Dexter Sprutpistoler: 400 W, 600 W Och Annan Effekt Av Elektriska Färgpistoler, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Dexter Sprutpistoler: 400 W, 600 W Och Annan Effekt Av Elektriska Färgpistoler, Bruksanvisning

Video: Dexter Sprutpistoler: 400 W, 600 W Och Annan Effekt Av Elektriska Färgpistoler, Bruksanvisning
Video: Bosch PFS 5000 E är inte som i reklamen 2024, April
Dexter Sprutpistoler: 400 W, 600 W Och Annan Effekt Av Elektriska Färgpistoler, Bruksanvisning
Dexter Sprutpistoler: 400 W, 600 W Och Annan Effekt Av Elektriska Färgpistoler, Bruksanvisning
Anonim

Det är inte svårt att måla väggarna i ett hus eller garage, ett staket eller ett skjul, speciellt om du inte agerar på gammaldags sätt (med en rulle eller pensel) utan tar en sprutpistol i händerna. Denna enhet är utformad för snabb och enhetlig målning av alla ytor. I den här artikeln kommer vi att prata om Dexters varumärken, deras särpräglade egenskaper, överväga några populära modeller och också kortfattat berätta hur du använder en sprutpistol hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fördelarna med Dexter -färgningsanordningar inkluderar:

  • lätt vikt och kompaktitet hos produkterna;
  • ergonomisk design;
  • enkel användning;
  • bra färgkvalitet;
  • prisvärdhet.

Vanliga nackdelar inkluderar låg effekt, otillräckligt säker slangfäste och överhettning av enheten under långvarig drift.

Och du bör också noggrant inspektera enheten innan du köper - det finns risk för att du stöter på en falsk eller äktenskap med enskilda delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

I butiker kan du hitta både elektriska modeller som drivs av nätverket och manuella pneumatiska sprutpistoler för färg och lack. För tydlighetens skull är de viktigaste egenskaperna ordnade i en tabell.

Indikatorer

162A 162V

Tankvolym, l

0,4 liter 1L

Nettovikt, kg

0, 554 0, 585

Luftförbrukning (l / min)

200 201

Tillbehörstyp

Målning (med pistol, airbrush, etc.) Målning (med pistol, airbrush, etc.)

Produktapplikation

Besprutning Målning

Bruttovikt, kg

0, 558 0, 711

Maximalt arbetstryck (bar)

Spetsdiameter (mm)

1, 5 1, 5

Effekt, W)

Kopplingstyp

1/4 M 1/4 M

Huvudmaterial

Aluminium Aluminium
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska modeller:

Indikatorer

PLD3120

PLD3112B

Kropp, material Plast Plast
Strömförbrukning, W 400 600
Produktivitet, l / min 0, 7
Tankmaterial Plast

Munstycksdiameter, mm

2, 5
Tankvolym, l 0, 9 0, 9
Tankplats Lägre Lägre
Funktionsprincip Luft
Metod för sprutning av lackmaterial HVLP HVLP
Kompressor Avlägsen
Spänning, V 230
Tryck, bar 0, 2 0, 3
Bild
Bild
Bild
Bild

De första modellerna är utformade för att spruta små volymer färg i trånga utrymmen, perfekt för airbrushning av en motorcykel, bil eller graffiti på väggar. Det andra - för större verk som att måla en grind, ett staket.

Användningsinstruktioner

Innan arbetet är det nödvändigt att skydda alla föremål som inte är avsedda för målning - täck dem med tidningar, cellofan eller gammal onödig trasa, för när färgen sprutas förblir en del av den (från 20 till 40%) i form av en luft upphängning och lägger sig på golvet och andra ytor. Var därför inte lat, begränsa arbetets omfattning, så att du senare inte behöver torka lack från glas eller möbler.

Glöm inte att lufta rummet och ditt eget skydd (masker, handskar, andningsskydd) - målarångor är skadliga för kroppen . Innan du fyller färgämnet i enhetens tank, kontrollera dess enhetlighet - ta bort alla klumpar och främmande inneslutningar. Tunt med lösningsmedel och rör om ordentligt - färg som är för tjock och viskös är inte lämplig för sprutning.

Var noga med att testa spåret (den så kallade facklan) innan du målar - se till att lacken ligger plant utan droppar . Förekomsten av hängande indikerar ökat tryck och behovet av att justera trycket.

Du måste måla både horisontellt och vertikalt - om du applicerar det första lagret, till exempel längs dörren, var då inte lat, gå över - på så sätt uppnår du en enhetlig färgning av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Håll inte verktyget nära den yta som ska målas - gapet ska vara minst 15-20 cm, men inte mer än 30 cm - ju större avstånd, desto mer färg kommer att gå in i "sprayen", det vill säga upp i luften.

Och glöm inte heller att för olika färgemulsioner är det nödvändigt att välja lämpliga munstycksspetsar, användning av mindre diametrar kan leda till igensättning och skada på enheten. Storleken på munstyckena anges vanligtvis i apparatens bruksanvisning.

En av huvudreglerna för att använda sprutpistoler är regelbunden, noggrann och snabb spolning av enheten efter användning .… Det finns också nyanser här - tvättlösningen måste väljas med hänsyn till det använda färgämnet.

Var försiktig och försiktig, och din enhet kommer att tjäna dig länge.

Bild
Bild

Se en översikt över en av modellerna.

Rekommenderad: