Färgad Film Med Plywood: Vit Och Svart, Grön Och Grå, Slätbrun Och Annan Möbelplywood

Innehållsförteckning:

Video: Färgad Film Med Plywood: Vit Och Svart, Grön Och Grå, Slätbrun Och Annan Möbelplywood

Video: Färgad Film Med Plywood: Vit Och Svart, Grön Och Grå, Slätbrun Och Annan Möbelplywood
Video: film face plywood 2024, Maj
Färgad Film Med Plywood: Vit Och Svart, Grön Och Grå, Slätbrun Och Annan Möbelplywood
Färgad Film Med Plywood: Vit Och Svart, Grön Och Grå, Slätbrun Och Annan Möbelplywood
Anonim

Plywood är ett populärt byggmaterial som används inom en mängd olika områden av mänsklig aktivitet . Idag finns det många typer av plywood. Till exempel är laminerat material populärt. Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om plywoods egenskaper och särdrag.

Särdrag

Det viktigaste kännetecknet för laminerat trämaterial är närvaron av en speciell film på ytan . I sin roll kan både specialbearbetat papper och plast verka. Vid tillverkning av denna typ av plywood används ett stort antal fanerark (till exempel björk eller barrträd).

Bild
Bild

När det direkta förfarandet för tillverkning av plywood är över, sker ett särskilt förfarande för att applicera filmen på byggmaterialet. Dessutom impregneras utan problem alla lager med en speciell sammansättning som ökar indikatorerna för vattenmotstånd.

Generellt sett har filmbelagd plywood (precis som allt annat material) sina egna unika egenskaper. De är dock inte bara positiva, utan också negativa. Det är mycket viktigt att bekanta dig med dess egenskaper innan du köper en produkt. Väg alla fördelar och nackdelar för att inte ångra ditt köp i framtiden.

Bild
Bild

Fördelarna med laminerat material inkluderar följande egenskaper:

  • hög motståndskraft mot fukt;
  • flexibilitet (plywood kan töjas och böjas, men detta kränker inte materialets integritet);
  • återanvändbarhet (om det behövs kan plywood användas flera gånger) etc.
Bild
Bild

Trots närvaron av sådana viktiga fördelar, glöm inte de negativa faktorerna:

  • högt materialpris (följaktligen har inte alla människor råd att köpa sådant laminerat trä);
  • giftighet (vid tillverkning av plywood används en sådan skadlig komponent som formaldehyd, som är ett element i limkompositionen), etc.
Bild
Bild

Det ska noteras att det finns en mängd olika typer och typer av filmbelagd plywood på marknaden … De kan skilja sig åt när det gäller sådana indikatorer som densitet, tjocklek, längd, bredd, färg och många andra. etc. Följaktligen kommer varje användare att kunna välja ett material som uppfyller alla hans individuella behov och preferenser.

Vyer

På grund av det faktum att filmbelagd plywood är ett ganska vanligt och efterfrågat material, kan ett stort antal sorter och typer av produkter hittas på marknaden. För användarnas bekvämlighet finns det en klassificering av typer av plywood, överväg de mest populära typerna.

Bild
Bild

Färgad

Det finns ett stort antal färgalternativ för plywood: vit, svart, brun, grön, grå, etc. Materialets färger bör väljas beroende på dina individuella önskningar och preferenser. Färgad filmplywood används aktivt vid tillverkning av möbler, förpackningar, samt under bygg- och reparationsarbete.

Bild
Bild

Formning

Detta material är lämpligt för att skapa ramar, skiljeväggar, staket och andra tillfälliga strukturer. Saken är den plywood av denna typ kännetecknas av sådana egenskaper som enkel installation och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transport

Transportplywood kan lamineras annorlunda: det finns variationer på marknaden med laminering på en eller två sidor. Ett liknande material används aktivt för efterbehandling av skåpbilar, påhängsvagnar, bilar och lastbilar, båtar, fartyg (som du kanske gissar av namnet).

Man bör komma ihåg att materialet är ganska dyrt. Dessutom är plywoodproduktionsprocessen komplex och komplex - arken sammanfogas i en vinkel och ett mönster appliceras på beläggningen för att undvika glidegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att notera att plywood är indelad i kvaliteter och kvaliteter (markeringarna på materialet kommer att berätta om detta). Så till exempel är sortklassificeringen baserad på materialets kvalitet:

  • 1: a klass har högsta kvalitet, plywood är slät;
  • 2: a klass tillåter blåsor och repor (dock en liten mängd);
  • 3: e klass anses vara av lägsta kvalitet och tillåter ett stort antal defekter.
Bild
Bild

Det är också viktigt att notera förekomsten av olika märken av plywood:

  • F / F - denna sort har en laminerad beläggning på båda sidor;
  • F / W - denna materialkvalitet är täckt med en slät kontinuerlig film endast på ena sidan, medan den andra sidan är mesh;
  • SP / SP - Jag använder denna plywood om materialet kommer att målas i framtiden;
  • F / SP - ena sidan av materialet är helt slät, och den andra är lämplig för målning;
  • F / U - plywoodlaminering finns endast på ena sidan, och på den andra sidan finns en obehandlad björkfaner.

I samband med en sådan mängd olika typer av filmpläterad plywood är det mycket viktigt att noggrant närma sig materialvalet, eftersom varje typ är lämplig för specifika typer av arbeten.

Bild
Bild

Ansökningar

Som nämnts ovan är filmpläterad plywood ett populärt och efterfrågat alternativ bland köpare. En så stor spridning förklaras av det faktum att detta material används på olika områden i människolivet.

Byggnad … Inom byggbranschen är filmpläterad plywood populär på grund av dess egenskaper: slitstyrka, fuktbeständighet, hållfasthet, tillförlitlighet etc. Filmfilm kan därför användas i en mängd olika klimatförhållanden. Olika golv och pelare, liksom fundament, är gjorda av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinteknik … Filmbelagd plywood används för att tillverka lastbilskarosser och trim för andra fordon. En sådan tillämpning är möjlig på grund av det faktum att materialet är resistent mot ogynnsamma miljöförhållanden (till exempel extrema temperaturer, nederbörd etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelindustrin … Detta material är utmärkt för tillverkning av olika möbler. Så till exempel på marknaden kan du hitta ett stort antal köksapparater, möbelväggar, byråer, garderober, kontorsmöbler, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration av bostäder och kontorslokaler . Filmbelagd plywood kan användas för att bygga inredning för olika handelspaviljonger, skiljeväggar för kontor, väggpaneler för inredning etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således kunde vi se till att laminerat trämaterial spelar en viktig roll i det dagliga livet för nästan alla, eftersom det används på många områden . Samtidigt är det viktigt att noggrant närma sig materialvalet så att det uppfyller alla dina behov och fullt ut kan fylla sina funktioner.

Var uppmärksam på märkningen och få vid behov hjälp av professionella försäljningskonsulter.

Rekommenderad: