Bokmöbelpaneler: 20-30 Mm, 40 Mm Och Andra Storlekar, Skarvade Och Massiva Träpaneler, Deras Produktion

Innehållsförteckning:

Video: Bokmöbelpaneler: 20-30 Mm, 40 Mm Och Andra Storlekar, Skarvade Och Massiva Träpaneler, Deras Produktion

Video: Bokmöbelpaneler: 20-30 Mm, 40 Mm Och Andra Storlekar, Skarvade Och Massiva Träpaneler, Deras Produktion
Video: Kronowall 3D installation 2024, Maj
Bokmöbelpaneler: 20-30 Mm, 40 Mm Och Andra Storlekar, Skarvade Och Massiva Träpaneler, Deras Produktion
Bokmöbelpaneler: 20-30 Mm, 40 Mm Och Andra Storlekar, Skarvade Och Massiva Träpaneler, Deras Produktion
Anonim

Fram till nyligen trodde man att de bästa möblerna verkligen borde vara av massivt trä, och modeller av moderna material har inte de nödvändiga egenskaperna och är till och med hälsofarliga. Den höga kvaliteten på nya generationens material som produceras av avancerad teknik vid träbearbetningsfabriker motsäger dock denna åsikt. Ett exempel på detta är en möbelskiva - denna produkt, förutom yttre skönhet, värderas för sina tekniska och operativa egenskaper, särskilt om den är skapad med naturlig bok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är naturligt att bara välja säkra, miljövänliga material för ditt hem och din familj. Men de bästa naturprodukterna måste också ha högpresterande egenskaper. Dessa inkluderar möbelskivor av bok, som, när det gäller deras yttre skönhet och struktur, inte är sämre än element av massiva träplåtar, det så kallade massiva träet.

Bokmöbelskiva är ett material som kännetecknas av en ovanligt vacker naturlig prydnad, och detta avgör dess höga efterfrågan vid tillverkning av dörrar, trappor, möbler och olika delar för inredning och yttre dekoration . Den utbredda produktionen av boksköldar började för cirka 100 år sedan, men den tekniska processen för tillverkning av produkten har inte genomgått praktiskt taget några förändringar. Det består fortfarande av flera viktiga steg, inklusive noggrann bearbetning, rengöring, borttagning av defekter och skarvning av stänger och lameller, noggrant utvalda i färg och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom limmas lamellerna och lamellerna längs längden och bredden för att få önskad storlek - detta eliminerar hotet om deformation . Resultatet är en slitstark, hållbar produkt med en homogen trästruktur och en vacker slät yta. Trots det faktum att boken efter torkning inte är särskilt resistent mot extrema temperaturer, kompenserar dess andra fördelaktiga egenskaper mer än denna nackdel.

  • Boksköldar utmärker sig hög styrka , som avgör långsiktig drift utan kvalitetsförlust.
  • bokträ bra för hälsan eftersom den avger unika desinficerande eteriska oljor och tanniner som renar luften från patogener. Detta gör att du kan använda produkter för tillverkning av möbler i sovrummet och barnrummet.
  • Träelement produceras i ett stort sortiment i olika storlekar.
  • Eftersom materialets skarvade struktur ger plasticitet och eliminerar inre spänning, sköldar deformeras sällan .
  • Lätt vikt och måttlig flexibilitet tillåta enkel transport av material och dess ytterligare bearbetning.
  • Limbas , som används för skarvning av lameller, är säker i sammansättning.

Ett stort plus med bokprodukter är att de kan dekoreras med olika element och beläggningar, inklusive lack som förstärker träets naturliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över typer och storlekar

Bokbrädor liknar strukturen som limmade balkar - hög hållfasthet och kvalitet beror på limning av torkade träplåtar under högt tryck.

Produkterna är indelade i två huvudtyper:

  • skarvade sköldar anslutna genom pressning och limning korta tallrikar som inte är mer än 60 cm långa (limmade genom att pressa längs längden och bredden);
  • massiv träsköld - Detta är ett material bestående av remsor, vars längd är lika med längden på själva skölden (lamellerna skarvas i bredd).

Alla bokmöbelskivor är indelade i kategorier som tillhandahåller produkter i klasserna A, B, C, etc. Den extra kvaliteten är elementen av högsta kvalitet med en homogen struktur, struktur och frånvaro av märkbara defekter. Egentligen gäller denna uppdelning för alla produkter inom träbearbetningsindustrin, inklusive massiva träplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längden på de limmade produkterna kan variera från 900 till 3000 mm och mer, bredden - från 300 till 900 mm. Sköldarnas tjocklek ligger som regel i intervallet 18 till 40 mm . Du kan välja rätt storlek utifrån dina mål. Till exempel, för tillverkning av ett skåp behöver du element med en bredd på 800–900 mm, med hänsyn till fasadens storlek och djup, för ett skåp - med en tjocklek på cirka 20 mm, men för förvaring av tunga föremål - 30 mm. Om du behöver göra en hylla väljs en liten tjocklek på 16 mm med en bredd på 250 till 300 mm. Måtten på brädorna 700x1500 med en tjocklek av 10 mm kan användas för inredning av väggarna i rummet.

Det är möjligt att använda boksköldar för tillverkning av interiörartiklar, men du bör alltid ta hänsyn till belastningen på framtida möbler och välja lämpliga storlekar, var särskilt uppmärksam på tjockleken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Bokmöbelpaneler har ett ädelt utseende, är universella i tekniska kvaliteter och är acceptabla i kostnad, därför används de för olika ändamål. De är gjorda av:

  • innerdörrar, valv och skiljeväggar;
  • paneler för väggar och tak;
  • enskilda element i trappor av vilken design som helst (steg, bågsträng, stigerör);
  • fönsterkarmar;
  • snidade dekorationer;
  • ställ, hyllor för böcker och TV;
  • skåpfasader, inklusive köksfasader;
  • ben, säten, stolar, fåtöljer, soffor, sänggavlar, detaljer om andra stoppade möbler;
  • ytor på köksskåp, matbord.

Sköldar är särskilt bekväma som möbel, eftersom befälhavaren alltid har möjlighet att välja element i önskad storlek . Om bokmöbelskivan behandlas korrekt, i enlighet med tekniken, behöver saker som skapats av den inte restaureras på länge och ser ut som nya.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Du kan undvika besvikelse efter att ha köpt bokmöbelbrädor, men för detta behöver du bara välja produkter av hög kvalitet som tillverkas i enlighet med befintliga standarder och normer i ett företag med ett gott rykte. Detta garanterar redan att alla produktionsprocessers invecklingar följs, tillgången på modern utrustning och utmärkta råvaror för framtida brädor. Materialets höga kvalitet, det vill säga bokträ, är en förutsättning för tillverkning av brädor, men den exakta efterlevnaden av tekniken är lika viktig: deras bearbetning, lagring och torkning.

Det finns vissa kriterier för att välja möbelskivor

  • Var alltid uppmärksam på träets fuktnivå . Boken måste torkas ordentligt, då blir träelementet pålitligt och hållbart.
  • Det bästa materialet erhålls från lameller och lathar erhållna genom radikal sågning av trä och sköldar, vars komponenter skapas som ett resultat av tangentiell sågning, kommer sannolikt att visa parametrar med låg hållfasthet.
  • Köparen bör också bygga på sina egna mål för vilka han köper dessa produkter . Om sköldar behövs för att skapa möbler, bör de vara av högsta kvalitet och inte ha några brister. Mindre defekter är tillåtna när materialet är avsett för dörrar eller trappor - i denna situation spelar mindre håligheter och knutar ingen roll.

Glöm inte heller att läsa certifikaten och annan dokumentation för produkten innan du köper den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Korrekt vård är nyckeln till att hålla strukturen på möbelskivor i utmärkt skick under lång tid. Ett material som bok kräver särskild uppmärksamhet.

  • Det är omöjligt att montera strukturer från dessa element bredvid några värmeenheter och komponenter i värmesystem.
  • Direkt solljus är skadligt för en boksköld , därför är det bättre att planera installationen bort från områden med konstant dagsljus.
  • För att ta bort damm det är oönskat att använda aggressiva kemikalier med en kemisk sammansättning … Du kan torka av möblerna med en mjuk textilduk fuktad med vatten och upplöst tvål.
  • Om ytan är smutsig, då du kan använda specialvårdsprodukter avsedda för träföremål , och de får inte innehålla slipande partiklar som lämnar repor eller andra skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg det rummets klimatförhållanden påverkar också materialets struktur och utseende negativt, därför är det viktigt att reglera luftfuktigheten i rummet och inte tillåta någon stor temperaturskillnad . Bokmöbelskivor används inte bara för att skapa möbelstrukturer, utan också för att göra dörrar och dekorativa inredningsartiklar. Du kan arbeta med materialet även utan speciella färdigheter, särskilt eftersom det säljs till en överkomlig kostnad.

Dessa produkter är välförtjänt i stor efterfrågan på grund av att de är miljövänliga produkter, är lätta att ytterligare bearbeta och ser attraktiva ut.

Rekommenderad: