Tak Av Plastpaneler (90 Bilder): Väggdekoration Med PVC -paneler, Mått Och Längd På Beläggningen, Sömlösa Alternativ För Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Tak Av Plastpaneler (90 Bilder): Väggdekoration Med PVC -paneler, Mått Och Längd På Beläggningen, Sömlösa Alternativ För Korridoren

Video: Tak Av Plastpaneler (90 Bilder): Väggdekoration Med PVC -paneler, Mått Och Längd På Beläggningen, Sömlösa Alternativ För Korridoren
Video: Installation of Jain's PVC Ceiling and Wall Panels. 2024, Mars
Tak Av Plastpaneler (90 Bilder): Väggdekoration Med PVC -paneler, Mått Och Längd På Beläggningen, Sömlösa Alternativ För Korridoren
Tak Av Plastpaneler (90 Bilder): Väggdekoration Med PVC -paneler, Mått Och Längd På Beläggningen, Sömlösa Alternativ För Korridoren
Anonim

När det gäller takfinish har marknaden massor av efterbehandlingsmaterial att erbjuda. Bland andra typer av beläggningar är plastpaneler i fokus idag. De sticker ut märkbart mot bakgrund av analoger, har ett antal funktioner, fördelar och sorter. Tänk på relevansen av denna finish, studera den populära designen, storleken och finesserna som du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Plastpaneler är ett modernt efterbehandlingsmaterial baserat på polyvinylklorid (PVC). När det gäller dess sammansättning är det en kvalitet av kemiskt resistent plast. Externt liknar utformningen av PVC -paneler en långsträckt rektangel. Den består av två plastark av samma tjocklek, sammankopplade med förstyvningsribbor. De är vinkelräta mot plastarken.

Hålrummen mellan arken är ansvariga för lättheten i denna finish . Panelen har två fästhyllor längs sin längd: en monteringshylla och en liten. Den första är nödvändig för att fästa panelen på takramen. Den andra används för att ansluta PVC -ark till varandra. De breda sidolåsen liknar laminatplanklås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelerna är tillverkade av polypropenflis med tillsats av lösningsmedel och mjukgörare. De kombineras till en pasta med en industriell mixer. Efter enhetlig omrörning pressas de ut genom speciella munstycken i produktionsenheten, längs vägen skärs längs med en speciell giljotin. Bredden på panelen beror på bredden på det tillbehör som används. Efter att plattorna lämnat extrudern målas de och lackeras sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler för taket skiljer sig från väggens motsvarigheter . För deras tillverkning används plast med en mindre tjocklek. Den är avsedd för inredning. Därför är sådana paneler ljusare och tunnare än väggsorter. Det är bekvämt för arbete och skapar inte ytterligare stress på ramen. Detta är en separat typ av paneler som du måste tänka på när du väljer: olika beklädnader köps för vertikala och horisontella plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av paneler för takdekoration sparar avsevärt den tid som är avsatt för beredning av basen. Du behöver inte köpa ytterligare byggmaterial för att jämna ut taket. Ingen slipning eller grundning behövs heller. Installation utförs på en ram skapad med hjälp av bärande profiler.

Detta material absorberar inte lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av plastpaneler för takdekoration har ett antal fördelar. Låt oss notera de viktigaste.

  • Takinstallation, inklusive skärning och fixering, är enkel. Det kommer att ta lite tid, och resultatet kommer att tillfredsställa utseendets estetik.
  • Du behöver inte kontakta specialisterna: du kan göra jobbet själv utan onödigt skräp och förberedande av basen.
  • Plastpaneler är av rimligt pris. Alla kan köpa dem: det kommer inte att träffa den planerade budgeten.
  • Takplastplattor finns i ett brett utbud av färger. Du kan välja varianter i valfri färg och mönster, och välja mellan olika texturer och färgkontraster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plastpaneler kan vara en ljus accent i vilken design som helst. De passar bra in i interiören i klassiska, moderna, etniska, ekologiska och vintage stilar.
  • De är lätta att transportera. Du kan inte vara rädd att det under transporten går sönder.
  • De är tillgängliga för alla. De kan köpas i vilken järnaffär som helst efter din egen smak. Om du vill kan du dekorera taket med fragment av kontrasterande nyanser. Detta kommer att ge färskhet till designen och betona individualiteten i ett visst rum.
  • Plastlisten finns i standardstorlekar. Beklädnaden gör att du kan göra taket jämnt, utan defekter till en låg arbetskostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Takpaneler i plast är lätta att rengöra. Du behöver inte skrubba damm, smuts och sot på länge. Ytan absorberar inte smuts, den kan tas bort med en fuktig trasa eller halvtorr svamp.
  • Taket tål temperaturförändringar. Plasten deformeras inte när den utsätts för fukt, den skyddas från sot och ångor.
  • Om ett av elementen går sönder kan det bytas ut. Det är lätt att göra, du behöver inte börja om från början.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sådan beläggning döljer alla brister i basen, vilket inte är fallet med vitkalkning och målning.
  • Detta motstående material kan vara en oberoende takdekoration eller dess ljusa centrum. Det går bra med andra finish, så du kan skapa en unik design i den stil du vill ha.

På grund av sina högkvalitativa prestandaegenskaper kan den användas i olika vardagsrum och tvättstugor . Du kan dekorera taket i badrummet, badrummet, köket, matsalen med sådant material. Du kan göra en ljus accent med dess hjälp i det inre av vardagsrummet, studien, hemmabiblioteket, dekorera taket på en inglasad loggia eller balkong.

Ibland används sådana paneler för att dekorera taket i korridorer och korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett noggrant val av material och textur kommer de att se harmoniska ut i en stads lägenhet eller ett trähus, såväl som på landet. Trots sin uppenbara enkelhet tillåter det installation av tak i två plan. Om behovet uppstår kan det demonteras och installeras om. Tekniken möjliggör installation av isolering mellan plastpanelerna och taköverlappningen.

Användningen av plastpaneler för taket låter dig visuellt spela upp designfunktionerna i lokalerna . De kan till exempel användas för att zonera ett mellanslag. Om du väljer en sådan inredning kan du diskret markera ett av de funktionella områdena i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Trots många fördelar är PVC -paneler inte utan nackdelar, låt oss utse de viktigaste.

Plast är inte konstruerad för betydande mekaniska skador. Om du av misstag stöter på panelen eller träffar den med ett skarpt föremål, kommer repor eller flisar kvar på ytan. Detta om ett ögonblick kommer att göra ytan på hela beklädnaden slarvig. Tunna plastskivor går lätt sönder

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna finish ser enklare ut i jämförelse med flytande tapeter, träimitation. För att göra inredningen i ett visst rum speciellt och snyggt måste du välja ytan särskilt noggrant och spela på ytans enkelhet.
  • Med enkel installation och möjlighet att maskera de elektriska ledningarna är det nödvändigt att slipa betongplattorna på övervåningen.
  • Alla produkter är inte desamma. Antalet revben mellan plastplattorna varierar. Ju färre det är, desto sämre är panelen, detta påverkar hållbarheten och styrkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att takplattor i plast accepterar olika typer av infällda armaturer måste du noggrant välja ljuskällor. Du kan inte använda annat än lysdioder för belysning. De värms inte upp som andra lampor, så de smälter inte plast. Att värma upp plast är farligt på grund av de skadliga ämnena i billiga sorter. Samtidigt släpps gifter ut i luften, vilket orsakar betydande skada för hushållens hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller armaturer är det värt att lägga till: installationen innebär nära ytan och hängande modeller. De behöver dock inte vara massiva. Inbyggda spot-lysdioder med silver- eller guldpläterade ramar ser bra ut med dem. Sådana lampor lyser starkt, ser snygga ut, dekorerar med plast.

Massiva ljuskronor kombineras inte med plastpaneler: de är avsedda för klassiska designriktningar, för vilka plast inte är lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Hittills kan alla tillverkade PVC-baserade takpaneler delas in i två typer:

  1. sömlös;
  2. sutur.

Utformningen av sömlösa och sömssorter är praktiskt taget densamma . De har båda låsningar. Skillnaden kan ses i taket: skarven av sömlösa mönster är ganska smal när den är ansluten. De andra produkterna, när installationen är klar, liknar ett tak av takskiva. Samtidigt, om designen antyder, betonar de medvetet fogens storlek, med fokus på avlastning av beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Båda är dock monterade på samma princip, tekniken förändras inte. Båda typerna är en typ av beläggning av floder, vilket mot den allmänna bakgrunden inte ger effekten av en monolitisk beklädnad. Det är ingen skillnad i plattornas bredd: det beror på vilka redskap som används. Men sömlösa sorter är mer lojala mot dekorationen av taket med lockiga linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder remsor med stor bredd när du dekorerar och kombinerar dem med gips, kommer du att kunna undvika att gå med. I detta fall kan plastpaneler vara ett element i olika nivåer. Till exempel kan de användas för att skapa linjära strukturer. I vissa fall kan de kompletteras med ett stretchmaterial. Smala ränder bryter dock designen visuellt. Du måste dekorera taket med dem med ett noggrant tillvägagångssätt.

Komplexiteten hos mönster kan vara olika . Med hjälp av takplattor i plast kan tak i en och två plan göras. I det här fallet är ramen för den nedre först monterad. Du måste noggrant närma dig skapandet av en skiss så att designen ser harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både de och andra rackstrukturer kan ha en blank och matt struktur. Detta gör att du framgångsrikt kan passa panelerna i rummets design, vilket ger dem önskad effekt. Till exempel är en blank yta reflekterande. Detta används för att visuellt ändra ytan i ett visst rum och öka dess väggar. Användningen av en matt struktur gör att du kan lägga till nödvändiga anteckningar i designen, vilket sparar utrymmet från glans, om det inte anges i detaljerna i möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlekar

Plastpaneler för plankade taktak är olika. De säljs i förpackningar om 6 st. Vanligtvis är deras tjocklek 1 cm. I vissa sorter är den tunnare (0,9 mm). Bredden på remsorna kan vara 100, 200, 250 cm.

De breda sorterna är särskilt bra: de ger mer utrymme för fantasi. Deras konsistens ser bra ut tillsammans med ett stretchigt tyg. Användningen av matta och glansiga beläggningar med stor bredd gör att du kan designa med en övergång på väggen. Så du kan markera ett av de funktionella områdena i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rändernas längd är också variabel . Standardmåtten är 270, 300, 400 och 600 cm. Tillgängligheten av olika storlekar gör att du kan välja beläggningar exakt och minska överförbrukningen till ett minimum. Varianter med en längd på 4 meter och en maximal bredd gör att du snabbt och exakt kan dekorera taket. För att få dem att se bra ut kompletteras de med en stretchduk i en kontrastfärg.

6-meters remsor används i industrilokaler med ett stort område. Det finns inget behov av att använda sådana produkter för ett hus eller en lägenhet. För dessa ändamål räcker det med remsor på 250x270, 250x300 cm. Ibland kombineras breda paneler med smala, vilket placerar dem i olika riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Designlösningar för takplattor av plast är varierande. Att ändra textur och ge önskad effekt utförs med offsettryck. Omedelbart noterar vi: plastpaneler kan inte skapa en effekt, som i spänningsstrukturer och gipsskivor. Detta förhindras av sömmarna mellan fragmenten. Men deras enkla form och förmåga att kombinera med andra material för att avsluta taket med ett skickligt sätt att designa gör det möjligt att väcka liv i de mest ovanliga lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det mesta är panelerna målade i olika nyanser . När du väljer dem är det nödvändigt att bygga på syftet med rummet och skuggan, inte att glömma texturen. Till exempel är glansiga produkter med en stor reflekterande eller speglad yta oönskade för ett sovrum eller ett vardagsrum. Tillsammans med en visuell ökning av rymden kommer de att skapa känslomässig spänning. Detta faktum kommer att utesluta möjligheten till vila, vilket är särskilt viktigt för en modern person som tröttnar på livets snabba takt på en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plasten ser original ut under träet. Genom att till exempel använda en matt struktur och en nyans av ljus wenge -ek kan du skapa effekten av värme och hemkomfort. Att fylla hela takutrymmet utan att dekorera det är naturligtvis inte alltid lämpligt. Ja, och taket i racket ser vackert ut, inte i alla inredningsstilar.

Ett delvis paneltak kommer att se mycket bättre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kommer det att se mer intressant ut om du ansluter plastremsor med gips. Det är värt att överväga en viktig nyans: det är verkligen möjligt att skära panelerna, men detta är endast tillåtet enligt remsans bredd. De ska inte förväxlas med andra finish: de har lås längs längden. Genom att klippa av dem minskar du antalet fästelement mellan panelerna. Det är bättre att använda gips för att skapa en lockig komposition. I detta fall är det att föredra att lägga panelerna runt det, tätt i kombination med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland innebär designen att lägga panelerna med en stege eller steg. I andra fall liknar beklädnaden en panel. Om du vill stödja designen i en kreativ riktning kan du avsluta med paneler med matt struktur under matrisen och limma falska balkar över panelerna. Denna design av taket är i fokus idag. Samtidigt kommer designen att se vacker och naturlig ut. På balkarna kan du sedan fästa fläckar med ett lutningsvinkeljusteringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att dekorera badrumstaket med paneler är det värt att gå bort från den vanliga designen i blå toner. Det är bättre att använda kontrast för att dekorera rummet. Överbelasta inte rummet med ett överflöd av färg: det är oönskat att använda mer än två färger för beklädnad. Vita, beige nyanser är lämpliga här. Elfenbenston kommer att se bra ut. Det är bättre att välja en textur utan reflektivitet. För sådana rum är det bättre att välja sömlösa sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

3D -ränder kan ge en original effekt. Men deras användning måste vara avsiktlig. Typiskt förändrar sådana objekt uppfattningen och skapar en tredimensionell illusion. Ibland tar det mycket plats att se det. I ett litet rum kan detta skapa en negativ atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Efter installation av takplattor av plast måste ibland beklädnaden demonteras. Orsakerna till detta ligger i brott mot tekniken, användningen av material som är olämpligt för ramen och användningen av förfalskade ämnen av låg kvalitet. Erfarna hantverkare rekommenderar starkt att man uppmärksammar rammaterialet när man installerar paneler i badrum och kök.

Låt oss markera de viktigaste punkterna som orsakar installationsfel

Det är oönskat att använda trä för dessa ändamål. Det måste bytas ut mot en aluminiumram. Det kommer inte att hänga och rosta, så att överdragarna inte kommer att ändra sin ursprungliga form

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Korrekt fastsättning innebär användning av självgängande skruvar. Konsolerna med vilka sådana strukturer ibland fästs av olyckliga installatörer ger inte en solid grund. Ett sådant tak kommer inte att vara hållbart.
  • Ibland är stuckaturgjutning orsaken till deformation. När du tänker på varje efterbehandlingselement gör du ramen inte bara lätt, utan också pålitlig. Välj rätt skruvar.
  • Om en L-formad profil är utformad av design, är användningen av en nivå en förutsättning för arbete. För att hålla en sådan ram bättre kan du lägga den på ett rotband.
  • Installation av plastremsor utförs från väggen. Samtidigt får vi inte glömma kabeldragning och intern kommunikation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Panelernas utseende i butiken verkar ibland mer attraktivt. När det väl är installerat kan färgning förändra uppfattningen och visuellt dela taket i bitar. Även av dessa andra skäl måste valet vara gediget.

Låt oss överväga de viktigaste nyanser som du måste vara uppmärksam på

  • Närmar sig panelerna, kommer han att uppmärksamma lukten. Kvalitetsmaterial har det inte. Närvaron av en specifik arom indikerar att detta är ett material som innehåller toxiner.
  • Visuell inspektion gäller form och geometri. Var uppmärksam på dess riktighet. Det bör inte finnas några böjda kanter och ojämnheter runt omkretsen. Kontrollera varje objekt du ger pengar för.
Bild
Bild
  • Pålitliga märken som levererar kvalitetsvaror till marknaden kompletterar den med dokumentation. Be säljaren om ett kvalitetsintyg och överensstämmelse med säkerhetsstandarder.
  • Kontrollera beläggningens klarhet. Om det finns en ritning på ytan bör dess linjer vara uttrycksfulla. Varje utsmetning av konturerna indikerar en låg kvalitet på panelerna.
  • Var uppmärksam på färgen. Hårda syrafärger indikerar giftiga beståndsdelar. De kommer inte att stanna på ytan under lång tid.
  • Böjningsmotstånd är viktigt. En bra produkt lämnar inte märken vid flera kurvor. Om säljaren är säker på produktens kvalitet kommer han att visa detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fråga din säljare vad panelerna är till för. En bra säljare kommer definitivt att betona de typer av plastpaneler som anger om de är för väggar eller för tak, anger vilken typ av installationsteknik.
  • Titta på panelerna från sidan: de ska ha många tvärgående förstyvningar. Skåror och skarpa kanter är fel. I det här fallet fungerar det inte att ansluta låsen snyggt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha klargjort de grundläggande kraven för plastpaneler kommer han att uppmärksamma den estetiska komponenten . Eliminera billig glans med en visuell syntetisk bas. Det är bättre att välja paneler med imitation av naturmaterial (till exempel trä, sten, marmor). Om paneler behövs som en accent i taket, utgå från huvudinredningen och syftet med rummet.

Tänk dock på att ju ljusare panelen och ju mer mönster på den, desto mindre elegans och enklare utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glans och glada färger är lämpliga för köket. För den mest harmoniska effekten, överbelasta den inte med utskrifter. Gröna, olivolja, sandiga mjuka toner av färgerna kommer att ge positivt till takets design.

När du dekorerar paneler i korridoren eller korridoren kan du använda vita eller mjölkiga monokromatiska beläggningar. Elfenbenspaneler kommer att se bra ut här. Mönster är uteslutna: det är oönskat att överbelasta det utrymme som är begränsat i bilder med ett överflöd av variation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler ser bra ut i det inre av ett kök i kombination med ett vardagsrum eller en matlagningszon och en plats för en matsal. I sådana fall försöker de markera matsalen med en insats av paneler. Ibland är de anslutna med en gyllene remsa, vilket ger elegans. I andra fall betonar de strukturen, väljer en matt yta med en imitation, till exempel av trä målat i vitt.

Om du vill dekorera sovrumstaket med plastpaneler, försök att använda ett matt sömlöst material.

Prioritet ges till mjuka och mjuka toner för att skapa en avkopplande atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att bättre förstå hur taket av plastpaneler ser ut, låt oss vända oss till exemplen på fotogalleriet.

  • Ett exempel på att tilldela en matplats. Den matta konsistensen och den vita färgen skapar en trevlig atmosfär.
  • Den framgångsrika accentueringen av mat- och matplatserna med träimiterat material ger atmosfär harmoni.
  • Den vita färgen på panelerna med sömtekniken kommer att späda ut tråkigheten i interiören, ge ljusfläckar och en känsla av lätthet i den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En liten accent i ljusa färger är lämplig i kökets design. Dynamiken mjukas upp av kontrastens ljusa ton.
  • Ett originellt sätt att ansluta hörn. Den matta ytstrukturen passar bra in i miljön.
  • Den låga nivån gör att matplatsen sticker ut. Inbyggda armaturer kompenserar för bristen på belysning.
  • Utförandet av den provensalska stilen är möjligt när man använder en ljus nyans av paneler och en matt struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En lakonisk lösning i bytema. Detta inredningsalternativ kan slutföras på högst en dag.
  • Användningen av paneler tillsammans med gips gör att du kan skapa unika lösningar.
  • Mottagning av imitation av en bräda mot bakgrunden av matsalen ser intressant och snygg ut på grund av kombinationen av bruna och grå toner i inredningen.

Rekommenderad: