Tvättmaskiner Med Tork- Och Strykningslägen: Val Av Maskin Med Tork- Och Strykfunktion, Fördelar Och Nackdelar Med Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner Med Tork- Och Strykningslägen: Val Av Maskin Med Tork- Och Strykfunktion, Fördelar Och Nackdelar Med Modeller

Video: Tvättmaskiner Med Tork- Och Strykningslägen: Val Av Maskin Med Tork- Och Strykfunktion, Fördelar Och Nackdelar Med Modeller
Video: Bosch kombinerade tvättmaskin och torktumlare, perfekt tvätt-och torkresultat i en och samma maskin. 2024, April
Tvättmaskiner Med Tork- Och Strykningslägen: Val Av Maskin Med Tork- Och Strykfunktion, Fördelar Och Nackdelar Med Modeller
Tvättmaskiner Med Tork- Och Strykningslägen: Val Av Maskin Med Tork- Och Strykfunktion, Fördelar Och Nackdelar Med Modeller
Anonim

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av tvättmaskiner. I artikeln kommer vi att överväga fördelar och nackdelar med enheter med tork- och strykfunktion, lista populära modeller av välkända märken och ge råd om val.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Tvättmaskiner med torktumlare och strykjärn har sina fördelar och nackdelar. Av fördelarna bör ett antal aspekter noteras.

  • Sparar tid . Dessa alternativ kan spara mycket tid. Detta är särskilt märkbart i en stor barnfamilj, där tvättprocessen tar lång tid, eftersom det finns mycket smutsiga kläder. Enheten med torkläge gör att kläderna kan torka mycket snabbare. Detsamma gäller strykningsfunktionen - tyget blir naturligtvis inte helt slätt, som efter strykjärnet, men den efterföljande processen tar mycket mindre tid.
  • Sparar utrymme . Många köper en torktumlare separat, vilket tar upp extra meter. Att köpa en 2-i-1-enhet sparar nödvändigt utrymme, och till ett pris blir det mycket billigare.
  • Inget damm och hög luftfuktighet . När våta kläder hängs inomhus stiger luftfuktigheten gradvis, vilket är ganska ogynnsamt för hälsan. Om du har en tvättmaskin med torkfunktion kommer detta inte att vara ett problem. Under normal torkning samlas dessutom mycket damm på tyget, som sedan lägger sig i hela rummet. En enhet med torkfunktion håller lägenheten ren längre.
  • Den estetiska sidan . På vintern, när det är omöjligt att hänga tvätt på balkongen, torkas den på en vikbar hängare hemma. Kommer det gäster ser det inte särskilt estetiskt tilltalande ut. En torkanordning låter dig glömma ett sådant problem, även om gästerna kommer oväntat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de till synes obestridliga fördelarna har sådana enheter många nackdelar som du behöver veta om innan du köper

  • Liten volym . Detta är en av de största nackdelarna med produkten. Faktum är att om enheten rymmer 4 kg kläder, kan den bara torka 2 kg. Därför måste du göra två nedladdningar, vilket inte är särskilt bekvämt. Fullfjädrade torktumlare har inte detta problem.
  • Begränsad funktionalitet . Jämfört med en fullvärdig torktumlare har dessa enheter en mindre uppsättning funktioner. Till exempel finns det inget snabbtorkningsläge och möjlighet att justera efter tygtypen.
  • Brist på fuktsensor . Vissa modeller är inte utrustade med en sådan sensor, så när du ställer in timern kommer du antingen ur apparaten som inte är helt torkad eller tvärtom övertorkad, vilket påverkar torkvaliteten negativt.
  • Elförbrukning . En tvättmaskin förbrukar inte lika mycket el som en apparat med torktumlare och strykfunktion. I detta fall ökar flödeshastigheten med 1,5 gånger.
  • Damm sprids . Brist på luftfilter påverkar renheten i ditt hem negativt. Sådana apparater kan inte innehålla damm och sprider det i hela rummet. Som ett resultat av det lägger sig damm också på kläderna.
  • Livslängd och pris . När man jämför livslängden för vanliga tvättmaskiner med enheter med extra tork- och strykfunktioner är resultatet inte till förmån för den senare. På grund av användning av varm luft under torkningsprocessen har det en negativ effekt på andra delar av enheten. Som ett resultat måste lagren bytas oftare. Och kostnaden för att reparera sådana produkter är högre.
  • Hög ljudnivå och dålig tvättkvalitet . Många modeller är för högljudda under drift. Det finns produkter där kvaliteten hos äldre är mycket lägre på grund av närvaron av ytterligare lägen.
  • Dålig strykningskvalitet . Tvättmaskinen kan inte helt ersätta strykjärnet. Om du tror att du i slutet av apparatens användning kommer att få idealiskt strykat linne därifrån, då har du fel. Enheten slätar ut tyget endast något, vilket gör det lättare att stryka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tvättmaskiner med ytterligare tork- och strykningsläge är indelade i flera typer.

Timerstyrd . Så snart tvättprocessen är klar måste du själv ställa in önskad torktid.

Bild
Bild

Drivs av programmet . Enheten erbjuder tre lägen: järn, garderob, mycket torr. Den första torkar kläderna något, de kommer att förbli fuktiga, men torka på en galge mycket snabbare. Den andra kommer att ge ut nästan torr tvätt som du kan ta ut och lägga i garderoben. Den tredje är optimal för situationer då saken kommer att sättas på omedelbart på kroppen.

Bild
Bild

Med inbyggd sensor . I detta fall kommer enheten att självständigt bestämma sluttiden för torkning. Kläderna kommer att vara inne tills de når fuktprocenten som är inställd i inställningarna.

Bild
Bild

Tillverkare

Tänk på de mest populära modellerna av tvättmaskiner med tork- och strykfunktioner.

Bild
Bild

Samsung WW12H8400EX / LP

Apparaten med en kapacitet på 12 kg har en stor lucka med en diameter på 46 cm, vilket gör att du kan tvätta stora föremål. Enheten tillhör klass A +++ när det gäller energibesparing. Inbyggda 15 tvättprogram låter dig välja det ideala läget för vilken tvätt som helst. Bland dem bör vi särskilt markera det miljövänliga, vilket sparar el, snabbt (15-20 minuter) och tyst, så att du kan tvätta på natten. Smart Check -tekniken låter dig ansluta enheten till en smartphone -app och reglera produktens funktion.

Strykfunktionen ger önskad effekt, saker kommer smidigt ut, utan veck.

Bild
Bild

LG F1495BDS

Den tysta enheten med en trumvolym på 12 kg och en centrifugeringshastighet på 1400 rpm är utrustad med 14 program. Det finns en funktion att fördröja tvätten från 1 till 19 timmar. Ett stort plus med enheten är närvaron av en allergivänlig regim. Den är idealisk för rengöring av babykläder . Tack vare TrueStream -tekniken tas allergener lätt bort från kläderna. Torra föremål är mycket lättare att stryka efter användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens WM 14W440OE

Den tyska enheten med en kapacitet på 7 kg och en centrifugeringshastighet på 1400 rpm har 14 tvättlägen. Som tillbehör: invändig trumbelysning, barnskydd, möjlighet att ladda kläder även efter tvättstart. Med WaveDrum -funktionen kan du försiktigt tvätta känsliga tyger . AntiVibrationsteknik reducerar modellens vibrationer under drift.

Bild
Bild

Urvalstips

Det finns flera faktorer att tänka på när man köper en tvättmaskin med torktumlare och strykfunktion

Rymlighet . Först och främst måste du bestämma trummans volym. Om du har en liten familj och du inte kommer att tvätta stora produkter, skulle det bästa alternativet vara en enhet avsedd för 5 kg. För en stor familj med barn är det bättre att välja enheter med en kapacitet på 7-8 kg.

Bild
Bild

Mått . Var noga med att mäta platsen där tvättmaskinen kommer att ligga och börja sedan med att välja modell enligt de tillgängliga parametrarna. Många glömmer att mäta bredden på dörröppningen och kan helt enkelt inte ta med enheten in i badrummet. Standardbredden på alla produkter är 60 cm. Och om din dörröppning är smalare, välj modeller med mindre dimensioner.

Bild
Bild

Energiförbrukning och centrifugeringsklass . Denna punkt är mycket viktig, eftersom tvättmaskiner med tork- och strykfunktion förbrukar mycket el, vilket inte kan annat än påverka räkningarna som du måste betala varje månad. Det rekommenderas att välja apparater med energiklass A, AA eller AAA. De kostar lite mer än vanliga, men de kan spara mycket pengar. Titta på centrifugerings- och tvättindikatorerna, och om du planerar att slå på maskinen på natten, sedan på ljudnivån.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner . Tvättmaskiner med tork- och strykfunktion har ofta standardutrustningsalternativ, till exempel barnskydd, möjligheten att stoppa processen, försenad start och mycket mer. Men det finns också ytterligare funktioner tillgängliga endast för denna typ. Till exempel förhindrar förekomsten av dubbelglas och väggisolering risken för brännskador vid hög torkningsgrad. En utmärkt funktion är ångrengöring av kläder utan att starta tvätten. Kom ihåg att eventuella tillägg kommer att öka kostnaden för enheten. Se därför till att du använder de valda funktionerna exakt när du väljer det.

Rekommenderad: