningar

Det finns olika profiler för sidopaneler, bland vilka följande typer sticker ut

Startande - är en sidostartlist som monteras tvärs läktarna. Det är nödvändigt att lägga en stel bas under den och välja ett profilalternativ beroende på materialet från vilket lådan är gjord. Naturligtvis är det bästa alternativet när basen tas från tillverkaren.

Bild
Bild

Efterbehandling är den sista plankan i sidospår och klämmer fast kanterna på arket som trimmas. Denna typ är också fäst över ramen; en styv bas måste läggas under den. Den nödvändiga styvheten kan uppnås under installationen med samma tekniker som för startprofilen. Slutstången fixeras godtyckligt så att den kan smala och expandera utan hinder under extrema temperaturer.

Bild
Bild

Denna profil kan användas för socklar för att simulera naturliga efterbehandlingsmaterial.

J-Trim - det här är de element som används när den slutliga konstruktionen av det motstående området utförs. De installeras som regel på en struktur som sticker ut på väggarna.

Bild
Bild

Nära fönster eller sluttande nödvändigt i områden där smala fördjupningar måste blockeras. Används oftast på dörr- eller fönsterlutningar. För installation av denna profil kan du välja en godtycklig ordning på bifogad fil.

Bild
Bild

H-formad eller anslutande nödvändigt när du sammanfogar sidopanelerna längs längden. Installation utförs längs svarven, för vilken det är nödvändigt att installera ytterligare profiler horisontellt med ett steg på 400 mm. Fästelement kan utföras i valfri ordning.

Bild
Bild

Plattband behövs för dekorativa ändamål vid byte från en typ av sidopanel till en annan. Sådana hängande remsor är faktiskt en vacker ram, som också kan fästas godtyckligt.

Bild
Bild

Det är vanligt att starta installationen av startprofilen med förberedande arbete, och detta görs när man fäster vid ebben. De består i att rengöra väggarna från olika skräp, smuts och cementrester. Om du vill kan du behandla ytorna med speciella medel mot mögel och mögel. Vidare installeras en låda längs hela omkretsen av byggnaden. Den fixeras med en stegexponering på 400 till 600 millimeter i horisontalplanet.

Bild
Bild

Dimensioner

De inledande profilerna har liknande form, men måtten kan variera avsevärt beroende på tillverkaren. Naturligtvis finns det standardstorlekar från 3050 x 44 mm till 3850 x 78 mm . Den vanligaste profilen är 3660 millimeter lång. Huvudparametern för den första panelen är längd. Det är vanligt att välja denna indikator så att den motsvarar storleken på de motstående elementen. Det är lämpligt att köpa en startprofil tillsammans med sidospår för att utesluta eventuella avvikelser.

Bild
Bild

Montering

Innan du fäster profilen och sidospåret bör du fylla på med nödvändiga verktyg

  • Hammare vid montering med spik.
  • Skruvmejsel, om fästning med självgängande skruvar används under installationen.
  • Motorsåg eller handsåg för att skära delar till önskad längd.
  • En byggnadsnivå som gör att alla element kan ordnas jämnt. Utan det är det antingen inte möjligt att korrekt fixera efterbehandlingselementen, eller som ett resultat kommer typ av sidospår att förlora sin presentabilitet.
  • En trä- eller gummiklubba hjälper till att jämna ut materialet om det inte finns något luftgap. I många fall kommer andra störningar att äventyra strukturens integritet.
  • Tång kommer att behövas för att säkerställa att fästhålen är i rätt form.
  • Ett måttband behövs för att göra exakta mätningar. Siding kommer inte att fungera utan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När den första etappen är klar kan du börja markera . Med korrekt markerade parametrar kommer hela beklädnadsstrukturen att bli perfekt. Som regel görs ett indrag på 40 millimeter från basen, och sedan placeras märken på ramen. Allt detta måste dubbelkontrolleras med hjälp av en byggnivå. Dessutom används en belagd sladd för att mäta en rak linje.

Bild
Bild

I installationsskedet måste plattan fästas på de märken som gjorts tidigare och skruvas fast i lådan med självgängande skruvar . Vanligtvis börjar denna process i mitten och går gradvis mot ändarna. Det är viktigt att kontrollera med hjälp av nivån.

Skruvarna är åtdragna strikt i mitten av hålen, det är lämpligt att lämna en millimeter för fritt spel i spåret för att undvika deformation i framtiden. När du ansluter fragment, när längden inte är tillräcklig, bör de fästas på ett avstånd av 6 eller fler millimeter från varandra.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Vid första anblicken är det enkelt att ställa in en startprofil, men det kräver att man följer ett antal nyanser. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma hur smidigt det kommer att skruvas, eftersom minsta snedvridning kommer att skada hela strukturen . Samtidigt sammanfaller inte förbindningselementen och skarvarna i hörnen, och vid något tillfälle måste hela systemet monteras om.

Bild
Bild

För skruvade skruvar är det vanligaste misstaget . När temperaturen sjunker kan de komma ut ur fästspåren, vilket resulterar i att panelerna sjunker. Detta problem är tydligt synligt om den första raden dök upp. Under installationen är det nödvändigt att göra mellanrum på upp till 6 millimeter mellan lederna. Således skapas en söm för olika deformationer, vilket säkert kommer att vara med tiden.

Bild
Bild

Innan du gör sidospår är det viktigt att i förväg bekanta dig med instruktionerna som medföljer satsen . Det är också värt att läsa rekommendationerna från tillverkaren. Hela profilen måste matcha den valda finishen, särskilt när det gäller styrka. Annars visas deformationer och till och med sprickor.

Som regel anger manualen tydligt vilken profil som ska användas, oftast är den en märkesprofil - från samma tillverkare som sidosidan.

Vid anslutning måste alla element sättas in exakt i spåren. Detta skyddar mot uppkomsten av sprickor, i vilka snö eller regn kan falla, vilket senare leder till frysning av ytan och själva fasaden . Kondens bildas också och överdriven fukt samlas inuti väggarna. När du installerar sidospår bör du följa säkerhetsreglerna och se till att arbeta i speciella kläder som kan skydda. Om en slipmaskin används i arbetet är det nödvändigt att bära konstruktionsglasögon så att spånen inte kommer in i ögonen.

Rekommenderad: