Plastpaneler För Väggar (69 Bilder): Vinylväggalternativ För Inredning, En Mängd Olika Dekorativa PVC -paneler

Innehållsförteckning:

Video: Plastpaneler För Väggar (69 Bilder): Vinylväggalternativ För Inredning, En Mängd Olika Dekorativa PVC -paneler

Video: Plastpaneler För Väggar (69 Bilder): Vinylväggalternativ För Inredning, En Mängd Olika Dekorativa PVC -paneler
Video: New PVC Wall Panelling Price Quality And Design. 2024, April
Plastpaneler För Väggar (69 Bilder): Vinylväggalternativ För Inredning, En Mängd Olika Dekorativa PVC -paneler
Plastpaneler För Väggar (69 Bilder): Vinylväggalternativ För Inredning, En Mängd Olika Dekorativa PVC -paneler
Anonim

Plastpaneler är mångsidiga efterbehandlingsmaterial som är perfekta för väggdekoration. De är fuktbeständiga, hållbara och opretentiösa. Många konsumenter väljer plast för att avsluta tak, eftersom det inte bara kan vara monokromatiskt, utan också mångfärgat och upprepande olika material av naturligt ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Plast är ett av de mest populära materialen. Det används vid tillverkning av en mängd olika produkter. Det ruttnar inte, lider inte av kontakt med vatten och kräver inte komplext underhåll.

Tack vare sådana särdrag är plast idealisk för tillverkning av högkvalitativa efterbehandlingsmaterial. För närvarande är plastpaneler mycket populära, eftersom de inte bara är praktiska, utan också mycket attraktiva.

Utbudet av sådana produkter är enormt idag . Du kan välja vackra beläggningar för varje smak, färg och budget. I butiker kan du hitta vanliga, flerfärgade och dukar med olika mönster. Vi bör också lyfta fram de populära panelerna som imiterar olika material. Det kan till exempel vara murverk, tegel eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler kan installeras i nästan alla rum. Det kan inte bara vara ett torrt och varmt vardagsrum, utan också ett badrum eller kök. Det viktigaste är att välja en duk av hög kvalitet som kommer att hålla länge och inte kommer att förlora sitt attraktiva utseende.

Väggplastpaneler utmärks också av en ganska enkel installation - även en oerfaren hantverkare klarar det.

Sådana efterbehandlingsmaterial kan användas i vilken inredning som helst . Det kan vara både klassisk och modern inredning. Det rekommenderas inte att installera plastpaneler i en genomarbetad miljö (barock, rokoko, empirestil) - plasten kommer att sticka ut skarpt från en sådan ensemble, vilket gör den oarmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Plastpaneler är populära och efterfrågade efterbehandlingsmaterial. Relevansen av en sådan beklädnad förklaras av många fördelar.

  • Plastpaneler är hållbara material. De är inte rädda för fukt och fukt. Tack vare denna kvalitet kan finishen användas säkert när du inreder ett badrum eller kök.
  • Högkvalitativa plastpaneler behåller sitt ursprungliga utseende i många år.
  • En sådan finish kräver inte komplext och regelbundet underhåll. Plast samlar inte upp damm och smuts. Om fläckar visas på ytan behöver du inte köpa speciella och dyra föreningar för att ta bort dem - det mesta av smutsen från plastpaneler kan tas bort med en vanlig fuktig trasa.
  • Plastpaneler är billiga. Det är därför många konsumenter väljer detta finishalternativ. Det kommer att kosta flera gånger billigare än att dekorera väggar med kakel eller trä.
Bild
Bild
  • Väggpaneler av plast kan skryta med goda ljudisolerande egenskaper.
  • Installationen av sådana efterbehandlingsmaterial är enkel och snabb. Det kan produceras utan inblandning av specialister, vilket kan avsevärt spara pengar.
  • Med hjälp av PVC -paneler kan du zonera det befintliga utrymmet.
  • Sådana efterbehandlingsmaterial är lätta, så det är enkelt och bekvämt att arbeta med dem.
  • Plast är ett material som är mycket lätt att bearbeta. På grund av denna kvalitet representeras dessa beläggningar av ett ganska rikt sortiment. För att dekorera ett rum kan du plocka upp dukar med absolut alla bilder och färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast är ett säkert material. Även vid höga temperaturer avger det inte farliga eller skadliga ämnen. När du köper paneler bör du dock be säljaren om ett kvalitetscertifikat och se till att det inte finns några giftiga föreningar i plasten, eftersom sådana komponenter fortfarande kan finnas i material av låg kvalitet.
  • Du kan installera efterbehandlingsmaterial inte bara i stadslägenheter, utan också i privata hus. Dessutom är de väl lämpade för installation i trånga utrymmen.
  • Med hjälp av ett sådant material kan många golvfel döljas: sprickor, droppar, gropar, fördjupningar och andra brister.
  • Olika kommunikationer, till exempel elektriska ledningar, kan döljas bakom plastpaneler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den stora listan över positiva egenskaper har väggpaneler av plast också sina svagheter

  • Materialet är mycket brandfarligt. Vid brand brinner denna produkt mycket intensivt och avger kvävande rök i rummet.
  • I ett rum med plastfinish kan en karakteristisk kemisk lukt kvarstå länge. Men här är det värt att notera att många ägare inte märkte en sådan defekt.
  • Plastpaneler tål inte extrema temperaturer. Under sådana förhållanden kan de genomgå deformation.
  • Plasten i sig är inte det mest pålitliga och hållbara materialet. Paneler gjorda av sådana råvaror kan bryta från oavsiktlig påverkan eller allvarlig stress.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dessa produkter är inte andningsmaterial som andas. De förhindrar rörelse av luft genom väggarna, och detta är helt enkelt nödvändigt för högkvalitativ ventilation. Av denna anledning rekommenderar experter inte att installera sådana beläggningar i barnrum.
  • Hålrummen som finns i plastpaneler kan vara ett hem för insekter. Detta problem är särskilt relevant för de södra delarna av landet.
  • Innan beklädnadsmaterialet installeras är det nödvändigt att noggrant förbereda golven. Många mästare ser detta som en nackdel, eftersom det tar mycket tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Plast- eller PVC -paneler är produkter tillverkade av polyvinylklorid - ett organiskt material, som innehåller 3 huvudkomponenter.

  • klor (procentandel av dess innehåll - 75%);
  • kol (42%);
  • väte och olika föroreningar (1%).

Tidigare tillsattes en liten mängd bly till råvaran - det spelade rollen som en materialstabilisator. För närvarande används zink och kalcium i lika stora proportioner istället för bly.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängden för väggpaneler av plast i vårt klimat är cirka 10 år.

Moderna tillverkare producerar dukar med olika temperaturområden. Till exempel kan vissa typer av paneler användas vid temperaturer från -30 till +80 grader.

Olika bilder och utskrifter appliceras på plastpaneler med fotoutskrift . Som regel är sådana tillägg hållbara och hållbara. De tål aggressivt solljus utan problem och bleknar inte under deras inflytande.

Ofta under tillverkningsprocessen behandlas plastpaneler med en skyddande lackbeläggning. Det gör materialet mer slitstarkt och inte utsatt för nötning. Dessutom är lackerade föremål mycket svårare att repa. De är mycket enkla att rengöra från smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggpaneler av plast kan endast användas för inredning. De ska vara i ett rum som inte utsätts för plötsliga temperaturförändringar under dagen.

Liknande material kan användas för att dekorera en loggia eller balkong, eftersom sådana produkter är frostbeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpanelernas styrka beror direkt på andelen polyvinylklorid i dem. Väggbeklädnader är mer hållbara än takbeläggningar. Som regel är de cirka 8 mm tjocka. Ett sådant material är inte flexibelt - det är ganska styvt och är inte konstruerat för böjning, men det är mer motståndskraftigt mot mekanisk påfrestning.

Antalet revben påverkar också panelernas hållfasthetsegenskaper . Man bör komma ihåg att dessa element inte ska vara synliga genom framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I butiker kan du hitta PVC -väggpaneler av olika typer.

  • Foder i vinyl . Sådana väggbeklädnader är de vanligaste och efterfrågade. De är mycket efterfrågade och finns i nästan alla butiker som säljer efterbehandlingsmaterial.
  • Foder i PVC är ett rektangulärt ark. Deras längd är 3-12 cm, bredd-0,1-0,5 m, tjocklek-8-12 mm. Sådana väggbeklädnader kan användas för nästan alla arbeten. Vitt foder finns oftast i butiker, andra färger är mycket sällsynta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ark . Den näst mest populära är plastark. Sådana material är mer imponerande i storlek. De exakta mätningarna av längd, bredd och tjocklek beror på tillverkaren som tillverkade detta material. Det som är bra med plastark är att det inte finns några skarvsömmar i dem. Installation av sådana beläggningar kan utföras direkt på golvytan.

Några av de vanligaste är plastark, vars yta imiterar kaklat murverk. Sådana beläggningar används ofta vid dekoration av väggar i ett badrum eller ett förkläde i köket.

Smörgås paneler . Sandwichpaneler av hög kvalitet av polyvinylklorid kan skryta med en avundsvärd efterfrågan idag. Sådana material har ett vackert utseende. Med hjälp av en sådan dekoration kan du förvandla rummet till oigenkännlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tunn . De flesta plastpaneler består av två lager, anslutna med hoppare. Sådana material har många fördelar, men deras främsta nackdel är deras låga hållfasthet: om du slår dem eller trycker hårt på ytan kan dessa produkter få allvarliga skador. Oftast är det på grund av detta som konsumenter vägrar att köpa sådana beläggningar. Tillverkare bestämde sig för att åtgärda denna situation genom att lansera tunna plastdukar på marknaden. De har inga celler och kan vara så lite som 3 mm tjocka. Sådana material är ett tunt skikt av plast med ett mönster applicerat på det. Tunna PVC -paneler och paneler fästs enkelt på väggarna - de behöver bara limmas i taket.

Det är möjligt att använda sådana material även i små rum, eftersom de inte "äter upp" extra centimeter ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lackerad . På dessa typer av PVC -paneler appliceras ritningar och ornament genom termisk överföring och offsettryck. För att göra bilderna mer slitstarka och hållbara är de täckta med ett extra lager lack. Det skyddar utskrifterna på panelen från blekning och sprickbildning. Efter överföring av bilden kan strukturen på ett sådant plastark vara matt, helst slät och silkeslen eller blank.
  • Laminerad . Dessa typer av produkter är de vanligaste. En dekorativ film appliceras på dem, som effektivt imiterar olika material - sten, trä, granit, tegel och andra ytor. Förutom att imitera en mängd olika material kan laminerade paneler dekoreras med vackra mönster och tryck. Dessa produkter är slitstarka och nötningsbeständiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med 3D -effekt . Om du behöver fler originalfinisher bör du titta närmare på de spektakulära plastpanelerna med 3D -fotoutskrift. På ytan av sådana material kan det finnas en imitation av gipstuckgjutning, kakel, naturliga kompositioner och olika prydnadsföremål. Dessa produkter är dyrare, men de ser intressanta och fräscha ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått, form och inredning

Väggpaneler av plast finns i olika längder, bredder och tjocklekar.

  • vinylfoder har en rektangulär form: längd - 3-12 m, bredd - 0,1-0,5 m och tjocklek - 8-12 mm;
  • plastark är större och bredare: längden är från 1,5 till 4 m, bredden är upp till 2 m, tjockleken är upp till 3 cm;
  • sandwichpanelernas längd är oftast 3 m, bredd - från 0,9 till 1,5 m, tjocklek - 10-30 cm.

Som regel är plastpaneler fyrkantiga och rektangulära, mindre ofta diamantformade delar. I butiker kan du också hitta dukar med präglade kanter - oftast på detta sätt tillverkas väggark som imiterar murverk eller tegel, där enskilda element sticker ut något mer än andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggpaneler av plast finns i olika utföranden. Till exempel ser spegel-PVC-plattor på en självhäftande bas vackert och snyggt ut. Sådana material är ett bra alternativ till glasplattor med en reflekterande yta - för det första är de mycket billigare och för det andra är de inte lika ömtåliga.

Även idag är präglade paneler med 3D -effekt mycket populära . och vackra genombrutna beläggningar. Sådana dukar ser inte enkla och billiga ut, för med deras hjälp kan du ge inredningen en speciell charm och betona dess stil.

De dukar dekorerade med silketryck har ett attraktivt utseende. Dessa paneler, som har en lugn och neutral färg, är perfekta för att dekorera sovrum och mysiga vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan plastpaneler målas i en mängd olika färger.

Idag är de mest populära och relevanta:

  • vit;
  • beige;
  • persika;
  • grädde;
  • blek rosa;
  • lätt choklad;
  • karamelltoner.

Sådana beläggningar passar lätt in i de flesta interiörer, eftersom de har en neutral och klassisk färg. Dessutom kan du med hjälp av ljuspaneler visuellt utöka utrymmet och göra det luftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du i butiker också hitta ljusare, mer mättade PVC -paneler i saftiga färger. Ovanliga dukar med ytor, vars färg imiterar brons, guld och silver, är mycket efterfrågade idag. De har vackra gnistrar som gnistrar spektakulärt i solens strålar.

Ofta kombinerar en plastpanel flera olika färger och nyanser samtidigt . Det kan till exempel vara en enkel vit duk dekorerad med kontrasterande svarta mönster eller en ljusrosa panel med mer känsliga persikamönster.

Bild
Bild

Dessutom finns PVC -väggpaneler i olika texturer:

  • matt;
  • glansig;
  • slät;
  • grov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Idag kan du i butiker som säljer efterbehandlingsmaterial hitta väggpaneler av plast med olika modifieringar. Att hitta de perfekta beläggningarna är ganska svårt på grund av det rika sortimentet av sådana produkter.

Nedan följer kriterierna för att välja väggpaneler i plast

  • Applikationsområde . Alla plastpaneler är indelade i tak- och väggpaneler. Utåt är sådana material likvärdiga, men de andra alternativen anses vara mer hållbara och pålitliga. Det är inte värt att köpa takplåtar för golvfinish om de är mycket billigare.
  • Panelstorlekar . För stora väggar köps oftast lämpliga paneler och för små väggar, miniatyr, till exempel vinylfoder. Innan du går till affären rekommenderas att du mäter alla underlag som måste färdigställas med plast.
  • Temperaturbeständighet . Experter rekommenderar att köpa fler slitstarka PVC-paneler som är resistenta mot extrema temperaturer. Detta kriterium är särskilt viktigt om du planerar att dekorera en balkong eller loggia med sådana material.
Bild
Bild
  • Design . Plastpaneler måste passa perfekt in i den miljö för vilken de köps.
  • Miljösäkerhet . När du köper plastpaneler är det absolut nödvändigt att begära ett kvalitetscertifikat för produkten. Det bör undersökas noggrant. Plasten ska inte innehålla farliga kemikalier.
  • Produktkvalité . Innan du köper, se till att plastpanelerna är säkra och sunda. Om det finns skador, flisar eller repor på ytan av finishen, är det bättre att vägra att köpa sådana beläggningar.
  • Tillverkare . Du bör inte leta efter för billiga PVC -paneler, eftersom sådana efterbehandlingsmaterial redan har en demokratisk kostnad. Du måste köpa märkesvaror - eftersom de är av utmärkt kvalitet.
Bild
Bild

Funktioner i efterbehandling

Väggpaneler av plast är ett icke-nyckfullt material som är fullt möjligt att installera med egna händer.

Nedan följer några av funktionerna relaterade till sådant efterbehandling

  • Innan du installerar plasten är det nödvändigt att förbereda golven. De måste frigöras från gamla beläggningar, dölja alla sprickor, jämna ut dropparna och täcka basen med en svampdödande förening. Om det är planerat att installera plastpaneler på ramen, är detta arbetsskede valfritt.
  • Sedan måste du markera väggarna. Installera lådan med en nivå för att undvika störningar. Den nedre raden av svarven ska vara 1-2 cm över golvet. Vid denna tidpunkt måste du markera med en penna och sedan dra en horisontell linje från den längs hela omkretsen.
  • En liknande linje dras under taket om det beslutas att mantla golvet till full höjd.
  • Efter det måste du mäta 48-50 cm från bottenlinjen och sätta en fyr - detta bör göras högst upp.
  • Skivorna måste fästas vinkelrätt mot svarven, därför är horisontella strukturer mantlade vertikalt och vice versa.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När markeringarna har slutförts kan du montera lådan. För detta är trälister eller metallstyrningar lämpliga.
  • För metallskenor måste du dessutom köpa fästelement - sådana element är fästa på basen med självgängande skruvar på pluggar.
  • Träramar måste behandlas med antiseptiska föreningar innan plasten läggs.
  • Efter att ha installerat ramen kan du fortsätta med installationen av panelerna. Den första delen ska fixeras i det bortre hörnet från ingången. Vid behov trimmas panelen med en hacksåg - en enastående tagg skärs av.
  • Efter det, med den snittade sidan, måste den sättas in i hörnprofilen och sedan installeras i det övre och nedre elementet. Därefter måste plastpanelen drivas in i spåret tills den stannar. Du kan kontrollera installationens jämnhet med hjälp av en nivå och sedan gå vidare till ytterligare steg.
  • Efter att ha fäst startskivan kan du montera det andra elementet. Den är dockad med den första och säkert fixad. Åtgärderna måste upprepas tills alla paneler läggs ut på ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av PVC -paneler kan göras utan ram. För att göra detta, använd självgängande skruvar eller ett speciellt lim (till exempel flytande spik).

Sådana monteringsmetoder kan inte kallas universella:

  • med en sådan installation kan efterbehandlingsmaterialet genomgå deformation;
  • vid behov blir det svårt att byta ut ett enskilt element.

Med en ramlös installationsmetod är det nödvändigt att noggrant förbereda golven.

Det är absolut nödvändigt att bli av med eventuella defekter, skador, sprickor och oegentligheter, annars kommer plastpanelerna inte att fästa ordentligt på väggarna. Dessutom kan de framhäva sin krökning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att fixa plastpanelerna är det nödvändigt att välja transparent lim, från vilket ränder inte kommer att kvarstå. Dessutom måste det vara fuktbeständigt, särskilt om det är planerat att installeras i ett kök eller badrum. Limmet ska appliceras på underlaget i ett rutmönster i stora droppar. För sådant arbete rekommenderas att köpa snabbtorkande lim. Efter att ha lagt på den kommer plasten att fixas snabbt och effektivt.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Plastbeklädnadsmaterial ser organiskt ut i olika rum: hall, vardagsrum, badrum eller kök. Platsen för installation av sådana beläggningar beror endast på ägarnas personliga preferenser.

Idag är originalplast 3D -paneler mycket populära. Accentväggar kan dekoreras med sådana beläggningar. Det kan till exempel vara ett tak i vardagsrummet med en TV -apparat eller en skiljevägg mittemot som det finns ett matbord med stolar i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler ser harmoniska ut i korridoren eller korridoren. Oftast installeras här beläggningar som imiterar sten och trä - mot en sådan bakgrund ser nästan alla modeller av entré- och innerdörrar organiskt ut.

Även under sådana förhållanden kan du använda en kombination av plastpaneler för en sten eller tegel och tapeter. Det rekommenderas att använda ljusare beläggningar i korridoren och korridoren, eftersom dessa rum annars kan verka för trånga och "förtryckande".

Bild
Bild
Bild
Bild

Till badrummet är plastpaneler för kakel eller genombrutna dukar perfekta. Med hjälp av sådana efterbehandlingsmaterial kan du ge sådana rum ett luftigt och harmoniskt utseende. Du kan installera PVC -paneler i olika färger i badrummet. Till exempel kommer vit teknik att sticka ut mot bakgrunden av svartlackerade finishmaterial. Väggar i den här venen kan kompletteras med fler speglar för att rummet ska se mer rymligt och glänsande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att göra badrummet ljusare och mer positivt, är det värt att välja PVC -beläggningar som imiterar kakel i känsliga toner. Till exempel kommer ljuslila färger dekorerade med bilder av lila blommor att se harmoniska ut i ett badrum med ett ljusrosa golv, träskåp och en hög duschkabin med glaspartier.

Bild
Bild

Med PVC -stenpaneler kan du lägga ut väggen bakom sittgruppen i vardagsrummet. Skuggan av denna finish bör matcha färgen på resten av golv och möbler. Till exempel, i en hall med vita eller tråkiga citrontak, samt en beige skinnsoffa, kommer paneler under en sandfärgad sten att se ekologiska ut.

I köket kan ett förkläde dekoreras med plastpaneler. Till exempel, i ett snövit rum med ett svartvitt set, kommer en duk med bilder av grödor och köksredskap, gjorda i bruna toner, att se spektakulär ut.

Rekommenderad: