Röda Trädgårdsblommor (22 Foton): Höga Prästkragar Och Salvia I Rabatter, Fleråriga Och Ettåriga Växter För Sommarstugor. Hur Man Gör En Rabatt?

Innehållsförteckning:

Video: Röda Trädgårdsblommor (22 Foton): Höga Prästkragar Och Salvia I Rabatter, Fleråriga Och Ettåriga Växter För Sommarstugor. Hur Man Gör En Rabatt?

Video: Röda Trädgårdsblommor (22 Foton): Höga Prästkragar Och Salvia I Rabatter, Fleråriga Och Ettåriga Växter För Sommarstugor. Hur Man Gör En Rabatt?
Video: Röda och vita blommor. 2024, April
Röda Trädgårdsblommor (22 Foton): Höga Prästkragar Och Salvia I Rabatter, Fleråriga Och Ettåriga Växter För Sommarstugor. Hur Man Gör En Rabatt?
Röda Trädgårdsblommor (22 Foton): Höga Prästkragar Och Salvia I Rabatter, Fleråriga Och Ettåriga Växter För Sommarstugor. Hur Man Gör En Rabatt?
Anonim

De som har en egen trädgård eller till och med en liten tomt framför huset är bara glada människor. När allt kommer omkring ger variationen av färger obegränsat utrymme för fantasi. Det finns ett oändligt antal designalternativ. Det finns många intressanta varianter du kan göra med rött ensam. För att göra detta kommer vi att göra en översyn av röda trädgårdsblommor.

Översikt över fleråriga blommor

Röda trädgårdsblommor tillåter en catchy och ljus dekoration av webbplatsen, och fokuserar ibland på vissa områden eller betonar andra nyanser. Denna färg är för dem som inte är rädda för djärva experiment. Här är stauder, populära bland trädgårdsmästare, som oftast används när du skapar landskapsdesign.

Röd kamomill . Perfekt för en trädgård och för ett sommarboende, det kommer att se lika bra ut både som en oberoende plantering och i kombination med grannar i sin egen färg och andra nyanser. Höga stjälkar når en höjd av 80 cm. Växten blommar hela sommaren. Förutom sin ljusa färg skiljer den sig också i mycket vackra öppnade blad.

Bild
Bild

Många sommarboende vet också namnet på en flerårig, som t.ex. salvia … Detta är också en hög växt, i höjd kan den nå 1,5 meter. Originalblommor kommer att göra ett intressant tillskott till vilken design som helst. De kommer att se särskilt imponerande ut i ett hörn där olika växter används - höga, medelstora och mycket låga.

Bild
Bild

Jordviva . De första vårblommorna lockar många med sin ömhet och samtidigt ljusstyrka. Primrose finns i en mängd olika nyanser, inklusive flera alternativ för rött. Primrose blommar en kort tid, med början i slutet av april och fram till slutet av maj. Därför måste denna funktion beaktas när du placerar den på en rabatt.

Bild
Bild

En av de mest populära färgerna - krysantemum … Dessa blommor kommer att harmoniskt se ut både i utformningen av rabatter och i arrangemanget av gränser. Krysantemum njuter av blomningen länge och är ganska motståndskraftig mot kallt väder.

Bild
Bild

Röd vallmo kommer också att vara en värdig trädgårdsdekoration. Stammen når en höjd av drygt en meter. För att vallmor ska trivas med sin blomning nästan hela sommaren måste du ta till ett litet knep - så nya frön i marken var tionde dag. Då dyker det hela tiden upp nya knoppar.

Bild
Bild

Många tillägg till andra instanser använder astilba . Dess blomväxter ser mycket originella ut. Men när du letar efter en plats på din webbplats för dessa växter, bör en nyans beaktas. De vill ha mer skuggade områden. I ett soligt utrymme kommer blomningen inte att vara lika riklig som i lite skuggade områden.

Bild
Bild

En annan mycket vacker och opretentiös växt är begonia . Det finns sorter med blommor i olika nyanser, inklusive ljusröd.

Fördelen med begonia är att den blommar hela sommaren, och sedan kan den flyttas till ett rum där den kommer att fortsätta att blomma. Dessutom har begonia mycket vackra blad.

Bild
Bild

Tja, du kan inte glömma reste sig . Det finns flera röda nyanser. Och med rätt vård blommar rosen från vår till sen höst. Det viktigaste är att klippa av de blekta knopparna i tid och se till att rosen inte fångas upp av skadedjur eller någon form av sjukdom.

Bild
Bild

Årliga växter

Ettåriga med ljusröda blommor och en mängd olika blad (runda, långa, sammetslen, silverfärgade) kan förvandla trädgården. Oftast väljer trädgårdsmästare arter vars namn är kända för många.

Aster . Alla nybörjare trädgårdsmästare kan hantera denna blomma. Du kan plantera frön i mars i behållare eller direkt i jorden i maj. Valet av sorter av årliga asters är mycket stort. Allt beror på personlig preferens.

Bild
Bild

Balsam … Kommer att vara ett bra komplement till olika kompositioner. Men i sig kan den dekorera territoriet. Balsam kan inte kallas ett snabbt växande exemplar, så fröna bör planteras i februari.

Bild
Bild

Verbena . Frodiga verbenabuskar kommer att blomma hela sommaren och hösten, de tål sol och regn bra. De sås för plantor i mars, och i maj skickas de till rabatter.

Bild
Bild

Krasse . Avser anspråkslösa växter. Känns bekvämt i vilken jord som helst. Fröna placeras direkt i öppen mark i maj. Eftersom fröna är ganska stora kan du omedelbart så på 20-30 cm avstånd från varandra.

Bild
Bild

Petunia . Mycket vackra ljusa blommor med en delikat delikat doft, växer bra och tar upp tillräckligt med plats. Du måste landa den i containrar i februari. Fröna är kvar på ytan, bara något pressade i marken. Behållaren är täckt med en transparent film.

Bild
Bild

Flox . En annan växt som glädjer sig åt skönheten i ljusa blommor hela sommaren. Men kulturen måste odlas på ett plantor sätt.

Bild
Bild

Hur ordnar jag en rabatt?

För att bryta en rabatt på en plats måste du först bestämma dess storlek, plats och växtprover som kommer att finnas där. För att göra rabatten glad från tidig vår till sen höst är det bättre att välja växter med olika blomperioder. Om det finns en önskan att se alla blomställningarna samtidigt, bör växterna motsvara samma schema.

Om rabatten är dekorerad endast i röda toner, bör formen på blommor, löv, färgintensitet vara annorlunda. Och alla blommor ska inte planteras kaotiskt, utan på grundval av en viss plan. Men det bästa alternativet skulle vara att späda ut de ljusröda exemplaren med andra nyanser.

Vitt kommer att se fördelaktigt ut; du kan komplettera kompositionen med gula, orange och blå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Tänker på den framtida kompositionen, du kan bygga på befintliga alternativ och lyssna på erfarenheten från trädgårdsmästare.

Gruppplanteringar av röda växter inramade av stora stenar och små stenar ser väldigt snygga ut

Bild
Bild

Vitt och blått späd framgångsrikt det röda, uppfriskar kompositionen och gör den mer känslig och lätt

Bild
Bild

Gult och rött skapar en slående duett och lockar ögat

Rekommenderad: