Butylgummipapp: Granskning Av Dammgummi, EPDM -applikationer För Dam Och Pool

Innehållsförteckning:

Video: Butylgummipapp: Granskning Av Dammgummi, EPDM -applikationer För Dam Och Pool

Video: Butylgummipapp: Granskning Av Dammgummi, EPDM -applikationer För Dam Och Pool
Video: Rubber Roof Seam Treatment 2024, Maj
Butylgummipapp: Granskning Av Dammgummi, EPDM -applikationer För Dam Och Pool
Butylgummipapp: Granskning Av Dammgummi, EPDM -applikationer För Dam Och Pool
Anonim

När du dekorerar landskapsdesign och inte bara rekommenderas att ta reda på vad butylgummifilm är och var den används. En översikt över dammfodret kan spela en viktig roll. Det är också värt att ge en allmän beskrivning av produkterna med tanke på användningen av EPDM -film för dammar och pooler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sjöar, dammar är ett utmärkt tillfälle att uppleva skönheten i vattnet och koppla av 100%. Det är dock långt ifrån tillräckligt att bara gräva ett hål och fylla det med vätska! Vattenläckage kan vara ett allvarligt problem. Butyl dam liner gör i allmänhet ett bra jobb för att ta bort denna svårighet. Tack vare det kan du till och med överge betong- och metallskålar helt och uppnå samma effekt.

Foliematerialet garanterar utmärkta vattentätningsegenskaper. Denna lösning är idealisk för både stora och små behållare. Officiellt kallas denna produkt EPDM i främmande länder. Detta material är billigt, särskilt jämfört med sprayad polyuri. Den verkliga skillnaden mellan dem när det gäller skyddskvaliteten är inte för stor.

Butylgummimaterial är mycket mer effektivt än PVC -täckning över ett stort område och kräver inte lika sofistikerade förberedelser som vid användning av bentonitmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gummifolie är också idealisk för damm- och poolanvändning eftersom den är helt fri från giftiga komponenter . När den används, kommer reservoarets ekosystem att förbli helt intakt. Beläggningen behåller sina grundläggande egenskaper även vid hård frost eller värme. Butylgummi är elastiskt, det exakta värdet bestäms av märket och referensvillkoren . Full vattentätning görs med EPDM -membran.

Dessa produkter kan förstoras 5 gånger och sedan återgå till sina ursprungliga mått . Denna höga elasticitet säkerställer enkel överföring av markrörelser och regelbunden krympning av dammbotten. För jämförelse: PVC -filmer kommer att rivas med sådana rörelser. Butylgummins elasticitet minskar inte vid kylning. Därför kan de utrusta dammar, pooler och naturreservoarer även på frostiga dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den heta solen kommer inte att vara ett hinder för installatörer. Högkvalitativ film tål ultraviolett strålning . Varken PVC eller bentomata kan skryta med sådan värdighet. Materialets ekologiska egenskaper gör det lämpligt för alla barnpooler, för dricksvattenförsörjning, för en fyllt eller dekorativ damm. Livslängden för en sådan beläggning är mycket lång.

Inte konstigt att professionella byggare och landskapsdesigners talar positivt om butylgummiplåt . Det kan dock mycket väl appliceras utan någon förberedelse. Det är bara nödvändigt att ta hänsyn till att massan av de flesta rullar överstiger 200 kg. Men med rätt skicklighet och genomtänkt arbete kan du lägga botten själv, inklusive ensam.

Det är också enkelt att limma sömmarna - du behöver bara förbereda verktygen och alla nödvändiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att använda butylgummifilm för en damm måste du förbereda:

  • tejp för bindning av EPDM -membran;
  • installationslim (för fastsättning på betong, metallram, trä eller plast);
  • suturprimer;
  • ett tätningsmedel som ökar kanternas motstånd mot mekanisk spänning;
  • aceton (men andra kompositioner med avfettningseffekt kan också användas).

Men i avsaknad av erfarenhet är det mer korrekt att kontakta proffs .… De kommer att kunna fördela lasten på botten korrekt. Professionellt arbete är det bästa sättet att förhindra pålrynkor och avisolering. Det kommer att ställas höga krav på installation av en betongplatta. Det finns dessutom ett antal finesser som måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att placera en damm med en butylgummifilm nära ett träd eller till och med från en utvecklad buske. Växtrötter kan bryta igenom vattentätningsskiktet och störa botten. Noggrann beräkning av bottenytan spelar en viktig roll - endast på grundval av det är det möjligt att korrekt bedöma behovet av materialet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kontrollera de dekorativa elementen vid dammens kanter; deras kränkning av vattentätning och sömmarnas integrerade karaktär är oacceptabelt.

Bild
Bild

Krossad sten eller sandkudde under butylgummifilm ska endast användas som en sista utväg. Det är mycket mer korrekt att lägga högkvalitativa geotextiler under den. Därför är huvudstadierna av arbetet följande:

  • bestämning av platsen för dammen på territoriet;
  • arrangemang av basen;
  • dekoration;
  • installation av ytterligare utrustning vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stereotypa lösningar med en blå eller blå dammbotten har länge varit föråldrade. Snarare förråder deras användning bristen på original smak och kreativitet. Mängden alternativ för färgning av filmen är mycket stor. Det är fullt möjligt att plocka upp till exempel olika nyanser av brunt eller grönt .… Platsen för installation av dammen väljs med hänsyn till den optimala konfigurationen och andra finesser. Butylgummi gör att du kan överföra även ganska komplexa geometriska former av substratet. Fel kan dock elimineras endast när hänsyn tas till ersättningen . Normalt kommer det att vara cirka 0,5 m och låter dig fixa arket vid kanterna. För att göra resultatet mer effektivt läggs bredden eller längden på reservoaren som ska skapas till med två gånger djupet. Huruvida man ska gräva en grop eller sätta upp väggar med önskad tjocklek utan att gräva jorden är upp till människorna själva.

Filmen ska läggas upp veckad minst 30 minuter före läggning .… Golvet måste formas utan spänning. Det ska ligga helt gratis. Duken är upprullad, från kusten, uppifrån och ner. Andra installationsmetoder är inte tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att tillåta horisontell anslutning av arket . Filmen jämnas ut längs stranden och lägger kanterna i en tidigare förberedd dike längs omkretsen. Vatten tillförs den mellersta delen av filmen, som kommer att fördela duken i enlighet med den valda formen. De nödvändiga vikarna på sluttningarna bildas med egna händer när behållaren är mättad med vatten. Under byggprocessen finns det ofta ett behov av att limma filmen eller reparera den. För detta ändamål, använd speciella limblandningar och tejper från samma företag som tillverkade själva materialet. En förseglad anslutning kan erhållas med hjälp av monteringslim. Formuleringar som t.ex. Limning Lim , låter remsorna gå med och fäster dem på någon form av bas.

Det är också tillåtet att använda tejp .… I detta fall rengörs och avfettas filmen. Het vulkanisering spelar också en viktig roll. Denna metod garanterar utmärkt säkerhet och utmärkt elasticitet i sömmarna.

Undvik att folien kommer i direkt kontakt med trä och metall, eftersom det kan gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktöversikt

I genomsnitt betalas 7-10 dollar för 1 m² film med ett lager på 1 mm eller mer . Det är värt att komma ihåg det varje leverantör beräknar priset enligt sitt eget schema … Tillsammans med kvadratmeter och löpmeter kan kostnaden beräknas både per rulle och per kilogram. Oftast köps beläggningar med en tjocklek av 0,5, 0,8 och 1,02 mm . Det tunnaste materialet är naturligtvis billigare än andra, men det är inte lämpligt för stora vattendrag.

Ett högkvalitativt tvåskiktsmembran garanterar tillförlitligheten för vattentätning i flera decennier. Tjockt material från spanska, amerikanska och andra tillverkare säljs för cirka 300-400 rubel per kvadratmeter. Du kan köpa en löpmeter med en bredd på 6-8 m för cirka 3000 rubel. Att köpa en rulle med en tjocklek på 0,8 mm (med en deklarerad garantiperiod på 50 år) på 15x20 kostar 100 tusen rubel.

Bild
Bild

Produkterna från elitedivisionen kan reproducera utseendet på natursten, grus och andra naturmaterial. Kostnaden för en sådan produkt börjar från 700 rubel per 1 m². De bästa kvalitetsprodukterna levereras av italienska fabriker. Produkter från Tyskland och USA är något sämre. Bland de enskilda tillverkarna bör du vara uppmärksam på följande företag:

  • Agrilac;
  • Izofol;
  • WTB Elbesecur;
  • Renolit;
  • Gardena;
  • Heissner;
  • EPDM PondLiner;
  • Larex;
  • Ergis;
  • OASE;
  • Pontec.

Rekommenderad: