DIY-hydraulik På En Minitraktor: Ett Diagram över Hur Manuella Hydraulventiler Fungerar. Funktioner Av Hemgjorda Hydraulcylindrar. Hur Man Gör En Hydraulisk Hjuldrift?

Innehållsförteckning:

Video: DIY-hydraulik På En Minitraktor: Ett Diagram över Hur Manuella Hydraulventiler Fungerar. Funktioner Av Hemgjorda Hydraulcylindrar. Hur Man Gör En Hydraulisk Hjuldrift?

Video: DIY-hydraulik På En Minitraktor: Ett Diagram över Hur Manuella Hydraulventiler Fungerar. Funktioner Av Hemgjorda Hydraulcylindrar. Hur Man Gör En Hydraulisk Hjuldrift?
Video: Hydraulic Basics - 04 - detailed explanation - #Hydraulic,#pumps,#motor,#valve,#pump,#actuator 2024, Maj
DIY-hydraulik På En Minitraktor: Ett Diagram över Hur Manuella Hydraulventiler Fungerar. Funktioner Av Hemgjorda Hydraulcylindrar. Hur Man Gör En Hydraulisk Hjuldrift?
DIY-hydraulik På En Minitraktor: Ett Diagram över Hur Manuella Hydraulventiler Fungerar. Funktioner Av Hemgjorda Hydraulcylindrar. Hur Man Gör En Hydraulisk Hjuldrift?
Anonim

Hydraulik är ett tekniskt system som fungerar genom att påverka trycket av en vätska på andra delar av systemet. I exponeringsprocessen genereras rörelseenergi, som omvandlas till mekanisk energi, varigenom det användbara arbetet med en eller annan mekanism utförs. Olika jordbruksredskap, som minitraktorer, är utrustade med ett hydraulsystem. Med dess hjälp kontrolleras olika redskap.

Detta system finns i konstruktionen av alla traktorer som tillverkas av tillverkaren . Det kan modifieras och optimeras för att passa dina behov. En hemmagjord minitraktor måste vara utrustad med hydraulik, vilket gör att du kan använda utrustningen med maximal effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Hydrauliken på en minitraktor fungerar på samma princip som alla andra liknande system. Den har en hydraulisk pump som bygger upp tryck i systemet och får vätska att röra sig genom den. Den ansluts till en påfyllningskälla, som är en expansionstank. Denna enhet drivs av överföring av vridmoment från dieselmotorn genom ett bälte eller mekanisk anslutning med en axel eller växellåda.

Även om systemet kallas hydrauliskt är det fyllt med olja. Den har en lägre kokpunkt, en lämplig expansionskoefficient och fungerar som smörjmedel för rörliga delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibla slangar med förstärkta väggar används för att överföra vätska genom systemet. Alla deras anslutningar är förseglade och förstärkta. Genom dem, under påverkan av tryck, kommer olja in i hydraulventilen med flytande läge och sedan in i hydraulcylindrarna, som fungerar som kolvar. Kolvar gör mekaniskt arbete som driver tillhörande redskap.

Vissa modifieringar av hydrauliska mekanismer innebär integration i det hydrauliska hjuldrivsystemet. Denna installation kompletterar traktorns bromssystem, vilket gör det lättare att använda bromsarna, särskilt i hemlagade jordbruksmaskiner. Den hydrauliska länken kan också användas för att underlätta styrningen, i detta fall fungerar den som en hydraulisk booster . Dessa funktioner i utformningen av minitraktorns hydraulsystem gör att du kan styra driften av alla monterade mekanismer, egna fordonsenheter och effektivt utföra de tilldelade uppgifterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att montera hydrauliken på en minitraktor med egna händer behöver du mekanismens komponenter, tillverkade på fabriken med specialutrustning:

  • hydraulisk pump;
  • hydraulisk ventil;
  • fästslangar;
  • hydraulcylinder;
  • andra komponenter som inte kan tillverkas hemma.

De listade elementen kan köpas i butiken som en komplett montering eller demonteras från gammal specialutrustning, och resten av fäststrukturen kan designas och monteras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

I varje fall kan du behöva din egen uppsättning verktyg och material som krävs för montering. Deras huvuduppsättning:

  • svetsmaskin;
  • Bulgariska;
  • borra;
  • borra;
  • kranar för trådning;
  • uppsättning skiftnycklar.

Listan kan kompletteras med artiklar beroende på monteringsförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obligatoriska detaljer:

  • hydraulisk pump;
  • hydraulisk ventil;
  • hydraulisk tank;
  • överföringsbälte;
  • slangar och deras fästelement;
  • hydraulcylindrar;
  • bultar och muttrar;
  • klämmor;
  • oljefilter;
  • olika fästelement, vars namn beror på varje specifikt fall.

Huvudkomponenterna visas på bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Arbetet med att skapa ditt eget hydrauliska system för en minitraktor börjar med utformningen av den framtida strukturen och beräkningar som syftar till att optimera förhållandet mellan förbrukade resurser och effektivitet. Traktorkraften måste överensstämma med dess avsedda syfte, och de tekniska egenskaperna hos hydraulsystemets komponenter är proportionella mot de belastningar som belastas dem.

Otillräcklig effekt hos oljepumpen eller låg koefficient för tillåten belastning på hydraulcylindrarna kan leda till snabba fel på hela systemet eller enskilda komponenter. En överskattad nivå av dessa indikatorer kommer att öka förbrukningen av bränsle och andra resurser och skapa en obalans i systemet. För att kompensera för skillnaden i tekniska egenskaper och utjämna balansen installeras ytterligare namn: den andra pumpen, hydraulcylindern och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ritningen är det nödvändigt att reflektera konstruktionen av bärramen, som kommer att innehålla en plats för en pump, en fördelare, kolvar och andra ytterligare element, samt ett hydrauliskt kretsanslutningsdiagram. Samtidigt bör dess konfiguration optimeras så att avståndet från motorns utgående axel till närmaste överföringspunkt för hydraulsystemet är minimalt.

Pumpen installeras så nära drivaxeln som möjligt. Behållaren med arbetsoljan är placerad ovanför den, vilket ger ett fritt flöde av vätska till pumpbladen och minskar läckagekoefficienten för användbar mekanisk energi. Ett filter är installerat mellan vätskebehållaren och pumpen. Dess närvaro förlänger den smidiga driften av hela systemet.

Med hjälp av förstärkta slangar är pumpen ansluten till en hydraulventil, som är utrustad med styrelement. Det kan finnas flera av dem, beroende på hydrauliken. Eftersom för att bibehålla trycket i systemet måste oljan kontinuerligt cirkulera genom det, reglerar fördelaren riktningen för dess rörelse och tillförsel till cylindrarna, och avbryter också flödet vid tomgång. Distributörskontrollerna är speciella spakar som levereras av tillverkaren med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter montering av fördelaren installeras hydraulcylindrarna på ramens arbetsdel. Dessa element kan representeras av speciella kolvenheter utformade för användning i hydraulsystemet. I andra fall kan de tillverkas oberoende av stötdämpare av oljetyp.

Tillbehör installeras på traktorn i kombination med hydraulcylindrar - rörliga delar av systemet som överför mekanisk kraft till den. Fästmekanismernas konstruktion bestäms av typen av utrustning, dess faktiska konfiguration och arten av det riktade arbetet som utförs med dess hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det monterade hydraulsystemet måste vara utrustat med tekniska enheter och isoleringsmedel som kräver en obligatorisk installation. Bland dem finns:

  • dräneringsenhet i hydraultanken;
  • tryckavlastningsventil i tanken;
  • Trycksensor;
  • avstängningsventil;
  • tömning från pumpen och hydraulventilen;
  • fina filtreringselement vid inloppet till hydraulcylindrarna;
  • tätningsringar, brickor, packningar, muttrar, klämmor.

Innan arbetet påbörjas är hela systemet konfigurerat.

Arbetsschemat för den hydrauliska utrustningen för en minitraktor visas i diagrammet:

Bild
Bild
Bild
Bild

System operation

Bruksanvisning för minitraktorhydraulik

Systemet styrs av spaken (arna), som är förenade med hydraulventilen. Dess huvudsakliga (deras) funktion är att ändra positionerna för fördelningsreglerventilerna, mata trycket till den önskade sektionen, koppla bort vätskecirkulationskretsen från enhetens ändenheter.

Ett enkelt hydraulsystem har tre styrspaklägen:

  • neutral - oljan cirkulerar separat från kolvarna;
  • kolvförlängning - tryck får honom att ta den maximalt långsträckta positionen;
  • kolvens rörelse - trycket släpps, vakuumet som skapas av den utgående vätskan drar det med sig och återför det till sitt ursprungliga läge.

Vid kolvens / kolvens rörelse utför tillbehöret det arbete som syftet med dess tillverkning förutsätter.

Varje hydraulsystem är utrustat med mekanismer för att starta och stoppa hydraulpumpen, fixera lägen och nöd (manuell) kontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande

För att säkerställa en effektiv drift av traktorns hydraulsystem är det nödvändigt att följa driftsreglerna och snabbt underhåll.

När du arbetar med utrustning utrustad med hydraulik bör du regelbundet kontrollera dess komponenter för fel. Småskaliga störningar kommer oundvikligen att leda till att resten av systemet misslyckas. Om du hittar en måste du omedelbart tillämpa alla tillgängliga medel för att eliminera den:

  • överskrid inte den föreskrivna belastningen på hydraulpumpen, hydraulcylindrarna, oljeslangarna och andra komponenter;
  • undvik alltför högtrycksindikatorer, släpp om det behövs i tid eller välj en lämplig reglerventil;
  • för att upprätthålla en stabil drift av den hydrauliska mekanismen är det viktigt att byta / tillsätta vätska till systemet i tid: en otillräcklig mängd kommer att leda till en minskning av driftseffektiviteten och ett snabbt fel på enheten;
  • allt underhålls- och reparationsarbete på systemet ska utföras med traktormotorn avstängd (till "kall") efter att trycket har släppts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabell över vanliga fel i hydraulsystem och hur man åtgärdar dem:

Störningar och deras orsaker

Avhjälpa

Fel: låga lyft- och skjutkraft hos hydraulcylindrar eller dess fullständiga frånvaro.

Orsak: oljenivån i systemet har sjunkit.

Tillsätt olja.
Olja med olämpliga egenskaper har använts. Byt olja till en lämplig.
Oljefilter eller hydraulcylinder smutsiga. Byt ut eller tvätta filterelementet.
Luft i systemet. Rensa systemet - ta bort luft, identifiera punkten för dess inträde och eliminera det.
Vätska läcker från slitna oljetätningar. Byt ut oljetätningar mot nya.
Avlastningsventilens arbete, trycket bryts - störningar uppstår i öppet läge. Spola / rensa ventilen. Byt ut vid behov.
Fel i riktningsventilens ventiler. Byt ut ventiler eller deras delar, byt vid behov hela blocket.
Läckage vid dockningspunkterna i systemet. Kontrollera om det finns läckor, som har eliminerats genom att pressa ihop, dra åt, installera klämmor, byta ut dem.
Defekt kolv- eller hydraulcylindertätning. Kontrollera hydraulcylindern för tryckläckor. Byt ut oljetätningar, kolv. Byt vid behov enheten som helhet.

Rekommenderad: