Manschetter I Polyuretan: Hydrauliska Manschetter För Hydraulcylindrar, Tillverkning Och Användning Av Manschetter För Hydraulik, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Manschetter I Polyuretan: Hydrauliska Manschetter För Hydraulcylindrar, Tillverkning Och Användning Av Manschetter För Hydraulik, GOST

Video: Manschetter I Polyuretan: Hydrauliska Manschetter För Hydraulcylindrar, Tillverkning Och Användning Av Manschetter För Hydraulik, GOST
Video: Hydraulic repair bench - Cylinderreparationsmaskin 2024, Maj
Manschetter I Polyuretan: Hydrauliska Manschetter För Hydraulcylindrar, Tillverkning Och Användning Av Manschetter För Hydraulik, GOST
Manschetter I Polyuretan: Hydrauliska Manschetter För Hydraulcylindrar, Tillverkning Och Användning Av Manschetter För Hydraulik, GOST
Anonim

Polyuretan har utmärkta prestandaegenskaper. Tack vare detta förflyttade han praktiskt taget gummi av olika märken och andra material som användes som tätningar (manschetter) från många områden i branschen.

Bild
Bild

Vad det är?

Polyuretan är ett konstgjort material som används för att ersätta tätningsprodukter av gummi, gummi, läder. I nästan alla fall använder du det mer ändamålsenligt på grund av förbättrade egenskaper. Dess främsta syfte är att använda det som ett tätningselement för att förhindra läckage av arbetsvätska eller gas i hydraulisk eller pneumatisk utrustning.

En mycket anmärkningsvärd egenskap hos polyuretanmanschetter är det så kallade mekaniska minnet . Efter att lasten upphör att verka på tätningen återställs dess ursprungliga form. Detta gör att manschetterna kan arbeta med hög effektivitet i vilken utrustning som helst och tål även höga tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med manschetter gjorda av andra material har polyuretanmanchetter följande fördelar:

  • förlängd livslängd: på grund av deras ökade slitstyrka kan de användas 3 gånger längre än gummi;
  • hög elasticitet: kan töjas dubbelt så mycket som gummi;
  • ökat motstånd mot alla typer av bränslen och oljor;
  • pålitlighet;
  • tåla hög belastning stabilt;
  • kemiskt resistent mot syror och alkalier;
  • det finns en möjlighet att applicera i temperaturområdet från -60 till +200 grader Celsius;
  • led inte elektrisk ström.

Alla dessa möjligheter är ouppnåeliga för gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och syfte

Enligt GOST 14896-84 är hydrauliska manschetter indelade i typer beroende på tryckgrad. Detta tar hänsyn till det tryck som de tål under drift i utrustningen. För närvarande finns det tre typer:

  • den första typen inkluderar de manschetter för hydraulik och pneumatik som klarar tryck från 0,1 till 50 MPa (1,0 till 500 kgf / cm²);
  • den andra typen kännetecknas av förmågan att arbeta i intervallet från 0,25 till 32 MPa (2,5-320 kgf / cm²);
  • i den tredje varierar arbetstrycket från 1,0 till 50 MPa (1,0-500 kgf / cm²).

Förtydligande: i detta skede används inte manschetter av den andra typen i enlighet med GOST 14896-84 och produceras inte. De ersätts med tätningar av den tredje typen av lämplig storlek eller tillverkade enligt TU 38-1051725-86.

Klassificeringen av tätningar efter diameter för hydraulcylindrar och andra enheter kan studeras enligt referensdokumentet GOST 14896-84.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manschetttillverkningsteknik

Det finns två metoder för att göra manschetter: klassisk (detta är gjutning) och vridning från ett arbetsstycke.

För gjutning krävs en form som upprepar utseendet på den framtida manschetten . Flytande polyuretan hälls i den genom ett hål under tryck. Den sprids i form och förskjuter luft genom det andra fönstret. Efter att blandningen har fyllt arbetsstycket svalnar det och tar formen av den önskade produkten.

För tillverkning av polyuretantätningar på detta sätt krävs en speciell maskin . - formsprutningsmaskin som kan utföra formsprutning. För detta ändamål används formsprutningsmaskiner, eftersom de kan tillverka produkter av vilken form och storlek som helst i stora mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna teknik:

  • förmågan att kontrollera processen att välja hårdhet och temperatur för polyuretan, kompatibilitet;
  • minskad materialförbrukning;
  • möjligheten att släppa i stora partier med högkvalitativt utförande.

Det finns också nackdelar - detta är det höga priset på formen, som beror på komplexiteten hos den framtida produkten. I genomsnitt varierar kostnaden från 1 till 4 tusen dollar.

Svängning används när antalet delar är från en bit till tusen, och detta slår på CNC -maskiner. Arbetsstycket installeras i en numeriskt styrd svarv, och sedan erhålls önskad del på bara några sekunder.

Maskinen innehåller ett stort antal program, och efter att ha mätt önskad manschett kan du genast upprepa den. En anställd behöver bara välja och ställa in ett program, och sedan händer allt utan hans deltagande - i automatiskt läge.

Kvaliteten på de vända manschetterna är mycket hög, och denna teknik är att föredra för småskalig produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Manchetter av polyuretan används i olika hydraulcylindrar för att täta mellanrum mellan cylinder och stavväggar. De används ofta inom livsmedel, jordbruk, konstruktion och många andra områden.

Det finns en manual för varje hydraulmotor som berättar hur du använder och byter tätningarna. Men det finns allmänna rekommendationer:

  1. först måste du visuellt inspektera manschetten för yttre defekter;
  2. undersök tätningens installationsplats, det ska inte heller vara några skador, bucklor där;
  3. då måste du ta bort smuts och fettrester från sätet;
  4. utför installationen i ett speciellt spår, undvik vridning.

En väl vald och korrekt installerad polyuretanskrage förlänger livslängden för den hydrauliska cylindern.

Rekommenderad: