Skorstenar "VOLCANO": Installation Enligt Steg-för-steg-instruktioner, Sandwichskorstenar, Svarta Och Andra Alternativ, Rostfria Rör För Skorstenar Och Granskning Av ägar

Innehållsförteckning:

Video: Skorstenar "VOLCANO": Installation Enligt Steg-för-steg-instruktioner, Sandwichskorstenar, Svarta Och Andra Alternativ, Rostfria Rör För Skorstenar Och Granskning Av ägar

Video: Skorstenar "VOLCANO": Installation Enligt Steg-för-steg-instruktioner, Sandwichskorstenar, Svarta Och Andra Alternativ, Rostfria Rör För Skorstenar Och Granskning Av ägar
Video: Better Than Cakes And Pies! Everyone Was Dumbstrucke After Trying it! 2024, Mars
Skorstenar "VOLCANO": Installation Enligt Steg-för-steg-instruktioner, Sandwichskorstenar, Svarta Och Andra Alternativ, Rostfria Rör För Skorstenar Och Granskning Av ägar
Skorstenar "VOLCANO": Installation Enligt Steg-för-steg-instruktioner, Sandwichskorstenar, Svarta Och Andra Alternativ, Rostfria Rör För Skorstenar Och Granskning Av ägar
Anonim

Skorstenar "VOLCANO" - mycket konkurrenskraftig utrustning, på specialiserade forum kan du hitta ett stort antal positiva recensioner om det. Och för dem som är intresserade av att köpa och installera en struktur kan informationen nedan vara användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kärnan i dessa rör är rostfritt stål av högsta kvalitet, som har alla nödvändiga egenskaper för brandmotstånd och styrka. Men då, hur hållbar konstruktionen blir beror på korrekt installation, tätning och infästning . Konstruktionens längd, de befintliga sluttningarna, böjarna och svängarna beaktas alltid. Det är också viktigt om systemet kommer att utföras i eller utanför huset.

Det finns lite att säga om själva rostfritt stål - det är ett modernt material med en relativt låg vikt . Det anses vara ett konkurrenskraftigt material för tegel och keramik, som ursprungligen användes för skorstenssystem. Men en stor massa keramiska strukturer var inte den mest bekväma, om bara på grund av svårigheterna med installationen.

Dessutom behövdes ytterligare en grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad skiljer skorstenarna från VOLCAN -anläggningen:

  • designens jämförande lätthet;
  • installation utan att behöva bygga en separat grund;
  • inget behov av fullständig demontering av konstruktionen under reparation eller annat korrigerande arbete;
  • modulstrukturer är de enklaste på marknaden när det gäller att montera och reparera systemet (vi kan säga att de demonteras som en designer: snabbt och enkelt);
  • installationsarbetet med en skorsten från denna tillverkare kommer att behärskas även av en nybörjare, eftersom installationsprocessen är intuitiv;
  • enskilda element i systemet, tillbehör kan transporteras, lagras, utan rädsla för att kränka systemets integritet, för att inte montera det senare;
  • konstruktionen är sådan att kondens inte faktiskt samlas inuti rören;
  • det är också mycket bekvämt att skorstenskomplexet kan installeras både i byggnadsstadiet av ett hus eller ett bad, och efter konstruktionen, i reparationsprocessen, etc.;
  • byggnader av en icke-standardtyp med ett stort antal rum är ganska lämpliga för en skorsteninstallation av detta märke;
  • strukturen är stark, hållbar, brandsäker, frostbeständig - alla dessa egenskaper är extremt viktiga för skorstenen;
  • under garantin för företaget "VOLCANO" kommer att hålla 50 år, i själva verket måste det tåla hundra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell punkt - systemet har ett speciellt isolerande lager bestående av basaltfiber, och det produceras på en dansk fabrik . Denna innovation för värmeisolering gör det så att bildandet av en stor mängd kondens inuti systemet helt enkelt utesluts. Själva systemet värms upp snabbt och behåller den ackumulerade termiska energin. Systemet tål också den maximala uppvärmningstemperaturen, därför anses det vara hållbart. Korrosion, rost - från dessa plågor skyddade tillverkaren också, kan man säga, strukturerna med en utmärkt teknisk sofistikering av systemet.

Även långvariga exploaterade rör deformeras inte, deras ursprungliga form förblir så lång som möjligt . Slutligen avger de inte giftiga ämnen under sin aktivitet. Detta är ett universellt exempel på en enhet som blåser rök ute.

Ja, ett sådant förvärv kan inte kallas billigt, men det är bättre att betala mycket, men i många år att inte oroa sig för rökavgassystemets integritet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Ett annat plus för sådana produkter är möjligheten att välja ett alternativ som passar en specifik byggnad.

Rund sektion

Annars kallas de enkelslinga-system. Det är en komplett och effektiv rökutvinningsdesign. Enväggsrör är ett utmärkt alternativ för att täta ett färdigt tegelrör i alla skorstenslängder . De sanerar också en redan fungerande skorsten och kan användas tillsammans med de ursprungligen installerade elementen i rökutrymningskomplexet. Enkretsiga mekaniska system med cirkulärt tvärsnitt har allt som gör att de kan vara av alla längder och konfigurationsmoment.

Bild
Bild

Förstklassigt rostfritt stål används vid tillverkning av skorstenar . De är så täta som möjligt, geometriskt noggranna och därför garanteras en lång livslängd - alla element i rökavlägsnande systemet är exakt förenade.

En enkelväggig skorsten med ett runt tvärsnitt fungerar med panna, spis, öppen spis, kraftverk utan koppling till bränsletypen . Systemet kan installeras både inuti och utanför byggnaden. Hon kan sanera fungerande rökkanaler, nybyggda rökskaft. Om du planerar att plugga in en tegelsten med den måste du först undersöka och rengöra den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oval sektion

Vid tillverkningen av detta komplex fick "VOLCANO" hjälp av mycket kompetenta västerländska partners (Tyskland, Schweiz). Det är en enkelslinga konstruerad av austenitiskt höglegerat rostfritt stål. Varje detalj, varje element skapas i Ryssland med innovativ precisionsutrustning . Råvarorna som används är noggrant utvalda och kontrollerade.

Användningsområdet för sådana skorstenar är avlägsnande av förbränningselement från eldstäder, spisar samt pannor och dieselgeneratorer som körs på flytande, fasta och gasformiga bränslen. Det kan vara både ett hushållssystem och industriprodukter.

Bild
Bild

Rökgasprestanda för ovala system:

  • nominell t - 750 grader;
  • kortsiktig temperatur maximalt - 1000 grader;
  • tryck i systemet - upp till 1000 Pa;
  • Huvudsystemets krets är resistent mot syror och aggressiva miljöfaktorer.

Detta system kännetecknas också av en klockformad fog av komplexets element, som har en kraftfullare ås, vilket ökar styvheten och gastätheten i lederna. Utbudet av standardelement är brett, det vill säga vilken skorsten som helst kan konfigureras konfigurativt.

Och det är viktigt att strukturen för sin låga vikt har den högsta styrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolerad

Och det här är redan ett tvåkretssystem (dubbelväggiga sandwichskorstenar)-en mycket populär metod för avlägsnande av rökgas, eftersom mångsidigheten är extremt hög. Den är lämplig för pannor, för bad, hushållsugnar och dieselgeneratorer, och naturligtvis för eldstäder som arbetar med olika typer av bränsle i vardagen och industrin.

Bild
Bild

Huvudkretsen för ett sådant system är inte rädd för en aggressiv miljö, utrustningen tål en nominell temperatur på upp till 750 grader och en kortsiktig temperatur på högst 1000 grader, trycket inom systemet kan vara upp till 5000 Pa. Importerad basaltull används för värmeisolering av sandwichskorstenar . Det termiska kompensationssystemet är sådant att det avbryter deformationsförändringar i linjära delar under termisk expansion av metallen. Designen är mycket lufttät och har förstärkt styrka. Förresten, silikonringar kan användas för systemets täthet.

Alla element i systemet produceras på den mest moderna robotlinjen, det vill säga risken för just den mänskliga faktorn, kan man säga, är utesluten . Tja, själva faktumet med produktionen av systemet i Ryssland (om än med importerade komponenter) sänker priset på ett eventuellt köp något. Ja, systemet är inte billigt, men en helt importerad analog med samma egenskaper kommer definitivt att bli dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För pannor

Koaxialsystemet för pannor är en skorsten, som ofta kallas ett "rör i ett rör". De är anslutna till ett uttag, det är gjort på en speciell expansionsmaskin . Denna typ av skarv är en garant för gastäthet, ångtäthet, lågt aerodynamiskt motstånd. En sådan skorsten kommer att fungera fullt ut både i samband med övertryck och i samband med dess låga hastighet.

Vilken bränsleresurs komplexet arbetar med är inte viktigt för koaxial utrustning . Det viktigaste under installationen är att följa alla brandsäkerhetsstandarder. Vi behöver ett sådant system för att avleda rök från luftmatade värmepannor för förbränning. Utrustningen kan fungera i både våta och torra lägen. Systemet kan installeras både inuti och utanför byggnaden. Och igen, utrustningen utmärks av sin låga vikt med extrem styrka, en förbättrad dockningsprofil, möjligheten att välja olika konfigurationer (till exempel med och utan isolering).

Speciella värmebeständiga silikonringar används för konstruktionens täthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För flerbostadshus

Detta avser systemet med kollektiva skorstenar, moderna och populära. Anläggningsarbetarna konstruerar och tillverkar dessa enheter, och efterfrågan på dem är ganska hög . Hur många värmegeneratorer som kommer att ansluta sig till en sådan skorsten beror på beräkningen av ett antal egenskaper. Komplexets uppvärmningskapacitet, klimatet där byggnaden ligger, där arrangemanget av rökavlägsnande system utförs beaktas.

Denna version av VOLCANO -produkter kan monteras i en gruva inuti en byggnad eller utanför längs fasaden . Komplexen är enväggiga, även dubbelväggiga och även koaxiala. Företagets ingenjörer kontrollerar noggrant den optimala diametern för det vertikala brunnhålet (med hjälp av aerodynamiska beräkningar). Det vill säga att det är lönsamt, pålitligt, ekonomiskt - med hänsyn till antalet användare - och rationellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Den tekniska dokumentationen innehåller en detaljerad steg-för-steg-instruktion som hjälper till att montera ett system av modulära skorstenar och enväggsrör. Det är bra om arbetare kommer att engagera sig i installationen, men montering med egna händer är inte uteslutet - det är lätt att räkna ut det.

Installation av systemet på byggnadens yttervägg:

  • avståndet från huset bör inte överstiga 25 cm;
  • horisontella fragment ska inte vara mer än en meter;
  • varannan 2 meter monteras fixeringselement på väggen (detta är viktigt för att motstå vindbelastningen);
  • installationen av systemet börjar med installationen av ett stöd för skorstenen, resten av rören fixeras med speciella klämmor;
  • den horisontella väggpassagen görs i enlighet med rörets läggning i takets väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av golvgenomföring bör sägas separat. Skorstenens passage genom det isolerade taket i en träbyggnad (till exempel med asbestisolering) förutsätter ett gap på minst 25 cm. Om det inte finns någon isolering blir gapet 38 cm.

Optimalt är det svårt att hitta något mer framgångsrikt än installationen av en genomgående takenhet - för konstruktionen av takskärningen, skapad i fabriken, är den maximala brandsäkerheten karakteristisk. När du lämnar golvet måste själva golvet i "reträtten" täckas med keramiska plattor, tegel eller något brandsäkert ark. Om skorstenen passerar genom väggar, då det gäller en träkonstruktion måste ett avstånd på minst en meter från konstruktionsdelarna observeras.

Du kan bara montera systemet enligt instruktionerna, kontrollera varje steg och använda allt som ingår i satsen för skorstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Och detta är också en mycket intressant punkt, för om den inte är opartisk, så är den mycket informativ.

Vad ägarna till VOLCANO skorstenar säger / skriver:

  • systemets kvalitetsstandarder är mycket höga, de motsvarar inte bara ryska, utan också europeiska krav;
  • valet av basaltull för värmeisoleringssystemet är mycket framgångsrikt, vilket skiljer VOLCANO positivt från sina konkurrenter;
  • svetssömmen i strukturen är baserad på TIG -teknik, vilket säkerställer systemets styrka och en mycket lång livslängd;
  • priset motsvarar systemets föreslagna parametrar;
  • ett stort urval skorstenar - du kan hitta valfritt alternativ för en specifik förfrågan;
  • du kan klara det "svarta" arbetet själv, eftersom monteringen är mycket tydlig, logisk, det finns inga problem med onödiga detaljer;
  • tillverkaren har en webbplats där information presenteras i en användarvänlig form;
  • Jag är glad att utrustningens element är tillverkade i förhållandena för robotiska produktionslinjer, det vill säga defekter på grund av den mänskliga faktorn är nästan uteslutna;
  • inhemsk tillverkare - för många användare är detta en grundläggande punkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också mycket viktigt att de brister (små, men ändå), som tidigare noterats av ägarna till VOLCANO skorstenar, eliminerades i efterföljande versioner av utrustningen. Du vill lita på en sådan tillverkare.

Rekommenderad: