Att Lägga Travertin: Hur Man Lägger Det På Golvet Och På Väggarna? Fasad Teknik

Innehållsförteckning:

Video: Att Lägga Travertin: Hur Man Lägger Det På Golvet Och På Väggarna? Fasad Teknik

Video: Att Lägga Travertin: Hur Man Lägger Det På Golvet Och På Väggarna? Fasad Teknik
Video: Ultra-light natural stone facade | Installation | Stonesize by TINO ® 2024, Maj
Att Lägga Travertin: Hur Man Lägger Det På Golvet Och På Väggarna? Fasad Teknik
Att Lägga Travertin: Hur Man Lägger Det På Golvet Och På Väggarna? Fasad Teknik
Anonim

Ett allt mer populärt alternativ för inredning är lägger travertin . Det finns en speciell steg-för-steg teknologi förklarar hur man lägger det på golvet och på väggarna. Vi måste ta hänsyn till ett antal finesser, som nu är dags att demontera ordentligt.

Bild
Bild

Särdrag

Travertin är en natursten som har använts i många århundraden. Det kännetecknas av utmärkt slitstyrka, mekanisk hållfasthet och fuktbeständighet. Men en annan viktig fördel är yttre skönhet … Lägga travertin samma kompatibel med gammaldags och ultramoderna designstilar … Detta material visar sig perfekt både inne i huset och i utformningen av fasader.

Bild
Bild

Stenen är ljusgul, brun och till och med djupröd.

Bild
Bild

Det är väldigt lätt att passa in i vilken miljö som helst. Travertinplattor läggs på ungefär samma sätt som vanliga plattor . Men eftersom det är ett naturmaterial var det naturligtvis ingen som brydde sig om att det var lätt att skära. Det finns dock ett stort antal alternativ för att lägga ut travertin.

Bild
Bild

Om människor vill uppnå uppfattningen om en layout som ett helt utrymme, bör den användas. dekorativa plåster … I vissa fall försöker de fokusera på elegansen hos naturliga råvaror. En lyxig miljö skapas utan problem vid användning kontrastmaterial … I den överväldigande majoriteten av fallen ges företräde till sömlös layout . Denna teknik garanterar avslöjandet av all charm med detta ovanliga mineral.

Bild
Bild

Travertins attraktionskraft beror på:

  • lätt att ta hand om honom;
  • motståndskraft mot stark värme och till och med mot öppen låga;
  • mångsidighet i användningsområdet;
  • flexibilitet i användningen;
  • elegant utseende, elegans.
Bild
Bild

Travertinplattor måste ha en mycket strikt geometri . De kännetecknas av exakt balanserade dimensioner. Brott mot denna regel hotar att flytta sömmarna i förhållande till varandra. Lägg materialet på en helt plan, torr och kryddad yta. Preliminär eliminering av defekter uppnås genom att använda en screed.

Bild
Bild

Att lägga travertin i fuktiga rum är endast möjligt efter preliminär vattentätning.

Du måste också överväga fuktmotstånd själva materialet. Plattorna är fast fixerade med lim … Att sprida för mycket lim rekommenderas inte. Detta leder bara till en förlust av bindningsstyrka.

Bild
Bild

Hur lägger man den på golvet?

Golvläggning av sten görs som sutur och sömlös sätt. Med ett stort område i rummet rekommenderas en suturteknik. Även med inblandning av specialister blir plattornas förskjutning oundvikligt, och därför störs mönstret. Dessutom leder den naturliga "andningen" av materialet också till utseendet på skift, om än yttre omärkligt. Sömmarna visar sig vara ett mycket effektivt sätt att kompensera för mikroskopiska rörelser, och de tillåter plattorna att förbli installerade under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa arbetsförhållandena skapas vid en temperatur på + 10 … 40 grader Celsius.

Detta minimerar den första staplingsrörelsen och ökar hållfastheten. I små rum är ett sömlöst alternativ optimalt . Plattorna läggs sedan med mellanrum på ½ till 1 mm.

Gömma lederna kan också göras genom "Euro-laying ". I den här versionen är golvet täckt med stora plattor med en grov ytfinish.

Bild
Bild

Den slutliga slipning utförs efter full beräkning. Förfarandet är följande:

  • screed -prestanda;
  • placering av plattor utan montering;
  • fylla lederna med mastik;
  • poleringssömmar under ett enda plan.
Bild
Bild

Travertinens struktur varierar mycket. Det rekommenderas att lägga ut brickor inte från ett paket, utan från olika satser . Detta gör ritningen vackrare. Denna metod låter dig också förenkla arbetet. Det finns ingen anledning att ständigt övervaka produkter för att förhindra repor.

Bild
Bild

Väggläggningsteknik

Typisk travertin kan läggas på väggar mycket enkelt - även förstärkning behövs inte . I avsaknad av erfarenhet är det bättre att överge olika prydnader och mönster för att inte markera eller skära materialet. Dessutom bestämmer den moderna metoden för design populariteten för lakoniska monokroma kompositioner. Det är bäst om huvuddelen av displayen är färgad i en neutral ton . Mot bakgrund av en monokromatisk beläggning kan du säkert införa enstaka ljusa accenter, vilket uttrycker maximal fantasi i dem.

Travertin limmas bäst på cement-sandlim. Med vanligt kakellim kan du oavsiktligt ändra färg på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förfarandet är följande:

  • jämna ut väggarna;
  • applicera en primer;
  • vänta på att det torkar;
  • en limkomposition appliceras;
  • lägg plattorna försiktigt på en plan (med en styv stödskena).
Bild
Bild

Stora plattor är svårare att montera . Först och främst är väggen täckt med ett metallnät. Denna bärande struktur måste putsas. En sten läggs ut på en helt torkad yta.

Bild
Bild

Viktigt: efter avslutad behandling är det fortfarande värt att behandla det med fuktbeständiga vätskor som skyddar mot färgning.

Rekommenderad: